Sprillans nytt med toppläge

Sprillans nytt med toppläge

Publicerad

Landskrona kommun rev sin gamla camping och byggde en helt ny, som stod klar våren 2015. Husvagn & Camping checkade in i somras och kollade in nybygget.

Läge - 9 poäng
Cirka fyra kilometer norr om Landskrona ligger det lilla fiskeläget Borstahusen som har anor från slutet av 1700-talet. Det är i Borstahusen som Landskronaborna badat och vilat kropp och själ genom tiderna. En kilometer bortom fiskeläget ligger den nya campingen och här har du också en jättefin badstrand med bryggor. Bredvid campingen ligger Erikslunds Värdshus som liksom hör till både campingen och välkända Landskrona Golfklubb som har sin anläggning här.

Fem mil till Malmö eller två till Helsingborg innebär att du också har nära till Danmark.

Service - 9 poäng
Rikliga öppettider och trevlig personal i receptionen. Bra butik. Broschyren okej, men saknar viktiga telefonnummer. Brevlåda. Gratis WiFi.

Familjebadrummen är väldigt fräscha.

Standard på gemensamma anläggningar - 9 poäng
Stugbyn från den gamla campingen ligger fortfarande intakt och det är i förlängningen på denna som den nya platsen vuxit fram. Ett äldre servicehus har rustats upp och ett helt nytt har byggts. Båda är påkostade med kakel och klinkers som byggmaterial. Köket är helt i rostfritt med spishällar av glas, moderna ugnar med många finesser, diskmaskiner och mikro. Matsalen för tältare är modern, sparsmakat inredd och har en stor platt-TV. Det finns rum med flera duschar och toaletter såväl som enskilda familjebadrum. Och barnens badrum med handfat och toalettstolar i olika höjder är populärt hos barnfamiljerna.

Receptionen är stor och luftig precis som den angränsande butikslokalen.

Lyxigt hundbadrum och exemplarisk plats för latrintömning. Däremot kunde tömningsplatsen för husbilar fått en bättre placering, alldeles för nära tomterna.          

 Skötsel - 7 poäng
Egentligen är campingen väldigt fräsch men det beror nog inte så mycket på städarna som på det faktum att allt är precis nytt. Under vårt dygn iakttog vi väl synligt skräp som aldrig rördes och hyllor som inte torkades. Gräsytorna var välklippta men i rabatterna var det gott om ogräs. En trädgårdskompost alldeles i anslutning till de boende ser tråkigt ut. Vid vår plats var enda utsikten åt ena hållet meterhöga brännässlor.

Vatten och avlopp tillhör samtliga tomter. Fordonen står på grus medan förtält och möbler placeras på gräs.

Campingtomter - 9 poäng 
Den helt nya campingen har moderna tomter där fordonet står på grus och plats för samvaro är på gräs. Några häckridåer har inte gjorts. Det är vatten och avlopp till varje plats och el-tillgången är 16 ampère. Platserna är plana och rymliga.

Lekmöjlighet - 7 poäng
Havet, bryggorna och sanden är förstås det bästa när det är sommar. Men det finns minigolf och  lekplatser också. Den största är utrustad med gungor, rutschkana, klätterställningar, spiraldjur och sandlåda. Den andra är lite mindre och ligger på stranden. Där är det också arrangerat för beachvolleyspel. Lekplatserna riktar sig i huvudsak till mindre barn och saknar det lilla extra som man kanske väntat sig på en ny camping.

Minigolfbanorna ses flitigt använda och bidrar till trivsel på platsen.

Handikappanpassning -  9 poäng 
Genomfartsvägen är asfalterad och övriga vägar hårda. Toaletter och duschar mycket ändamålsenliga. En bra sak att dörren öppnar sig automatiskt när man nuddar låsreläet med sitt kort. Även barnrummet är genomtänkt för skötsel av barnen.

Inga problem att komma in i butik eller reception. Vid stranden finns ramp ut i havet och en handikapphiss, som var tillfälligt avstängd vid vårt besök. 
           
Säkerhet -  9 poäng    
Tomternas beskaffenhet, med grus och gräs varvat, gör att ekipagen står luftigt. Tyvärr respekterar ändå inte alla fyrametersregeln till grannen i bredvidliggande rad.

Det finns fiffiga "brandstationer" jämnt fördelade över hela platsen. Dessa består av en röd låda under vilken vattenslangar ryms. Bom till anläggningen öppnas med bomkort. Bevakning dygnet runt och om något har hänt finns en klocka att ringa på vid receptionen. För gående är det förstås fritt att ta sig in, inte minst från den förbipasserande promenadleden mot havet.

Miljö - 8 poäng
Miljöstationerna för avfall har gjorts trevliga med rött plank runt omkring. Du har komplett källsortering så när som på plast och matkompost. Energi kommer från kommunens fjärrvärmeverk. Ett visst bidrag från solceller.

Helhet - 8 poäng
Du har många möjligheter till förströelse. Runt campingen går en motionsslinga fint belagd med flis. Sedan finns det massor av cykel- och vandringsleder i närheten. Landskrona är en fin sommarstad, känd för sina blomsterplanteringar och Rothoffska museikoloniträdgårdarna. Citadellet och ön Ven är andra måsten. På sommaren kommer nog de flesta till campingen för det fina badet eller för att spela golf. Spelar du inte vanlig golf kan du testa på campingens äventyrsminigolf. På receptionens andra våning finns stort spa med havsutsikt. Där har du tillgång till alla tänkbara behandlingar. Gillar du fisk är hamnen i Borstahusen ett Mekka. Här kan du köpa fisk som kommit i hamn med lokala fiskare och här kan du äta på någon av restaurangerna.

