Bästa läge för bad och shopping

Bästa läge för bad och shopping

Publicerad

Mitt i tygriket, i Knallebygden, har vi checkat in på DreamCamp Hanatorp, och vi undrade om den lever upp till sitt namn.

Läge - 8 poäng
Mitt emellan Varberg och Borås ligger Kinna och cirka en halv mil öster om samhället ligger Örby där du hittar campingen vackert belägen på Öresjöns strand. Att Borås är vårt textila centrum känner nog de flesta till, men faktum är att i Kinna och trakten runt omkring vimlar det av fabriksförsäljningar och outletbutiker. Tygaffären "skroten" i Kinna torde vara en av Sveriges mest välsorterade och prisvänligaste tygaffärer.

Badet i Öresjön är mycket fint och sjön inbjuder även till kanotturer och fiske.

Service - 8 poäng
Jag har faktiskt besökt platsen vid flera tillfällen, och alltid blivit väl mottagen. På sommaren kan du beställa morgonbröd. Det finns brevlåda, glassbar och dricka.

Standard på gemensamma anläggningar - 7 poäng
En fyrstjärnig camping står det på skylten vid landsvägen. Jag håller inte riktigt med, en bra trestjärnig är nog mera sanningsenligt. Servicehusen är tre och ganska likvärdiga i standard. Du har duschar och toaletter, och även om byggnaderna varit med några år, så är de hyfsat fräscha. Det är kök i varje servicehus och i dessa finns även tillgång till spisar och mikro. Även spisarna såg ut att ha ett antal år på nacken. Det finns tvättstuga med tvättmaskin och torkskåp. Tömningsplats för husbilar. Latrintömningen var riktigt fin, utrustad med tvättfat, tvål och papper.

Skötsel - 7 poäng
Städningen inomhus ser helt okej ut och egentligen är det väl så utomhus också. Men man saknar det där lilla extra. Och på underhållssidan finns också mer att önska. Minigolfbanorna hade gjort sitt, och var förvisso gratis att spela på, men gav ett trist intryck.

Campingtomt - 8 poäng
Campingen är liksom i två plan, vill man stå vid sjön får man fara ner för en backe. Generellt är tomterna plana och på många ställen är det till och med hårdgjorda grus/asfaltsytor för fordonen och gräs för utesamvaron. Det är 16 ampère i eltillgång. Campingområdet är sällsynt naturskönt med stenmurar och träd, och många har utsikt över sjön.

 

Campingtomterna är bra och alla gäster kan njuta av fin natur.

Handikappanpassning - 8 poäng
Det finns en handikapptoalett i servicehuset vid sjön. Den är ändamålsenlig och har dusch, men tröskeln in är onödigt hög. Sedan är det en handikapptoalett i det stora servicehuset inne på campingen, och även här är det med dusch. Skötbord finns i båda husen. Det är hårdgjorda grusvägar inne på området.

Inga svårigheter att ta sig in i receptionen/glassbutiken.

Lekmöjligheter - 6 poäng
Lekplatsen, omgiven av en stenmur, är trevlig att se på. Fast det är begränsat med lekredskap. Badet är mycket barnvänligt.

Miljö - 6 poäng
Soporna sorteras i brännbart, metall, glas, batterier och grillkol. En liten elbil kör runt på campingen och toaletterna är snålspolande.

Säkerhet - 8 poäng
Tomterna är väl markerade och rymliga, vilket gör att ekipagen kan hålla säkerhetsavstånd. Brandsläckare utplacerade på flera ställen. Bom som öppnas med bomkort. Campingvärden bor själv i husbil på sommarsäsongen.

Helhet - 7 poäng
Det bästa med DreamCamp Hanatorp är sjön och den vackra naturen. En fin sommardag är det många badande vid stranden, och sjön är så där lagom långgrund så att den passar alla. Det finns kanoter att hyra och fiskekort att köpa. I receptionen kan du få en broschyr som beskriver alla de prisvärda och spännande inköpsställena för olika textilier. Du har fem mil att åka om du vill göra en utflykt till Ullared. En servicebutik och pizzeria hittar du i Örby, två kilometer.

