Himmelrike för barnfamiljer

Himmelrike för barnfamiljer

Publicerad

Med lång sandstrand längs Vättern och glassbar på stranden blir Vadstena Camping en optimal plats att vara på en solig sommardag.

Läge - 9 poäng
Vadstena är en av Sveriges absolut finaste småstäder, och 3,5 kilometer norr om staden ligger Vadstena Camping. Som en smal remsa ligger den på Vätterstranden, förbunden med centrum och den historiska gamla staden genom en asfalterad cykelbana.

Service - 9 poäng
Trevligt bemötande vid incheckningen. Bra informativ campingbroschyr. Minilivs med möjlighet att köpa nybakat bröd varje morgon klockan åtta. Generösa öppettider.

Vi noterade att ny campingavgift tas ut från klockan 15.00 vid hög beläggning. Det vittnar om god service, att man inte måste ha så bråttom iväg en badvänlig augustidag.

Standard på gemensamma anläggningar - 9 poäng
Det finns fyra gula servicehus vilka ligger jämnt fördelade på denna långsträckta plats. De två mittersta är mycket fina med familjebadrum och vanliga duschar och toaletter. I dessa hus finns också moderna kök med absolut allt du behöver inklusive diskmaskin. Till diskmaskinerna tillförs diskmedel automatiskt. Separata badrum för barn och handikappade. I det ena huset finns bastu/jacuzzi (mot avgift) och i det andra huset en mycket välutrustad tvättstuga. I de två övriga servicehusen, ett i varje ända av campingen, finns toalett, dusch och disk i det norra och toaletter och duschar i det södra. Det finns tre mycket fräscha latrintömningsplatser och till och med ett eget rum där du kan duscha eller bada din hund.

I de två nyaste servicehusen finns det också matsal och tv-hörna med soffa. Här finns också tömningsplats för husbilar, men vid vårt besök hade en container ställts tokigt nära.

Skötsel - 8 poäng
Vid vårt nedslag på försommaren är det ännu inte så hög beläggning, och då ser det mycket välvårdat ut både utomhus och i servicehusen. Lite tråkigt med tomma blomlådor i slutet av maj, men en and ruvade ägg i en, vilket kanske var en förklaring.

Tomterna är rejält tilltagna och tydligt markerade tomter gör det lätt för nytillkomna.

Campingtomter - 8 poäng
Campingområdet är flackt och därmed är tomterna lättillgängliga. Var du än står har du bara några steg till vattnet. De 500 platserna är märkta med nummer och av dessa har 400 tillgång till el, tio ampère. Rikligt med björkar på området, men det kunde gärna fått vara lite fler häckridåer.

Handikappanpassning - 9 poäng
Campinggatorna är hårdgjorda grusvägar, men det är säkert inga svårigheter att ta sig fram med barnvagnar eller rullstolar. Två mycket ändamålsenliga handikapptoaletter och två barnbadrum med skötbord, badbalja, minitoalettstol och dusch. Affär och restauranger i markplan.

Lekplats - 8 poäng
Lekplats nummer ett är förstås Vättern med sandstrand och långgrunt bad. Varma dagar i juli öppnas den stora vattenrutschbanan som är gratis för dem som bor på campingen. Stor marknära hoppkudde, tre mindre lekplatser med gungor, sand och klätterredskap. Mindre fotbollsplan med mål i varje ända. Utomhuspingisbord. Lekrum för de minsta i ett av servicehusen.

 

Vattenrutschkanan är populär under varma sommardagar.

Miljö - 7 poäng
På två av servicehusens tak ligger slangar och på ett är det solceller som hjälper till med elförsörjningen. På högsäsongen kommer kommunen med behållare för källsortering av sopor, men vid vårt besök på försommaren är det container som gäller. Elbilar för personalen.

Säkerhet - 9 poäng
Mitt på campingen bor familjen Fagrell som äger anläggningen, och de har bra koll på in- och utfarten om natten. Dessutom finns det bommar till området. Det är väl ordnat med brandposter, och de rymliga tomterna gör att man tycks stå med de önskade fyra metrarna mellan sig. Hjärtstartare finns i receptionen.

Helhet - 8 poäng
Detta är en ren sommarcamping, även om det förstås är vackert att campa vid Vättern även på andra tider. Men det är först under skolornas sommarlov som campingen har sin service på topp. Då kan man åka vattenrutschkana, äta glass i glassbaren, gå på pubkvällar, dansa till orkester på dansbanan vid sjön eller bara slå sig ner i den nyrustade restaurangen.

- Sedan vi köpte campingen av kommunen för sex år sedan, har vi rustat för cirka 20 miljoner kronor säger Marita Fagrell, campingägare i andra generationen.

Här finns självklart en minigolfanläggning och boulebanor. Intern-tv i servicehusen, med info om väder och förströelse är ett kul inslag.

Så är det närheten till den underbara staden Vadstena. Det är ingen shoppingstad för normala portmonnäer, men det finns så mycket att titta på, slottet, klostret, leksaksmuseet och mycket annat.
Om man skall nämna något på minussidan, så är det att vägen går väldigt nära campingen, och på sommaren är trafiken tät.

