Med beröm godkänt i Eksjö

Med beröm godkänt i Eksjö

Publicerad

Det är svårt att inte bli förälskad i Eksjö Camping. Här finns liksom allt som en bra svensk camping skall ha. Fin natur, fräscha byggnader, ordning och reda och en massa trevliga saker att göra. Och så förstås en sjö.

Läge - 9 poäng
Fem mil öster om Jönköping i kanten av småländska höglandet hittar du trästaden Eksjö. Gröna ekar breder ut sina kronor över campingen vid sjön Hunsnäsen. Från Eksjö Camping & Konferens har du inte mer än 800 meter.

Service - 9 poäng
Mycket vänligt bemötande i receptionen där du får en bra informationsrik campingbroschyr. Campingen är öppen året runt men det är från 11 juni till 14 augusti som receptionen är öppen 8-21. Restaurang, glassbar och butik, fast butiken har inte mat. Brödbil kommer på sommaren.

Standard - 8 poäng
Receptionen är trevlig att komma in i och här finns också en liten butik. Servicehuset är mycket fräscht med moderna byggmaterial. Det finns förstås kök och tvättstuga. I köket finns förutom mikro och vanlig spis även diskmaskin. Latrintömningen är föredömligt utrustad och ren.

Servicestation för husbilar med tömningsplats för fasta tankar och vattenslangar.

Skötsel - 9 poäng
Campingen ser mycket välvårdad ut, det känns som om det är ordning och reda som gäller. Inomhus är det också välstädat.

Mycket grönska och rymliga tomter är förstås uppskattat av gästerna.

Campingtomt - 8 poäng
Det mest utmärkande draget för den här platsen är nog de väl tilltagna tomterna. Eltillgången är för de flesta 10 ampère, men det finns några nyanlagda med 16 ampère. Av de 119 tomterna har 14 vatten och avlopp. Det är gott om häckar, och de för länge sedan inplanterade ekarna ger härlig skugga på sommaren. En del av området har sjöutsikt.

Lekplats - 8 poäng
Mitt på anläggningen finns barnens lekplats som är välutrustad. Här hittar du rutschkana för både små och lite större barn, cykelkarusell, två gungställningar, gungbräda, spiraldjur och klätterställning. Bollplan och bara några steg till härligt bad i sjön som erbjuder både sandstrand och hopptorn. Äventyrsminigolfen kostar bara 20 kronor för barn, fantastiskt prisvärt. Frisbeegolfbanan är gratis att använda. Lekledare för barnen under juli månad.

Miljö - 7 poäng
Några smärre lösningar för miljön har gjorts. Ledlampor har fått ersätta gamla glödlampor, ljusrelä har installerats i servicehuset, så att besökarna själva aktiverar belysningen med sin närvaro. Att betala två kronor för en dusch reglerar onödigt slöseri med varmvattnet.

Vid avfallsstationen sorteras glas, metall, plast och övrigt.

Handkappanpassning/framkomlighet - 7 poäng
Det är lätt att komma in i receptionen, restaurangen eller servicehuset. En asfalterad slinga har gjorts till badet ända ner i vattnet. Man har inte valt att kalla någon toalett för handikapptoalett men det är rymligt och lättillgängligt även för rullstolar på de vanliga toaletterna och duscharna. Inne på campingen är en del vägar asfalterade och en del hårdgjorda grusvägar.

Säkerhet - 8 poäng
På receptionsdörren finns ett anslag om telefonnummer till personal dygnet runt. Bommar till campingen låses på kvällarna.

Säkerhetsavstånden är goda eftersom tomterna är stora. Gott om brandposter och vid badet finns livräddningsutrustning.

Helhet - 9 poäng
Detta är en trevlig camping, inte så stor och omgiven av vacker natur. Nära till Eksjö centrum. Förutom badet i sjön finns fina motionsslingor runt campingen. Det finns äventyrsminigolf, trampbåtar, kanoter, trampcyklar och vanliga cyklar i utbudet av hyrbar förströelse. Restaurangen med veranda ligger fint belägen vid sjön. . Det är populärt att ta minitåget till centrum och samtidigt få en guidning i den kända trästaden.

Anläggningen drivs av den ideella föreningen "Kom till Festen" som är kommen och olika kristna församlingar i Eksjöbygden. På sommaren är det gott om gudstjänster och underhållning med kristna förtecken.

Minitåget som går från campingen är inte bara kul för barnen utan erbjuder en guidning i Eksjö centrum.

