Himmelrike för barnfamiljer

Himmelrike för barnfamiljer

Publicerad

Med lång sandstrand längs Vättern och glassbar på stranden blir Vadstena Camping en optimal plats att vara på en solig sommardag.

Läge - 9 poäng
Vadstena är en av Sveriges absolut finaste småstäder, och 3,5 kilometer norr om staden ligger Vadstena Camping. Som en smal remsa ligger den på Vätterstranden, förbunden med centrum och den historiska gamla staden genom en asfalterad cykelbana.

Service - 9 poäng
Trevligt bemötande vid incheckningen. Bra informativ campingbroschyr. Minilivs med möjlighet att köpa nybakat bröd varje morgon klockan åtta. Generösa öppettider.

Vi noterade att ny campingavgift tas ut från klockan 15.00 vid hög beläggning. Det vittnar om god service, att man inte måste ha så bråttom iväg en badvänlig augustidag.

Standard på gemensamma anläggningar - 9 poäng
Det finns fyra gula servicehus vilka ligger jämnt fördelade på denna långsträckta plats. De två mittersta är mycket fina med familjebadrum och vanliga duschar och toaletter. I dessa hus finns också moderna kök med absolut allt du behöver inklusive diskmaskin. Till diskmaskinerna tillförs diskmedel automatiskt. Separata badrum för barn och handikappade. I det ena huset finns bastu/jacuzzi (mot avgift) och i det andra huset en mycket välutrustad tvättstuga. I de två övriga servicehusen, ett i varje ända av campingen, finns toalett, dusch och disk i det norra och toaletter och duschar i det södra. Det finns tre mycket fräscha latrintömningsplatser och till och med ett eget rum där du kan duscha eller bada din hund.

I de två nyaste servicehusen finns det också matsal och tv-hörna med soffa. Här finns också tömningsplats för husbilar, men vid vårt besök hade en container ställts tokigt nära.

Skötsel - 8 poäng
Vid vårt nedslag på försommaren är det ännu inte så hög beläggning, och då ser det mycket välvårdat ut både utomhus och i servicehusen. Lite tråkigt med tomma blomlådor i slutet av maj, men en and ruvade ägg i en, vilket kanske var en förklaring.

Tomterna är rejält tilltagna och tydligt markerade tomter gör det lätt för nytillkomna.

Campingtomter - 8 poäng
Campingområdet är flackt och därmed är tomterna lättillgängliga. Var du än står har du bara några steg till vattnet. De 500 platserna är märkta med nummer och av dessa har 400 tillgång till el, tio ampère. Rikligt med björkar på området, men det kunde gärna fått vara lite fler häckridåer.

Handikappanpassning - 9 poäng
Campinggatorna är hårdgjorda grusvägar, men det är säkert inga svårigheter att ta sig fram med barnvagnar eller rullstolar. Två mycket ändamålsenliga handikapptoaletter och två barnbadrum med skötbord, badbalja, minitoalettstol och dusch. Affär och restauranger i markplan.

Lekplats - 8 poäng
Lekplats nummer ett är förstås Vättern med sandstrand och långgrunt bad. Varma dagar i juli öppnas den stora vattenrutschbanan som är gratis för dem som bor på campingen. Stor marknära hoppkudde, tre mindre lekplatser med gungor, sand och klätterredskap. Mindre fotbollsplan med mål i varje ända. Utomhuspingisbord. Lekrum för de minsta i ett av servicehusen.

 

Vattenrutschkanan är populär under varma sommardagar.

Miljö - 7 poäng
På två av servicehusens tak ligger slangar och på ett är det solceller som hjälper till med elförsörjningen. På högsäsongen kommer kommunen med behållare för källsortering av sopor, men vid vårt besök på försommaren är det container som gäller. Elbilar för personalen.