- Vi köpte husvagn förra året och detta är årets premiärtur, berättar familjen Källholm från Finspång.
- Vi tyckte Vadstena kändes lagom långt borta, och nu tycker vi det blev ett bra val. Vilka fantastiska servicehus, säger mamma Therese.
(På bilden syns barnen Tea, 9 år, Ebba 5år och Elis 2 år samt pappa Mikael.)

Snabbguide testpoäng
(Skalan är 1 – 10 där 5 utgör godkänt men inte mer)

Läge                                    9
Service                                9
Standard                             9
Skötsel                                8
Handikappanpassning        9
Lekplats                              8
Campingtomt                     8
Säkerhet                             9
Miljö                                   7
Helhetsintryck                    8
Summa poäng: 84 poäng

FAKTA
Vadstena Camping
E9 Vadstena Camping
592 94 Vadstena

Tel. 0143-127 30
E-post:info@vadstenacamping.seHemsida: www.vadstenacamping.se

Pris: 340 kronor inklusive el på högsäsong 2016
Öppet: 29/4 – 11/9
GPS-koordinater: N 58o27'52.95''   E 14o56'0.23''

 

Husvagn & Camping har testat och betygsatt svenska campingplatser sedan 2006:
Läs om fler betygsatta campingplatser här

 Missa inte att gilla Campingkatalogen på Facebook!

 

On
Off

2 kommentarer

 • Värnamo camping: Både skog och stad

  Värnamo camping: Både skog och stad

  En camping i naturen med fem minuters promenad till centrum. Värnamo bjuder sina besökare på det bästa läget. Hur platsen är för övrigt har vi tagit reda på och här får du resultatet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-12-05 07:34

 • Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Direkt vid E4:an, inbäddad i grönska vid en badsjö. Det är säkert många som önskar sig detta när kvällen närmar sig under semesterresan. Norr om Örnsköldsvik finns precis en sådan plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-11-14 08:47

 • Fossen Camping: Vid hav och klippor

  Fossen Camping: Vid hav och klippor

  En enkel men rofylld Västkustcamping skulle kunna bli slutomdömet om Fossen Camping. Men det är också en plats fylld av glada barfotabarn som springer runt på härliga grönytor, och av människor som solar på klipporna vid Gullmarsfjorden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-10-13 07:46

 • Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Sverige har en skatt av små campingplatser belägna vid en insjö med både bad och härligt campingliv. En typisk sådan plats är Osby Camping.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-20 07:32

 • Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget är den mest närbelägna campingen för ett besök i Karlstad och därmed är det välkommet att anläggningen är öppen året om. Men som semestermål gör sig platsen allra bäst på sommaren när det är badväder.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-15 07:01

 • Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Behöver ni en övernattningsplats i Småland en sommarkväll ska ni lägga Östanå i Vetlanda på minnet. Här kan man ta ett dopp i sjön, gå en promenad längs rösad led eller kanske till och med spela golf på 18-hålsbanan som gränsar till campingen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-22 07:25

 • Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  En nästan ny camping vid Norrlandskusten med ett havsbad som för tankarna till Rivieran. Så kan Sörfjärdens Camping enkelt beskrivas. När sommaren slår till är detta en anläggning som du bör ha i minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-19 07:54

 • Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Laxtrappan vid Sikfors Camping är en del av naturupplevelsen som campingen erbjuder, och friden vid Piteälvens strand går nästan att ta på. Den här kollen handlar om en liten camping i en storslagen natur.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-27 07:08

 • Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Camping och nöje i Göteborg stavas Liseberg. De två mest centrala campingplatserna ingår i det välkända nöjesföretaget, Lisebergsbyn och Lisebergs Camping Askim Strand. Vi har kollat in den sistnämnda.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-25 07:48

 • Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village Camping & Bungalow Park är namnet på en utomordentligt bra anläggning att bo på vid ett besök i Rom. Receptionen är inte bara öppen hela dygnet utan ger all information du kan behöva för att du smidigt ska kunna ta dig till den sevärda staden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-07 06:36

 • Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  I Vimmerby påminns man överallt om Astrid Lindgrens böcker och dess karaktärer. Karaktärs-hotellet är ett bevis och vid detta hotell ligger också en camping som vi har kikat lite närmare på.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-06-20 08:25

 • Bästa campingarna sedan 2017

  Bästa campingarna sedan 2017

  Vilken är egentligen den bästa campinganläggningen? Beroende på vem eller vilka man frågar kommer också svaren att vara olika. Vår testpanel, de multirutinerade Catharina och Lars-Åke Höglund, har testat hundratals olika campingplatser med varierande betyg. I denna artikel har vi kikat på de som fick högst betyg vid deras besök. Kanske är det någon av dessa som lockar att möjligtvis prova något nytt 2022?

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-25 07:22

 • Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Man skulle kanske kunna säga Kalmars Riviera, för Vita Sands Camping söder om Kalmar är ett riktigt paradis för badtokiga.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-18 07:26

 • Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta Camping eller Österby Camping, välj det du vill för det handlar om samma plats. En liten sörmländsk pärla som erbjuder billig övernattning och kanske ett dopp i sjön.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-04-07 07:09

 • Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Om du har suttit en sommarkväll på kanalbanken vid Vassbacken, då vet du hur härligt det kan vara. Här på Göta kanals västgötasida fann vi en liten men välutrustad campingplats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-02-28 07:37

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2023-02

 • Husvagn & Camping 2022-12

 • Husvagn & Camping 2022-11

 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206