Naturskönt badparadis i Skåne

Naturskönt badparadis i Skåne

Publicerad

Här har man gjort sig känd som barnens camping, men efter vår koll ser vi att det är en härlig plats för alla åldrar. I alla fall om man gillar simturer och natursköna promenader.

Läge - 8 poäng
Tre mil öster om Landskrona med sex mil till Malmö och fyra mil till Helsingborg, ja där ligger Röstånga Camping & Bad vid porten till Söderåsens Nationalpark. Lilla Röstångas centrum ligger en kort promenad bort. Där finns en livsmedelsbutik, konditori och ett par restauranger. Nationalparken är mycket känd för sina vandringsleder. Stort friluftbad med femtiometerspool vid campingen.

Service - 9 poäng
Receptionen är öppen 8-8 varje dag. Vid incheckningen får du inte bara en informativ broschyr om campingen, utan också upplysningar om allt du kan behöva veta för din vistelse samt ett vänligt bemötande.

Du kan beställa bröd till nästkommande morgon. Stora delar av campingen har trådlöst internet och det finns en fri gästdator. Brevlåda.

Den äldre delen av Röstånga Camping& Bad breder ut sig på sluttningen bakom receptionshuset.

Standard - 8 poäng
Campingen har drygt 200 campingtomter men området är uppdelat i två delar, och en liten backe gör att du bara kan se en halva i taget. Servicen är lika bra oavsett var du står, men den nedre planen har förstås närmast till poolområdet. Det finns inte mindre än sex olika servicehus, fast de är alla olika. På övre planen ligger det senast byggda servicehuset, och det är ett optimalt hus för en campare. Här finns familjebadrum, hygienrum för barn, handikapptoalett och välutrustat kök. Här finns också plats för gemenskap och en TV. Övriga servicehus har alla toaletter, duschar och kök, och i fyra av sex är köken utrustade med diskmaskiner. Diskmaskinerna är av sådan art att du inte behöver fylla på eget diskmedel.

Det finns tömningsplatser för husbilar på både övre och nedre plan. När vi besöker platsen i augusti 2014 är det inte långt kvar tills ombyggnaden av receptionshuset skall börja, men även vid vårt besök är det ett väl fungerande och fräscht hus.

Skötsel - 7 poäng
Underhåll av byggnaderna ser att vara ständigt pågående. Gräsmattorna klippta och naturen vårdad inne på området. Städningen tycks också pågå hela tiden och är inget att klaga på.

Handikappanpassning - 7 poäng
Det finns en bra handikapptoalett med dusch på både övre och nedre campingdelen. Men vill man komma in i ett kök med rullstol är det bara det nybyggda huset på övre plan som gäller. Vägarna inne på området är hårdgjorda grusvägar, men mellan de båda campinginfarterna leder en asfalterad gångväg. Det finns fina barnrum i två av servicehusen.

Lekmöjligheter - 10 poäng
Det finns lekmöjligheter på många ställen och för alla åldrar. Liten klätterställning med rutschkana och gungor på ett par ställen. Inne i ett skogsparti har barnen ett eget klätterhus och en häftig kryptunnel. Den stora "spindeln" på övre planet ger klättrare en utmaning. Det finns bordtennis, beachvolleyboll och boulebanor. Under juli månad och första veckan i augusti är det gratis aktiviteter för barn ledda av utbildade fritidspedagoger. Vid dåligt väder finns ett eget aktivitetshus för barnen. Och så är det fritt att bada i det fina poolområdet som har vattenrutschkana, två barnpooler och en femtiometerspool. Alla med tempererat vatten.

Det finns två stora hoppkuddar, vilka verkar vara omåttligt populära. Senast tillkomna förströelsen är en 600 meter lång bana för BMX-cyklar.

Campingtomter - 9 poäng
Campingen är som nämnts uppdelad i en övre och en nedre del. Den nedre delen är lite äldre och tomterna där är också lite mindre. Den övre planen har rymliga tomter med vatten och avlopp, en del ligger alldeles vid sjökanten. Naturen runt omkring hela anläggningen är vacker och de två små sjöarna inne på campingen bidrar mycket till trivseln. Eltillgång 10 ampère.

Säkerhet - 8 poäng
Vid vårt besök i slutet av säsongen är det glest mellan ekipagen, men det finns ingen anledning att tro att avstånden inte går att hålla, möjligen kan djupet på platserna på den nedre campingdelen vara lite kort. Brandposterna är jämnt fördelade. Vid poolområdet såväl som vid sjön finns livbojar. På informationsbroschyren finns viktiga telefonnummer och redan vid incheckningen lämnas ett journummer som kan användas när receptionen är stängd. Det finns bom till området men den låses aldrig.

Miljö - 6 poäng
Några speciella miljöarrangemang finns inte, men soporna källsorteras i glas, metall och brännbart.

Det finns kanoter att hyra, och en tur på campingsjön är riktigt idylliskt.

Helhetsintryck - 9 poäng
Röstånga Camping & Bad är en välutrustad anläggning. Många kommer hit för att vandra i naturreservatet. Varje dag på högsäsong leder en naturguide kostnadsfritt promenader från campingen. Man kan köpa fiskekort och pröva lyckan i den lilla sjön inne på området, och där kan man också hyra kanot för en kortare tur. Ett fiskekort kostade 75 kronor och berättigade till en ädelfisk.

