Naturskönt badparadis i Skåne

Naturskönt badparadis i Skåne

Publicerad

Här har man gjort sig känd som barnens camping, men efter vår koll ser vi att det är en härlig plats för alla åldrar. I alla fall om man gillar simturer och natursköna promenader.

Läge - 8 poäng
Tre mil öster om Landskrona med sex mil till Malmö och fyra mil till Helsingborg, ja där ligger Röstånga Camping & Bad vid porten till Söderåsens Nationalpark. Lilla Röstångas centrum ligger en kort promenad bort. Där finns en livsmedelsbutik, konditori och ett par restauranger. Nationalparken är mycket känd för sina vandringsleder. Stort friluftbad med femtiometerspool vid campingen.

Service - 9 poäng
Receptionen är öppen 8-8 varje dag. Vid incheckningen får du inte bara en informativ broschyr om campingen, utan också upplysningar om allt du kan behöva veta för din vistelse samt ett vänligt bemötande.

Du kan beställa bröd till nästkommande morgon. Stora delar av campingen har trådlöst internet och det finns en fri gästdator. Brevlåda.

Den äldre delen av Röstånga Camping& Bad breder ut sig på sluttningen bakom receptionshuset.

Standard - 8 poäng
Campingen har drygt 200 campingtomter men området är uppdelat i två delar, och en liten backe gör att du bara kan se en halva i taget. Servicen är lika bra oavsett var du står, men den nedre planen har förstås närmast till poolområdet. Det finns inte mindre än sex olika servicehus, fast de är alla olika. På övre planen ligger det senast byggda servicehuset, och det är ett optimalt hus för en campare. Här finns familjebadrum, hygienrum för barn, handikapptoalett och välutrustat kök. Här finns också plats för gemenskap och en TV. Övriga servicehus har alla toaletter, duschar och kök, och i fyra av sex är köken utrustade med diskmaskiner. Diskmaskinerna är av sådan art att du inte behöver fylla på eget diskmedel.

Det finns tömningsplatser för husbilar på både övre och nedre plan. När vi besöker platsen i augusti 2014 är det inte långt kvar tills ombyggnaden av receptionshuset skall börja, men även vid vårt besök är det ett väl fungerande och fräscht hus.

Skötsel - 7 poäng
Underhåll av byggnaderna ser att vara ständigt pågående. Gräsmattorna klippta och naturen vårdad inne på området. Städningen tycks också pågå hela tiden och är inget att klaga på.

Handikappanpassning - 7 poäng
Det finns en bra handikapptoalett med dusch på både övre och nedre campingdelen. Men vill man komma in i ett kök med rullstol är det bara det nybyggda huset på övre plan som gäller. Vägarna inne på området är hårdgjorda grusvägar, men mellan de båda campinginfarterna leder en asfalterad gångväg. Det finns fina barnrum i två av servicehusen.

Lekmöjligheter - 10 poäng
Det finns lekmöjligheter på många ställen och för alla åldrar. Liten klätterställning med rutschkana och gungor på ett par ställen. Inne i ett skogsparti har barnen ett eget klätterhus och en häftig kryptunnel. Den stora "spindeln" på övre planet ger klättrare en utmaning. Det finns bordtennis, beachvolleyboll och boulebanor. Under juli månad och första veckan i augusti är det gratis aktiviteter för barn ledda av utbildade fritidspedagoger. Vid dåligt väder finns ett eget aktivitetshus för barnen. Och så är det fritt att bada i det fina poolområdet som har vattenrutschkana, två barnpooler och en femtiometerspool. Alla med tempererat vatten.

Det finns två stora hoppkuddar, vilka verkar vara omåttligt populära. Senast tillkomna förströelsen är en 600 meter lång bana för BMX-cyklar.

Campingtomter - 9 poäng
Campingen är som nämnts uppdelad i en övre och en nedre del. Den nedre delen är lite äldre och tomterna där är också lite mindre. Den övre planen har rymliga tomter med vatten och avlopp, en del ligger alldeles vid sjökanten. Naturen runt omkring hela anläggningen är vacker och de två små sjöarna inne på campingen bidrar mycket till trivseln. Eltillgång 10 ampère.

