Skånecamping med bästa havsläge

Skånecamping med bästa havsläge

Publicerad

Naturskönt på Bjärehalvön och ett stenkast från havet. Campingkollen besöker familjevänliga  First Camp Torekov.

Läge - 9
I nordvästra Skåne, på Bjärehalvöns västligaste utpost, ligger det lilla fiskeläget Torekov. Går du cirka 500 meter från hamnen längs stranden, så kommer du till First Camp Torekov. Campingen ligger lummigt inbäddad i en dunge av blandskog. Du har inte mer än ett par mil till tennismetropolen Båstad och ett antal golfbanor har du närmare än så.

Service - 8
På högsäsong är receptionen öppen från 8-22 och då finns även en välsorterad butik. Personalen är mycket vänlig och tillmötesgående mot varje kund. När vi kommer utanför säsongen har de dock lite svårt att hinna med. En minimerad butik har flyttats in i receptionen och vid flera tillfällen iakttar jag glasskunder som får stå alldeles för länge med sina glassar i handen.

Standard - 8
Det här är en bra camping, husen är på inget vis nya men håller ändå god standard med kakel i duschar och vid tvättfat. Det finns välutrustade kök med tillgång till spisar, mikro, diskmaskiner och kyl/frys. Fri tillgång till familjebadrum. Bra rum där många kan sitta och äta tillsammans.
Hunddusch. Tömningsplats för husbilar. Generellt kan man säga att alla gemensamma lokaler håller god standard, fast ingen extra lyx.

Skötsel - 6
Trots den heta sommaren som varit är alla krukor med blommor välvårdade. I övrigt ser väl campingen ordinärt vårdad ut. Detsamma gäller underhåll av fastigheterna, fast tre duschar och en torktumlare var trasiga vid besöket. Städningen inomhus upplevs ytligt gjord.

Framkomöighet - 8

Att ta sig fram med barnvagnar eller rullstolar är säkert inga problem. Många av campinggatorna är asfalterade och området är i huvudsak plant. I alla de tre servicehusen finns handkapptoaletter med dusch. I ett hus finns ett särskild barnrum med badbalja för de minsta.
Generellt så är alla gemensamma utrymmen som exempelvis kök, tvättstuga, butik och reception i markplan och lätta att ta sig in i.

Lekplats - 9
På inte mindre än fyra ställen finns det lekplatser. Det finns som exempel, linbana, stor klätterställning med rutschkanor, stor hoppkudde och klättervägg. Vem som vill får låna TV-rummet med spel och lekhörna. Under sju sommarveckor figurerar maskoten Blix, som tar barnen med på en massa upptåg. Detta sker kostnadsfritt och kan vara inom- eller utomhus beroende av vädret. Barnen får också gratis pyssel/målarbok som handlar om Blix.
Badet i havet ligger precis i anslutning till campingen, och det är långgrunt med sandbotten.

En solig dag är det gott om ekipage. Tomterna ligger vid en skogsdunge nära havet.

Campingtomt - 9
Tomterna ligger sällsynt vacker på gräs i en jättedunge av lös- och barrträd. Många har dessutom havsutsikt. De flesta är rejält stora och ett hundratal har både vatten och avlopp framdraget. Det är 10 ampere som eluttag.
Trots alla träd är det lätt attta sig fram och området är för det mesta platt.

 Säkerhet - 9
I broschyren som varje gäst får, står angivet att det skall vara minst fyra meter till närmsta granne. Vid vårt besök var campingen ungefär halvbelagd, och då såg det bra ut med avstånden. Det är rikligt med brandposter, såväl pulver- som skumsläckare på varje. Bom till området som öppnas av gästen med ett kort. Journummer står i broschyren.
Det finns personal som bor på campingen, och på högsäsong anlitas vaktbolag.

Miljö - 7
Campingens chef Ann-Margret Johansson säger att de är miljöcertifierade, vilket innebär att de målmedvetet väljer rengöringsmedel som är miljövänliga. Man har källsortering av sopor i papper, well, glas, batterier och brännbart köksavfall. Tysta elbilar används av personalen inne på campingen.

 

Man badar helst från någon av bryggorna och även vid de längst ut är det fin sandbotten.

Helhetsintryck - 9
Det bästa med den här anläggningen är den fina naturen. Men så har här också varit camping väldigt länge. Dessutom är det väldigt tyst, eftersom anläggningen ligger en bit från stora vägen helt avskild vid havet. Som nämnts är det extra mycket gjort för barnens trivsel, men det finns förströelse för stora också. Bra motionsslingor och den fina strandpromenaden in till Torekov. Nära till naturreservatet Hovs hallar, det är bara att följa Skåneleden från campingen. Äventyrsminigolf och restaurang med fullständiga rättigheter. Närhet att ta sig ett morgondopp i havet. Från hamnen i Torekov går båtturer till Hallands Väderö.

