Helårsöppet med perfekt läge

Helårsöppet med perfekt läge

Publicerad

Öppet året om, välordnat och dessutom nära både sevärdheter och shopping. Vi besöker Borås och har checkat in på Borås Camping Saltemad.

Läge - 9 poäng
På Campinggatan i Borås, mitt emellan ån Viskan och ett bostadskvarter, ligger Borås Camping Saltemad. Härifrån är det riktigt nära till stadens mest namnkunniga platser som Borås Djurpark, köpcentrat Knalleland, och nya Borås Arena. Till centrum, Stadsparksbadet eller Textilmuseet har du cirka tre kilometer. Stadsbussarna går 400 meter från campingen.

Trots närheten till ett pulserande stadsliv är det tyst och lugnt på platsen.                                                                                                

Service - 9 poäng
Campingen är åretruntöppen och har ganska generösa öppettider även utanför sommarens högsäsong. Men kommer du exempelvis efter klockan 21.00 på lågsäsong, måste du ha bokat plats för att komma in. Receptionen är välkomnande både genom personalen och sitt utbud på information om Borås och dess olika besöksmål. Du får en informationsrik broschyr, där även viktiga telefonnummer finns med. På sommaren finns en liten servicebutik och ett café, men på övriga tider kan du endast köpa lite godis och glass i receptionen.

Standard på gemensamma anläggningar - 8 poäng
Det finns sex olika servicehus på Saltemad som är en ganska stor anläggning med 350 el-platser, vandrarhem och stugbyar. Fem av servicehusen totalrenoverades i slutet av 1980-talet, och ser man till tiden är dessa förhållandevisa i god kondition även om det finns mer att önska. Ett lite större servicehus har kommit till senare och ligger centralt på campingen. I det sistnämnda huset finns dam- respektive herrbastu som kan hyras för 60 kronor i timmen.

Det finns välutrustade kök i fem av servicehusen och i tre hittar du bra tvättstugor.

Tömningsplatsen för husbilar är mycket lättillgänglig och latrintömningsplatserna är gjorda efter konstens regler. Det finns även hundbad.

Skötsel - 5 poäng
Vi kommer någon dag före förra årets påskhelg och då var det yttre vårarbetet i full gång. När det gäller städningen inomhus var den mycket lättvindigt gjord. Generellt kändes det som att underhållet var ganska eftersatt på många ställen.

Välutrustade lekplatser gör anläggningen väldigt barnvänlig.

Lekplats - 9 poäng
Fyra lekplatser är inte dåligt, och två utav dessa är dessutom tämligen nya och riktigt välutrustade. Dessutom finns det ett TV-rum och ett trevligt lekrum med vitmålad barnmöbel, böcker, spel och gosedjur. Det är gott om grönytor att springa av sig på.

Handikappanpassning . 9 poäng
Framkomligheten är riktigt god, då hela campingen har asfalterade plana vägar kors och tvärs. Det finns flera bra handikapptoaletter, rymliga och med dusch. I det senast byggda lite större servicehuset finns det skötrum med barnbad på både dam- och herrsidan.

Ramp till butik/café och reception i markplan.

Campingtomt - 8 poäng
Saltemad ligger lummigt vid ån Viskan. Det är riktigt naturskönt för att vara en plats så nära stadens centrum. Varje campingtomt är väl utmärkt med siffror på asfalten. Området är plant och platserna lättillgängliga. Eltillgången är huvudsakligen 10 ampère, men det finns ett mindre område med 16 ampère.

Miljö - 5 poäng
Vid ankomsten ser jag en broschyr om miljöarbeten på Borås Camping, men det visar sig vara många vackra fraser utan större innehåll. En viss källsortering förekommer, då du har tunnor för brännbart, glas och papp. Det står också att man kan be personalen om hjälp om man vill bli av med ytterligare material. Två sopstationer är snyggt avskärmade, men det finns även de som ser ganska tråkiga ut nära tomterna. Vid disken i vårt närmaste servicehus måste man trycka på en knapp för att få vatten, men eftersom man då bara kan diska med en hand blir det onödigt många tryckningar och effekten blir ett slöseri med vatten. Alla servicehus värms upp med direktverkande el.

Säkerhet - 8 poäng
Tomterna är väl markerade och gör att man knappast står för tätt. Direkt när du kör in på campingen sitter en tavla, som illustrerar hus ditt fordon skall placeras. Det är rikligt med brandposter och brandfiltar hänger i köken. Ett vaktbolag har viss tillsyn och ett journummer finns uppsatt på receptionsdörren såväl som i campingbroschyren. Bom med bomkort till campingen.

Helhet - 8 poäng
Kommer du som vi en tidig vårdag, när det fräschaste servicehuset är stängt kan man säga att campingen är okej. Kommer du en sommardag när allt är grönt och Viskans svarta vatten inbjuder till gratis fiske och båtliv. Ja, åt har du hamnat på riktigt bra anläggning. Båtar och kanoter finns att hyra. På sommaren är även minigolfbanorna öppna.