Säkerhet - 9 poäng
Mitt på campingen bor familjen Fagrell som äger anläggningen, och de har bra koll på in- och utfarten om natten. Dessutom finns det bommar till området. Det är väl ordnat med brandposter, och de rymliga tomterna gör att man tycks stå med de önskade fyra metrarna mellan sig. Hjärtstartare finns i receptionen.

Helhet - 8 poäng
Detta är en ren sommarcamping, även om det förstås är vackert att campa vid Vättern även på andra tider. Men det är först under skolornas sommarlov som campingen har sin service på topp. Då kan man åka vattenrutschkana, äta glass i glassbaren, gå på pubkvällar, dansa till orkester på dansbanan vid sjön eller bara slå sig ner i den nyrustade restaurangen.

- Sedan vi köpte campingen av kommunen för sex år sedan, har vi rustat för cirka 20 miljoner kronor säger Marita Fagrell, campingägare i andra generationen.

Här finns självklart en minigolfanläggning och boulebanor. Intern-tv i servicehusen, med info om väder och förströelse är ett kul inslag.

Så är det närheten till den underbara staden Vadstena. Det är ingen shoppingstad för normala portmonnäer, men det finns så mycket att titta på, slottet, klostret, leksaksmuseet och mycket annat.
Om man skall nämna något på minussidan, så är det att vägen går väldigt nära campingen, och på sommaren är trafiken tät.

- Vi köpte husvagn förra året och detta är årets premiärtur, berättar familjen Källholm från Finspång.
- Vi tyckte Vadstena kändes lagom långt borta, och nu tycker vi det blev ett bra val. Vilka fantastiska servicehus, säger mamma Therese.
(På bilden syns barnen Tea, 9 år, Ebba 5år och Elis 2 år samt pappa Mikael.)

Snabbguide testpoäng
(Skalan är 1 – 10 där 5 utgör godkänt men inte mer)

Läge                                    9
Service                                9
Standard                             9
Skötsel                                8
Handikappanpassning        9
Lekplats                              8
Campingtomt                     8
Säkerhet                             9
Miljö                                   7
Helhetsintryck                    8
Summa poäng: 84 poäng

FAKTA
Vadstena Camping
E9 Vadstena Camping
592 94 Vadstena

Tel. 0143-127 30
E-post:info@vadstenacamping.seHemsida: www.vadstenacamping.se

Pris: 340 kronor inklusive el på högsäsong 2016
Öppet: 29/4 – 11/9
GPS-koordinater: N 58o27'52.95''   E 14o56'0.23''

 

Husvagn & Camping har testat och betygsatt svenska campingplatser sedan 2006:
Läs om fler betygsatta campingplatser här

 Missa inte att gilla Campingkatalogen på Facebook!

 

On
Off

2 kommentarer

 • Slite Strandby & Camping: Havsbad som vid Medelhavet

  Slite Strandby & Camping: Havsbad som vid Medelhavet

  Slite Strandby & Camping blickar framåt. I fjol tog en ny entreprenör över anläggningen och nu vill man satsa på den havsnära campingen ett stenkast från Slite centrum.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-08-19 08:03

 • Hörsjöns camping: Campa billigt vid Nissastigen

  Hörsjöns camping: Campa billigt vid Nissastigen

  I en skogsglänta med utsikt över en liten tjärn. Så idylliskt kan det vara att övernatta i Smålandsstenar. Men inte dyrare än många ställplatser.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-08-14 08:02

 • Kalvholmens Camping: Naturskön skärgårdscamping

  Kalvholmens Camping: Naturskön skärgårdscamping

  Sankta Anna var sjöfararnas helgon och namngivare till den skärgård där vi funnit Kalvholmens Camping. Kanske håller helgonet än idag ett vakande öga över besökarna till denna natursköna plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-07-11 08:35

 • Furuviks havscamping: En camping för bad och nöjen

  Furuviks havscamping: En camping för bad och nöjen

  Ett nöjesfält, en djurpark, hotell och havsbad. Ja, allt ligger på samma ställe och har kompletterats med en välutrustad camping. Samlingsnamnet för härligheten är Furuvik.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-07-10 07:20

