Sprillans nytt med toppläge

Sprillans nytt med toppläge

Publicerad

Landskrona kommun rev sin gamla camping och byggde en helt ny, som stod klar våren 2015. Husvagn & Camping checkade in i somras och kollade in nybygget.

Läge - 9 poäng
Cirka fyra kilometer norr om Landskrona ligger det lilla fiskeläget Borstahusen som har anor från slutet av 1700-talet. Det är i Borstahusen som Landskronaborna badat och vilat kropp och själ genom tiderna. En kilometer bortom fiskeläget ligger den nya campingen och här har du också en jättefin badstrand med bryggor. Bredvid campingen ligger Erikslunds Värdshus som liksom hör till både campingen och välkända Landskrona Golfklubb som har sin anläggning här.

Fem mil till Malmö eller två till Helsingborg innebär att du också har nära till Danmark.

Service - 9 poäng
Rikliga öppettider och trevlig personal i receptionen. Bra butik. Broschyren okej, men saknar viktiga telefonnummer. Brevlåda. Gratis WiFi.

Familjebadrummen är väldigt fräscha.

Standard på gemensamma anläggningar - 9 poäng
Stugbyn från den gamla campingen ligger fortfarande intakt och det är i förlängningen på denna som den nya platsen vuxit fram. Ett äldre servicehus har rustats upp och ett helt nytt har byggts. Båda är påkostade med kakel och klinkers som byggmaterial. Köket är helt i rostfritt med spishällar av glas, moderna ugnar med många finesser, diskmaskiner och mikro. Matsalen för tältare är modern, sparsmakat inredd och har en stor platt-TV. Det finns rum med flera duschar och toaletter såväl som enskilda familjebadrum. Och barnens badrum med handfat och toalettstolar i olika höjder är populärt hos barnfamiljerna.

Receptionen är stor och luftig precis som den angränsande butikslokalen.

Lyxigt hundbadrum och exemplarisk plats för latrintömning. Däremot kunde tömningsplatsen för husbilar fått en bättre placering, alldeles för nära tomterna.          

 Skötsel - 7 poäng
Egentligen är campingen väldigt fräsch men det beror nog inte så mycket på städarna som på det faktum att allt är precis nytt. Under vårt dygn iakttog vi väl synligt skräp som aldrig rördes och hyllor som inte torkades. Gräsytorna var välklippta men i rabatterna var det gott om ogräs. En trädgårdskompost alldeles i anslutning till de boende ser tråkigt ut. Vid vår plats var enda utsikten åt ena hållet meterhöga brännässlor.

Vatten och avlopp tillhör samtliga tomter. Fordonen står på grus medan förtält och möbler placeras på gräs.

Campingtomter - 9 poäng 
Den helt nya campingen har moderna tomter där fordonet står på grus och plats för samvaro är på gräs. Några häckridåer har inte gjorts. Det är vatten och avlopp till varje plats och el-tillgången är 16 ampère. Platserna är plana och rymliga.

Lekmöjlighet - 7 poäng
Havet, bryggorna och sanden är förstås det bästa när det är sommar. Men det finns minigolf och  lekplatser också. Den största är utrustad med gungor, rutschkana, klätterställningar, spiraldjur och sandlåda. Den andra är lite mindre och ligger på stranden. Där är det också arrangerat för beachvolleyspel. Lekplatserna riktar sig i huvudsak till mindre barn och saknar det lilla extra som man kanske väntat sig på en ny camping.

Minigolfbanorna ses flitigt använda och bidrar till trivsel på platsen.

Handikappanpassning -  9 poäng 
Genomfartsvägen är asfalterad och övriga vägar hårda. Toaletter och duschar mycket ändamålsenliga. En bra sak att dörren öppnar sig automatiskt när man nuddar låsreläet med sitt kort. Även barnrummet är genomtänkt för skötsel av barnen.

Inga problem att komma in i butik eller reception. Vid stranden finns ramp ut i havet och en handikapphiss, som var tillfälligt avstängd vid vårt besök. 
           
