Sommarpärla i Halland

Sommarpärla i Halland

Publicerad

Klippor eller sand, du väljer själv när du går till stranden vid Getteröns Camping. Tröttnar du på badet har du sommarstaden Varberg inom räckhåll.

Läge - 8 poäng
Vid havet fem kilometer norr om Varbergs centrum. Det är gång- och cykelbana hela vägen.

På sommaren går Getteröbåtarna (börjar i mindre skala 1 maj) enligt turlista in till Varbergs hamn vid centrum. Badplatser vid havet har du inom 150 meter från campingen. Det går regelbundet stadsbussar som har hållplats på Getterön. Välsorterad livsmedelsbutik är närmsta granne.

Service - 7 poäng
Vi kom en storhelg i maj och campingen var nästan fullbelagd. Saknade både ett "välkommen" och information om platsen. Jag fick en upplysning om var jag skulle stå och priset, det var allt. Tog själv en informationsbroschyr som låg på disken, och den var däremot mycket informativ. Generösa öppettider. Stor glädje har campingen av livsmedelsbutiken som ligger bredvid, här är det öppet 7-22 alla dagar, och du kan givetvis köpa nybakat bröd på morgonen. Utanför förrådsbyggnaden har du cykelpump som på macken, jättebra. Brevlåda med tömning dagligen.

Standard på gemensamma anläggningar - 8 poäng
Detta är en relativt stor camping med 488 platser varav 215 är avsedda för säsongsgäster. Det finns tre olika servicehus och generellt kan man säga att dessa håller god kvalitet. Kakel och klinkers förekommer men inte riktigt överallt, men såväl de sanitära utrymmenna som köken bör betecknas som fräscha. Särskilt prydliga är tömningsplatserna för latrin. I köken finns diskmaskiner och man skall inte använda diskmedel till dessa. För övrigt är köken utrustade med spisar och mikro samt rikligt med handdiskplatser. Välutrustade tvättstugor och skötrum finns också , samt  bastu, en för damer och en för herrar och de är öppna varje kväll och gratis.

Vet inte om hundar gillar salta bad, men de är i alla fall anvisade plats vid havet.Skötsel - 9 poäng
Vi kom som vanligt helt apropå och därtill en dag när beläggningen var riktigt hög, men i servicehusen var det rent och snyggt. Noterade att det även utomhus var välansat.

Barnen såg ut att ha riktigt kul på campingens lekplatser.

Lekplats - 9 poäng
Campingen delas i två delar av infarten. På varje del finns en lekplats. Båda är välutrustade, i synnerhet den på det största campingområdet. Det finns ett litet lekrum för barnen som bemannas med lekledare och är gratis för barnen att besöka. Sex dagar i veckan är det öppet här på sommarsäsongen. Inte så sällan anordnas någon underhållning som riktar sig särskilt till barn. Fotbollsplan. Härligt havsbad.

Campingtomter - 7 poäng
Det är som nämnts en ganska stor camping och campingtomterna varierar i storlek från 80 till 120 kvadratmeter. Ett fåtal rörliga platser har vatten och avlopp. Huvuddelen av platserna är av den minsta storleken. Om Getteröns Camping kan man säga, att det är en klassisk halländsk camping vid havet. Det vill säga att den ligger öppet och flackt och det enda man ser är ett hav av fritidsfordon.

De 22 nygjorda platserna för husbilar är fina med en hårdgjord del för bilen och grönt gräs framför att ha sina möbler på. Eltillgången för alla är 16 ampère.

Om du har behov av avskildhet, är det nog inte den här typen av camping som du skall välja.

 Handikappanpassning/framkomlighet - 9 poäng
Framkomligheten inom campingområdet är perfekt med plana asfalterade körbanor. Handikapptoaletter finns det två stycken i ett av de tre servicehusen och det är inne på det stora området. Men den som vill utnyttja dessa måste be om nyckel i receptionen. Toaletterna är fräscha och välutrustade.

Säkerhet - 7 poäng
Platsen har bommar som är nedfällda om natten. Under högsäsong på sommaren bevakas området nattetid. Nattvakten kan nås på telefonnummer som anges i campingbroschyren. På lågsäsong finns ett journummer angivet vid receptionen.

Det är rikligt med brandposter men vi registrerade att de önskade fyra metrarna mellan ekipagen långt ifrån alltid uppfylldes.

Det finns en hjärtstartare i receptionen.

Miljö - 7 poäng
Personalen far runt i tysta elbilar och det är en god sak för miljön. En annan bra sak är att man installerat bergvärme i restaurangbyggnaden. Ett av de tre servicehusen har värmepump och de andra står på tur. Sopsortering vill kommunen inte ha på campingen, men glasbehållare finns. I övrigt gäller containers.

Duschar som matas med enkronor varje minut är lite irriterande med sannolikt mycket bra för miljön.                                                   

Helhet - 8 poäng
Detta är en familjevänlig anläggning, bra lekplatser, egen pizzeria, härlig badstrand med klippor eller sand, lugnt och tyst. Det finns förstås en minigolfbana och på sommaren anordnas en rad aktiviteter. Vid vårt besök får vi en trolleriföreställning gratis, både proffsig och rolig.