 • De Papillon Camping: En plats för avkoppling och lek

  De Papillon Camping: En plats för avkoppling och lek

  Nederländerna är riktigt bra på camping. Här vill vi presentera en av landets många superanläggningar. En fantastisk barnvänlig plats att pusta ut på när man kanske suttit i bilen under en lång resa.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-06-18 09:26

 • First Camp Åhus-Kristianstad: Trivsamt och rent

  First Camp Åhus-Kristianstad: Trivsamt och rent

  Efter att ha ägts av ett tyskt företag och skötts i disciplinerad preussisk anda, drivs anrika Åhus camping sedan ett par år tillbaka av kedjan First Camp. Vi har kollat om de lever de upp till sin fyrstjärniga status och om andan blivit mera tillåtande.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-05-17 07:46

 • Campingkollen: Råbocka familjecamping – en doft av sommar

  Campingkollen: Råbocka familjecamping – en doft av sommar

  I Ängelholm i Skåne hittar du en genuint klassisk sommarcamping direkt vid havet. Men sviker solen och värmen har staden mer att erbjuda sina gäster än bara bad.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-04-09 09:10

 • Burgsviks camping: Gemyt på Gotland

  Burgsviks camping: Gemyt på Gotland

  I Burgsvik fann vi en mysig familjecamping med pool och restaurang. Och här befinner du dig nära raukarnas land med majestätiska Hoburgsgubben på cykelavstånd.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-03-23 14:14

 • Töcksfors Camping & Fritid: Campa på gränsen

  Töcksfors Camping & Fritid: Campa på gränsen

  Töcksfors är norrmännens shoppingmekka, Dalslands kanals sista slussområde och plats för en liten trevlig camping bara ett stenkast från E18.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-01-15 09:57

 • Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Nu har det hänt igen. Vi har lockats till en camping för att ordet resort ingått i namnet. Trott att vi skulle komma till något extra och blivit besvikna. Främby Udde Resort hade kunnat bättre. Men det fina läget vid sjön Runn ger poäng.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-12-01 08:52

 • Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  – Vi är positivt förvånade, säger Lars-Erik och Marie Malmström från Örebro. Och vid vårt besök framkom tydligt att Silverhöjdens Camping håller på att bli en riktigt fin plats tack vare ny regi sedan ett par år.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-11-18 10:20

 • Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Vill du uppleva den välkända solnedgången över Kalmarsund, eller bo på en ort som dragit till sig gourmetkockar och konstnärer som en blomsteräng drar till sig bin? Då skall du ta dig till Kapelludden Camping & Stugor i Borgholm.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-10-19 15:18

 • Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Mitt emellan två av Sveriges största industriminnen, Lövstabruk och Forsmark, ligger en liten by som heter Berkinge. Och här mitt i skogen vid en sjö fann vi en camping, vars namn du skall lägga på minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-10 14:47

 • Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsviken är ett naturreservat och tillhör världsarvet Höga kusten som UNESCO valt att värna om. Norrfällsvikens Camping är en fin representant för denna värdefulla plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-07 12:29

 • Lägg Burträsk på minnet

  Lägg Burträsk på minnet

  Burträsk har gjort sig känt för den goda Västerbottensosten. Om vintern ligger samhället i dvala, men under den korta sommaren blommar orten upp i ordets rätta bemärkelse. Detta märks inte minst på den fina campingplatsen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-08-08 11:50

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1560 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 566 fristående campingplatser och 617 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 377 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2019-09

 • Husvagn & Camping 2019-08

 • Husvagn & Camping 2019-07

 • Husvagn & Camping 2019-06

 • Husvagn & Camping 2019-05

 • Husvagn & Camping 2019-04

 • Husvagn & Camping 2019-03

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842