Femstjärnigt i norra Tyskland

Femstjärnigt i norra Tyskland

Publicerad

Campingkollen tar en titt på femstjärniga Südsee Camp norr om Celle i norra Tyskland. Fem stjärnor måste väl stå för något alldeles extra? Det har vi tagit reda på.

Läge - 8 poäng
Mitt emellan Hamburg och Hannover ligger staden Soltau, känd för det fantastiska nöjesfältet Heidepark och den lika kända fågelparken i Walsrode. Lämnar man motorvägen här och far i riktning mot Celle så kommer man till det lilla samhället Wietzendorf och skyltning till Südsee Camp. Det är cirka två kilometer till ett snabbköp, men campingen är en sorts resort, vilket innebär att det finns både affärer och restauranger på plats.

Service - 10 poäng
Med ett leende på läpparna lämnar jag receptionen, efter att ha checkat in. Himla trevliga människor som tog emot! Och hör och häpna, receptionen är öppen alla dagar 8-20. Det är unikt i Tyskland, som så envist brukar ha sin "mittagsruhe", vilket innebär stängning minst ett par timmar efter lunchen.

Standard på gemensamma anläggningar - 9 poäng
Det är mycket god standard i servicehusen. Skinande kakel på väggarna och klinkers på golven. Men små detaljer som avsaknad av handtvätt vid kemtoatömningen och papper att torka händerna på vid toaletterna drar ner betyget. Restaurangerna ser trevliga ut, men vid vårt besök i mars månad var bara en vid stranden öppen. Den var mycket fin och rimmade väl med stjärnstatusen. Barnens badrum som finns på två ställen är något utöver det vanliga.

Campingplatsen är en resort med både restauranger och affärer.

Skötsel av gemensamma anläggningar - 9 poäng
Vi kommer en dag i början av mars, och det är långt ifrån någon högsäsong. Ändå är det prydligt överallt inne på campingområdet. Servicehusen är städade och vi upplever anläggningen som allmänt välvårdad.                        

Lekplats - 10 poäng
Att komma en sommardag till Südsee Camp måste vara perfekt för en barnfamilj. En härlig badsjö, inte större än att man nästan kan ropa över den, mitt på campingen. Härlig sand kantar sjön och på stranden finns mängder av lekredskap, typ rutschkanor, gungor, linbana etc. Riktigt bra lekmöjligheter för både stora och små barn. Pingisbord står det lite här och var på campingen. Tröttnar man på lekplatsen vid stranden, så finns det åtminstone tre stora till inom området. Mysrum att vara med kompisar i. Fotbollsplan och mouintainbikebana.

Den största lekplatsen ligger precis vid sjön.

Campingtomter - 9 poäng
Det finns cirka 1 000 campingtomter varav hälften är disponibla för tillfälliga gäster. Dessa platser är fördelade på sju olika områden och är i storleken 80 – 135 kvadratmeter. Generellt gäller att det är en mycket grön camping med träd, buskar och häckridåer. De allra största platserna fann vi utanför Sverigebyn, en stugby med typiska svenska hus. Eftersom campingen ligger på Lüneburger Heide är den platt som en pannkaka.

Va-anslutningar och kabel-tv varierar. Likaså om man får ha hund på platsen eller inte.

Säkerhet - 9 poäng
Tomterna är väl markerade och ofta är det tydliga skiljelinjer mellan ekipagen. Man borde inte stå för tätt ens när beläggningen är hög. Brandsläckare sitter vid servicehusen. Bomsystem plockar bort obehöriga fordon. Telefonnummer att ringa till vaktpersonal när receptionen är stängd.

Framkomlighet för handikappade - 9 poäng
Campingen är som nämnts, helt platt, och så gott som alla vägar asfalterade. Det finns tretton servicebyggnader, men vill man ha tillgång till skötrum eller handikapptoalett så skall man säga till vid ankomsten. Alla servicehus har inte samma service. Men det finns fantastiskt bra handikapptoaletter med dusch. I ett par av servicehusen har man särskilda barnrum med babybad och miniduschar. Otroligt fina.

Lätt att ta sig in i reception och butik.

Miljö - 9 poäng
Südsee Camp är miljöcertifierad och stora delar av anläggningen får sin energi genom så kallad eko-kraft, solenergi och en form av egen producerad el. Inne på området finns flera avfallsstationer för källsortering av sopor. Årliga statliga miljökontroller på campingen och dagliga på sjön under sommaren.

Helhetsintryck - 10 poäng
Om vädret inte tillåter bad i sjön, så finns det ett stort inomhusbad för lek och relax. Ingår i campingavgiften på för- och eftersäsong. Två stora minigolfbanor, varav den ena är en äventyrsbana av värsta slaget. Den sistnämnda kostar 15 euro. Ett fyrtiotal hästar betar utanför campingen och ridning erbjuds. En häftig äventyrsbana hittar du ute vid stallområdet. På somrarna erbjuds en rad idrottsaktiviteter och underhållning, och du har minst fyra restauranger att välja på. Promenad- och cykelvägar. Ett komplett snabbköp och butik för campingtillbehör.

Du behöver verkligen inte ha tråkigt på Südsee Camp, och som sagt, Soltau 12 kilometer bort har tre stora sevärdheter; Vogelpark Walsrode, HeidePark (nöjesfält) och Serengeti-Park (Safaripark).

