Femstjärnigt i norra Tyskland

Femstjärnigt i norra Tyskland

Publicerad

Campingkollen tar en titt på femstjärniga Südsee Camp norr om Celle i norra Tyskland. Fem stjärnor måste väl stå för något alldeles extra? Det har vi tagit reda på.

Läge - 8 poäng
Mitt emellan Hamburg och Hannover ligger staden Soltau, känd för det fantastiska nöjesfältet Heidepark och den lika kända fågelparken i Walsrode. Lämnar man motorvägen här och far i riktning mot Celle så kommer man till det lilla samhället Wietzendorf och skyltning till Südsee Camp. Det är cirka två kilometer till ett snabbköp, men campingen är en sorts resort, vilket innebär att det finns både affärer och restauranger på plats.

Service - 10 poäng
Med ett leende på läpparna lämnar jag receptionen, efter att ha checkat in. Himla trevliga människor som tog emot! Och hör och häpna, receptionen är öppen alla dagar 8-20. Det är unikt i Tyskland, som så envist brukar ha sin "mittagsruhe", vilket innebär stängning minst ett par timmar efter lunchen.

Standard på gemensamma anläggningar - 9 poäng
Det är mycket god standard i servicehusen. Skinande kakel på väggarna och klinkers på golven. Men små detaljer som avsaknad av handtvätt vid kemtoatömningen och papper att torka händerna på vid toaletterna drar ner betyget. Restaurangerna ser trevliga ut, men vid vårt besök i mars månad var bara en vid stranden öppen. Den var mycket fin och rimmade väl med stjärnstatusen. Barnens badrum som finns på två ställen är något utöver det vanliga.

Campingplatsen är en resort med både restauranger och affärer.

Skötsel av gemensamma anläggningar - 9 poäng
Vi kommer en dag i början av mars, och det är långt ifrån någon högsäsong. Ändå är det prydligt överallt inne på campingområdet. Servicehusen är städade och vi upplever anläggningen som allmänt välvårdad.                        

Lekplats - 10 poäng
Att komma en sommardag till Südsee Camp måste vara perfekt för en barnfamilj. En härlig badsjö, inte större än att man nästan kan ropa över den, mitt på campingen. Härlig sand kantar sjön och på stranden finns mängder av lekredskap, typ rutschkanor, gungor, linbana etc. Riktigt bra lekmöjligheter för både stora och små barn. Pingisbord står det lite här och var på campingen. Tröttnar man på lekplatsen vid stranden, så finns det åtminstone tre stora till inom området. Mysrum att vara med kompisar i. Fotbollsplan och mouintainbikebana.

Den största lekplatsen ligger precis vid sjön.

Campingtomter - 9 poäng
Det finns cirka 1 000 campingtomter varav hälften är disponibla för tillfälliga gäster. Dessa platser är fördelade på sju olika områden och är i storleken 80 – 135 kvadratmeter. Generellt gäller att det är en mycket grön camping med träd, buskar och häckridåer. De allra största platserna fann vi utanför Sverigebyn, en stugby med typiska svenska hus. Eftersom campingen ligger på Lüneburger Heide är den platt som en pannkaka.

Va-anslutningar och kabel-tv varierar. Likaså om man får ha hund på platsen eller inte.

Säkerhet - 9 poäng
Tomterna är väl markerade och ofta är det tydliga skiljelinjer mellan ekipagen. Man borde inte stå för tätt ens när beläggningen är hög. Brandsläckare sitter vid servicehusen. Bomsystem plockar bort obehöriga fordon. Telefonnummer att ringa till vaktpersonal när receptionen är stängd.

Framkomlighet för handikappade - 9 poäng
Campingen är som nämnts, helt platt, och så gott som alla vägar asfalterade. Det finns tretton servicebyggnader, men vill man ha tillgång till skötrum eller handikapptoalett så skall man säga till vid ankomsten. Alla servicehus har inte samma service. Men det finns fantastiskt bra handikapptoaletter med dusch. I ett par av servicehusen har man särskilda barnrum med babybad och miniduschar. Otroligt fina.

