Vänliga Ringsjöstrand andas lyx

Vänliga Ringsjöstrand andas lyx

Publicerad

Ringsjöstrands Camping är en gammal plats som genomgått en total förändring. Tillägget Resort förpliktigar, men bland campinggästerna hörs idel lovord och även vi känner en spontan glädje över denna anläggning i tiden.

 
Läge - 7 poäng
Utanför Hörby mitt i Skåne ligger Västra och Östra Ringsjön. Vid den Östra ligger Ringsjöstrands Resort vackert beläget på stranden. Närmsta samhälle med exempelvis matbutiker är Hörby, sex kilometer. Det är knappt fem mil till Malmö.
 
Service - 10 poäng
Sällan har jag mötts av sådan vänlighet som vid ankomsten till denna camping. Eftersom jag kom vid en tidpunkt med hög belastning kunde jag följa personalens arbete en lång stund, och alla behandlas föredömligt.
- Vi åker ofta hit, berättar familjerna Ottosson och Ahlqvist från Ljungbyhed.
- Och så är ju ägarna så trevliga, inflikar någon spontant, när vi fångar familjerna vid en vårlunch utomhus.
Campingen är öppen från första februari till 15 december och skulle receptionen vara tillfälligt obemannad, så får du hjälp i restaurangen som serverar allt ifrån frukost till måltider på kvällen.

Skötsel - 8 poäng
Det är skogräns direkt innanför dörren i servicehuset, och därmed är golven blänkande rena även när campingen har hög beläggning, som vid vårt besök. Ett jättepåskägg med godis står innanför dörren med en liten lapp "Varsågod". Den fina campingen ser generellt ansad och välskött ut.

Standard på gemensamma anläggningar - 9 poäng
År 2009 blev Hanna Persson och hennes mor Mai ägare till anläggningen. Redan året efter stod hotellet
med restaurang, spa och campingreception färdigt. Två år senare kunde det nya servicehuset tas i bruk. Därtill har en rad fina stugor byggts. På campingen finns inget gammalt kvar. Servicehuset är fräscht, ändamålsenligt och håller god standard. Här finns tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare, välutrustat kök med allt du kan tänka dig, diskmaskin där diskmedlet ingår i processen, TV-rum/bibliotek, toaletter och familjerum med duschar.

Servicestationen för husbilar och latrintömning i separat byggnad såg helt perfekt ut, men när vi skulle tömma vår husbilstank, visade det sig svårt att tömma den helt eftersom platsen lutade. Lätt att justera försås.

Receptionen och restaurangen med sin stora terrass mot sjön andas lyx. Liten butik med brödservice på morgonen.

Campingtomt - 9 poäng
Hela campingen tycks ha genomgått en förändring. Tomterna är rejält stora och anpassade till tidens ekipage. Häckar har planterats som utgör trevliga ridåer på sommaren. El-tillgången är 16 ampère. Att området är flackt behöver väl knappast nämnas när man befinner sig mitt i Skåne.

Lekplats - 6 poäng
Sjön är långgrund och mycket omtyckt av småbarnsfamiljer. Dessutom blir det tidigt varmt i vattnet. Det finns två lekplatser, en av lite hinderbanekaraktär för de större barnen och en för lite mindre barn med rutschkana, sandlåda och gungredskap.

Miljö - 8 poäng
På servicehusets tak sitter solceller som räcker mer än nog för att hålla huset med varmvatten.

Sopor kan sorteras i glas, papp, brännbart, metall och grillkol.

 

Reception och restaurang har total handikappanpassning. Vägarna inne på campingen är i huvudsak asfalterade.

Handikappanpassning - 9 poäng
Det moderna servicehuset är lättillgängligt för både rullstolar och barnvagnar. Innehåller flera rum med duschar, toaletter och skötbord som är lätta att komma intill.

 Säkerhet - 8 poäng
Platserna är väl markerade och rymliga, och ger knappast möjlighet till att stå för tätt. Bom håller "objudna" gäster ute. Yttre dörren till receptionen är alltid öppen och innanför finns information om telefonnummer som gäller för olika situationer. Här sitter också en defibrillator. Brandposter finns på campingen och vid köket i servicehuset hänger både brandsläckare och brandfilt. Livboj vid stranden.

Helhet - 8 poäng
Att komma till en camping som är genomtänkt och utrustad för att passa campare gör en glad.

Ovårdade anläggningar med slitna lokaler finns det gott om i Sverige, så därför blir man extra glad när man kommer till en plats som Ringsjöstrand. Lite avsides kan väl läget sägas vara, men fina sommardagar behövs väl knappast mer än bra plats vid en sjö. Dessutom finns det båtar att hyra om du vill ta en fisketur, eller cyklar för en tur på bygden. Receptionen har information om allehanda utflyktsmål. Det finns minigolf på platsen och dansbana och scen som används på sommarkvällarna, inte minst vid midsommar. Restaurang och café. Du kan hyra spa med bastu/bubbelbad eller en badtunna vid sjön.

 

Snabbguide testpoäng
(Skalan är 1 – 10 där 5 utgör godkänt men inte mer.)