Närheten till Borås centrum, köpcenter och den välkända djurparken är förstås stora plus. Men Borås har mer att erbjuda, inte minst för barnfamiljer. Navet för små uppfinnare och Stadsparksbadet lockar många besökare. Är du konstintresserad har du kommit rätt. Borås konstmuseum, det moderna Textilmuseet och stadens alla skulpturer är vida känt. Endast en väg skiljer campingen från ett skogsområde med promenadstigar.

Snabbguide testpoäng
(Skalan är 1 – 10 och 5 utgör godkänt men inte mer)
Läge                                                                              9
Service                                                                          9
Standard på gemensamma anläggningar                           8
Skötsel                                                                           5
Lekplats                                                                         9
Handikappanpassning                                                     9
Campingtomt                                                                 8
Miljö                                                                              5
Säkerhet                                                                        8
Helhet                                                                            8
Summa poäng: 79 poäng

Fakta
P11 Borås Camping Saltemad
Campinggatan 25
501 13 Borås

Tel. 033-35 32 80
E-mejl: infi@borascamping.comHemsida: www.borascamping.com

Öppet: Hela året
Prisbild: 250 kronor inklusive el/dusch vid påsken 2015
GPS: N57o44'19.97''   E12o55'57.69''

On
Off

0 kommentarer

 • Värnamo camping: Både skog och stad

  Värnamo camping: Både skog och stad

  En camping i naturen med fem minuters promenad till centrum. Värnamo bjuder sina besökare på det bästa läget. Hur platsen är för övrigt har vi tagit reda på och här får du resultatet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-12-05 07:34

 • Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Direkt vid E4:an, inbäddad i grönska vid en badsjö. Det är säkert många som önskar sig detta när kvällen närmar sig under semesterresan. Norr om Örnsköldsvik finns precis en sådan plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-11-14 08:47

 • Fossen Camping: Vid hav och klippor

  Fossen Camping: Vid hav och klippor

  En enkel men rofylld Västkustcamping skulle kunna bli slutomdömet om Fossen Camping. Men det är också en plats fylld av glada barfotabarn som springer runt på härliga grönytor, och av människor som solar på klipporna vid Gullmarsfjorden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-10-13 07:46

 • Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Sverige har en skatt av små campingplatser belägna vid en insjö med både bad och härligt campingliv. En typisk sådan plats är Osby Camping.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-20 07:32

 • Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget är den mest närbelägna campingen för ett besök i Karlstad och därmed är det välkommet att anläggningen är öppen året om. Men som semestermål gör sig platsen allra bäst på sommaren när det är badväder.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-15 07:01

 • Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Behöver ni en övernattningsplats i Småland en sommarkväll ska ni lägga Östanå i Vetlanda på minnet. Här kan man ta ett dopp i sjön, gå en promenad längs rösad led eller kanske till och med spela golf på 18-hålsbanan som gränsar till campingen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-22 07:25

 • Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  En nästan ny camping vid Norrlandskusten med ett havsbad som för tankarna till Rivieran. Så kan Sörfjärdens Camping enkelt beskrivas. När sommaren slår till är detta en anläggning som du bör ha i minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-19 07:54

 • Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Laxtrappan vid Sikfors Camping är en del av naturupplevelsen som campingen erbjuder, och friden vid Piteälvens strand går nästan att ta på. Den här kollen handlar om en liten camping i en storslagen natur.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-27 07:08

 • Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Camping och nöje i Göteborg stavas Liseberg. De två mest centrala campingplatserna ingår i det välkända nöjesföretaget, Lisebergsbyn och Lisebergs Camping Askim Strand. Vi har kollat in den sistnämnda.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-25 07:48

 • Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village Camping & Bungalow Park är namnet på en utomordentligt bra anläggning att bo på vid ett besök i Rom. Receptionen är inte bara öppen hela dygnet utan ger all information du kan behöva för att du smidigt ska kunna ta dig till den sevärda staden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-07 06:36

 • Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  I Vimmerby påminns man överallt om Astrid Lindgrens böcker och dess karaktärer. Karaktärs-hotellet är ett bevis och vid detta hotell ligger också en camping som vi har kikat lite närmare på.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-06-20 08:25

 • Bästa campingarna sedan 2017

  Bästa campingarna sedan 2017

  Vilken är egentligen den bästa campinganläggningen? Beroende på vem eller vilka man frågar kommer också svaren att vara olika. Vår testpanel, de multirutinerade Catharina och Lars-Åke Höglund, har testat hundratals olika campingplatser med varierande betyg. I denna artikel har vi kikat på de som fick högst betyg vid deras besök. Kanske är det någon av dessa som lockar att möjligtvis prova något nytt 2022?

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-25 07:22

 • Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Man skulle kanske kunna säga Kalmars Riviera, för Vita Sands Camping söder om Kalmar är ett riktigt paradis för badtokiga.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-18 07:26

 • Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta Camping eller Österby Camping, välj det du vill för det handlar om samma plats. En liten sörmländsk pärla som erbjuder billig övernattning och kanske ett dopp i sjön.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-04-07 07:09

 • Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Om du har suttit en sommarkväll på kanalbanken vid Vassbacken, då vet du hur härligt det kan vara. Här på Göta kanals västgötasida fann vi en liten men välutrustad campingplats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-02-28 07:37

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2023-02

 • Husvagn & Camping 2022-12

 • Husvagn & Camping 2022-11

 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206