Lätt att ta sig in i reception och butik.

Miljö - 9 poäng
Südsee Camp är miljöcertifierad och stora delar av anläggningen får sin energi genom så kallad eko-kraft, solenergi och en form av egen producerad el. Inne på området finns flera avfallsstationer för källsortering av sopor. Årliga statliga miljökontroller på campingen och dagliga på sjön under sommaren.

Helhetsintryck - 10 poäng
Om vädret inte tillåter bad i sjön, så finns det ett stort inomhusbad för lek och relax. Ingår i campingavgiften på för- och eftersäsong. Två stora minigolfbanor, varav den ena är en äventyrsbana av värsta slaget. Den sistnämnda kostar 15 euro. Ett fyrtiotal hästar betar utanför campingen och ridning erbjuds. En häftig äventyrsbana hittar du ute vid stallområdet. På somrarna erbjuds en rad idrottsaktiviteter och underhållning, och du har minst fyra restauranger att välja på. Promenad- och cykelvägar. Ett komplett snabbköp och butik för campingtillbehör.

Du behöver verkligen inte ha tråkigt på Südsee Camp, och som sagt, Soltau 12 kilometer bort har tre stora sevärdheter; Vogelpark Walsrode, HeidePark (nöjesfält) och Serengeti-Park (Safaripark).

Hundar är mot avgift välkomna på stora delar av området och det finns en särskild hundrastgård.

I direkt anslutning till campingen (andra sidan stora vägen) finns en ställplats, som ingår i organisationen "tyska toppställplatser". Komplett service som på campingen. Kostnad 14 euro.

Omdömet blir att denna camping absolut höll måttet, fem stjärnor. 

 Snabbguide Testpoäng
(Skalan är 1-10 där 5 utgör godkänt men inte mer)
Läge - 8
Service - 10
Standard -  9
Skötsel -  9
Lekplats - 10
Campingtomt - 9
Säkerhet - 9
Framkomlighet  - 9
Miljö - 9
Helhet - 10
Summa poäng: 92

FAKTA
Südsee Camp
Südsee-Camp 1
D-296 49 Wietzendorf, Tyskland

Tel. 0049-5196-980 116
E-mail: info@suedseecamp.deHemsida:www.suedsee-camp.deGPS-koordinater: N52o55'54''   E09o57'55''
Öppet: Hela året

Husvagn & Camping har testat och betygsatt svenska campingplatser sedan 2006:
Läs om fler betygsatta campingplatser här

Missa inte att gilla Husvagn & Camping på Facebook!

 • Slite Strandby & Camping: Havsbad som vid Medelhavet

  Slite Strandby & Camping: Havsbad som vid Medelhavet

  Slite Strandby & Camping blickar framåt. I fjol tog en ny entreprenör över anläggningen och nu vill man satsa på den havsnära campingen ett stenkast från Slite centrum.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-08-19 08:03

 • Hörsjöns camping: Campa billigt vid Nissastigen

  Hörsjöns camping: Campa billigt vid Nissastigen

  I en skogsglänta med utsikt över en liten tjärn. Så idylliskt kan det vara att övernatta i Smålandsstenar. Men inte dyrare än många ställplatser.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-08-14 08:02

 • Kalvholmens Camping: Naturskön skärgårdscamping

  Kalvholmens Camping: Naturskön skärgårdscamping

  Sankta Anna var sjöfararnas helgon och namngivare till den skärgård där vi funnit Kalvholmens Camping. Kanske håller helgonet än idag ett vakande öga över besökarna till denna natursköna plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-07-11 08:35

