Med toppläge vid Blekingekusten

Med toppläge vid Blekingekusten

Publicerad

Vi besökte Kristianopel under ett par soliga dagar i juli. Man kan verkligen tala om ett svenskt smultronställen, och på bästa läge ligger byns camping.

Läge - 9 poäng
I Blekinge vid södra delen av Kalmarsund ligger den lilla byn Kristianopel med låga hus och prunkande trädgårdar. Idyllen är total och kröns av en gästhamn, flera restauranger och så den fina campingen på en halvö i sundet.

Service . 9 poäng
Campingreceptionen är öppen från 8.30 – 21.00 under högsäsong, det är vänligt bemötande av personalen. Utförlig broschyr, med bland annat viktiga telefonnummer, ges till varje gäst.

Restaurant och kiosk med glass och godis. Gott om broschyrer för utflyktsmål i omgivningarna.

Standard på gemensamma anläggningar - 7 poäng
Husen är vita med blå dörrar och det ser nymålat och fräscht ut. Detta gäller även inomhus, där du har duschar, toaletter, kök och tvättstuga. I köket finns spisar och mikro. Det finns även diskplatser utomhus under tak, eftersom detta är en typisk sommarcamping. Det är trivsamt att komma in i receptionen och detsamma gäller bredvidliggande restaurang Pålsgården. Bra tömningsplats för husbilar. Saknade tvättmöjligheter vid latrintömningen.

Skötsel - 7 poäng
Campingen ser generellt välvårdad ut. Ansade rabatter och välklippta gräsytor. Även städningen inomhus var god. Men valet av städtid märklig, när man kommer till servicehuset för att göra morgontoalett bör det vara nystädat på en fullbelagd camping.

De vackra stenmurarna bidrar till trivseln på campingen.

Campingtomter - 8 poäng
Tomterna är väl markerade, plana och rejält tilltagna. Normalt brukar vi sakna avgränsningar i form av häckar, men här är det på ett annat vis. Hela campingen är inramad av en kilometerlång, hög mur. Dessutom löper det vackra stenmurar fram och tillbaka inne på campingen, området är verkligen vackert. Eltillgången är 16 ampère.       

Handikappanpassning - 6 poäng
På campingområdet är det hårdgjorda vägar och runt servicehuset är det asfalterat, så framkomligheten är god. Tyvärr är det en hög trappa till receptionen, men till restaurang Pålsgårdens utomhusdel går det att ta sig med rullstol.

Handikapptoaletten är välutrustad och funktionell. Det finns också en barndel med dusch och lågt handfat i detta rum, liksom ett särskilt skötrum med barnbalja och handdusch.

 Miljö - 4 poäng
Kristianopel Resort är en gammal anläggning och även om husen rustats upp så är mycket som det alltid varit. Miljön är ett sådant exempel. Soporna läggs i en soptunna eller i en container och det enda man möjligen kan peka på är miljöspolande toaletter och begränsningar av varmvattenförbrukningen genom att man tar betalt för duschandet.

Säkerhet - 8 poäng
Markeringen av tomtgränser och de väl tilltagna tomterna utgör grunden för att alla står med bra avstånd till sin granne. Brandsläckare på flera platser. Dessa finns också angivna i campingbroschyren. Runt omkring campingen har du först vatten och sedan en hög mur. Objudna gäster får ta sig in på den väg som leder in förbi receptionen och samma väg tillbaka. Någon vakthållning finns inte och det är knappast någon som känner sig otrygg här.

Lekplatsen verkar rolig, särskilt för de mindre barnen.

Lekmöjligheter - 6 poäng
Mindre fotbollsplan med mål. Barnvänligt bad i havsviken. Lekplatsen är inte så stor och vänder sig i första hand till de mindre barnen. Tjugo kronor för en omgång minigolf är ett riktigt humant pris.    

Helhet - 9 poäng
Kristianopel med sina 110 platser är en fantastiskt trevlig sommarcamping. Campingen hör på något sätt ihop med den fina byn som du har precis inpå knuten. Du kan gå och äta på någon av restaurangerna eller titta in i presentbodarna. Kanske har du turen, som vi hade, att det är konsert i den vita kyrkan med sin trappstensgavel. Den anrika kyrkan från 1600-talet har du ungefär 200 meter till. Pratar du med receptionen får du tips om en rad utflyktsmål, det tar cirka en timma att ta sig till Kalmar eller Ölandsbron.

Får du långtråkigt kan du roa dig med att gå på den kilometerlånga muren och se ut över havet.

Snabbguide testpoäng
(Där skalan 1 – 10 och 5 utgör godkänt men inte mer)
Läge                                    9
Service                                9
Standard                             7
Skötsel                                7
Campingtomt                     8
Lekmöjligheter                   6
Handikappanpassning        6
Miljö                                   4
Säkerhet                             8
Helhet                                 9
Summa: 73 poäng

Fakta
K15 Kristianopel Resort
Kristianopel
370 45 Fågelmara

Tel: 0455- 36 61 30
Mejl-adress: info@kristianopelresort.seHemsida: www.kristianopelresort.se

Öppet: 1/4 - 30/9
Pris: 285 kronor inklusive el (juli 2015)
GPS-koordinater: N 56o15'18.47''   E 16o2'38.45''

Husvagn & Camping har testat och betygsatt svenska campingplatser sedan 2006:
Läs om fler betygsatta campingplatser här

 Missa inte att gilla Campingkatalogen på Facebook!

On
Off

0 kommentarer

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1710 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 640 fristående campingplatser och 767 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2022-07

  • Husvagn & Camping 2022-06

  • Husvagn & Camping 2022-05

  • Campingkatalogen 2022

  • Husvagn & Camping 2022-04

  • Husvagn & Camping 2022-03

  • Husvagn & Camping 2022-02

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206