Helårsöppet med perfekt läge

Helårsöppet med perfekt läge

Publicerad

Öppet året om, välordnat och dessutom nära både sevärdheter och shopping. Vi besöker Borås och har checkat in på Borås Camping Saltemad.

Läge - 9 poäng
På Campinggatan i Borås, mitt emellan ån Viskan och ett bostadskvarter, ligger Borås Camping Saltemad. Härifrån är det riktigt nära till stadens mest namnkunniga platser som Borås Djurpark, köpcentrat Knalleland, och nya Borås Arena. Till centrum, Stadsparksbadet eller Textilmuseet har du cirka tre kilometer. Stadsbussarna går 400 meter från campingen.

Trots närheten till ett pulserande stadsliv är det tyst och lugnt på platsen.                                                                                                

Service - 9 poäng
Campingen är åretruntöppen och har ganska generösa öppettider även utanför sommarens högsäsong. Men kommer du exempelvis efter klockan 21.00 på lågsäsong, måste du ha bokat plats för att komma in. Receptionen är välkomnande både genom personalen och sitt utbud på information om Borås och dess olika besöksmål. Du får en informationsrik broschyr, där även viktiga telefonnummer finns med. På sommaren finns en liten servicebutik och ett café, men på övriga tider kan du endast köpa lite godis och glass i receptionen.

Standard på gemensamma anläggningar - 8 poäng
Det finns sex olika servicehus på Saltemad som är en ganska stor anläggning med 350 el-platser, vandrarhem och stugbyar. Fem av servicehusen totalrenoverades i slutet av 1980-talet, och ser man till tiden är dessa förhållandevisa i god kondition även om det finns mer att önska. Ett lite större servicehus har kommit till senare och ligger centralt på campingen. I det sistnämnda huset finns dam- respektive herrbastu som kan hyras för 60 kronor i timmen.

Det finns välutrustade kök i fem av servicehusen och i tre hittar du bra tvättstugor.

Tömningsplatsen för husbilar är mycket lättillgänglig och latrintömningsplatserna är gjorda efter konstens regler. Det finns även hundbad.

Skötsel - 5 poäng
Vi kommer någon dag före förra årets påskhelg och då var det yttre vårarbetet i full gång. När det gäller städningen inomhus var den mycket lättvindigt gjord. Generellt kändes det som att underhållet var ganska eftersatt på många ställen.

Välutrustade lekplatser gör anläggningen väldigt barnvänlig.

Lekplats - 9 poäng
Fyra lekplatser är inte dåligt, och två utav dessa är dessutom tämligen nya och riktigt välutrustade. Dessutom finns det ett TV-rum och ett trevligt lekrum med vitmålad barnmöbel, böcker, spel och gosedjur. Det är gott om grönytor att springa av sig på.

Handikappanpassning . 9 poäng
Framkomligheten är riktigt god, då hela campingen har asfalterade plana vägar kors och tvärs. Det finns flera bra handikapptoaletter, rymliga och med dusch. I det senast byggda lite större servicehuset finns det skötrum med barnbad på både dam- och herrsidan.

Ramp till butik/café och reception i markplan.

Campingtomt - 8 poäng
Saltemad ligger lummigt vid ån Viskan. Det är riktigt naturskönt för att vara en plats så nära stadens centrum. Varje campingtomt är väl utmärkt med siffror på asfalten. Området är plant och platserna lättillgängliga. Eltillgången är huvudsakligen 10 ampère, men det finns ett mindre område med 16 ampère.

Miljö - 5 poäng
Vid ankomsten ser jag en broschyr om miljöarbeten på Borås Camping, men det visar sig vara många vackra fraser utan större innehåll. En viss källsortering förekommer, då du har tunnor för brännbart, glas och papp. Det står också att man kan be personalen om hjälp om man vill bli av med ytterligare material. Två sopstationer är snyggt avskärmade, men det finns även de som ser ganska tråkiga ut nära tomterna. Vid disken i vårt närmaste servicehus måste man trycka på en knapp för att få vatten, men eftersom man då bara kan diska med en hand blir det onödigt många tryckningar och effekten blir ett slöseri med vatten. Alla servicehus värms upp med direktverkande el.

Säkerhet - 8 poäng
Tomterna är väl markerade och gör att man knappast står för tätt. Direkt när du kör in på campingen sitter en tavla, som illustrerar hus ditt fordon skall placeras. Det är rikligt med brandposter och brandfiltar hänger i köken. Ett vaktbolag har viss tillsyn och ett journummer finns uppsatt på receptionsdörren såväl som i campingbroschyren. Bom med bomkort till campingen.

Helhet - 8 poäng
Kommer du som vi en tidig vårdag, när det fräschaste servicehuset är stängt kan man säga att campingen är okej. Kommer du en sommardag när allt är grönt och Viskans svarta vatten inbjuder till gratis fiske och båtliv. Ja, åt har du hamnat på riktigt bra anläggning. Båtar och kanoter finns att hyra. På sommaren är även minigolfbanorna öppna.

Närheten till Borås centrum, köpcenter och den välkända djurparken är förstås stora plus. Men Borås har mer att erbjuda, inte minst för barnfamiljer. Navet för små uppfinnare och Stadsparksbadet lockar många besökare. Är du konstintresserad har du kommit rätt. Borås konstmuseum, det moderna Textilmuseet och stadens alla skulpturer är vida känt. Endast en väg skiljer campingen från ett skogsområde med promenadstigar.

