Med toppläge vid Blekingekusten

Med toppläge vid Blekingekusten

Publicerad

Vi besökte Kristianopel under ett par soliga dagar i juli. Man kan verkligen tala om ett svenskt smultronställen, och på bästa läge ligger byns camping.

Läge - 9 poäng
I Blekinge vid södra delen av Kalmarsund ligger den lilla byn Kristianopel med låga hus och prunkande trädgårdar. Idyllen är total och kröns av en gästhamn, flera restauranger och så den fina campingen på en halvö i sundet.

Service . 9 poäng
Campingreceptionen är öppen från 8.30 – 21.00 under högsäsong, det är vänligt bemötande av personalen. Utförlig broschyr, med bland annat viktiga telefonnummer, ges till varje gäst.

Restaurant och kiosk med glass och godis. Gott om broschyrer för utflyktsmål i omgivningarna.

Standard på gemensamma anläggningar - 7 poäng
Husen är vita med blå dörrar och det ser nymålat och fräscht ut. Detta gäller även inomhus, där du har duschar, toaletter, kök och tvättstuga. I köket finns spisar och mikro. Det finns även diskplatser utomhus under tak, eftersom detta är en typisk sommarcamping. Det är trivsamt att komma in i receptionen och detsamma gäller bredvidliggande restaurang Pålsgården. Bra tömningsplats för husbilar. Saknade tvättmöjligheter vid latrintömningen.

Skötsel - 7 poäng
Campingen ser generellt välvårdad ut. Ansade rabatter och välklippta gräsytor. Även städningen inomhus var god. Men valet av städtid märklig, när man kommer till servicehuset för att göra morgontoalett bör det vara nystädat på en fullbelagd camping.

De vackra stenmurarna bidrar till trivseln på campingen.

Campingtomter - 8 poäng
Tomterna är väl markerade, plana och rejält tilltagna. Normalt brukar vi sakna avgränsningar i form av häckar, men här är det på ett annat vis. Hela campingen är inramad av en kilometerlång, hög mur. Dessutom löper det vackra stenmurar fram och tillbaka inne på campingen, området är verkligen vackert. Eltillgången är 16 ampère.       

Handikappanpassning - 6 poäng
På campingområdet är det hårdgjorda vägar och runt servicehuset är det asfalterat, så framkomligheten är god. Tyvärr är det en hög trappa till receptionen, men till restaurang Pålsgårdens utomhusdel går det att ta sig med rullstol.

Handikapptoaletten är välutrustad och funktionell. Det finns också en barndel med dusch och lågt handfat i detta rum, liksom ett särskilt skötrum med barnbalja och handdusch.

 Miljö - 4 poäng
Kristianopel Resort är en gammal anläggning och även om husen rustats upp så är mycket som det alltid varit. Miljön är ett sådant exempel. Soporna läggs i en soptunna eller i en container och det enda man möjligen kan peka på är miljöspolande toaletter och begränsningar av varmvattenförbrukningen genom att man tar betalt för duschandet.

Säkerhet - 8 poäng
Markeringen av tomtgränser och de väl tilltagna tomterna utgör grunden för att alla står med bra avstånd till sin granne. Brandsläckare på flera platser. Dessa finns också angivna i campingbroschyren. Runt omkring campingen har du först vatten och sedan en hög mur. Objudna gäster får ta sig in på den väg som leder in förbi receptionen och samma väg tillbaka. Någon vakthållning finns inte och det är knappast någon som känner sig otrygg här.

Lekplatsen verkar rolig, särskilt för de mindre barnen.

Lekmöjligheter - 6 poäng
Mindre fotbollsplan med mål. Barnvänligt bad i havsviken. Lekplatsen är inte så stor och vänder sig i första hand till de mindre barnen. Tjugo kronor för en omgång minigolf är ett riktigt humant pris.    

Helhet - 9 poäng
Kristianopel med sina 110 platser är en fantastiskt trevlig sommarcamping. Campingen hör på något sätt ihop med den fina byn som du har precis inpå knuten. Du kan gå och äta på någon av restaurangerna eller titta in i presentbodarna. Kanske har du turen, som vi hade, att det är konsert i den vita kyrkan med sin trappstensgavel. Den anrika kyrkan från 1600-talet har du ungefär 200 meter till. Pratar du med receptionen får du tips om en rad utflyktsmål, det tar cirka en timma att ta sig till Kalmar eller Ölandsbron.

Får du långtråkigt kan du roa dig med att gå på den kilometerlånga muren och se ut över havet.

Snabbguide testpoäng
(Där skalan 1 – 10 och 5 utgör godkänt men inte mer)
Läge                                    9
Service                                9
Standard                             7
Skötsel                                7
Campingtomt                     8
Lekmöjligheter                   6
Handikappanpassning        6
Miljö                                   4
Säkerhet                             8
Helhet                                 9
Summa: 73 poäng

Fakta
K15 Kristianopel Resort
Kristianopel
370 45 Fågelmara

Tel: 0455- 36 61 30
Mejl-adress: info@kristianopelresort.seHemsida: www.kristianopelresort.se

Öppet: 1/4 - 30/9
Pris: 285 kronor inklusive el (juli 2015)
GPS-koordinater: N 56o15'18.47''   E 16o2'38.45''

Husvagn & Camping har testat och betygsatt svenska campingplatser sedan 2006:
Läs om fler betygsatta campingplatser här

 Missa inte att gilla Campingkatalogen på Facebook!