Säkerhet - 8 poäng
Vid vårt besök i slutet av säsongen är det glest mellan ekipagen, men det finns ingen anledning att tro att avstånden inte går att hålla, möjligen kan djupet på platserna på den nedre campingdelen vara lite kort. Brandposterna är jämnt fördelade. Vid poolområdet såväl som vid sjön finns livbojar. På informationsbroschyren finns viktiga telefonnummer och redan vid incheckningen lämnas ett journummer som kan användas när receptionen är stängd. Det finns bom till området men den låses aldrig.

Miljö - 6 poäng
Några speciella miljöarrangemang finns inte, men soporna källsorteras i glas, metall och brännbart.

Det finns kanoter att hyra, och en tur på campingsjön är riktigt idylliskt.

Helhetsintryck - 9 poäng
Röstånga Camping & Bad är en välutrustad anläggning. Många kommer hit för att vandra i naturreservatet. Varje dag på högsäsong leder en naturguide kostnadsfritt promenader från campingen. Man kan köpa fiskekort och pröva lyckan i den lilla sjön inne på området, och där kan man också hyra kanot för en kortare tur. Ett fiskekort kostade 75 kronor och berättigade till en ädelfisk.

Det finns minigolf och boulebanor. Tillträde till poolområdet ingår i campingavgiften, och medan mina barnbarn roade sig glatt i vattenrutschkanan och barnpoolerna, så passade jag på att ta en simtur i femtiometersbassängen. Campingen har egen restaurang, och sedan har du cirka 500 meter till ytterligare några i Röstånga samhälle. Vill man göra en utflykt till Helsingborg så får man av campingen gratis biljetter till en djurpark där.

Snabbguide testpoäng
(Skalan är 1 – 10 där 5 utgör godkänt men inte mer)

Läge - 8

Service - 9

Standard - 8

Skötsel - 7

Handikappanpassning - 7

Lek - 10

Campingtomter - 9

Säkerhet - 8

Miljö - 6

Helhet - 9
Summa poäng: 81

 

Fakta
M 20 Röstånga Camping & Bad
Blinkarpsvägen 3
268 68 Röstånga

Tel: 0435-910 64
Fax: 0435-916 52
E-mejl: nystrand@msn.comHemsida: www.rostongacamping.se

Öppet: 29/4 – 20/9
Pris: 250-330 kronor beroende på säsong (2015)
GPS-koordinater: N 55o59'47''   E 13o16'48''

Husvagn & Camping har testat och betygsatt svenska campingplatser sedan 2006:
Läs om fler betygsatta campingplatser här

Har du också varit på Röstånga Camping?
Här kan du sätta ditt eget betyg

On
Off

2 kommentarer

 • Slite Strandby & Camping: Havsbad som vid Medelhavet

  Slite Strandby & Camping: Havsbad som vid Medelhavet

  Slite Strandby & Camping blickar framåt. I fjol tog en ny entreprenör över anläggningen och nu vill man satsa på den havsnära campingen ett stenkast från Slite centrum.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-08-19 08:03

 • Hörsjöns camping: Campa billigt vid Nissastigen

  Hörsjöns camping: Campa billigt vid Nissastigen

  I en skogsglänta med utsikt över en liten tjärn. Så idylliskt kan det vara att övernatta i Smålandsstenar. Men inte dyrare än många ställplatser.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-08-14 08:02

 • Kalvholmens Camping: Naturskön skärgårdscamping

  Kalvholmens Camping: Naturskön skärgårdscamping

  Sankta Anna var sjöfararnas helgon och namngivare till den skärgård där vi funnit Kalvholmens Camping. Kanske håller helgonet än idag ett vakande öga över besökarna till denna natursköna plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-07-11 08:35