Snabbguide testpoäng
(Skalan är 1 – 10 och 5 utgör godkänt men inte mer)
Läge                                                                              9
Service                                                                          9
Standard på gemensamma anläggningar                           8
Skötsel                                                                           5
Lekplats                                                                         9
Handikappanpassning                                                     9
Campingtomt                                                                 8
Miljö                                                                              5
Säkerhet                                                                        8
Helhet                                                                            8
Summa poäng: 79 poäng

Fakta
P11 Borås Camping Saltemad
Campinggatan 25
501 13 Borås

Tel. 033-35 32 80
E-mejl: infi@borascamping.comHemsida: www.borascamping.com

Öppet: Hela året
Prisbild: 250 kronor inklusive el/dusch vid påsken 2015
GPS: N57o44'19.97''   E12o55'57.69''

On
Off

0 kommentarer

 • Slite Strandby & Camping: Havsbad som vid Medelhavet

  Slite Strandby & Camping: Havsbad som vid Medelhavet

  Slite Strandby & Camping blickar framåt. I fjol tog en ny entreprenör över anläggningen och nu vill man satsa på den havsnära campingen ett stenkast från Slite centrum.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-08-19 08:03

 • Hörsjöns camping: Campa billigt vid Nissastigen

  Hörsjöns camping: Campa billigt vid Nissastigen

  I en skogsglänta med utsikt över en liten tjärn. Så idylliskt kan det vara att övernatta i Smålandsstenar. Men inte dyrare än många ställplatser.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-08-14 08:02

 • Kalvholmens Camping: Naturskön skärgårdscamping

  Kalvholmens Camping: Naturskön skärgårdscamping

  Sankta Anna var sjöfararnas helgon och namngivare till den skärgård där vi funnit Kalvholmens Camping. Kanske håller helgonet än idag ett vakande öga över besökarna till denna natursköna plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-07-11 08:35

 • Furuviks havscamping: En camping för bad och nöjen

  Furuviks havscamping: En camping för bad och nöjen

  Ett nöjesfält, en djurpark, hotell och havsbad. Ja, allt ligger på samma ställe och har kompletterats med en välutrustad camping. Samlingsnamnet för härligheten är Furuvik.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-07-10 07:20

 • De Papillon Camping: En plats för avkoppling och lek

  De Papillon Camping: En plats för avkoppling och lek

  Nederländerna är riktigt bra på camping. Här vill vi presentera en av landets många superanläggningar. En fantastisk barnvänlig plats att pusta ut på när man kanske suttit i bilen under en lång resa.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-06-18 09:26

 • First Camp Åhus-Kristianstad: Trivsamt och rent

  First Camp Åhus-Kristianstad: Trivsamt och rent

  Efter att ha ägts av ett tyskt företag och skötts i disciplinerad preussisk anda, drivs anrika Åhus camping sedan ett par år tillbaka av kedjan First Camp. Vi har kollat om de lever de upp till sin fyrstjärniga status och om andan blivit mera tillåtande.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-05-17 07:46

 • Campingkollen: Råbocka familjecamping – en doft av sommar

  Campingkollen: Råbocka familjecamping – en doft av sommar

  I Ängelholm i Skåne hittar du en genuint klassisk sommarcamping direkt vid havet. Men sviker solen och värmen har staden mer att erbjuda sina gäster än bara bad.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-04-09 09:10

 • Burgsviks camping: Gemyt på Gotland

  Burgsviks camping: Gemyt på Gotland

  I Burgsvik fann vi en mysig familjecamping med pool och restaurang. Och här befinner du dig nära raukarnas land med majestätiska Hoburgsgubben på cykelavstånd.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-03-23 14:14

 • Töcksfors Camping & Fritid: Campa på gränsen

  Töcksfors Camping & Fritid: Campa på gränsen

  Töcksfors är norrmännens shoppingmekka, Dalslands kanals sista slussområde och plats för en liten trevlig camping bara ett stenkast från E18.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-01-15 09:57

 • Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Nu har det hänt igen. Vi har lockats till en camping för att ordet resort ingått i namnet. Trott att vi skulle komma till något extra och blivit besvikna. Främby Udde Resort hade kunnat bättre. Men det fina läget vid sjön Runn ger poäng.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-12-01 08:52

 • Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  – Vi är positivt förvånade, säger Lars-Erik och Marie Malmström från Örebro. Och vid vårt besök framkom tydligt att Silverhöjdens Camping håller på att bli en riktigt fin plats tack vare ny regi sedan ett par år.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-11-18 10:20

 • Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Vill du uppleva den välkända solnedgången över Kalmarsund, eller bo på en ort som dragit till sig gourmetkockar och konstnärer som en blomsteräng drar till sig bin? Då skall du ta dig till Kapelludden Camping & Stugor i Borgholm.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-10-19 15:18

 • Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Mitt emellan två av Sveriges största industriminnen, Lövstabruk och Forsmark, ligger en liten by som heter Berkinge. Och här mitt i skogen vid en sjö fann vi en camping, vars namn du skall lägga på minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-10 14:47

 • Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsviken är ett naturreservat och tillhör världsarvet Höga kusten som UNESCO valt att värna om. Norrfällsvikens Camping är en fin representant för denna värdefulla plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-07 12:29

 • Lägg Burträsk på minnet

  Lägg Burträsk på minnet

  Burträsk har gjort sig känt för den goda Västerbottensosten. Om vintern ligger samhället i dvala, men under den korta sommaren blommar orten upp i ordets rätta bemärkelse. Detta märks inte minst på den fina campingplatsen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-08-08 11:50

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1560 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 566 fristående campingplatser och 617 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 377 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2019-09

 • Husvagn & Camping 2019-08

 • Husvagn & Camping 2019-07

 • Husvagn & Camping 2019-06

 • Husvagn & Camping 2019-05

 • Husvagn & Camping 2019-04

 • Husvagn & Camping 2019-03

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842