Hundar är mot avgift välkomna på stora delar av området och det finns en särskild hundrastgård.

I direkt anslutning till campingen (andra sidan stora vägen) finns en ställplats, som ingår i organisationen "tyska toppställplatser". Komplett service som på campingen. Kostnad 14 euro.

Omdömet blir att denna camping absolut höll måttet, fem stjärnor. 

 Snabbguide Testpoäng
(Skalan är 1-10 där 5 utgör godkänt men inte mer)
Läge - 8
Service - 10
Standard -  9
Skötsel -  9
Lekplats - 10
Campingtomt - 9
Säkerhet - 9
Framkomlighet  - 9
Miljö - 9
Helhet - 10
Summa poäng: 92

FAKTA
Südsee Camp
Südsee-Camp 1
D-296 49 Wietzendorf, Tyskland

Tel. 0049-5196-980 116
E-mail: info@suedseecamp.deHemsida:www.suedsee-camp.deGPS-koordinater: N52o55'54''   E09o57'55''
Öppet: Hela året

Husvagn & Camping har testat och betygsatt svenska campingplatser sedan 2006:
Läs om fler betygsatta campingplatser här

Missa inte att gilla Husvagn & Camping på Facebook!

 • Värnamo camping: Både skog och stad

  Värnamo camping: Både skog och stad

  En camping i naturen med fem minuters promenad till centrum. Värnamo bjuder sina besökare på det bästa läget. Hur platsen är för övrigt har vi tagit reda på och här får du resultatet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-12-05 07:34

 • Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Direkt vid E4:an, inbäddad i grönska vid en badsjö. Det är säkert många som önskar sig detta när kvällen närmar sig under semesterresan. Norr om Örnsköldsvik finns precis en sådan plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-11-14 08:47

 • Fossen Camping: Vid hav och klippor

  Fossen Camping: Vid hav och klippor

  En enkel men rofylld Västkustcamping skulle kunna bli slutomdömet om Fossen Camping. Men det är också en plats fylld av glada barfotabarn som springer runt på härliga grönytor, och av människor som solar på klipporna vid Gullmarsfjorden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-10-13 07:46

 • Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Sverige har en skatt av små campingplatser belägna vid en insjö med både bad och härligt campingliv. En typisk sådan plats är Osby Camping.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-20 07:32

 • Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget är den mest närbelägna campingen för ett besök i Karlstad och därmed är det välkommet att anläggningen är öppen året om. Men som semestermål gör sig platsen allra bäst på sommaren när det är badväder.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-15 07:01

 • Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Behöver ni en övernattningsplats i Småland en sommarkväll ska ni lägga Östanå i Vetlanda på minnet. Här kan man ta ett dopp i sjön, gå en promenad längs rösad led eller kanske till och med spela golf på 18-hålsbanan som gränsar till campingen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-22 07:25

 • Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  En nästan ny camping vid Norrlandskusten med ett havsbad som för tankarna till Rivieran. Så kan Sörfjärdens Camping enkelt beskrivas. När sommaren slår till är detta en anläggning som du bör ha i minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-19 07:54

 • Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Laxtrappan vid Sikfors Camping är en del av naturupplevelsen som campingen erbjuder, och friden vid Piteälvens strand går nästan att ta på. Den här kollen handlar om en liten camping i en storslagen natur.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-27 07:08

 • Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Camping och nöje i Göteborg stavas Liseberg. De två mest centrala campingplatserna ingår i det välkända nöjesföretaget, Lisebergsbyn och Lisebergs Camping Askim Strand. Vi har kollat in den sistnämnda.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-25 07:48

 • Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village Camping & Bungalow Park är namnet på en utomordentligt bra anläggning att bo på vid ett besök i Rom. Receptionen är inte bara öppen hela dygnet utan ger all information du kan behöva för att du smidigt ska kunna ta dig till den sevärda staden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-07 06:36

 • Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  I Vimmerby påminns man överallt om Astrid Lindgrens böcker och dess karaktärer. Karaktärs-hotellet är ett bevis och vid detta hotell ligger också en camping som vi har kikat lite närmare på.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-06-20 08:25

 • Bästa campingarna sedan 2017

  Bästa campingarna sedan 2017

  Vilken är egentligen den bästa campinganläggningen? Beroende på vem eller vilka man frågar kommer också svaren att vara olika. Vår testpanel, de multirutinerade Catharina och Lars-Åke Höglund, har testat hundratals olika campingplatser med varierande betyg. I denna artikel har vi kikat på de som fick högst betyg vid deras besök. Kanske är det någon av dessa som lockar att möjligtvis prova något nytt 2022?

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-25 07:22

 • Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Man skulle kanske kunna säga Kalmars Riviera, för Vita Sands Camping söder om Kalmar är ett riktigt paradis för badtokiga.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-18 07:26

 • Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta Camping eller Österby Camping, välj det du vill för det handlar om samma plats. En liten sörmländsk pärla som erbjuder billig övernattning och kanske ett dopp i sjön.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-04-07 07:09

 • Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Om du har suttit en sommarkväll på kanalbanken vid Vassbacken, då vet du hur härligt det kan vara. Här på Göta kanals västgötasida fann vi en liten men välutrustad campingplats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-02-28 07:37

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2023-02

 • Husvagn & Camping 2022-12

 • Husvagn & Camping 2022-11

 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206