Det är möjligt att det är bra för miljön, men nog känns det lite konstigt att betala extra för dusch och disk när man ger över 400 kronor för en campingnatt.

Snabbguide testpoäng
(Där skalan är 1 – 10 och 5 utgör godkänt men inte mer.)
Läge                                                       9
Service                                                   9
Standard                                                 9
Skötsel                                                  7
Campingtomt                                          9
Lekmöjlighet                                          7
Handikappanpassning                             9
Säkerhet                                               9
Miljö                                                      8
Helhet                                                    8
Summa: 84 poäng

FAKTA
M5 Mötesplats Borstahusen
Lill-Olas väg 30
261 61 Landskrona

Tel.: 0418-108 37
E-post: bokning@motesplatsborstahusen.seHemsida: www.motesplatsborstahusen.se

Öppet: 1/4 - 31/12
Pris: 432 kronor inklusive el, två dusch- och disktillfällen (juli 2015).
GPS-koordinater: N 55o54'4.30'' E 12o48'17.36''

 Husvagn & Camping har testat och betygsatt svenska campingplatser sedan 2006:
Läs om fler campingar här

Har du också varit på Mötesplats Borstahusen i Landskrona?
Här kan du sätta ditt eget betyg

On
Off

3 kommentarer

 • Värnamo camping: Både skog och stad

  Värnamo camping: Både skog och stad

  En camping i naturen med fem minuters promenad till centrum. Värnamo bjuder sina besökare på det bästa läget. Hur platsen är för övrigt har vi tagit reda på och här får du resultatet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-12-05 07:34

 • Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Direkt vid E4:an, inbäddad i grönska vid en badsjö. Det är säkert många som önskar sig detta när kvällen närmar sig under semesterresan. Norr om Örnsköldsvik finns precis en sådan plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-11-14 08:47

 • Fossen Camping: Vid hav och klippor

  Fossen Camping: Vid hav och klippor

  En enkel men rofylld Västkustcamping skulle kunna bli slutomdömet om Fossen Camping. Men det är också en plats fylld av glada barfotabarn som springer runt på härliga grönytor, och av människor som solar på klipporna vid Gullmarsfjorden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-10-13 07:46

 • Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Sverige har en skatt av små campingplatser belägna vid en insjö med både bad och härligt campingliv. En typisk sådan plats är Osby Camping.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-20 07:32

 • Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget är den mest närbelägna campingen för ett besök i Karlstad och därmed är det välkommet att anläggningen är öppen året om. Men som semestermål gör sig platsen allra bäst på sommaren när det är badväder.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-15 07:01

 • Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Behöver ni en övernattningsplats i Småland en sommarkväll ska ni lägga Östanå i Vetlanda på minnet. Här kan man ta ett dopp i sjön, gå en promenad längs rösad led eller kanske till och med spela golf på 18-hålsbanan som gränsar till campingen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-22 07:25

 • Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  En nästan ny camping vid Norrlandskusten med ett havsbad som för tankarna till Rivieran. Så kan Sörfjärdens Camping enkelt beskrivas. När sommaren slår till är detta en anläggning som du bör ha i minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-19 07:54

 • Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Laxtrappan vid Sikfors Camping är en del av naturupplevelsen som campingen erbjuder, och friden vid Piteälvens strand går nästan att ta på. Den här kollen handlar om en liten camping i en storslagen natur.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-27 07:08

 • Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Camping och nöje i Göteborg stavas Liseberg. De två mest centrala campingplatserna ingår i det välkända nöjesföretaget, Lisebergsbyn och Lisebergs Camping Askim Strand. Vi har kollat in den sistnämnda.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-25 07:48

 • Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village Camping & Bungalow Park är namnet på en utomordentligt bra anläggning att bo på vid ett besök i Rom. Receptionen är inte bara öppen hela dygnet utan ger all information du kan behöva för att du smidigt ska kunna ta dig till den sevärda staden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-07 06:36

 • Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  I Vimmerby påminns man överallt om Astrid Lindgrens böcker och dess karaktärer. Karaktärs-hotellet är ett bevis och vid detta hotell ligger också en camping som vi har kikat lite närmare på.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-06-20 08:25

 • Bästa campingarna sedan 2017

  Bästa campingarna sedan 2017

  Vilken är egentligen den bästa campinganläggningen? Beroende på vem eller vilka man frågar kommer också svaren att vara olika. Vår testpanel, de multirutinerade Catharina och Lars-Åke Höglund, har testat hundratals olika campingplatser med varierande betyg. I denna artikel har vi kikat på de som fick högst betyg vid deras besök. Kanske är det någon av dessa som lockar att möjligtvis prova något nytt 2022?

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-25 07:22

 • Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Man skulle kanske kunna säga Kalmars Riviera, för Vita Sands Camping söder om Kalmar är ett riktigt paradis för badtokiga.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-18 07:26

 • Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta Camping eller Österby Camping, välj det du vill för det handlar om samma plats. En liten sörmländsk pärla som erbjuder billig övernattning och kanske ett dopp i sjön.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-04-07 07:09

 • Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Om du har suttit en sommarkväll på kanalbanken vid Vassbacken, då vet du hur härligt det kan vara. Här på Göta kanals västgötasida fann vi en liten men välutrustad campingplats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-02-28 07:37

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2023-02

 • Husvagn & Camping 2022-12

 • Husvagn & Camping 2022-11

 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206