Med beröm godkänt i Eksjö

Med beröm godkänt i Eksjö

Publicerad

Det är svårt att inte bli förälskad i Eksjö Camping. Här finns liksom allt som en bra svensk camping skall ha. Fin natur, fräscha byggnader, ordning och reda och en massa trevliga saker att göra. Och så förstås en sjö.

Läge - 9 poäng
Fem mil öster om Jönköping i kanten av småländska höglandet hittar du trästaden Eksjö. Gröna ekar breder ut sina kronor över campingen vid sjön Hunsnäsen. Från Eksjö Camping & Konferens har du inte mer än 800 meter.

Service - 9 poäng
Mycket vänligt bemötande i receptionen där du får en bra informationsrik campingbroschyr. Campingen är öppen året runt men det är från 11 juni till 14 augusti som receptionen är öppen 8-21. Restaurang, glassbar och butik, fast butiken har inte mat. Brödbil kommer på sommaren.

Standard - 8 poäng
Receptionen är trevlig att komma in i och här finns också en liten butik. Servicehuset är mycket fräscht med moderna byggmaterial. Det finns förstås kök och tvättstuga. I köket finns förutom mikro och vanlig spis även diskmaskin. Latrintömningen är föredömligt utrustad och ren.

Servicestation för husbilar med tömningsplats för fasta tankar och vattenslangar.

Skötsel - 9 poäng
Campingen ser mycket välvårdad ut, det känns som om det är ordning och reda som gäller. Inomhus är det också välstädat.

Mycket grönska och rymliga tomter är förstås uppskattat av gästerna.

Campingtomt - 8 poäng
Det mest utmärkande draget för den här platsen är nog de väl tilltagna tomterna. Eltillgången är för de flesta 10 ampère, men det finns några nyanlagda med 16 ampère. Av de 119 tomterna har 14 vatten och avlopp. Det är gott om häckar, och de för länge sedan inplanterade ekarna ger härlig skugga på sommaren. En del av området har sjöutsikt.

Lekplats - 8 poäng
Mitt på anläggningen finns barnens lekplats som är välutrustad. Här hittar du rutschkana för både små och lite större barn, cykelkarusell, två gungställningar, gungbräda, spiraldjur och klätterställning. Bollplan och bara några steg till härligt bad i sjön som erbjuder både sandstrand och hopptorn. Äventyrsminigolfen kostar bara 20 kronor för barn, fantastiskt prisvärt. Frisbeegolfbanan är gratis att använda. Lekledare för barnen under juli månad.

Miljö - 7 poäng
Några smärre lösningar för miljön har gjorts. Ledlampor har fått ersätta gamla glödlampor, ljusrelä har installerats i servicehuset, så att besökarna själva aktiverar belysningen med sin närvaro. Att betala två kronor för en dusch reglerar onödigt slöseri med varmvattnet.

Vid avfallsstationen sorteras glas, metall, plast och övrigt.

Handkappanpassning/framkomlighet - 7 poäng
Det är lätt att komma in i receptionen, restaurangen eller servicehuset. En asfalterad slinga har gjorts till badet ända ner i vattnet. Man har inte valt att kalla någon toalett för handikapptoalett men det är rymligt och lättillgängligt även för rullstolar på de vanliga toaletterna och duscharna. Inne på campingen är en del vägar asfalterade och en del hårdgjorda grusvägar.

Säkerhet - 8 poäng
På receptionsdörren finns ett anslag om telefonnummer till personal dygnet runt. Bommar till campingen låses på kvällarna.

Säkerhetsavstånden är goda eftersom tomterna är stora. Gott om brandposter och vid badet finns livräddningsutrustning.

Helhet - 9 poäng
Detta är en trevlig camping, inte så stor och omgiven av vacker natur. Nära till Eksjö centrum. Förutom badet i sjön finns fina motionsslingor runt campingen. Det finns äventyrsminigolf, trampbåtar, kanoter, trampcyklar och vanliga cyklar i utbudet av hyrbar förströelse. Restaurangen med veranda ligger fint belägen vid sjön. . Det är populärt att ta minitåget till centrum och samtidigt få en guidning i den kända trästaden.

Anläggningen drivs av den ideella föreningen "Kom till Festen" som är kommen och olika kristna församlingar i Eksjöbygden. På sommaren är det gott om gudstjänster och underhållning med kristna förtecken.

Minitåget som går från campingen är inte bara kul för barnen utan erbjuder en guidning i Eksjö centrum.

