Nästan full pott i Danmark

Nästan full pott i Danmark

Publicerad

På denna förstklassiga danska anläggning erbjuds njutning i ordets rätta bemärkelse. Men kommer du i slutet av juli får du vara beredd att betala.

Läge - 9 poäng
Blåvand är Danmarks västligaste samhälle. Här på stranden med Nationalparken Vadehavet som granne hittar vi Hvidbjerg Strand Camping. Likt hela den danska västkusten har du en hög, skyddande sanddyn mellan havet och marken man byggt på, vilket innebär att ingen har havsutsikt men alla har cirka 200 meter att gå till havsbad och vit sandstrand. Vandrar du längs stranden har du möjlighet att se sälar, något ur det rika fågellivet eller hitta bärnsten av den bästa sorten som finns här. Fyra mil till Esbjerg. I Blåvand två kilometer från campingen kan du shoppa loss. Du har en rad sevärdheter, zoo och golfbana inom räckhåll.

Service - 10 poäng
Den proffsiga receptionen har gott om bemanning och du kommer att inte bara känna dig välkommen utan du får veta vad som finns när du checkar in. Varje dag öppnar man klockan åtta och stänger aldrig tidigare än samma tid på kvällen, längre på sommaren. Affären öppnar redan halv åtta och då är bröddiskarna fulla av doftande nybakt bröd. Fiskaffär, glassbar och flera restauranger. Gratis wifi.

Standard på gemensamma anläggningar - 10 poäng
Campingen rymmer cirka 800 ekipage och du ser ockragula rappade hus med halmtak jämnt fördelade över området. Natursten, kakel och glas är byggmaterial som använts i inredningen av dessa mysiga servicebyggnader. Alla kök har gasspisar, mikro och ugnar. I köken finns också matplatser. Standarden är mycket hög. Det är gott om så kallade familjebadrum. I dessa är det en dusch i vuxenhöjd och en för barn samt toalett och dubbelhandfat. Du hittar separata barnbadrum färgglatt dekorerade med toalettstolar och duschar i olika storlekar. Välutrustade tvättstugor. Hundbad och "hundpellar" med gratis påsar. Inrede i restauranger, butik och reception är vackert. Inomhusbadet, spaanläggningen och lekhallarna, ja allt ser fräscht ut.

Välklippta häckar och gräsmattor. Skötsel2 – Städpatrullen tycks vara i farten hela tiden.)

Skötsel 10 poäng
Ständigt ser vi de små vita elbilarna glida förbi. Det är de patrullerande städarna som verkar besöka servicehusen hur många gånger som helst på dagen. Det är också mycket rent. När vi tittar in i en tvättstuga går tankarna till en tandläkarmottagning. Häckar och gräsmattor är välansade.

Campingtomt - 10 poäng
Att beskriva campingtomter är inte enkelt, de finns i fyra kategorier och alla är otroligt fina. Eltillgången är 10 ampère på de två enklare kategorierna och 16 på de andra. De absolut finaste har egen dusch och toalett. Vattenkran finns på alla och avlopp på väldigt många. På danskt vis är så gott som alla platser omgärdade av en häck, vilket är mycket trivsamt. Priset är förstås olika beroende på var du står. Ingen plats är riktigt liten men någon är jättestor.

Lekmöjligheter - 10 poäng
Inomhuslekland finns snart i varenda svensk stad, här på campingen har man också ett sådant, fast det ingår i priset. Vi fann även ett lite mindre klätterland i ett annat hus. I campingens egen sjö är det gratis att fiska tills du dragit upp en fisk, sedan får du vänta tills nästa dag. Även det fina äventyrsbadet inomhus är gratis med begränsningen tre timmar per dag. Lekplatserna utomhus är mycket påkostade och på flera ställen har man gjort separata lekplatser för barn under sex år. Fotbollsplan, plan för basket och volleyboll. Barnklubb där barnen får vara med och skapa olika saker som glasmålning, bakning, designa sin egen t-shirt etc. Härligt havsbad med massor av sand och grunt närmast stranden.

Stor välutrustad lekplats, men här finns också speciella lekplatser för de allra minsta barnen på flera ställen.

Handikappanpassning - 10 poäng
Självklart är det särskilda handkappanpassade toaletter. Inga hinder in till reception, butiker eller restauranger. Stensatta vägar på området. Och du stora gatan ner till havet finns en särskild stig med trätrall ända ned till havet.  