 • Furuviks havscamping: En camping för bad och nöjen

  Furuviks havscamping: En camping för bad och nöjen

  Ett nöjesfält, en djurpark, hotell och havsbad. Ja, allt ligger på samma ställe och har kompletterats med en välutrustad camping. Samlingsnamnet för härligheten är Furuvik.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-07-10 07:20

 • De Papillon Camping: En plats för avkoppling och lek

  De Papillon Camping: En plats för avkoppling och lek

  Nederländerna är riktigt bra på camping. Här vill vi presentera en av landets många superanläggningar. En fantastisk barnvänlig plats att pusta ut på när man kanske suttit i bilen under en lång resa.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-06-18 09:26

 • First Camp Åhus-Kristianstad: Trivsamt och rent

  First Camp Åhus-Kristianstad: Trivsamt och rent

  Efter att ha ägts av ett tyskt företag och skötts i disciplinerad preussisk anda, drivs anrika Åhus camping sedan ett par år tillbaka av kedjan First Camp. Vi har kollat om de lever de upp till sin fyrstjärniga status och om andan blivit mera tillåtande.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-05-17 07:46

 • Campingkollen: Råbocka familjecamping – en doft av sommar

  Campingkollen: Råbocka familjecamping – en doft av sommar

  I Ängelholm i Skåne hittar du en genuint klassisk sommarcamping direkt vid havet. Men sviker solen och värmen har staden mer att erbjuda sina gäster än bara bad.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-04-09 09:10

 • Burgsviks camping: Gemyt på Gotland

  Burgsviks camping: Gemyt på Gotland

  I Burgsvik fann vi en mysig familjecamping med pool och restaurang. Och här befinner du dig nära raukarnas land med majestätiska Hoburgsgubben på cykelavstånd.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-03-23 14:14

 • Töcksfors Camping & Fritid: Campa på gränsen

  Töcksfors Camping & Fritid: Campa på gränsen

  Töcksfors är norrmännens shoppingmekka, Dalslands kanals sista slussområde och plats för en liten trevlig camping bara ett stenkast från E18.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-01-15 09:57

 • Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Nu har det hänt igen. Vi har lockats till en camping för att ordet resort ingått i namnet. Trott att vi skulle komma till något extra och blivit besvikna. Främby Udde Resort hade kunnat bättre. Men det fina läget vid sjön Runn ger poäng.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-12-01 08:52

 • Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  – Vi är positivt förvånade, säger Lars-Erik och Marie Malmström från Örebro. Och vid vårt besök framkom tydligt att Silverhöjdens Camping håller på att bli en riktigt fin plats tack vare ny regi sedan ett par år.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-11-18 10:20

 • Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Vill du uppleva den välkända solnedgången över Kalmarsund, eller bo på en ort som dragit till sig gourmetkockar och konstnärer som en blomsteräng drar till sig bin? Då skall du ta dig till Kapelludden Camping & Stugor i Borgholm.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-10-19 15:18

 • Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Mitt emellan två av Sveriges största industriminnen, Lövstabruk och Forsmark, ligger en liten by som heter Berkinge. Och här mitt i skogen vid en sjö fann vi en camping, vars namn du skall lägga på minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-10 14:47

 • Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsviken är ett naturreservat och tillhör världsarvet Höga kusten som UNESCO valt att värna om. Norrfällsvikens Camping är en fin representant för denna värdefulla plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-07 12:29

 • Lägg Burträsk på minnet

  Lägg Burträsk på minnet

  Burträsk har gjort sig känt för den goda Västerbottensosten. Om vintern ligger samhället i dvala, men under den korta sommaren blommar orten upp i ordets rätta bemärkelse. Detta märks inte minst på den fina campingplatsen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-08-08 11:50

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1560 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 566 fristående campingplatser och 617 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 377 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2019-09

 • Husvagn & Camping 2019-08

 • Husvagn & Camping 2019-07

 • Husvagn & Camping 2019-06

 • Husvagn & Camping 2019-05

 • Husvagn & Camping 2019-04

 • Husvagn & Camping 2019-03

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842