Skånecamping med bästa havsläge

Skånecamping med bästa havsläge

Publicerad

Naturskönt på Bjärehalvön och ett stenkast från havet. Campingkollen besöker familjevänliga  First Camp Torekov.

Läge - 9
I nordvästra Skåne, på Bjärehalvöns västligaste utpost, ligger det lilla fiskeläget Torekov. Går du cirka 500 meter från hamnen längs stranden, så kommer du till First Camp Torekov. Campingen ligger lummigt inbäddad i en dunge av blandskog. Du har inte mer än ett par mil till tennismetropolen Båstad och ett antal golfbanor har du närmare än så.

Service - 8
På högsäsong är receptionen öppen från 8-22 och då finns även en välsorterad butik. Personalen är mycket vänlig och tillmötesgående mot varje kund. När vi kommer utanför säsongen har de dock lite svårt att hinna med. En minimerad butik har flyttats in i receptionen och vid flera tillfällen iakttar jag glasskunder som får stå alldeles för länge med sina glassar i handen.

Standard - 8
Det här är en bra camping, husen är på inget vis nya men håller ändå god standard med kakel i duschar och vid tvättfat. Det finns välutrustade kök med tillgång till spisar, mikro, diskmaskiner och kyl/frys. Fri tillgång till familjebadrum. Bra rum där många kan sitta och äta tillsammans.
Hunddusch. Tömningsplats för husbilar. Generellt kan man säga att alla gemensamma lokaler håller god standard, fast ingen extra lyx.

Skötsel - 6
Trots den heta sommaren som varit är alla krukor med blommor välvårdade. I övrigt ser väl campingen ordinärt vårdad ut. Detsamma gäller underhåll av fastigheterna, fast tre duschar och en torktumlare var trasiga vid besöket. Städningen inomhus upplevs ytligt gjord.

Framkomöighet - 8

Att ta sig fram med barnvagnar eller rullstolar är säkert inga problem. Många av campinggatorna är asfalterade och området är i huvudsak plant. I alla de tre servicehusen finns handkapptoaletter med dusch. I ett hus finns ett särskild barnrum med badbalja för de minsta.
Generellt så är alla gemensamma utrymmen som exempelvis kök, tvättstuga, butik och reception i markplan och lätta att ta sig in i.

Lekplats - 9
På inte mindre än fyra ställen finns det lekplatser. Det finns som exempel, linbana, stor klätterställning med rutschkanor, stor hoppkudde och klättervägg. Vem som vill får låna TV-rummet med spel och lekhörna. Under sju sommarveckor figurerar maskoten Blix, som tar barnen med på en massa upptåg. Detta sker kostnadsfritt och kan vara inom- eller utomhus beroende av vädret. Barnen får också gratis pyssel/målarbok som handlar om Blix.
Badet i havet ligger precis i anslutning till campingen, och det är långgrunt med sandbotten.

En solig dag är det gott om ekipage. Tomterna ligger vid en skogsdunge nära havet.

Campingtomt - 9
Tomterna ligger sällsynt vacker på gräs i en jättedunge av lös- och barrträd. Många har dessutom havsutsikt. De flesta är rejält stora och ett hundratal har både vatten och avlopp framdraget. Det är 10 ampere som eluttag.
Trots alla träd är det lätt attta sig fram och området är för det mesta platt.

 Säkerhet - 9
I broschyren som varje gäst får, står angivet att det skall vara minst fyra meter till närmsta granne. Vid vårt besök var campingen ungefär halvbelagd, och då såg det bra ut med avstånden. Det är rikligt med brandposter, såväl pulver- som skumsläckare på varje. Bom till området som öppnas av gästen med ett kort. Journummer står i broschyren.
Det finns personal som bor på campingen, och på högsäsong anlitas vaktbolag.

Miljö - 7
Campingens chef Ann-Margret Johansson säger att de är miljöcertifierade, vilket innebär att de målmedvetet väljer rengöringsmedel som är miljövänliga. Man har källsortering av sopor i papper, well, glas, batterier och brännbart köksavfall. Tysta elbilar används av personalen inne på campingen.

 

Man badar helst från någon av bryggorna och även vid de längst ut är det fin sandbotten.

Helhetsintryck - 9
Det bästa med den här anläggningen är den fina naturen. Men så har här också varit camping väldigt länge. Dessutom är det väldigt tyst, eftersom anläggningen ligger en bit från stora vägen helt avskild vid havet. Som nämnts är det extra mycket gjort för barnens trivsel, men det finns förströelse för stora också. Bra motionsslingor och den fina strandpromenaden in till Torekov. Nära till naturreservatet Hovs hallar, det är bara att följa Skåneleden från campingen. Äventyrsminigolf och restaurang med fullständiga rättigheter. Närhet att ta sig ett morgondopp i havet. Från hamnen i Torekov går båtturer till Hallands Väderö.

