Dalaidyll för dansglada

Dalaidyll för dansglada

Publicerad

Sjöutsikt och betande kossor inpå knuten och samtidigt cykelavstånd till stort köpcenter och Ikea. Vi är i Borlänge och kollar in en av ortens campingar.

Läge - 8 poäng
Cirka sex kilometer från Borlänge centrum anar du inte längre staden utan befinner dig på rena landsbygden. Har du då kört i riktning mot Enköping så kommer du till skylten som tar dig ut till Tyllsnäs Udde. Precis där Tunaån möter Dalälven tar vägen slut och här ligger Tyllsnäs Udde Vandrarhem och Camping. Platsen är sagolikt vacker.

Service - 7 poäng
Du blir vänligt bemött och informerad när du kommer. Det finns en liten servicebutik i receptionen, men den öppnar inte förrän klockan 10.00.

Tyllsnäs Udde & Vandrarhem

Så här ser ett av köken ut, enkelt men fräscht.)

Standard - 7 poäng
Receptionen ligger i gaveln på en jättestor röd träbyggnad. Här tas campare såväl som boende i vandrarhem och stugor emot. Miljön är trevlig och här finns också en liten butik.

I ena änden av campingen hittar du servicehuset i två plan. Här finns gott om toaletter och duschar, och varmvattnet ingår i priset. Du har tillgång till spis och mikro. Standarden är enkel men det är fräscht och snyggt. Lite tråkigt med tre tomma gardinstänger i det ena köket som också har sittplatser för tältare. Tvättmaskin finns i en källarlokal och tvätten hänger du på vindan utanför. Latrintömning och serviceplats för husbilar. Bastun vid älven får man hyra.

Skötsel - 7 poäng
Anläggningen ser välvårdad ut och städningen inomhus alldeles ordinär. Vi uppskattar att hela den gräsbevuxna udden är välklippt och fri från skräp.

Tyllsnäs Udde & Vandrarhem

Platserna är väl markerade, har grönt gräs och fin utsikt

Campingtomter - 7 poäng
Alla som står på Tyllsnäs Udde har en vacker utsikt och grönt gräs. Platserna är väl markerade och plana. Det är heller inte svårt att ta sig fram. Eltillgången är 10 ampère. Lite låga buskar eller häckridåer skulle gjort platsen ännu trivsammare.

Lekmöjligheter - 3 poäng
Längst ut på udden finns en badplats, och även om det inte är långgrunt så är det dock grunt några meter i början så att även små barn med tillsyn kan bada. Ett däck hängande i ett träd och en rutschkana utgör lekplatsen. Det är gott om fria gröna ytor för bollspel.

Handikappanpassning- 5 poäng
Handikapptoalett med dusch finns vid den så kallade logen. På nedre planet i servicehuset ligger även toaletter och duschar i marknivå. Du tar dig mestadels fram över gräsunderlag på platsen. Receptionen har en liten trappa men det finns ramp till serveringen som är öppen i samband med danserna.

Säkerhet - 6 poäng
Vi vårt besök håller man fortfarande på med installationen av bommar till området. Någon tillsyn finns inte då receptionen är stängd. Ett jourtelefonnummer finns anslaget på dörren.

Brandsläckare finns på flera ställen och du får en noggrann genomgång hur du skall placera ditt fordon när du checkar in. Du får också en skiss som visar hur du ställer dig.

Miljö - 7 poäng
Miljöstationen är diskret placerad och du sorterar ditt avfall i glas, brännbart och kompost. Påsar för komposten hittar du i en låda vid miljöstationen.

Uppvärmning av varmvatten och lokaler sker med flis.

Tyllsnäs Udde & Vandrarhem

- Vi hade fått tips om den här platsen, och den är precis vad vi gillar. En camping får inte vara för stor och den skall vara vackert belägen, säger Per Andersson, Surahammar, som ser ut att njuta vid grillen på Tyllsnäs Udde.

Helhet - 8 poäng
Man talar ofta om pärlor i turistbroschyrer och det är väl ett epitet som passar bra på campingen på Tyllsnäs Udde. En sak som bidrar lite extra till den mysiga atmosfären är den livliga båttrafiken längs med campingen. Hela tiden glider fritidsbåtar och även en turbåt förbi. Du kan också hyra kanot på campingen. Frostbrunnsdalen och Torsång är två närbelägna utflyktsmål som du inte skall missa. Be personalen berätta mera. Du kan gärna cykla.

Närmsta stora mataffär är Coop och dit är det ungefär tre kilometer. Far du ytterligare tre, så befinner du dig i Borlänge centrum. Staden har gjort sig känd för köpcentret Kupolen som nu också fått Ikea till granne. Det finns ett stort äventyrsbad, Aqua Nova, och Borlänge har också sitt eget Skansen med 33 olika byggnader. I staden finns också ett hattmuseum som tillhör CTH-fabriken, vilken fortfarande tillverkar hattar. Du som minns Jussi Björling kan ta dig till Borganäsvägen 25 där en utställning finns om honom. Här ligger också Framtidsmuseet med Sveriges näst största planetarium.

Tyllsnäs Udde har också blivit känd för sin logdans och tio gånger under sommaren kommer dansbandsorkestrar och intar scenen.