On
Off

0 kommentarer

 • Slite Strandby & Camping: Havsbad som vid Medelhavet

  Slite Strandby & Camping: Havsbad som vid Medelhavet

  Slite Strandby & Camping blickar framåt. I fjol tog en ny entreprenör över anläggningen och nu vill man satsa på den havsnära campingen ett stenkast från Slite centrum.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-08-19 08:03

 • Hörsjöns camping: Campa billigt vid Nissastigen

  Hörsjöns camping: Campa billigt vid Nissastigen

  I en skogsglänta med utsikt över en liten tjärn. Så idylliskt kan det vara att övernatta i Smålandsstenar. Men inte dyrare än många ställplatser.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-08-14 08:02

 • Kalvholmens Camping: Naturskön skärgårdscamping

  Kalvholmens Camping: Naturskön skärgårdscamping

  Sankta Anna var sjöfararnas helgon och namngivare till den skärgård där vi funnit Kalvholmens Camping. Kanske håller helgonet än idag ett vakande öga över besökarna till denna natursköna plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-07-11 08:35

 • Furuviks havscamping: En camping för bad och nöjen

  Furuviks havscamping: En camping för bad och nöjen

  Ett nöjesfält, en djurpark, hotell och havsbad. Ja, allt ligger på samma ställe och har kompletterats med en välutrustad camping. Samlingsnamnet för härligheten är Furuvik.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-07-10 07:20

 • De Papillon Camping: En plats för avkoppling och lek

  De Papillon Camping: En plats för avkoppling och lek

  Nederländerna är riktigt bra på camping. Här vill vi presentera en av landets många superanläggningar. En fantastisk barnvänlig plats att pusta ut på när man kanske suttit i bilen under en lång resa.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-06-18 09:26

 • First Camp Åhus-Kristianstad: Trivsamt och rent

  First Camp Åhus-Kristianstad: Trivsamt och rent

  Efter att ha ägts av ett tyskt företag och skötts i disciplinerad preussisk anda, drivs anrika Åhus camping sedan ett par år tillbaka av kedjan First Camp. Vi har kollat om de lever de upp till sin fyrstjärniga status och om andan blivit mera tillåtande.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-05-17 07:46

 • Campingkollen: Råbocka familjecamping – en doft av sommar

  Campingkollen: Råbocka familjecamping – en doft av sommar

  I Ängelholm i Skåne hittar du en genuint klassisk sommarcamping direkt vid havet. Men sviker solen och värmen har staden mer att erbjuda sina gäster än bara bad.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-04-09 09:10

 • Burgsviks camping: Gemyt på Gotland

  Burgsviks camping: Gemyt på Gotland

  I Burgsvik fann vi en mysig familjecamping med pool och restaurang. Och här befinner du dig nära raukarnas land med majestätiska Hoburgsgubben på cykelavstånd.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-03-23 14:14

 • Töcksfors Camping & Fritid: Campa på gränsen

  Töcksfors Camping & Fritid: Campa på gränsen

  Töcksfors är norrmännens shoppingmekka, Dalslands kanals sista slussområde och plats för en liten trevlig camping bara ett stenkast från E18.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-01-15 09:57

 • Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Nu har det hänt igen. Vi har lockats till en camping för att ordet resort ingått i namnet. Trott att vi skulle komma till något extra och blivit besvikna. Främby Udde Resort hade kunnat bättre. Men det fina läget vid sjön Runn ger poäng.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-12-01 08:52

 • Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  – Vi är positivt förvånade, säger Lars-Erik och Marie Malmström från Örebro. Och vid vårt besök framkom tydligt att Silverhöjdens Camping håller på att bli en riktigt fin plats tack vare ny regi sedan ett par år.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-11-18 10:20

 • Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Vill du uppleva den välkända solnedgången över Kalmarsund, eller bo på en ort som dragit till sig gourmetkockar och konstnärer som en blomsteräng drar till sig bin? Då skall du ta dig till Kapelludden Camping & Stugor i Borgholm.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-10-19 15:18

 • Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Mitt emellan två av Sveriges största industriminnen, Lövstabruk och Forsmark, ligger en liten by som heter Berkinge. Och här mitt i skogen vid en sjö fann vi en camping, vars namn du skall lägga på minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-10 14:47

 • Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsviken är ett naturreservat och tillhör världsarvet Höga kusten som UNESCO valt att värna om. Norrfällsvikens Camping är en fin representant för denna värdefulla plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-07 12:29

 • Lägg Burträsk på minnet

  Lägg Burträsk på minnet

  Burträsk har gjort sig känt för den goda Västerbottensosten. Om vintern ligger samhället i dvala, men under den korta sommaren blommar orten upp i ordets rätta bemärkelse. Detta märks inte minst på den fina campingplatsen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-08-08 11:50

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1560 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 566 fristående campingplatser och 617 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 377 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2019-09

 • Husvagn & Camping 2019-08

 • Husvagn & Camping 2019-07

 • Husvagn & Camping 2019-06

 • Husvagn & Camping 2019-05

 • Husvagn & Camping 2019-04

 • Husvagn & Camping 2019-03

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842