Snabbguide testpoäng
(Skalan är 1 – 10 där 5 utgör godkänt men inte mer)
Läge                                    9
Service                                9
Standard                             8
Skötsel                                9
Campingtomt                     8
Lekplats                              8
Miljö                                   7
Framkomlighet                   7
Säkerhet                             8
Helhet                                 9
Summa poäng: 82

 FAKTA
F13 Eksjö Camping & Konferens
Prästängsvägen 5
575 36 Eksjö

Tel.: 0381-395 00
Hemsida: www.eksjocamping.se
E-post:
info@eksjocamping.seÖppet: Året runt

Pris: 210 – 270 inklusive el, 2 kronor per dusch(2 min)

GPS: 57o40'31''N   14o59'21''E

 • Slite Strandby & Camping: Havsbad som vid Medelhavet

  Slite Strandby & Camping: Havsbad som vid Medelhavet

  Slite Strandby & Camping blickar framåt. I fjol tog en ny entreprenör över anläggningen och nu vill man satsa på den havsnära campingen ett stenkast från Slite centrum.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-08-19 08:03

 • Hörsjöns camping: Campa billigt vid Nissastigen

  Hörsjöns camping: Campa billigt vid Nissastigen

  I en skogsglänta med utsikt över en liten tjärn. Så idylliskt kan det vara att övernatta i Smålandsstenar. Men inte dyrare än många ställplatser.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-08-14 08:02

 • Kalvholmens Camping: Naturskön skärgårdscamping

  Kalvholmens Camping: Naturskön skärgårdscamping

  Sankta Anna var sjöfararnas helgon och namngivare till den skärgård där vi funnit Kalvholmens Camping. Kanske håller helgonet än idag ett vakande öga över besökarna till denna natursköna plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-07-11 08:35

 • Furuviks havscamping: En camping för bad och nöjen

  Furuviks havscamping: En camping för bad och nöjen

  Ett nöjesfält, en djurpark, hotell och havsbad. Ja, allt ligger på samma ställe och har kompletterats med en välutrustad camping. Samlingsnamnet för härligheten är Furuvik.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-07-10 07:20

 • De Papillon Camping: En plats för avkoppling och lek

  De Papillon Camping: En plats för avkoppling och lek

  Nederländerna är riktigt bra på camping. Här vill vi presentera en av landets många superanläggningar. En fantastisk barnvänlig plats att pusta ut på när man kanske suttit i bilen under en lång resa.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-06-18 09:26

 • First Camp Åhus-Kristianstad: Trivsamt och rent

  First Camp Åhus-Kristianstad: Trivsamt och rent

  Efter att ha ägts av ett tyskt företag och skötts i disciplinerad preussisk anda, drivs anrika Åhus camping sedan ett par år tillbaka av kedjan First Camp. Vi har kollat om de lever de upp till sin fyrstjärniga status och om andan blivit mera tillåtande.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-05-17 07:46

 • Campingkollen: Råbocka familjecamping – en doft av sommar

  Campingkollen: Råbocka familjecamping – en doft av sommar

  I Ängelholm i Skåne hittar du en genuint klassisk sommarcamping direkt vid havet. Men sviker solen och värmen har staden mer att erbjuda sina gäster än bara bad.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-04-09 09:10

 • Burgsviks camping: Gemyt på Gotland

  Burgsviks camping: Gemyt på Gotland

  I Burgsvik fann vi en mysig familjecamping med pool och restaurang. Och här befinner du dig nära raukarnas land med majestätiska Hoburgsgubben på cykelavstånd.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-03-23 14:14

 • Töcksfors Camping & Fritid: Campa på gränsen

  Töcksfors Camping & Fritid: Campa på gränsen

  Töcksfors är norrmännens shoppingmekka, Dalslands kanals sista slussområde och plats för en liten trevlig camping bara ett stenkast från E18.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-01-15 09:57

 • Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Nu har det hänt igen. Vi har lockats till en camping för att ordet resort ingått i namnet. Trott att vi skulle komma till något extra och blivit besvikna. Främby Udde Resort hade kunnat bättre. Men det fina läget vid sjön Runn ger poäng.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-12-01 08:52

 • Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  – Vi är positivt förvånade, säger Lars-Erik och Marie Malmström från Örebro. Och vid vårt besök framkom tydligt att Silverhöjdens Camping håller på att bli en riktigt fin plats tack vare ny regi sedan ett par år.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-11-18 10:20

 • Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Vill du uppleva den välkända solnedgången över Kalmarsund, eller bo på en ort som dragit till sig gourmetkockar och konstnärer som en blomsteräng drar till sig bin? Då skall du ta dig till Kapelludden Camping & Stugor i Borgholm.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-10-19 15:18

 • Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Mitt emellan två av Sveriges största industriminnen, Lövstabruk och Forsmark, ligger en liten by som heter Berkinge. Och här mitt i skogen vid en sjö fann vi en camping, vars namn du skall lägga på minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-10 14:47

 • Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsviken är ett naturreservat och tillhör världsarvet Höga kusten som UNESCO valt att värna om. Norrfällsvikens Camping är en fin representant för denna värdefulla plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-07 12:29

 • Lägg Burträsk på minnet

  Lägg Burträsk på minnet

  Burträsk har gjort sig känt för den goda Västerbottensosten. Om vintern ligger samhället i dvala, men under den korta sommaren blommar orten upp i ordets rätta bemärkelse. Detta märks inte minst på den fina campingplatsen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-08-08 11:50

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1560 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 566 fristående campingplatser och 617 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 377 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2019-08

 • Husvagn & Camping 2019-07

 • Husvagn & Camping 2019-06

 • Husvagn & Camping 2019-05

 • Husvagn & Camping 2019-04

 • Husvagn & Camping 2019-03

 • Husvagn & Camping 2019-02

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842