Lugn och skärgårdskänsla vid Kalmarsund

Lugn och skärgårdskänsla vid Kalmarsund

Publicerad

Det är vår vackraste anläggning, säger Björn Kuhlmann, ansvarig för Regenbogens camping på Oknö i Mönsterås. Och har du vaknat en solig vårmorgon på denna plats, så vet du.

Läge - 8 poäng
På ön Oknö fyra kilometer öster om Mönsterås centrum ligger campingen på stranden till Kalmarsund. Du har gång- och cykelbana in till Mönsterås centrum med den service ett mindre samhälle har att erbjuda. Till Kalmar är det fem mil och därmed har du också nära till Öland.

Havet och skärgården präglar campingen var man än befinner sig.

Service - 9 poäng
Vi kommer på långfredagskvällen 2014 och campingen tycks ha slagit sig till ro. Men strax kommer en trevlig dam ut från restaurangen intill receptionen.
- Välkommen, säger hon. Så kul att ni har hittat till oss!
Jag får en utmärkt information om vad som gäller för platsen, och ett föredömligt mottagande. Bra informationsmaterial om platsen. Nybakat bröd i butiken klockan 8.00 varje morgon. Restaurang, kaffeservering och butik.

Modern reception, restaurang och spa samlat under ett tak.

Standard på gemensamma anläggningar - 8 poäng
På Oknö har människor campat sedan 1960-talet. För fem år sedan köpte det tyska företaget Regenbogen campingen på Oknö. De två servicehusen har rustats och även om de inte är nya, så håller de god klass med klinkers på golven och kaklade väggar. Receptionshuset är nytt och modernt och i detta hus ryms även en vackert inredd restaurang och en spa-avdelning. Det finns fyra så kallade familjebadrum att hyra. Köken har spisar, mikro och diskplatser. Vi saknade diskproppar. En bra sak är att det finns handfat och papper vid latrintömningen.

Tömningsplats för husbilar.

Skötsel - 9 poäng
Det är mycket välstädat på området när vi kommer och det ser även rent och snyggt ut inne i servicehuset. Trots liten beläggning, eftersom campingen nyss har öppnat för säsongen, kommer en städpatrull dagligen.

Lekplats - 7 poäng
Mitt på området ligger lekplatsen som ser kul ut med klätterställningar, gungor, spiraldjur och en sandlåda. Strax intill finns en inhägnad plats med ett fotbollsmål. Mysrum med TV för de unga. Simkunniga har förstås bad runt om campingen, men för de minsta barnen finns en långgrund badvik vid Kaffetorpet tio minuters promenad bort.

Campingtomter - 7 poäng
Detta är en plats vid havet och marken består av mo och tall som ger skugga. Alltså blir det lite ojämnheter här och var. Dessutom är inga tomter markerade, utan du måste ställa dig under eget ansvar. Man kan säga att alla i princip har havsutsikt, mer eller mindre.

Det natursköna läget överskuggar de små ojämnheterna.

Säkerhet - 8 poäng
Vid vårt besök är det inte så stor beläggning, och ekipagen står med goda avstånd. Området är inhägnat och en bom har precis tagits i bruk, kanske är bomkorten klara till årets säsong. Ett nödtelefonnummer finns anslaget på receptionsdörren. På högsäsong finns tillgänglig personal även nattetid.

Brandsläckare markerade på karta som du får vid incheckning.

Miljö - 4 poäng
Sommaren 2014 gällde fortfarande en container för sopor och inget annat, men då pågick förhandlingar med kommunen om ett bättre system. En eldriven golfbil fick stå för miljötänket vid testtillfället.

Framkomlighe -  7 poäng
Till reception, restaurang, butik och servicehus finns ramper. Inne på campingområdet är det ganska fasta och mestadels obelagda vägar. Lite knöligt mellan tomterna kan det vara här och var. Det finns en handikappanpassad toalett vid receptionen och en handikapptoalett med dusch i servicehuset i campingens norra ände.                

På Oknö campar du i en talldunge med havet inpå knuten

Helhet - 9 poäng
Det är lätt att bli förtjust i Regenbogens Camping på Oknö. Det vilar ett lugn över denna synnerligen naturskönt belägna anläggning. Vill du frossa i njutning kan du besöka dess spa som har en rad behandlingar och badkurer att erbjuda. Vad vore en camping utan en bra minigolfbana? Sådan finns förstås, och så kan du hyra båt med eller utan motor. Efter första maj är det fritt fiske i havet. Cyklar finns också för uthyrning. Beachvolley och tennis. På sommaren ordnas aktiviteter för barnen. Två fina grillplatser. Restaurangen som har en fin terrass har fullständiga rättigheter och ordnar ofta underhållning. Att promenera ut på udden med en picknickkorg är ett billigt nöje som toppar det mesta.

Regenbogen driver även camping i Åhus och ett tiotal i Tyskland. Lite ovant för oss svenskar är, att det mellan klockan 12.00 – 14.00 skall vara tyst och fritt från bilkörning inne på campingen.

FAKTA
H10 Regenbogen Oknö
Adress:
Oknövägen 12, 383 92 Mönsterås
Tel.: 0499-44 902
Fax.: 0499-10 440
E-post:monsteras@regenbogen.seHemsida:www.regenbogen.seÖppet: 1/4 – 31/10

GPS-koordinater: N57o0'43''   E16o30'18''

 Snabbguide testpoäng
(Skalan är 1 – 10 där 5 utgör godkänt men inte mer.)

