Sjöläge och nära Smålands pärlor

Sjöläge och nära Smålands pärlor

Publicerad

Vad har Karl XII, Van Morrisson och Emil Svensson från Katthult gemensamt? Jo, de har alla varit i Hultsfred. Vi har också varit där, för att kolla in campingen som ligger så vackert vid sjön Hulingen.

Läge - 7 poäng
I Hultsfred i Småland, ett par mil från Vimmerby och på tjugo minuters promenad från Hultsfreds centrum, ligger Hultsfreds Camping. Hultsfred ligger vid sjön Hulingen och det gör även campingen. Alla gäster kan njuta av den lilla sjön som i huvudsak kantas av mörk granskog.

Kanske är Hultsfred mest känt för sina musikfestivaler men det kan även vara för sin smalspåriga järnväg. Härifrån kan du åka den sju mil långa vägen till Västervik med rälsbuss ifrån 1950-talet.

Service - 8 poäng
Campingen har öppet från 8-18. En liten enkel butik med café. Vänligt bemötande i både reception och butik. Rikligt med broschyrer om sevärdheter i omgivningen.

Standard på gemensamma anläggningar - 7 poäng
Receptionen ryms i något som ser ut som en röd liten manskapsbod. Nästa röda hus man möts av, är butiken/serveringen som också är ganska anspråkslös. Det tredje röda huset som är till för alla innehåller ett litet samlingsrum, kök och tvättstuga. Också detta hus är enkelt, ganska slitet, men fyller sin funktion. Men det är inte slut på röda stugor, för det gamla servicehuset står kvar med hänglås på dörrarna och så finns det en massa små röda uthyrningsstugor. Det bästa har jag sparat till sist, och det är det nya servicehuset. Med det har campingens standard lyfts ordentligt. Fina duschar och toaletter, ändamålsenlig handikapptoalett och familjebadrum.

Även latrintömningen är ny och mycket fräsch.

I det här lilla huset tas du emot vid ankomsten och här får du tips på utflyktsmål.

Skötsel - 7 poäng
Att driva camping är att ständigt se till att marken hålls fri från skräp och att byggnaderna hålls rena. Här var det väl som det brukar vara i allmänhet, servicehuset som var sprillans nytt var förstås fräscht.

Campingtomter - 6 poäng
Hela platsen är en campingtomt där man ställer sig i närheten av en elstolpe om man vill ha el och annars där man tycker att det passar. Det finns inga buskridåer men mängder av björkar och anläggningen ligger precis på stranden till sjön Hulingen. Det finns både 10 och 16 ampere att tillgå.

Om det är plant och hur lätt det är att nå platsen, bestämmer du själv.

Handikappanpassning - 9 poäng
Det är handikappramp till såväl reception, butik som servicehus. Handikapptoaletten är riktigt fint gjord med dusch. Gångvägarna är både av grus och asfalterade men det är säkert helt okej att ta sig fram på hjul.

Var man än befinner sig på campingen så är sjön Hulingen närvarande.

Lekmöjligheter - 5 poäng
Den lilla lekplats som finns bjuder på gungor, gungdjur, sand och en liten klätteranordning. Det finns ett bordtennisbord utomhus, racketar och bollar finns att låna. Badet är mycket badvänligt, fin sandstrand och grunt i början. Kommunen sköter regelbunden provtagning av vattnet.

Miljö - 5 poäng
Det är inga arrangemang av miljösparande karaktär gjorda. Soporna läggs i tunnor men det finns behållare för vitt och mörkt glas.

Säkerhet - 7 poäng
Detta är ingen inhägnad plats även om det finns en bom in till anläggningen, för den kan vem som helst öppna. Men om natten kommer vaktbolag på besök och därtill bor campingvärdarna på området. Två brandsläckare fanns tillgängliga. Avstånden var det inga problem med och det var hög beläggning vid vårt besök.

Helhet - 7 poäng
Sommaren 2015 bjöd inte på någon värme så badet låg stilla så när som på några få modiga. Men jag kan tänka mig att det ser betydligt annorlunda ut om värmen slår till, och campingen torde vid sådana tillfällen vara en riktig drömplats att vara på. Nostalgijärnväg och musikfestival förknippas med Hultsfred, och den senare har lett till att svenskt rockarkiv finns här. Du kan ta del av bilder, affischer, inspelningar, videoupptagningar och annan kuriosa, totalt en halv miljon objekt som knyter an till svensk populärmusik. Du befinner dig också i Astrid Lindgrens värld med närhet till platser som Lönneberga, Mariannelund och Katthult som vi känner från sagorna och så har du den stora sagoparken Astrid Lindgrens Värld bara två mil bort.

Campingen ligger mycket naturskönt.