 • Furuviks havscamping: En camping för bad och nöjen

  Furuviks havscamping: En camping för bad och nöjen

  Ett nöjesfält, en djurpark, hotell och havsbad. Ja, allt ligger på samma ställe och har kompletterats med en välutrustad camping. Samlingsnamnet för härligheten är Furuvik.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-07-10 07:20

 • De Papillon Camping: En plats för avkoppling och lek

  De Papillon Camping: En plats för avkoppling och lek

  Nederländerna är riktigt bra på camping. Här vill vi presentera en av landets många superanläggningar. En fantastisk barnvänlig plats att pusta ut på när man kanske suttit i bilen under en lång resa.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-06-18 09:26

 • First Camp Åhus-Kristianstad: Trivsamt och rent

  First Camp Åhus-Kristianstad: Trivsamt och rent

  Efter att ha ägts av ett tyskt företag och skötts i disciplinerad preussisk anda, drivs anrika Åhus camping sedan ett par år tillbaka av kedjan First Camp. Vi har kollat om de lever de upp till sin fyrstjärniga status och om andan blivit mera tillåtande.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-05-17 07:46

 • Campingkollen: Råbocka familjecamping – en doft av sommar

  Campingkollen: Råbocka familjecamping – en doft av sommar

  I Ängelholm i Skåne hittar du en genuint klassisk sommarcamping direkt vid havet. Men sviker solen och värmen har staden mer att erbjuda sina gäster än bara bad.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-04-09 09:10

 • Burgsviks camping: Gemyt på Gotland

  Burgsviks camping: Gemyt på Gotland

  I Burgsvik fann vi en mysig familjecamping med pool och restaurang. Och här befinner du dig nära raukarnas land med majestätiska Hoburgsgubben på cykelavstånd.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-03-23 14:14

 • Töcksfors Camping & Fritid: Campa på gränsen

  Töcksfors Camping & Fritid: Campa på gränsen

  Töcksfors är norrmännens shoppingmekka, Dalslands kanals sista slussområde och plats för en liten trevlig camping bara ett stenkast från E18.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-01-15 09:57

 • Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Nu har det hänt igen. Vi har lockats till en camping för att ordet resort ingått i namnet. Trott att vi skulle komma till något extra och blivit besvikna. Främby Udde Resort hade kunnat bättre. Men det fina läget vid sjön Runn ger poäng.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-12-01 08:52

 • Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  – Vi är positivt förvånade, säger Lars-Erik och Marie Malmström från Örebro. Och vid vårt besök framkom tydligt att Silverhöjdens Camping håller på att bli en riktigt fin plats tack vare ny regi sedan ett par år.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-11-18 10:20

 • Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Vill du uppleva den välkända solnedgången över Kalmarsund, eller bo på en ort som dragit till sig gourmetkockar och konstnärer som en blomsteräng drar till sig bin? Då skall du ta dig till Kapelludden Camping & Stugor i Borgholm.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-10-19 15:18

 • Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Mitt emellan två av Sveriges största industriminnen, Lövstabruk och Forsmark, ligger en liten by som heter Berkinge. Och här mitt i skogen vid en sjö fann vi en camping, vars namn du skall lägga på minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-10 14:47

 • Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsviken är ett naturreservat och tillhör världsarvet Höga kusten som UNESCO valt att värna om. Norrfällsvikens Camping är en fin representant för denna värdefulla plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-07 12:29

 • Lägg Burträsk på minnet

  Lägg Burträsk på minnet

  Burträsk har gjort sig känt för den goda Västerbottensosten. Om vintern ligger samhället i dvala, men under den korta sommaren blommar orten upp i ordets rätta bemärkelse. Detta märks inte minst på den fina campingplatsen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-08-08 11:50

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1560 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 566 fristående campingplatser och 617 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 377 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2019-09

 • Husvagn & Camping 2019-08

 • Husvagn & Camping 2019-07

 • Husvagn & Camping 2019-06

 • Husvagn & Camping 2019-05

 • Husvagn & Camping 2019-04

 • Husvagn & Camping 2019-03

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842