FAKTA
L9 First Camp Torekov
Flymossavägen 5
260 93 Torekov
Tel/fax: 0431-36 45 25
E-post: torekov@firstcamp.se
Hemsida: www.firstcamp.se/torekov

Öppet: 17/4-13/9, fullservice 18/6-8/8
Pris: 345-365 kronor inklusive el i juli 2014, dusch tillkommer
GPS-koordinater: N 56o25'51''   E 12o38'28''

 Snabbguide testresultat
(Skalan är 1 – 10 där 5 utgör godkänt men inte mera)
Läge                  9
Service              8
Standard            8
Skötsel               6
Lek                     9
Framkomlighet 8
Campingtomt    9
Säkerhet          9
Miljö                 7
Helhet               9
Summa poäng: 82 poäng

Husvagn & Camping har testat och betygsatt svenska campingplatser sedan 2006:
Läs om fler betygsatta campingplatser här

Har du också varit på First Camp Torekov?
Här kan du sätta ditt eget betyg

 

On
Off

0 kommentarer

 • Slite Strandby & Camping: Havsbad som vid Medelhavet

  Slite Strandby & Camping: Havsbad som vid Medelhavet

  Slite Strandby & Camping blickar framåt. I fjol tog en ny entreprenör över anläggningen och nu vill man satsa på den havsnära campingen ett stenkast från Slite centrum.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-08-19 08:03

 • Hörsjöns camping: Campa billigt vid Nissastigen

  Hörsjöns camping: Campa billigt vid Nissastigen

  I en skogsglänta med utsikt över en liten tjärn. Så idylliskt kan det vara att övernatta i Smålandsstenar. Men inte dyrare än många ställplatser.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-08-14 08:02

 • Kalvholmens Camping: Naturskön skärgårdscamping

  Kalvholmens Camping: Naturskön skärgårdscamping

  Sankta Anna var sjöfararnas helgon och namngivare till den skärgård där vi funnit Kalvholmens Camping. Kanske håller helgonet än idag ett vakande öga över besökarna till denna natursköna plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-07-11 08:35

 • Furuviks havscamping: En camping för bad och nöjen

  Furuviks havscamping: En camping för bad och nöjen

  Ett nöjesfält, en djurpark, hotell och havsbad. Ja, allt ligger på samma ställe och har kompletterats med en välutrustad camping. Samlingsnamnet för härligheten är Furuvik.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-07-10 07:20

 • De Papillon Camping: En plats för avkoppling och lek

  De Papillon Camping: En plats för avkoppling och lek

  Nederländerna är riktigt bra på camping. Här vill vi presentera en av landets många superanläggningar. En fantastisk barnvänlig plats att pusta ut på när man kanske suttit i bilen under en lång resa.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-06-18 09:26

 • First Camp Åhus-Kristianstad: Trivsamt och rent

  First Camp Åhus-Kristianstad: Trivsamt och rent

  Efter att ha ägts av ett tyskt företag och skötts i disciplinerad preussisk anda, drivs anrika Åhus camping sedan ett par år tillbaka av kedjan First Camp. Vi har kollat om de lever de upp till sin fyrstjärniga status och om andan blivit mera tillåtande.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-05-17 07:46

 • Campingkollen: Råbocka familjecamping – en doft av sommar

  Campingkollen: Råbocka familjecamping – en doft av sommar

  I Ängelholm i Skåne hittar du en genuint klassisk sommarcamping direkt vid havet. Men sviker solen och värmen har staden mer att erbjuda sina gäster än bara bad.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-04-09 09:10

 • Burgsviks camping: Gemyt på Gotland

  Burgsviks camping: Gemyt på Gotland

  I Burgsvik fann vi en mysig familjecamping med pool och restaurang. Och här befinner du dig nära raukarnas land med majestätiska Hoburgsgubben på cykelavstånd.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-03-23 14:14

 • Töcksfors Camping & Fritid: Campa på gränsen

  Töcksfors Camping & Fritid: Campa på gränsen

  Töcksfors är norrmännens shoppingmekka, Dalslands kanals sista slussområde och plats för en liten trevlig camping bara ett stenkast från E18.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-01-15 09:57

 • Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Nu har det hänt igen. Vi har lockats till en camping för att ordet resort ingått i namnet. Trott att vi skulle komma till något extra och blivit besvikna. Främby Udde Resort hade kunnat bättre. Men det fina läget vid sjön Runn ger poäng.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-12-01 08:52

 • Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  – Vi är positivt förvånade, säger Lars-Erik och Marie Malmström från Örebro. Och vid vårt besök framkom tydligt att Silverhöjdens Camping håller på att bli en riktigt fin plats tack vare ny regi sedan ett par år.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-11-18 10:20

 • Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Vill du uppleva den välkända solnedgången över Kalmarsund, eller bo på en ort som dragit till sig gourmetkockar och konstnärer som en blomsteräng drar till sig bin? Då skall du ta dig till Kapelludden Camping & Stugor i Borgholm.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-10-19 15:18

 • Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Mitt emellan två av Sveriges största industriminnen, Lövstabruk och Forsmark, ligger en liten by som heter Berkinge. Och här mitt i skogen vid en sjö fann vi en camping, vars namn du skall lägga på minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-10 14:47

 • Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsviken är ett naturreservat och tillhör världsarvet Höga kusten som UNESCO valt att värna om. Norrfällsvikens Camping är en fin representant för denna värdefulla plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-07 12:29

 • Lägg Burträsk på minnet

  Lägg Burträsk på minnet

  Burträsk har gjort sig känt för den goda Västerbottensosten. Om vintern ligger samhället i dvala, men under den korta sommaren blommar orten upp i ordets rätta bemärkelse. Detta märks inte minst på den fina campingplatsen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-08-08 11:50

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1560 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 566 fristående campingplatser och 617 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 377 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2019-09

 • Husvagn & Camping 2019-08

 • Husvagn & Camping 2019-07

 • Husvagn & Camping 2019-06

 • Husvagn & Camping 2019-05

 • Husvagn & Camping 2019-04

 • Husvagn & Camping 2019-03

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842