Snabbguide testpoäng
(Skalan är 1 – 10 där 5 utgör godkänt men inte mer)

Läge . 7
Service - 8
Standard - 7
Skötsel - 7
Campingtomt - 6
Handikappanpassning - 9
Lekmöjligheter - 5
Miljö - 5
Säkerhet - 7
Helhet - 7
Summa: 68 poäng

FAKTA
FC191 Camping Hultsfred
Folkparksvägen 10
577 36 Hultsfred

Tel.: 070-217 31 16
E-post:info@camping-hultsfred.euHemsida: www.camping-hultsfred.eu

Öppet: april-september
Prisbild: 220 kronor inkl el + fem kronor för dusch (aug 2015)

GPS-koordinater: 57o29'28''N   15o51'41''E

Husvagn & Camping har testat och betygsatt svenska campingplatser sedan 2006:
Läs om fler betygsatta campingplatser här

Har du också varit på Camping Hultsfred?
Här kan du sätta ditt eget betyg

On
Off

0 kommentarer

 • Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Direkt vid E4:an, inbäddad i grönska vid en badsjö. Det är säkert många som önskar sig detta när kvällen närmar sig under semesterresan. Norr om Örnsköldsvik finns precis en sådan plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-11-14 08:47

 • Fossen Camping: Vid hav och klippor

  Fossen Camping: Vid hav och klippor

  En enkel men rofylld Västkustcamping skulle kunna bli slutomdömet om Fossen Camping. Men det är också en plats fylld av glada barfotabarn som springer runt på härliga grönytor, och av människor som solar på klipporna vid Gullmarsfjorden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-10-13 07:46

 • Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Sverige har en skatt av små campingplatser belägna vid en insjö med både bad och härligt campingliv. En typisk sådan plats är Osby Camping.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-20 07:32

 • Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget är den mest närbelägna campingen för ett besök i Karlstad och därmed är det välkommet att anläggningen är öppen året om. Men som semestermål gör sig platsen allra bäst på sommaren när det är badväder.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-15 07:01

 • Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Behöver ni en övernattningsplats i Småland en sommarkväll ska ni lägga Östanå i Vetlanda på minnet. Här kan man ta ett dopp i sjön, gå en promenad längs rösad led eller kanske till och med spela golf på 18-hålsbanan som gränsar till campingen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-22 07:25

 • Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  En nästan ny camping vid Norrlandskusten med ett havsbad som för tankarna till Rivieran. Så kan Sörfjärdens Camping enkelt beskrivas. När sommaren slår till är detta en anläggning som du bör ha i minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-19 07:54

 • Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Laxtrappan vid Sikfors Camping är en del av naturupplevelsen som campingen erbjuder, och friden vid Piteälvens strand går nästan att ta på. Den här kollen handlar om en liten camping i en storslagen natur.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-27 07:08

 • Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Camping och nöje i Göteborg stavas Liseberg. De två mest centrala campingplatserna ingår i det välkända nöjesföretaget, Lisebergsbyn och Lisebergs Camping Askim Strand. Vi har kollat in den sistnämnda.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-25 07:48

 • Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village Camping & Bungalow Park är namnet på en utomordentligt bra anläggning att bo på vid ett besök i Rom. Receptionen är inte bara öppen hela dygnet utan ger all information du kan behöva för att du smidigt ska kunna ta dig till den sevärda staden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-07 06:36

 • Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  I Vimmerby påminns man överallt om Astrid Lindgrens böcker och dess karaktärer. Karaktärs-hotellet är ett bevis och vid detta hotell ligger också en camping som vi har kikat lite närmare på.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-06-20 08:25

 • Bästa campingarna sedan 2017

  Bästa campingarna sedan 2017

  Vilken är egentligen den bästa campinganläggningen? Beroende på vem eller vilka man frågar kommer också svaren att vara olika. Vår testpanel, de multirutinerade Catharina och Lars-Åke Höglund, har testat hundratals olika campingplatser med varierande betyg. I denna artikel har vi kikat på de som fick högst betyg vid deras besök. Kanske är det någon av dessa som lockar att möjligtvis prova något nytt 2022?

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-25 07:22

 • Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Man skulle kanske kunna säga Kalmars Riviera, för Vita Sands Camping söder om Kalmar är ett riktigt paradis för badtokiga.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-18 07:26

 • Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta Camping eller Österby Camping, välj det du vill för det handlar om samma plats. En liten sörmländsk pärla som erbjuder billig övernattning och kanske ett dopp i sjön.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-04-07 07:09

 • Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Om du har suttit en sommarkväll på kanalbanken vid Vassbacken, då vet du hur härligt det kan vara. Här på Göta kanals västgötasida fann vi en liten men välutrustad campingplats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-02-28 07:37

 • Norbergs camping: Liten välordnad klubbcamping

  Norbergs camping: Liten välordnad klubbcamping

  Caravan Club of Sweden är en av Sveriges största campingägare. I Norberg har klubben en plats där de också välkomnar andra campare än bara medlemmar. Klubbplatser präglas ofta av något speciellt, så också Norbergs.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-02-04 07:19

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2023-02

 • Husvagn & Camping 2022-12

 • Husvagn & Camping 2022-11

 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206