Du kan hyra cyklar och hjälm ingår. Varberg är en fantastisk sommarstad och möjligheten att lätt komma dit är ett plus, samtidigt som det kan kännas skönt att komma tillbaka till lugna Getterön. Torghandeln i Varberg på lördagar är vida känd, men oj, så mycket folk där är. Missa inte museet med Bockstensmannen i fästningen, och blir vädret dåligt så har du inte långt till Ullared. Ett annat trevligt utflyktsmål är Åkrabergs Trädgård med minibyn Nasareth.

Snabbguide testPoäng
(Där skalan är 1 – 10 och 5 utgör godkänt.)

Läge                                                          8
Service                                                      7
Standard                                                   8
Skötsel                                                      9
Lekplats                                                    9
Campingtomter                                        7
Handikappanpassning                              9
Säkerhet                                                   7
Miljö                                                         7
Helhet                                                       8
Summa poäng: 79 poäng

 

FAKTA
N6 Getteröns Camping
Valvikavägen 3
432 93 Varberg

Tel.: 0340-168 85
E-post:info@getteronscamping.seHemsida:www.getteronscamping.seÖppet: slutet av april – tre veckor in i september
Prisbild: Plats med el kostar cirka 300 kronor (2016)
GPS: 57o06'60''N   12o12'53''E

 
Husvagn & Camping har testat och betygsatt svenska campingplatser sedan 2006:
Läs om fler betygsatta campingplatser här

 

Missa inte att gilla Campingkatalogen på Facebook!

On
Off

0 kommentarer

 • Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Direkt vid E4:an, inbäddad i grönska vid en badsjö. Det är säkert många som önskar sig detta när kvällen närmar sig under semesterresan. Norr om Örnsköldsvik finns precis en sådan plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-11-14 08:47

 • Fossen Camping: Vid hav och klippor

  Fossen Camping: Vid hav och klippor

  En enkel men rofylld Västkustcamping skulle kunna bli slutomdömet om Fossen Camping. Men det är också en plats fylld av glada barfotabarn som springer runt på härliga grönytor, och av människor som solar på klipporna vid Gullmarsfjorden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-10-13 07:46

 • Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Sverige har en skatt av små campingplatser belägna vid en insjö med både bad och härligt campingliv. En typisk sådan plats är Osby Camping.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-20 07:32

 • Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget är den mest närbelägna campingen för ett besök i Karlstad och därmed är det välkommet att anläggningen är öppen året om. Men som semestermål gör sig platsen allra bäst på sommaren när det är badväder.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-15 07:01

 • Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Behöver ni en övernattningsplats i Småland en sommarkväll ska ni lägga Östanå i Vetlanda på minnet. Här kan man ta ett dopp i sjön, gå en promenad längs rösad led eller kanske till och med spela golf på 18-hålsbanan som gränsar till campingen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-22 07:25

 • Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  En nästan ny camping vid Norrlandskusten med ett havsbad som för tankarna till Rivieran. Så kan Sörfjärdens Camping enkelt beskrivas. När sommaren slår till är detta en anläggning som du bör ha i minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-19 07:54

 • Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Laxtrappan vid Sikfors Camping är en del av naturupplevelsen som campingen erbjuder, och friden vid Piteälvens strand går nästan att ta på. Den här kollen handlar om en liten camping i en storslagen natur.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-27 07:08

 • Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Camping och nöje i Göteborg stavas Liseberg. De två mest centrala campingplatserna ingår i det välkända nöjesföretaget, Lisebergsbyn och Lisebergs Camping Askim Strand. Vi har kollat in den sistnämnda.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-25 07:48

 • Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village Camping & Bungalow Park är namnet på en utomordentligt bra anläggning att bo på vid ett besök i Rom. Receptionen är inte bara öppen hela dygnet utan ger all information du kan behöva för att du smidigt ska kunna ta dig till den sevärda staden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-07 06:36

 • Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  I Vimmerby påminns man överallt om Astrid Lindgrens böcker och dess karaktärer. Karaktärs-hotellet är ett bevis och vid detta hotell ligger också en camping som vi har kikat lite närmare på.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-06-20 08:25

 • Bästa campingarna sedan 2017

  Bästa campingarna sedan 2017

  Vilken är egentligen den bästa campinganläggningen? Beroende på vem eller vilka man frågar kommer också svaren att vara olika. Vår testpanel, de multirutinerade Catharina och Lars-Åke Höglund, har testat hundratals olika campingplatser med varierande betyg. I denna artikel har vi kikat på de som fick högst betyg vid deras besök. Kanske är det någon av dessa som lockar att möjligtvis prova något nytt 2022?

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-25 07:22

 • Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Man skulle kanske kunna säga Kalmars Riviera, för Vita Sands Camping söder om Kalmar är ett riktigt paradis för badtokiga.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-18 07:26

 • Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta Camping eller Österby Camping, välj det du vill för det handlar om samma plats. En liten sörmländsk pärla som erbjuder billig övernattning och kanske ett dopp i sjön.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-04-07 07:09

 • Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Om du har suttit en sommarkväll på kanalbanken vid Vassbacken, då vet du hur härligt det kan vara. Här på Göta kanals västgötasida fann vi en liten men välutrustad campingplats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-02-28 07:37

 • Norbergs camping: Liten välordnad klubbcamping

  Norbergs camping: Liten välordnad klubbcamping

  Caravan Club of Sweden är en av Sveriges största campingägare. I Norberg har klubben en plats där de också välkomnar andra campare än bara medlemmar. Klubbplatser präglas ofta av något speciellt, så också Norbergs.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-02-04 07:19

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2023-02

 • Husvagn & Camping 2022-12

 • Husvagn & Camping 2022-11

 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206