Naturskönt och havsnära i Bohuslän

Naturskönt och havsnära i Bohuslän

Publicerad

Den bohusländska sommaren bjuder på salta hav, nyfångad fisk och solvarma klippor. Campingplatserna ligger tätt och vi har kollat in en av de mindre, nära turistmetropolen Hunnebostrand.

Läge - 8 poäng
Hunnebostrands Camping ligger i nordvästra hörnet på samhället. Lättast hittar du platsen om du kommer väg 174 norrifrån. Tillhör du de som gärna åker till Västkusten, men är rädd för att hamna på någon stimmig jätteanläggning, ja då är detta den optimala platsen. Bara 45 tomter och några uthyrningsstugor och allt inramat av klippor och lövskogsnatur. Du har 900 meter till centrum som på sommaren är en livlig mötesplats för turister, både de som kommit sjövägen och de som kommit med bil. Från campingen har du bara cirka åtta kilometer till grannsamhället Smögen, en av Sveriges populäraste semesterorter. Till havsbad tar det cirka 20 minuter att gå.

Campingen är inte stor, men receptionen är öppen till 22 varje dag och erbjuder både frukost- och fikabröd.

Service - 8 poäng
Receptionen är öppen dagligen från 8 – 22, och du kan beställa frukostbröd och kanelbullar. När du checkar in får du en riktigt bra informationsbroschyr, och det finns även en del broschyrer om närliggande utflyktsmål. Vänligt bemötande.

Standard - 5 poäng
Det finns ett servicehus innehållande duschar och toaletter, samt en tvättstuga. Diskar gör man utomhus, men under tak. Det handlar alltså om en typisk sommarcamping. I anslutning till diskplatserna finns även spis med ugn och mikro. Duscharna är kaklade.

Utslagsback för latrin finns men inte möjlighet för tömning av spillvatten från fasta tankar.

Skötsel - 5 poäng
Ute på campingen ser det hyfsat välskött ut, men städningen i servicehuset drar ner betyget.

Miljö - 1 poäng
Några miljöfrämjande åtgärder finns inte på campingen. Sopor slängs i en container. Tyvärr var det väldigt stökigt runt containern.

Säkerhet - 9 poäng
Bommen till campingen är låst varje natt. Personalen bor i en villavagn bredvid receptionen. Det finns viktiga telefonnummer angivna på receptionsdörren och i broschyren. Gott om brandposter, som har både pulversläckare och brandfilt, ute på området.

Handikappanpassning - 1 poäng
Det finns ingen speciell handikapptoalett, men det är ramp till de vanliga toaletterna och duscharna, så med rollator kan man säkert lätt ta sig in. Mellan servicehuset och receptionen går en gammaldags grusväg, väl hårdgjord. I övrigt består platsen av gräsytor lite ojämna här och var. Skötbord saknas. Högt trappsteg till receptionen.

Lekmöjligheter - 6 poäng
Den färgglada lekplatsen verkar kul. Den innehåller en rad klättermöjligheter och rutschkana. Här finns även sandlåda, gungor och spiraldjur.

Vi har inte sjöutsikt från husvagnen, men bara en knapp kilometer bort ligger centrum och den mysiga gästhamnen.

Campingtomter - 6 poäng
Tomterna är inte jättestora men lättillgängliga. Du har 10 ampère i eltillgång. Lite ojämnt i backen här och var. Naturen runt omkring är riktigt vacker.

Helhet - 8 poäng
Detta är en enkel sommarcamping, vars förtjänst är att den inte är så stor och att den ligger naturskönt. Dessutom går du på en kvart till Hunnebostrands centrum som sjuder av liv på sommaren. Här finns förstås fiskaffär, såväl som en rad restauranger. Trendiga sommarbutiker trängs runt hamnen. Du har mindre än en mil till Smögenbryggan, ett av Sveriges mest kända sommarresmål. Nordens Ark, en mycket sevärd djurpark med bland annat stort inslag av utrotningshotade arter, ligger cirka en mil bort.

Strax intill campingen börjar en rad motionsspår i längderna 1,5 – 12 kilometer. Personalen visar hur du går till närmsta badvik vid havet. Det finns både klippbad och sandstrand.

Utanför samhället ligger Sotenäs Golfklubb, och håller du dig till minigolf, så har campingen en charmig sådan. Nästan så man tror att den är K-märkt. Trots att servicehuset kunde hållits fräschare, så tycker vi att det är en mysig camping att bo på. Och definitivt prisvärd med hänsyn till sitt läge.

 Snabbguide testpoäng
(Skalan är 1 – 10 där 5 utgör godkänt men inte mer)
Läge - 8
Service - 8
Standard - 5
Skötsel - 5
Miljö - 1
Säkerhet - 9
Handikappanpassning - 1
Tomter - 6
Helhet - 8
Summa poäng: 57

 

FAKTA
FC 460 Hunnebostrands Camping
Hjälmetorpet
450 46 Hunnebostrand

Tel: 0523-501 12
E-post:info@hunnebostrandscamping.seHemsida: www.hunnebostrandscamping.sePris: 225-265 kronor inklusive el och dusch
Öppet: 5/6 – 18/8
GPS-koordinater: N 58o26'37   E 11o19'04'' E

Husvagn & Camping har testat och betygsatt svenska campingplatser sedan 2006:
Läs om fler betygsatta campingplatser här

Har du också varit på Hunnebostrands Camping?
Här kan du sätta ditt eget betyg

On
Off

0 kommentarer

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1679 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 610 fristående campingplatser och 739 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 330 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2021-11

  • Husvagn & Camping 2021-10

  • Husvagn & Camping 2021-09

  • Husvagn & Camping 2021-08

  • Husvagn & Camping Nr 7 2021

  • Husvagn & Camping 2021-06

  • Husvagn & Camping 2021-05

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206