Snabbguide testpoäng
(Skalan är 1 – 10 där 5 utgör godkänt men inte mer)
Läge                                    9
Service                                9
Standard                             8
Skötsel                                9
Campingtomt                     8
Lekplats                              8
Miljö                                   7
Framkomlighet                   7
Säkerhet                             8
Helhet                                 9
Summa poäng: 82

 FAKTA
F13 Eksjö Camping & Konferens
Prästängsvägen 5
575 36 Eksjö

Tel.: 0381-395 00
Hemsida: www.eksjocamping.se
E-post:
info@eksjocamping.seÖppet: Året runt

Pris: 210 – 270 inklusive el, 2 kronor per dusch(2 min)

GPS: 57o40'31''N   14o59'21''E

 • Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Nu har det hänt igen. Vi har lockats till en camping för att ordet resort ingått i namnet. Trott att vi skulle komma till något extra och blivit besvikna. Främby Udde Resort hade kunnat bättre. Men det fina läget vid sjön Runn ger poäng.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-12-01 08:52

 • Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  – Vi är positivt förvånade, säger Lars-Erik och Marie Malmström från Örebro. Och vid vårt besök framkom tydligt att Silverhöjdens Camping håller på att bli en riktigt fin plats tack vare ny regi sedan ett par år.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-11-18 10:20

 • Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Vill du uppleva den välkända solnedgången över Kalmarsund, eller bo på en ort som dragit till sig gourmetkockar och konstnärer som en blomsteräng drar till sig bin? Då skall du ta dig till Kapelludden Camping & Stugor i Borgholm.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-10-19 15:18

 • Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Mitt emellan två av Sveriges största industriminnen, Lövstabruk och Forsmark, ligger en liten by som heter Berkinge. Och här mitt i skogen vid en sjö fann vi en camping, vars namn du skall lägga på minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-10 14:47

 • Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsviken är ett naturreservat och tillhör världsarvet Höga kusten som UNESCO valt att värna om. Norrfällsvikens Camping är en fin representant för denna värdefulla plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-07 12:29

 • Lägg Burträsk på minnet

  Lägg Burträsk på minnet

  Burträsk har gjort sig känt för den goda Västerbottensosten. Om vintern ligger samhället i dvala, men under den korta sommaren blommar orten upp i ordets rätta bemärkelse. Detta märks inte minst på den fina campingplatsen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-08-08 11:50

 • Hagöns camping – en camping i tiden

  Hagöns camping – en camping i tiden

  Ett hav av husvagnar, gammalt och slitet, så var min bild av Hagöns Camping. Men efter vårt besök blev bilden verkligen annorlunda. Trots sin höga ålder är Hagöns Camping mycket välbehållen, helt enkelt en camping i tiden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-08-07 13:53

 • Campingkollen: Aspen Camping – ett prisvärt alternativ

  Campingkollen: Aspen Camping – ett prisvärt alternativ

  Du har säkert sett campingen från E20 när du närmat dig Göteborg från norr. En perfekt övernattningsplats eller bas för Göteborgsbesöket, men knappast ett semestermål för längre vistelse.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-07-13 08:27

 • High Chaparral: Camping på västernvis

  High Chaparral: Camping på västernvis

  Aldrig har man väl sett så många cowboyhattar eller barn med leksakspistoler som på High Chaparrals Camping. Denna sommarcamping är starkt förknippad med temaparken med samma namn.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-07-05 08:55

 • Campingkollen: Turistvänligt i Salzburg

  Campingkollen: Turistvänligt i Salzburg

  Grüss Gott, säger en man vänligt när vi stiger in i receptionen på Salzburg-Nord-Sam Camping. Det visar sig att vi funnit en optimal bas för vårt besök i staden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-06-16 23:02

 • Mer bohuslänskt kan det inte bli

  Mer bohuslänskt kan det inte bli

  Vill du få ditt lystmäte av klippor och salta bad, ja helt enkelt av naturen i Bohuslän, då är First Camp Solvik-Kungshamn ett perfekt val. En mycket barnvänlig anläggning med cykelbana till Smögens brygga.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-03-20 11:37

 • Campingkollen: Camp Grinsby

  Campingkollen: Camp Grinsby

  Om du har suttit med ditt morgonkaffe och sett ut över Stora Bör eller sett lägereldarna om kvällen, då vet du att Camp Grinsby är en sällsynt vacker plats. Här kan ung som gammal njuta av ett rikt friluftsliv.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-02-20 08:38

 • Campingkollen: Doro camping Lappland

  Campingkollen: Doro camping Lappland

  Tyskar, holländare, norrmän och danskar, tillsammans vilar vi ut på en äng i Dorotea. Alla tycker säkert att de hittat en perfekt övernattningsplats på Doro Camping Lappland. Reportaget kommer från Husvagn & Camping nr 12-2017.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-01-29 15:46

 • Campingkollen: Rullsands camping

  Campingkollen: Rullsands camping

  Rullsand är campingen som bjuder en ny besökare på överraskning. Tänk dig en camping mitt i skogen, där du bara några steg bakom en skogsridå möter havet och en strand som vore du på Rivieran.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2017-09-04 14:56

 • Campingpark Kühlungsborn: Tysk toppencamping vid havet

  Campingpark Kühlungsborn: Tysk toppencamping vid havet

  Ett glittrande klart havsbad vid en mjuk vit sandstrand. Ja, det handlar inte om Karibien utan om Östersjökusten väster om Rostock. Här har vi funnit en campingplats av den bästa sorten, en plats att njuta på.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2017-05-25 10:10

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1501 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 539 fristående campingplatser och 557 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 405 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2019-03

 • Husvagn & Camping 2019-01

 • Husvagn & Camping 2018-12

 • Husvagn & Camping 2018-11

 • Husvagn & Camping 2018-10

 • Husvagn & Camping 2018-09

 • Husvagn & Camping 2018-08

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842