Nära till både stadspuls och landsbygd

Nära till både stadspuls och landsbygd

Publicerad

Vill du campa fyrstjärnigt vid en klassisk svensk insjö och samtidigt ha cykelavstånd till storstan? Då kan Västerås Mälarcamping rekommenderas.

Läge - 9 poäng
Västerås Mälarcamping ligger vid Mälaren cirka sex kilometer sydväst om stadens centrum. Området är idylliskt med ett rikt ekbestånd i omgivningen. Härlig badplats med sand och brygga samt möjlighet att ta färjan till centrum eller närbelägna badöar. Stadsbussar stannar 200 meter från campingen och går tätt dygnet runt.

Trots att staden syns i fjärran känns det som om campingen ligger på landet.

Service - 8 poäng
Mottagandet i receptionen är korrekt men lite opersonligt. Bra broschyr med information om platsen. Butik och restaurang.

Standard på gemensamma byggnader - 9 poäng
Det finns två servicehus av mycket hög kvalitet, kakel och klinkers vid duschar och toaletter. Även köken är fräscha och välutrustade med spisar, mikro och diskplatser. Bra detalj i köket är en flugfångare som håller lokalen fri från insekter. I ett av husen finns en diskmaskin, och i det andra huset en bra tvättstuga. Det finns bastu som kostar extra. Tömningsplatser för husbilar på två ställen, båda lättillgängliga. Latrintömningsplatsen är utrustad med tvättfat, tvål och papper. Hundbad. Receptionen ligger i anslutning till butiken och restaurangen, här ser också snyggt och prydligt ut.

Skötsel - 8 poäng
Gräsytorna är välklippta och servicehusen bra städade. Lite skräpigt på lekplatsen men generellt dock helt okej.

Campingtomter - 8 poäng
Tomterna är väl markerade och stora och plana. Det finns några häckar men den största delen av anläggningen består av en enda jättestor gräsplan. De fina lövträden, där det är rikligt med ekar, ser du mellan campingen och badplatsen. Eltillgången är 16 ampère.

Handikappanpassning - 9 poäng
I båda servicehusen finns stora handikapptoaletter som är lätta att nå och rymliga att vara i.

Huvudgatan är asfalterad men det är inga problem att ta sig på fram någon stans på området. Handikappramp till bryggan där färjan Elba lägger till. Det är lätt att komma fram med barnvagnar eller rullstolar i samtliga hus. Familjebadrum med barnbadkar.

Lekmöjligheter - 8 poäng
Det finns en välutrustad lekplats med gungor, klätterställning modell bättre och rutschkana. Barnvänligt bad i sjön med sandstrand för de små och brygga för de simkunniga. Beachvolleyplaner med nät. Lekrum och på sommarens högsäsong gratis lekstund med maskoten Bosse Bo två gånger i veckan.

Att fiska från bryggan vid badplatsen är ett gratis nöje som särskilt barnen tycker om.

Miljö - 8 poäng
Det råder komplett källsortering av sopor, och behöver du påse till dina kompostsopor så ligger det sådana i köken och i receptionen. Toaletter med två spolningslägen och lampor som tänds och släcks automatiskt är bra saker. Mindre bra är avsaknaden av diskproppar i köken. Något som lätt får gästen att vilja diska under rinnande vatten. Allt varmvatten värms med kraft från ett fjärrvärmeverk. I informationsbroschyren ägnas två sidor åt campingens miljöpolicy.

Tomterna är väl markerade och elkapaciteten 16 ampere är bra.

Säkerhet - 7 poäng
Varje gäst får en nyckel för att ta sig in eller ut genom bommen till campingen. För övrigt är det ingen större svårighet för objudna gäster att ta sig in på området, det finns heller ingen särskild bevakning. Ett jourtelefonnummer finns anslaget vid receptionen.

Tomterna är rymliga och gör det lätt för besökarna att hålla avstånd till sin granne. Brandsläckare i varje servicehus. Livboj vid badet.

Helhet - 8 poäng
Vi vill ge Västerås Mälarcamping ett gott betyg, dels för sina fina allmänna lokaler och dels för sitt läge vid Mälaren. Äventyrsminigolfen är trevlig och restaurangen likaså. Receptionen har ett gott utbud av broschyrer som hjälper dig att hitta utflyktsmål i närheten. Färjan Elba med sin blågula flagga är ett pittoreskt inslag. Den tar dig mellan Västerås centrum, campingen och ett par öar i Mälaren.

Du har Västerås fem största besöksmål på behagligt avstånd:

 • Västerås Domkyrka
 • Vallby Friluftsmuseum
 • Skultuna Messingbruk
 • Västerås Konstmuseum
 • Västmanlands Läns Museum

Och så sist men inte minst, nära till Kokpunkten som är Sveriges enda actionbad byggt i åtta våningar i ett hundra år gammal hus.

Västerås Mälarcamping får höga poäng för både sitt fina läge och den höga standarden på allmänna utrymmen.