Läge - 8
Service - 9
Standard - 8
Skötsel - 9
Framkomlighet - 7
Lekplats - 7
Campingtomt - 7
Säkerhet - 8
Miljö - 4
Helhetsintryck - 9
Summa poäng: 76

Husvagn & Camping har testat och betygsatt svenska campingplatser sedan 2006:
Läs om fler betygsatta campingplatser här

Har du också varit på Regenbogen Oknö?
Här kan du sätta ditt eget betyg samt berätta vad du tycker.

On
Off

1 kommentarer

 • Slite Strandby & Camping: Havsbad som vid Medelhavet

  Slite Strandby & Camping: Havsbad som vid Medelhavet

  Slite Strandby & Camping blickar framåt. I fjol tog en ny entreprenör över anläggningen och nu vill man satsa på den havsnära campingen ett stenkast från Slite centrum.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-08-19 08:03

 • Hörsjöns camping: Campa billigt vid Nissastigen

  Hörsjöns camping: Campa billigt vid Nissastigen

  I en skogsglänta med utsikt över en liten tjärn. Så idylliskt kan det vara att övernatta i Smålandsstenar. Men inte dyrare än många ställplatser.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-08-14 08:02

 • Kalvholmens Camping: Naturskön skärgårdscamping

  Kalvholmens Camping: Naturskön skärgårdscamping

  Sankta Anna var sjöfararnas helgon och namngivare till den skärgård där vi funnit Kalvholmens Camping. Kanske håller helgonet än idag ett vakande öga över besökarna till denna natursköna plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-07-11 08:35

 • Furuviks havscamping: En camping för bad och nöjen

  Furuviks havscamping: En camping för bad och nöjen

  Ett nöjesfält, en djurpark, hotell och havsbad. Ja, allt ligger på samma ställe och har kompletterats med en välutrustad camping. Samlingsnamnet för härligheten är Furuvik.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-07-10 07:20

 • De Papillon Camping: En plats för avkoppling och lek

  De Papillon Camping: En plats för avkoppling och lek

  Nederländerna är riktigt bra på camping. Här vill vi presentera en av landets många superanläggningar. En fantastisk barnvänlig plats att pusta ut på när man kanske suttit i bilen under en lång resa.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-06-18 09:26

 • First Camp Åhus-Kristianstad: Trivsamt och rent

  First Camp Åhus-Kristianstad: Trivsamt och rent

  Efter att ha ägts av ett tyskt företag och skötts i disciplinerad preussisk anda, drivs anrika Åhus camping sedan ett par år tillbaka av kedjan First Camp. Vi har kollat om de lever de upp till sin fyrstjärniga status och om andan blivit mera tillåtande.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-05-17 07:46

 • Campingkollen: Råbocka familjecamping – en doft av sommar

  Campingkollen: Råbocka familjecamping – en doft av sommar

  I Ängelholm i Skåne hittar du en genuint klassisk sommarcamping direkt vid havet. Men sviker solen och värmen har staden mer att erbjuda sina gäster än bara bad.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-04-09 09:10

 • Burgsviks camping: Gemyt på Gotland

  Burgsviks camping: Gemyt på Gotland

  I Burgsvik fann vi en mysig familjecamping med pool och restaurang. Och här befinner du dig nära raukarnas land med majestätiska Hoburgsgubben på cykelavstånd.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-03-23 14:14

 • Töcksfors Camping & Fritid: Campa på gränsen

  Töcksfors Camping & Fritid: Campa på gränsen

  Töcksfors är norrmännens shoppingmekka, Dalslands kanals sista slussområde och plats för en liten trevlig camping bara ett stenkast från E18.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-01-15 09:57

 • Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Nu har det hänt igen. Vi har lockats till en camping för att ordet resort ingått i namnet. Trott att vi skulle komma till något extra och blivit besvikna. Främby Udde Resort hade kunnat bättre. Men det fina läget vid sjön Runn ger poäng.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-12-01 08:52

 • Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  – Vi är positivt förvånade, säger Lars-Erik och Marie Malmström från Örebro. Och vid vårt besök framkom tydligt att Silverhöjdens Camping håller på att bli en riktigt fin plats tack vare ny regi sedan ett par år.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-11-18 10:20

 • Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Vill du uppleva den välkända solnedgången över Kalmarsund, eller bo på en ort som dragit till sig gourmetkockar och konstnärer som en blomsteräng drar till sig bin? Då skall du ta dig till Kapelludden Camping & Stugor i Borgholm.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-10-19 15:18

 • Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Mitt emellan två av Sveriges största industriminnen, Lövstabruk och Forsmark, ligger en liten by som heter Berkinge. Och här mitt i skogen vid en sjö fann vi en camping, vars namn du skall lägga på minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-10 14:47

 • Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsviken är ett naturreservat och tillhör världsarvet Höga kusten som UNESCO valt att värna om. Norrfällsvikens Camping är en fin representant för denna värdefulla plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-07 12:29

 • Lägg Burträsk på minnet

  Lägg Burträsk på minnet

  Burträsk har gjort sig känt för den goda Västerbottensosten. Om vintern ligger samhället i dvala, men under den korta sommaren blommar orten upp i ordets rätta bemärkelse. Detta märks inte minst på den fina campingplatsen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-08-08 11:50

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1560 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 566 fristående campingplatser och 617 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 377 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2019-09

 • Husvagn & Camping 2019-08

 • Husvagn & Camping 2019-07

 • Husvagn & Camping 2019-06

 • Husvagn & Camping 2019-05

 • Husvagn & Camping 2019-04

 • Husvagn & Camping 2019-03

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842