Säkerhet - 10 poäng
Det är bommar till området. På natten är det vaktpatruller och telefonnumret till nattvakten finns uppsatt på receptionsdörren. Brandposter med vattenslangar finns precis överallt på campingen. I köken finns både brandsläckare och brandfiltar. Vi såg hjärtstartare på ett par platser. Stor skylt om säkerhet vid havet och viktigt telefonnummer.
 
Miljö - 9 poäng
Campingen använder sol, vind och jordens värme som energikällor. Under anläggningen finns sex kilometer slangar för jordvärmeanvändning, det är Danmarks största i sitt slag. Överskottsvärme från frysar i butiken tas till vara. På några hus finns solceller och från närliggande vindkraftverk köps en del kraft. Snålspolande toaletter. Elbilar för städare och trädgårdsarbetare. I vårt närmsta servicehus var det duschkranar av modell äldre som inte reglerar vattenanvändningen, men det lär vara nyare på andra ställen.

Sopor sorteras i glas, metall och brännbart.

Utanför servicehusen inbjöd grillplatserna till gemenskap.

Helhet - 10 poäng
- Vi har varit här en gång tidigare, och det räcker för att du skall vilja fara tillbaka, säger Pierre och Marie Höijer från Stockholm.

Vi pratar även med en granne som kört från Borås.
- Vi har aldrig varit på danska västkusten tidigare, men den här campingen är något i särklass. Och tänk, bara 80 danska kronor för att få njuta i spa-avdelningen.

Ja, här finns ett spa, och redan när du kommer in så möts du av levande ljus och stilla klassisk musik. Sedan kan du glida runt bland varma bad och olika bastusorter. Från mitten av augusti till början av september är det faktiskt gratis att besöka spa-huset månd-torsd. Varje morgon mellan 9 – 10 är det fritt att gå och simma i badlandet inomhus, och då får förstås barnen inte leka under tiden. Barnen som för övrigt torde tycka att de kommit till en drömcamping.

Två fina restauranger står till buds, en italiensk som också har vedugn för pizzabak och en gourmetrestaurang. Båda erbjuder även take away. I fiskaffären finns läckerheter från havet såväl som en del färdiglagade rätter. Affären har fullt sortiment av mat, dryck och tillbehör för camping- och badliv. Äventyrsminigolf, cyklar att hyra.

De vackra agbeklädda husen, de gröna häckarna, närheten till stranden samt närheten till pittoreska Blåvand bidrar till trivseln. Detta är en plats som man gärna kommer tillbaka till.

Inga låsta dörrar!

I barnens lekhus är det ett litet café och bekväma sittmöjligheter för vaktande föräldrar. Helhet7 – De vackra husen i ockragult och med tak av ag bidrar till trivseln och gör campingen danskt gemytlig.)

 Snabbguide testpoäng
(Där skalan är 1 – 10 och 5 utgör godkänt men inte mera)

Läge - 9
Service - 10
Standard - 10
Skötsel - 10
Campingtomter - 10
Lekmöjligheter - 10
Miljö - 9
Säkerhet - 10
Handikappanpassning - 10
Helhet - 10
Summa: 98

FAKTA
Hvidbjerg Strand Feriepark
Hvidbjerg Strandvej 27
DK-6857 Blåvand
Danmark

Tel
. 0045-75 27 90 40
Hemsida: www.hvidbjerg.dk
E-postadress:info@hvidbjerg.dk
Öppet: 17 mars – 25 okt (2015)
Prisbild: Vi betalade 358 Dkr för två personer på standardplats i slutet av juni 2015. Det finns en mängd olika prisgrupper, räkna med att det är dyrt men att du får bo på en fin camping.
GPS-koordinater: 55o32'52'N     8o08'12''E       

Husvagn & Camping har testat och betygsatt svenska campingplatser sedan 2006:
Läs om fler betygsatta campingplatser här

 

Missa inte att gilla Campingkatalogen på Facebook!

On
Off

0 kommentarer

 • Malung Camping – mötesplatsen

  Malung Camping – mötesplatsen

  I Malung möts E45 och riksväg 66 men allra mest är orten en mötesplats för människor. Dansbandsveckan och Skinnarspelen är vida kända men hit kommer man också för att gå på marknad, fira en riktig Dalamidsommar eller delta i visfestival. Vi har emellertid kollat hur det är att bo på campingen..