Säkerhet -  9 poäng    
Tomternas beskaffenhet, med grus och gräs varvat, gör att ekipagen står luftigt. Tyvärr respekterar ändå inte alla fyrametersregeln till grannen i bredvidliggande rad.

Det finns fiffiga "brandstationer" jämnt fördelade över hela platsen. Dessa består av en röd låda under vilken vattenslangar ryms. Bom till anläggningen öppnas med bomkort. Bevakning dygnet runt och om något har hänt finns en klocka att ringa på vid receptionen. För gående är det förstås fritt att ta sig in, inte minst från den förbipasserande promenadleden mot havet.

Miljö - 8 poäng
Miljöstationerna för avfall har gjorts trevliga med rött plank runt omkring. Du har komplett källsortering så när som på plast och matkompost. Energi kommer från kommunens fjärrvärmeverk. Ett visst bidrag från solceller.

Helhet - 8 poäng
Du har många möjligheter till förströelse. Runt campingen går en motionsslinga fint belagd med flis. Sedan finns det massor av cykel- och vandringsleder i närheten. Landskrona är en fin sommarstad, känd för sina blomsterplanteringar och Rothoffska museikoloniträdgårdarna. Citadellet och ön Ven är andra måsten. På sommaren kommer nog de flesta till campingen för det fina badet eller för att spela golf. Spelar du inte vanlig golf kan du testa på campingens äventyrsminigolf. På receptionens andra våning finns stort spa med havsutsikt. Där har du tillgång till alla tänkbara behandlingar. Gillar du fisk är hamnen i Borstahusen ett Mekka. Här kan du köpa fisk som kommit i hamn med lokala fiskare och här kan du äta på någon av restaurangerna.

Det är möjligt att det är bra för miljön, men nog känns det lite konstigt att betala extra för dusch och disk när man ger över 400 kronor för en campingnatt.

Snabbguide testpoäng
(Där skalan är 1 – 10 och 5 utgör godkänt men inte mer.)
Läge                                                       9
Service                                                   9
Standard                                                 9
Skötsel                                                  7
Campingtomt                                          9
Lekmöjlighet                                          7
Handikappanpassning                             9
Säkerhet                                               9
Miljö                                                      8
Helhet                                                    8
Summa: 84 poäng

FAKTA
M5 Mötesplats Borstahusen
Lill-Olas väg 30
261 61 Landskrona

Tel.: 0418-108 37
E-post: bokning@motesplatsborstahusen.seHemsida: www.motesplatsborstahusen.se

Öppet: 1/4 - 31/12
Pris: 432 kronor inklusive el, två dusch- och disktillfällen (juli 2015).
GPS-koordinater: N 55o54'4.30'' E 12o48'17.36''

 Husvagn & Camping har testat och betygsatt svenska campingplatser sedan 2006:
Läs om fler campingar här

Har du också varit på Mötesplats Borstahusen i Landskrona?
Här kan du sätta ditt eget betyg

On
Off

3 kommentarer

 • Slite Strandby & Camping: Havsbad som vid Medelhavet

  Slite Strandby & Camping: Havsbad som vid Medelhavet

  Slite Strandby & Camping blickar framåt. I fjol tog en ny entreprenör över anläggningen och nu vill man satsa på den havsnära campingen ett stenkast från Slite centrum.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-08-19 08:03

 • Hörsjöns camping: Campa billigt vid Nissastigen

  Hörsjöns camping: Campa billigt vid Nissastigen

  I en skogsglänta med utsikt över en liten tjärn. Så idylliskt kan det vara att övernatta i Smålandsstenar. Men inte dyrare än många ställplatser.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-08-14 08:02

 • Kalvholmens Camping: Naturskön skärgårdscamping

  Kalvholmens Camping: Naturskön skärgårdscamping

  Sankta Anna var sjöfararnas helgon och namngivare till den skärgård där vi funnit Kalvholmens Camping. Kanske håller helgonet än idag ett vakande öga över besökarna till denna natursköna plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-07-11 08:35