Läge - 7
Service - 10
Skötsel - 8
Standard - 9
Handikappanpassning - 9
Lekplats - 6
Campingtomter - 9
Säkerhet - 8
Miljö - 8
Helhetsintryck - 8
Summa poäng: 82 poäng

Fakta
M17 Ringsjöstrands Resort
Osbyholm, Brovägen 2
242 93 Hörby

Tel.: 0415-10567
E-post: boka@ringsjostrand.se

Hemsida: www.ringsjostrand.se

Öppet: 1/2-15/12
Antal platser: 120
Prisbild: 280 kronor inkl. el/dusch, påsken (2015)
GPS-koordinater: N 55o51'0.25''  E 13o35'14.55''

Husvagn & Camping har testat och betygsatt svenska campingplatser sedan 2006:
Läs om fler betygsatta campingplatser här

Har du också varit på Ringsjöstrands Resort?
Här kan du sätta ditt eget betyg

On
Off

3 kommentarer

 • Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Direkt vid E4:an, inbäddad i grönska vid en badsjö. Det är säkert många som önskar sig detta när kvällen närmar sig under semesterresan. Norr om Örnsköldsvik finns precis en sådan plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-11-14 08:47

 • Fossen Camping: Vid hav och klippor

  Fossen Camping: Vid hav och klippor

  En enkel men rofylld Västkustcamping skulle kunna bli slutomdömet om Fossen Camping. Men det är också en plats fylld av glada barfotabarn som springer runt på härliga grönytor, och av människor som solar på klipporna vid Gullmarsfjorden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-10-13 07:46

 • Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Sverige har en skatt av små campingplatser belägna vid en insjö med både bad och härligt campingliv. En typisk sådan plats är Osby Camping.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-20 07:32

 • Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget är den mest närbelägna campingen för ett besök i Karlstad och därmed är det välkommet att anläggningen är öppen året om. Men som semestermål gör sig platsen allra bäst på sommaren när det är badväder.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-15 07:01

 • Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Behöver ni en övernattningsplats i Småland en sommarkväll ska ni lägga Östanå i Vetlanda på minnet. Här kan man ta ett dopp i sjön, gå en promenad längs rösad led eller kanske till och med spela golf på 18-hålsbanan som gränsar till campingen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-22 07:25

 • Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  En nästan ny camping vid Norrlandskusten med ett havsbad som för tankarna till Rivieran. Så kan Sörfjärdens Camping enkelt beskrivas. När sommaren slår till är detta en anläggning som du bör ha i minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-19 07:54

 • Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Laxtrappan vid Sikfors Camping är en del av naturupplevelsen som campingen erbjuder, och friden vid Piteälvens strand går nästan att ta på. Den här kollen handlar om en liten camping i en storslagen natur.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-27 07:08

 • Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Camping och nöje i Göteborg stavas Liseberg. De två mest centrala campingplatserna ingår i det välkända nöjesföretaget, Lisebergsbyn och Lisebergs Camping Askim Strand. Vi har kollat in den sistnämnda.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-25 07:48

 • Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village Camping & Bungalow Park är namnet på en utomordentligt bra anläggning att bo på vid ett besök i Rom. Receptionen är inte bara öppen hela dygnet utan ger all information du kan behöva för att du smidigt ska kunna ta dig till den sevärda staden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-07 06:36

 • Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  I Vimmerby påminns man överallt om Astrid Lindgrens böcker och dess karaktärer. Karaktärs-hotellet är ett bevis och vid detta hotell ligger också en camping som vi har kikat lite närmare på.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-06-20 08:25

 • Bästa campingarna sedan 2017

  Bästa campingarna sedan 2017

  Vilken är egentligen den bästa campinganläggningen? Beroende på vem eller vilka man frågar kommer också svaren att vara olika. Vår testpanel, de multirutinerade Catharina och Lars-Åke Höglund, har testat hundratals olika campingplatser med varierande betyg. I denna artikel har vi kikat på de som fick högst betyg vid deras besök. Kanske är det någon av dessa som lockar att möjligtvis prova något nytt 2022?

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-25 07:22

 • Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Man skulle kanske kunna säga Kalmars Riviera, för Vita Sands Camping söder om Kalmar är ett riktigt paradis för badtokiga.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-18 07:26

 • Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta Camping eller Österby Camping, välj det du vill för det handlar om samma plats. En liten sörmländsk pärla som erbjuder billig övernattning och kanske ett dopp i sjön.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-04-07 07:09

 • Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Om du har suttit en sommarkväll på kanalbanken vid Vassbacken, då vet du hur härligt det kan vara. Här på Göta kanals västgötasida fann vi en liten men välutrustad campingplats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-02-28 07:37

 • Norbergs camping: Liten välordnad klubbcamping

  Norbergs camping: Liten välordnad klubbcamping

  Caravan Club of Sweden är en av Sveriges största campingägare. I Norberg har klubben en plats där de också välkomnar andra campare än bara medlemmar. Klubbplatser präglas ofta av något speciellt, så också Norbergs.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-02-04 07:19

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2023-02

 • Husvagn & Camping 2022-12

 • Husvagn & Camping 2022-11

 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206