Snabbguide testpoäng
(Där skalan är 1 – 10 och 5 utgör godkänt men inte mer)
Läge                                   9
Service                               8
Standard                            9
Skötsel                               8
Campingtomter                  8
Handikappanpassning       9
Lekmöjligheter                  8                                                     
Miljö                                   8
Säkerhet                            7
Helhet                                 8
Summa: 82 poäng

FAKTA
Västerås Mälarcamping, U4
Johannisbergsvägen
725 91 Västerås

Tel.: 021-14 02 79, 0771-101 200(bokning)
E-post: malarcamping@nordiccamping.se
Hemsida: www.nordiccamping.se

Öppet: Året runt men bara full service på sommarhögsäsongen.
Prisbild: 275 kronor inklusive el och dusch(juni 2015)
GPS-kordinater: 59o34'29.23''N   16o31'22.75''E

Husvagn & Camping har testat och betygsatt svenska campingplatser sedan 2006:
Läs om fler betygsatta campingplatser här

Har du också varit på Västerås Mälarcamping?
Här kan du sätta ditt eget betyg

On
Off

0 kommentarer

 • Värnamo camping: Både skog och stad

  Värnamo camping: Både skog och stad

  En camping i naturen med fem minuters promenad till centrum. Värnamo bjuder sina besökare på det bästa läget. Hur platsen är för övrigt har vi tagit reda på och här får du resultatet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-12-05 07:34

 • Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Direkt vid E4:an, inbäddad i grönska vid en badsjö. Det är säkert många som önskar sig detta när kvällen närmar sig under semesterresan. Norr om Örnsköldsvik finns precis en sådan plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-11-14 08:47

 • Fossen Camping: Vid hav och klippor

  Fossen Camping: Vid hav och klippor

  En enkel men rofylld Västkustcamping skulle kunna bli slutomdömet om Fossen Camping. Men det är också en plats fylld av glada barfotabarn som springer runt på härliga grönytor, och av människor som solar på klipporna vid Gullmarsfjorden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-10-13 07:46

 • Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Sverige har en skatt av små campingplatser belägna vid en insjö med både bad och härligt campingliv. En typisk sådan plats är Osby Camping.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-20 07:32

 • Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget är den mest närbelägna campingen för ett besök i Karlstad och därmed är det välkommet att anläggningen är öppen året om. Men som semestermål gör sig platsen allra bäst på sommaren när det är badväder.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-15 07:01

 • Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Behöver ni en övernattningsplats i Småland en sommarkväll ska ni lägga Östanå i Vetlanda på minnet. Här kan man ta ett dopp i sjön, gå en promenad längs rösad led eller kanske till och med spela golf på 18-hålsbanan som gränsar till campingen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-22 07:25

 • Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  En nästan ny camping vid Norrlandskusten med ett havsbad som för tankarna till Rivieran. Så kan Sörfjärdens Camping enkelt beskrivas. När sommaren slår till är detta en anläggning som du bör ha i minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-19 07:54

 • Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Laxtrappan vid Sikfors Camping är en del av naturupplevelsen som campingen erbjuder, och friden vid Piteälvens strand går nästan att ta på. Den här kollen handlar om en liten camping i en storslagen natur.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-27 07:08

 • Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Camping och nöje i Göteborg stavas Liseberg. De två mest centrala campingplatserna ingår i det välkända nöjesföretaget, Lisebergsbyn och Lisebergs Camping Askim Strand. Vi har kollat in den sistnämnda.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-25 07:48

 • Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village Camping & Bungalow Park är namnet på en utomordentligt bra anläggning att bo på vid ett besök i Rom. Receptionen är inte bara öppen hela dygnet utan ger all information du kan behöva för att du smidigt ska kunna ta dig till den sevärda staden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-07 06:36

 • Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  I Vimmerby påminns man överallt om Astrid Lindgrens böcker och dess karaktärer. Karaktärs-hotellet är ett bevis och vid detta hotell ligger också en camping som vi har kikat lite närmare på.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-06-20 08:25

 • Bästa campingarna sedan 2017

  Bästa campingarna sedan 2017

  Vilken är egentligen den bästa campinganläggningen? Beroende på vem eller vilka man frågar kommer också svaren att vara olika. Vår testpanel, de multirutinerade Catharina och Lars-Åke Höglund, har testat hundratals olika campingplatser med varierande betyg. I denna artikel har vi kikat på de som fick högst betyg vid deras besök. Kanske är det någon av dessa som lockar att möjligtvis prova något nytt 2022?

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-25 07:22

 • Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Man skulle kanske kunna säga Kalmars Riviera, för Vita Sands Camping söder om Kalmar är ett riktigt paradis för badtokiga.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-18 07:26

 • Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta Camping eller Österby Camping, välj det du vill för det handlar om samma plats. En liten sörmländsk pärla som erbjuder billig övernattning och kanske ett dopp i sjön.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-04-07 07:09

 • Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Om du har suttit en sommarkväll på kanalbanken vid Vassbacken, då vet du hur härligt det kan vara. Här på Göta kanals västgötasida fann vi en liten men välutrustad campingplats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-02-28 07:37

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2023-02

 • Husvagn & Camping 2022-12

 • Husvagn & Camping 2022-11

 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206