Snabbguide testpoäng
(Där skalan är 1 – 10 och 5 utgör godkänt men inte mer)
Läge - 8
Service - 7
Standard - 6
Skötsel - 7
Campingtomt - 7
Lek - 3
Handikappanpassning - 5
Säkerhet - 6
Miljö - 7
Helhet - 8
Summa: 64 poäng

 FAKTA
FC 248 Tyllsnäs Udde Vandrarhem och Camping
Tyllsnäs 67
784 61 Borlänge
Tel.: 0243-23 39 59, 0704-17 57 84
E-post:info@tyllsnas.se
Hemsidasida: www.tyllsnas.se

Öppet: maj-oktober
Pris: 250 kronor inklusive el och dusch (2015)
GPS-koordinater: N 60o 27' 38''   E 15o31'16''

Husvagn & Camping har testat och betygsatt svenska campingplatser sedan 2006:
Läs om fler betygsatta campingplatser här

Har du också varit på Tyllsnäs Udde Vandrarhem och Camping?
Här kan du sätta ditt eget betyg

 

On
Off

1 kommentarer

 • Slite Strandby & Camping: Havsbad som vid Medelhavet

  Slite Strandby & Camping: Havsbad som vid Medelhavet

  Slite Strandby & Camping blickar framåt. I fjol tog en ny entreprenör över anläggningen och nu vill man satsa på den havsnära campingen ett stenkast från Slite centrum.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-08-19 08:03

 • Hörsjöns camping: Campa billigt vid Nissastigen

  Hörsjöns camping: Campa billigt vid Nissastigen

  I en skogsglänta med utsikt över en liten tjärn. Så idylliskt kan det vara att övernatta i Smålandsstenar. Men inte dyrare än många ställplatser.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-08-14 08:02

 • Kalvholmens Camping: Naturskön skärgårdscamping

  Kalvholmens Camping: Naturskön skärgårdscamping

  Sankta Anna var sjöfararnas helgon och namngivare till den skärgård där vi funnit Kalvholmens Camping. Kanske håller helgonet än idag ett vakande öga över besökarna till denna natursköna plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-07-11 08:35

 • Furuviks havscamping: En camping för bad och nöjen

  Furuviks havscamping: En camping för bad och nöjen

  Ett nöjesfält, en djurpark, hotell och havsbad. Ja, allt ligger på samma ställe och har kompletterats med en välutrustad camping. Samlingsnamnet för härligheten är Furuvik.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-07-10 07:20

 • De Papillon Camping: En plats för avkoppling och lek

  De Papillon Camping: En plats för avkoppling och lek

  Nederländerna är riktigt bra på camping. Här vill vi presentera en av landets många superanläggningar. En fantastisk barnvänlig plats att pusta ut på när man kanske suttit i bilen under en lång resa.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-06-18 09:26

 • First Camp Åhus-Kristianstad: Trivsamt och rent

  First Camp Åhus-Kristianstad: Trivsamt och rent

  Efter att ha ägts av ett tyskt företag och skötts i disciplinerad preussisk anda, drivs anrika Åhus camping sedan ett par år tillbaka av kedjan First Camp. Vi har kollat om de lever de upp till sin fyrstjärniga status och om andan blivit mera tillåtande.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-05-17 07:46

 • Campingkollen: Råbocka familjecamping – en doft av sommar

  Campingkollen: Råbocka familjecamping – en doft av sommar

  I Ängelholm i Skåne hittar du en genuint klassisk sommarcamping direkt vid havet. Men sviker solen och värmen har staden mer att erbjuda sina gäster än bara bad.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-04-09 09:10

 • Burgsviks camping: Gemyt på Gotland

  Burgsviks camping: Gemyt på Gotland

  I Burgsvik fann vi en mysig familjecamping med pool och restaurang. Och här befinner du dig nära raukarnas land med majestätiska Hoburgsgubben på cykelavstånd.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-03-23 14:14

 • Töcksfors Camping & Fritid: Campa på gränsen

  Töcksfors Camping & Fritid: Campa på gränsen

  Töcksfors är norrmännens shoppingmekka, Dalslands kanals sista slussområde och plats för en liten trevlig camping bara ett stenkast från E18.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-01-15 09:57

 • Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Nu har det hänt igen. Vi har lockats till en camping för att ordet resort ingått i namnet. Trott att vi skulle komma till något extra och blivit besvikna. Främby Udde Resort hade kunnat bättre. Men det fina läget vid sjön Runn ger poäng.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-12-01 08:52

 • Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  – Vi är positivt förvånade, säger Lars-Erik och Marie Malmström från Örebro. Och vid vårt besök framkom tydligt att Silverhöjdens Camping håller på att bli en riktigt fin plats tack vare ny regi sedan ett par år.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-11-18 10:20

 • Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Vill du uppleva den välkända solnedgången över Kalmarsund, eller bo på en ort som dragit till sig gourmetkockar och konstnärer som en blomsteräng drar till sig bin? Då skall du ta dig till Kapelludden Camping & Stugor i Borgholm.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-10-19 15:18

 • Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Mitt emellan två av Sveriges största industriminnen, Lövstabruk och Forsmark, ligger en liten by som heter Berkinge. Och här mitt i skogen vid en sjö fann vi en camping, vars namn du skall lägga på minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-10 14:47

 • Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsviken är ett naturreservat och tillhör världsarvet Höga kusten som UNESCO valt att värna om. Norrfällsvikens Camping är en fin representant för denna värdefulla plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-07 12:29

 • Lägg Burträsk på minnet

  Lägg Burträsk på minnet

  Burträsk har gjort sig känt för den goda Västerbottensosten. Om vintern ligger samhället i dvala, men under den korta sommaren blommar orten upp i ordets rätta bemärkelse. Detta märks inte minst på den fina campingplatsen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-08-08 11:50

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1560 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 566 fristående campingplatser och 617 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 377 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2019-09

 • Husvagn & Camping 2019-08

 • Husvagn & Camping 2019-07

 • Husvagn & Camping 2019-06

 • Husvagn & Camping 2019-05

 • Husvagn & Camping 2019-04

 • Husvagn & Camping 2019-03

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842