 • Furuviks havscamping: En camping för bad och nöjen

  Furuviks havscamping: En camping för bad och nöjen

  Ett nöjesfält, en djurpark, hotell och havsbad. Ja, allt ligger på samma ställe och har kompletterats med en välutrustad camping. Samlingsnamnet för härligheten är Furuvik.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-07-10 07:20

 • De Papillon Camping: En plats för avkoppling och lek

  De Papillon Camping: En plats för avkoppling och lek

  Nederländerna är riktigt bra på camping. Här vill vi presentera en av landets många superanläggningar. En fantastisk barnvänlig plats att pusta ut på när man kanske suttit i bilen under en lång resa.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-06-18 09:26

 • First Camp Åhus-Kristianstad: Trivsamt och rent

  First Camp Åhus-Kristianstad: Trivsamt och rent

  Efter att ha ägts av ett tyskt företag och skötts i disciplinerad preussisk anda, drivs anrika Åhus camping sedan ett par år tillbaka av kedjan First Camp. Vi har kollat om de lever de upp till sin fyrstjärniga status och om andan blivit mera tillåtande.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-05-17 07:46

 • Campingkollen: Råbocka familjecamping – en doft av sommar

  Campingkollen: Råbocka familjecamping – en doft av sommar

  I Ängelholm i Skåne hittar du en genuint klassisk sommarcamping direkt vid havet. Men sviker solen och värmen har staden mer att erbjuda sina gäster än bara bad.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-04-09 09:10

 • Burgsviks camping: Gemyt på Gotland

  Burgsviks camping: Gemyt på Gotland

  I Burgsvik fann vi en mysig familjecamping med pool och restaurang. Och här befinner du dig nära raukarnas land med majestätiska Hoburgsgubben på cykelavstånd.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-03-23 14:14

 • Töcksfors Camping & Fritid: Campa på gränsen

  Töcksfors Camping & Fritid: Campa på gränsen

  Töcksfors är norrmännens shoppingmekka, Dalslands kanals sista slussområde och plats för en liten trevlig camping bara ett stenkast från E18.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-01-15 09:57

 • Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Nu har det hänt igen. Vi har lockats till en camping för att ordet resort ingått i namnet. Trott att vi skulle komma till något extra och blivit besvikna. Främby Udde Resort hade kunnat bättre. Men det fina läget vid sjön Runn ger poäng.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-12-01 08:52

 • Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  – Vi är positivt förvånade, säger Lars-Erik och Marie Malmström från Örebro. Och vid vårt besök framkom tydligt att Silverhöjdens Camping håller på att bli en riktigt fin plats tack vare ny regi sedan ett par år.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-11-18 10:20

 • Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Vill du uppleva den välkända solnedgången över Kalmarsund, eller bo på en ort som dragit till sig gourmetkockar och konstnärer som en blomsteräng drar till sig bin? Då skall du ta dig till Kapelludden Camping & Stugor i Borgholm.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-10-19 15:18

 • Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Mitt emellan två av Sveriges största industriminnen, Lövstabruk och Forsmark, ligger en liten by som heter Berkinge. Och här mitt i skogen vid en sjö fann vi en camping, vars namn du skall lägga på minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-10 14:47

 • Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsviken är ett naturreservat och tillhör världsarvet Höga kusten som UNESCO valt att värna om. Norrfällsvikens Camping är en fin representant för denna värdefulla plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-07 12:29

 • Lägg Burträsk på minnet

  Lägg Burträsk på minnet

  Burträsk har gjort sig känt för den goda Västerbottensosten. Om vintern ligger samhället i dvala, men under den korta sommaren blommar orten upp i ordets rätta bemärkelse. Detta märks inte minst på den fina campingplatsen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-08-08 11:50

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1560 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 566 fristående campingplatser och 617 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 377 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2019-09

 • Husvagn & Camping 2019-08

 • Husvagn & Camping 2019-07

 • Husvagn & Camping 2019-06

 • Husvagn & Camping 2019-05

 • Husvagn & Camping 2019-04

 • Husvagn & Camping 2019-03

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842