Snabbguide testpoäng
(Skalan är 1 – 10 där 5 utgör godkänt men inte mer)
Läge - 8
Service - 8
Standard - 7
Skötsel - 6
Campingtomt - 8
Handikappanpassning - 8
Lekmöjligheter - 6
Miljö - 6
Säkerhet - 8
Helhet - 7
Summa: 72 poäng

FAKTA
FC528 DreamCamp Hanatorp
Öresjövägen 26
511 31 Örby

Tel.: 0320-483 12
E-post:info@dreamcamp.seHemsida: www.dreamcamp.se
Öppet: påsk-september
Prisbild: 250 kronor inklusive el och dusch(aug 2015)
GPS-koordinater: 57o28'26''N   12o42'18''E

Husvagn & Camping har testat och betygsatt svenska campingplatser sedan 2006:
Läs om fler betygsatta campingplatser här

Har du också varit på DreamCamp Hanatorp?
Här kan du sätta ditt eget betyg

On
Off

0 kommentarer

 • Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Direkt vid E4:an, inbäddad i grönska vid en badsjö. Det är säkert många som önskar sig detta när kvällen närmar sig under semesterresan. Norr om Örnsköldsvik finns precis en sådan plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-11-14 08:47

 • Fossen Camping: Vid hav och klippor

  Fossen Camping: Vid hav och klippor

  En enkel men rofylld Västkustcamping skulle kunna bli slutomdömet om Fossen Camping. Men det är också en plats fylld av glada barfotabarn som springer runt på härliga grönytor, och av människor som solar på klipporna vid Gullmarsfjorden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-10-13 07:46

 • Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Sverige har en skatt av små campingplatser belägna vid en insjö med både bad och härligt campingliv. En typisk sådan plats är Osby Camping.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-20 07:32

 • Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget är den mest närbelägna campingen för ett besök i Karlstad och därmed är det välkommet att anläggningen är öppen året om. Men som semestermål gör sig platsen allra bäst på sommaren när det är badväder.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-15 07:01

 • Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Behöver ni en övernattningsplats i Småland en sommarkväll ska ni lägga Östanå i Vetlanda på minnet. Här kan man ta ett dopp i sjön, gå en promenad längs rösad led eller kanske till och med spela golf på 18-hålsbanan som gränsar till campingen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-22 07:25

 • Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  En nästan ny camping vid Norrlandskusten med ett havsbad som för tankarna till Rivieran. Så kan Sörfjärdens Camping enkelt beskrivas. När sommaren slår till är detta en anläggning som du bör ha i minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-19 07:54

 • Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Laxtrappan vid Sikfors Camping är en del av naturupplevelsen som campingen erbjuder, och friden vid Piteälvens strand går nästan att ta på. Den här kollen handlar om en liten camping i en storslagen natur.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-27 07:08

 • Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Camping och nöje i Göteborg stavas Liseberg. De två mest centrala campingplatserna ingår i det välkända nöjesföretaget, Lisebergsbyn och Lisebergs Camping Askim Strand. Vi har kollat in den sistnämnda.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-25 07:48

 • Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village Camping & Bungalow Park är namnet på en utomordentligt bra anläggning att bo på vid ett besök i Rom. Receptionen är inte bara öppen hela dygnet utan ger all information du kan behöva för att du smidigt ska kunna ta dig till den sevärda staden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-07 06:36

 • Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  I Vimmerby påminns man överallt om Astrid Lindgrens böcker och dess karaktärer. Karaktärs-hotellet är ett bevis och vid detta hotell ligger också en camping som vi har kikat lite närmare på.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-06-20 08:25

 • Bästa campingarna sedan 2017

  Bästa campingarna sedan 2017

  Vilken är egentligen den bästa campinganläggningen? Beroende på vem eller vilka man frågar kommer också svaren att vara olika. Vår testpanel, de multirutinerade Catharina och Lars-Åke Höglund, har testat hundratals olika campingplatser med varierande betyg. I denna artikel har vi kikat på de som fick högst betyg vid deras besök. Kanske är det någon av dessa som lockar att möjligtvis prova något nytt 2022?

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-25 07:22

 • Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Man skulle kanske kunna säga Kalmars Riviera, för Vita Sands Camping söder om Kalmar är ett riktigt paradis för badtokiga.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-18 07:26

 • Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta Camping eller Österby Camping, välj det du vill för det handlar om samma plats. En liten sörmländsk pärla som erbjuder billig övernattning och kanske ett dopp i sjön.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-04-07 07:09

 • Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Om du har suttit en sommarkväll på kanalbanken vid Vassbacken, då vet du hur härligt det kan vara. Här på Göta kanals västgötasida fann vi en liten men välutrustad campingplats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-02-28 07:37

 • Norbergs camping: Liten välordnad klubbcamping

  Norbergs camping: Liten välordnad klubbcamping

  Caravan Club of Sweden är en av Sveriges största campingägare. I Norberg har klubben en plats där de också välkomnar andra campare än bara medlemmar. Klubbplatser präglas ofta av något speciellt, så också Norbergs.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-02-04 07:19

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2023-02

 • Husvagn & Camping 2022-12

 • Husvagn & Camping 2022-11

 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206