Det finns minigolf och boulebanor. Tillträde till poolområdet ingår i campingavgiften, och medan mina barnbarn roade sig glatt i vattenrutschkanan och barnpoolerna, så passade jag på att ta en simtur i femtiometersbassängen. Campingen har egen restaurang, och sedan har du cirka 500 meter till ytterligare några i Röstånga samhälle. Vill man göra en utflykt till Helsingborg så får man av campingen gratis biljetter till en djurpark där.

Snabbguide testpoäng
(Skalan är 1 – 10 där 5 utgör godkänt men inte mer)

Läge - 8

Service - 9

Standard - 8

Skötsel - 7

Handikappanpassning - 7

Lek - 10

Campingtomter - 9

Säkerhet - 8

Miljö - 6

Helhet - 9
Summa poäng: 81

 

Fakta
M 20 Röstånga Camping & Bad
Blinkarpsvägen 3
268 68 Röstånga

Tel: 0435-910 64
Fax: 0435-916 52
E-mejl: nystrand@msn.comHemsida: www.rostongacamping.se

Öppet: 29/4 – 20/9
Pris: 250-330 kronor beroende på säsong (2015)
GPS-koordinater: N 55o59'47''   E 13o16'48''

Husvagn & Camping har testat och betygsatt svenska campingplatser sedan 2006:
Läs om fler betygsatta campingplatser här

Har du också varit på Röstånga Camping?
Här kan du sätta ditt eget betyg

On
Off

4 kommentarer

 • Värnamo camping: Både skog och stad

  Värnamo camping: Både skog och stad

  En camping i naturen med fem minuters promenad till centrum. Värnamo bjuder sina besökare på det bästa läget. Hur platsen är för övrigt har vi tagit reda på och här får du resultatet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-12-05 07:34

 • Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Direkt vid E4:an, inbäddad i grönska vid en badsjö. Det är säkert många som önskar sig detta när kvällen närmar sig under semesterresan. Norr om Örnsköldsvik finns precis en sådan plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-11-14 08:47

 • Fossen Camping: Vid hav och klippor

  Fossen Camping: Vid hav och klippor

  En enkel men rofylld Västkustcamping skulle kunna bli slutomdömet om Fossen Camping. Men det är också en plats fylld av glada barfotabarn som springer runt på härliga grönytor, och av människor som solar på klipporna vid Gullmarsfjorden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-10-13 07:46

 • Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Sverige har en skatt av små campingplatser belägna vid en insjö med både bad och härligt campingliv. En typisk sådan plats är Osby Camping.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-20 07:32

 • Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget är den mest närbelägna campingen för ett besök i Karlstad och därmed är det välkommet att anläggningen är öppen året om. Men som semestermål gör sig platsen allra bäst på sommaren när det är badväder.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-15 07:01

 • Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Behöver ni en övernattningsplats i Småland en sommarkväll ska ni lägga Östanå i Vetlanda på minnet. Här kan man ta ett dopp i sjön, gå en promenad längs rösad led eller kanske till och med spela golf på 18-hålsbanan som gränsar till campingen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-22 07:25

 • Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  En nästan ny camping vid Norrlandskusten med ett havsbad som för tankarna till Rivieran. Så kan Sörfjärdens Camping enkelt beskrivas. När sommaren slår till är detta en anläggning som du bör ha i minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-19 07:54

 • Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Laxtrappan vid Sikfors Camping är en del av naturupplevelsen som campingen erbjuder, och friden vid Piteälvens strand går nästan att ta på. Den här kollen handlar om en liten camping i en storslagen natur.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-27 07:08

 • Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Camping och nöje i Göteborg stavas Liseberg. De två mest centrala campingplatserna ingår i det välkända nöjesföretaget, Lisebergsbyn och Lisebergs Camping Askim Strand. Vi har kollat in den sistnämnda.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-25 07:48

 • Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village Camping & Bungalow Park är namnet på en utomordentligt bra anläggning att bo på vid ett besök i Rom. Receptionen är inte bara öppen hela dygnet utan ger all information du kan behöva för att du smidigt ska kunna ta dig till den sevärda staden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-07 06:36

 • Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  I Vimmerby påminns man överallt om Astrid Lindgrens böcker och dess karaktärer. Karaktärs-hotellet är ett bevis och vid detta hotell ligger också en camping som vi har kikat lite närmare på.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-06-20 08:25

 • Bästa campingarna sedan 2017

  Bästa campingarna sedan 2017

  Vilken är egentligen den bästa campinganläggningen? Beroende på vem eller vilka man frågar kommer också svaren att vara olika. Vår testpanel, de multirutinerade Catharina och Lars-Åke Höglund, har testat hundratals olika campingplatser med varierande betyg. I denna artikel har vi kikat på de som fick högst betyg vid deras besök. Kanske är det någon av dessa som lockar att möjligtvis prova något nytt 2022?

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-25 07:22

 • Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Man skulle kanske kunna säga Kalmars Riviera, för Vita Sands Camping söder om Kalmar är ett riktigt paradis för badtokiga.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-18 07:26

 • Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta Camping eller Österby Camping, välj det du vill för det handlar om samma plats. En liten sörmländsk pärla som erbjuder billig övernattning och kanske ett dopp i sjön.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-04-07 07:09

 • Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Om du har suttit en sommarkväll på kanalbanken vid Vassbacken, då vet du hur härligt det kan vara. Här på Göta kanals västgötasida fann vi en liten men välutrustad campingplats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-02-28 07:37

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2023-02

 • Husvagn & Camping 2022-12

 • Husvagn & Camping 2022-11

 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206