FAKTA
L9 First Camp Torekov
Flymossavägen 5
260 93 Torekov
Tel/fax: 0431-36 45 25
E-post: torekov@firstcamp.se
Hemsida: www.firstcamp.se/torekov

Öppet: 17/4-13/9, fullservice 18/6-8/8
Pris: 345-365 kronor inklusive el i juli 2014, dusch tillkommer
GPS-koordinater: N 56o25'51''   E 12o38'28''

 Snabbguide testresultat
(Skalan är 1 – 10 där 5 utgör godkänt men inte mera)
Läge                  9
Service              8
Standard            8
Skötsel               6
Lek                     9
Framkomlighet 8
Campingtomt    9
Säkerhet          9
Miljö                 7
Helhet               9
Summa poäng: 82 poäng

Husvagn & Camping har testat och betygsatt svenska campingplatser sedan 2006:
Läs om fler betygsatta campingplatser här

Har du också varit på First Camp Torekov?
Här kan du sätta ditt eget betyg

 

On
Off

0 kommentarer

 • Värnamo camping: Både skog och stad

  Värnamo camping: Både skog och stad

  En camping i naturen med fem minuters promenad till centrum. Värnamo bjuder sina besökare på det bästa läget. Hur platsen är för övrigt har vi tagit reda på och här får du resultatet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-12-05 07:34

 • Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Direkt vid E4:an, inbäddad i grönska vid en badsjö. Det är säkert många som önskar sig detta när kvällen närmar sig under semesterresan. Norr om Örnsköldsvik finns precis en sådan plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-11-14 08:47

 • Fossen Camping: Vid hav och klippor

  Fossen Camping: Vid hav och klippor

  En enkel men rofylld Västkustcamping skulle kunna bli slutomdömet om Fossen Camping. Men det är också en plats fylld av glada barfotabarn som springer runt på härliga grönytor, och av människor som solar på klipporna vid Gullmarsfjorden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-10-13 07:46

 • Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Sverige har en skatt av små campingplatser belägna vid en insjö med både bad och härligt campingliv. En typisk sådan plats är Osby Camping.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-20 07:32

 • Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget är den mest närbelägna campingen för ett besök i Karlstad och därmed är det välkommet att anläggningen är öppen året om. Men som semestermål gör sig platsen allra bäst på sommaren när det är badväder.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-15 07:01

 • Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Behöver ni en övernattningsplats i Småland en sommarkväll ska ni lägga Östanå i Vetlanda på minnet. Här kan man ta ett dopp i sjön, gå en promenad längs rösad led eller kanske till och med spela golf på 18-hålsbanan som gränsar till campingen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-22 07:25

 • Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  En nästan ny camping vid Norrlandskusten med ett havsbad som för tankarna till Rivieran. Så kan Sörfjärdens Camping enkelt beskrivas. När sommaren slår till är detta en anläggning som du bör ha i minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-19 07:54

 • Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Laxtrappan vid Sikfors Camping är en del av naturupplevelsen som campingen erbjuder, och friden vid Piteälvens strand går nästan att ta på. Den här kollen handlar om en liten camping i en storslagen natur.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-27 07:08

 • Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Camping och nöje i Göteborg stavas Liseberg. De två mest centrala campingplatserna ingår i det välkända nöjesföretaget, Lisebergsbyn och Lisebergs Camping Askim Strand. Vi har kollat in den sistnämnda.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-25 07:48

 • Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village Camping & Bungalow Park är namnet på en utomordentligt bra anläggning att bo på vid ett besök i Rom. Receptionen är inte bara öppen hela dygnet utan ger all information du kan behöva för att du smidigt ska kunna ta dig till den sevärda staden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-07 06:36

 • Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  I Vimmerby påminns man överallt om Astrid Lindgrens böcker och dess karaktärer. Karaktärs-hotellet är ett bevis och vid detta hotell ligger också en camping som vi har kikat lite närmare på.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-06-20 08:25

 • Bästa campingarna sedan 2017

  Bästa campingarna sedan 2017

  Vilken är egentligen den bästa campinganläggningen? Beroende på vem eller vilka man frågar kommer också svaren att vara olika. Vår testpanel, de multirutinerade Catharina och Lars-Åke Höglund, har testat hundratals olika campingplatser med varierande betyg. I denna artikel har vi kikat på de som fick högst betyg vid deras besök. Kanske är det någon av dessa som lockar att möjligtvis prova något nytt 2022?

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-25 07:22

 • Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Man skulle kanske kunna säga Kalmars Riviera, för Vita Sands Camping söder om Kalmar är ett riktigt paradis för badtokiga.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-18 07:26

 • Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta Camping eller Österby Camping, välj det du vill för det handlar om samma plats. En liten sörmländsk pärla som erbjuder billig övernattning och kanske ett dopp i sjön.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-04-07 07:09

 • Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Om du har suttit en sommarkväll på kanalbanken vid Vassbacken, då vet du hur härligt det kan vara. Här på Göta kanals västgötasida fann vi en liten men välutrustad campingplats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-02-28 07:37

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2023-02

 • Husvagn & Camping 2022-12

 • Husvagn & Camping 2022-11

 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206