  Campingkollen Catharina Höglund, 2023-01-31 07:53

 • Åsa Camping & Havsbad: Välbevarad svensk campingtradition

  Åsa Camping & Havsbad: Välbevarad svensk campingtradition

  En anrik och inte så stor familjecamping som har bästa läge vid Åsa Havsbad, så kan objektet för denna campingkoll enkelt beskrivas.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-12-27 07:18

 • Värnamo camping: Både skog och stad

  Värnamo camping: Både skog och stad

  En camping i naturen med fem minuters promenad till centrum. Värnamo bjuder sina besökare på det bästa läget. Hur platsen är för övrigt har vi tagit reda på och här får du resultatet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-12-05 07:34

 • Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Direkt vid E4:an, inbäddad i grönska vid en badsjö. Det är säkert många som önskar sig detta när kvällen närmar sig under semesterresan. Norr om Örnsköldsvik finns precis en sådan plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-11-14 08:47

 • Fossen Camping: Vid hav och klippor

  Fossen Camping: Vid hav och klippor

  En enkel men rofylld Västkustcamping skulle kunna bli slutomdömet om Fossen Camping. Men det är också en plats fylld av glada barfotabarn som springer runt på härliga grönytor, och av människor som solar på klipporna vid Gullmarsfjorden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-10-13 07:46

 • Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Sverige har en skatt av små campingplatser belägna vid en insjö med både bad och härligt campingliv. En typisk sådan plats är Osby Camping.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-20 07:32

 • Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget är den mest närbelägna campingen för ett besök i Karlstad och därmed är det välkommet att anläggningen är öppen året om. Men som semestermål gör sig platsen allra bäst på sommaren när det är badväder.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-15 07:01

 • Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Behöver ni en övernattningsplats i Småland en sommarkväll ska ni lägga Östanå i Vetlanda på minnet. Här kan man ta ett dopp i sjön, gå en promenad längs rösad led eller kanske till och med spela golf på 18-hålsbanan som gränsar till campingen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-22 07:25

 • Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  En nästan ny camping vid Norrlandskusten med ett havsbad som för tankarna till Rivieran. Så kan Sörfjärdens Camping enkelt beskrivas. När sommaren slår till är detta en anläggning som du bör ha i minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-19 07:54

 • Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Laxtrappan vid Sikfors Camping är en del av naturupplevelsen som campingen erbjuder, och friden vid Piteälvens strand går nästan att ta på. Den här kollen handlar om en liten camping i en storslagen natur.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-27 07:08

 • Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Camping och nöje i Göteborg stavas Liseberg. De två mest centrala campingplatserna ingår i det välkända nöjesföretaget, Lisebergsbyn och Lisebergs Camping Askim Strand. Vi har kollat in den sistnämnda.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-25 07:48

 • Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village Camping & Bungalow Park är namnet på en utomordentligt bra anläggning att bo på vid ett besök i Rom. Receptionen är inte bara öppen hela dygnet utan ger all information du kan behöva för att du smidigt ska kunna ta dig till den sevärda staden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-07 06:36

 • Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  I Vimmerby påminns man överallt om Astrid Lindgrens böcker och dess karaktärer. Karaktärs-hotellet är ett bevis och vid detta hotell ligger också en camping som vi har kikat lite närmare på.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-06-20 08:25

 • Bästa campingarna sedan 2017

  Bästa campingarna sedan 2017

  Vilken är egentligen den bästa campinganläggningen? Beroende på vem eller vilka man frågar kommer också svaren att vara olika. Vår testpanel, de multirutinerade Catharina och Lars-Åke Höglund, har testat hundratals olika campingplatser med varierande betyg. I denna artikel har vi kikat på de som fick högst betyg vid deras besök. Kanske är det någon av dessa som lockar att möjligtvis prova något nytt 2022?

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-25 07:22

 • Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Man skulle kanske kunna säga Kalmars Riviera, för Vita Sands Camping söder om Kalmar är ett riktigt paradis för badtokiga.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-18 07:26

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2023-02

 • Husvagn & Camping 2023-01

 • Husvagn & Camping 2022-12

 • Husvagn & Camping 2022-11

 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206