Med beröm godkänt i Eksjö

Med beröm godkänt i Eksjö

Publicerad

Det är svårt att inte bli förälskad i Eksjö Camping. Här finns liksom allt som en bra svensk camping skall ha. Fin natur, fräscha byggnader, ordning och reda och en massa trevliga saker att göra. Och så förstås en sjö.

Läge - 9 poäng
Fem mil öster om Jönköping i kanten av småländska höglandet hittar du trästaden Eksjö. Gröna ekar breder ut sina kronor över campingen vid sjön Hunsnäsen. Från Eksjö Camping & Konferens har du inte mer än 800 meter.

Service - 9 poäng
Mycket vänligt bemötande i receptionen där du får en bra informationsrik campingbroschyr. Campingen är öppen året runt men det är från 11 juni till 14 augusti som receptionen är öppen 8-21. Restaurang, glassbar och butik, fast butiken har inte mat. Brödbil kommer på sommaren.

Standard - 8 poäng
Receptionen är trevlig att komma in i och här finns också en liten butik. Servicehuset är mycket fräscht med moderna byggmaterial. Det finns förstås kök och tvättstuga. I köket finns förutom mikro och vanlig spis även diskmaskin. Latrintömningen är föredömligt utrustad och ren.

Servicestation för husbilar med tömningsplats för fasta tankar och vattenslangar.

Skötsel - 9 poäng
Campingen ser mycket välvårdad ut, det känns som om det är ordning och reda som gäller. Inomhus är det också välstädat.

Mycket grönska och rymliga tomter är förstås uppskattat av gästerna.

Campingtomt - 8 poäng
Det mest utmärkande draget för den här platsen är nog de väl tilltagna tomterna. Eltillgången är för de flesta 10 ampère, men det finns några nyanlagda med 16 ampère. Av de 119 tomterna har 14 vatten och avlopp. Det är gott om häckar, och de för länge sedan inplanterade ekarna ger härlig skugga på sommaren. En del av området har sjöutsikt.

Lekplats - 8 poäng
Mitt på anläggningen finns barnens lekplats som är välutrustad. Här hittar du rutschkana för både små och lite större barn, cykelkarusell, två gungställningar, gungbräda, spiraldjur och klätterställning. Bollplan och bara några steg till härligt bad i sjön som erbjuder både sandstrand och hopptorn. Äventyrsminigolfen kostar bara 20 kronor för barn, fantastiskt prisvärt. Frisbeegolfbanan är gratis att använda. Lekledare för barnen under juli månad.

Miljö - 7 poäng
Några smärre lösningar för miljön har gjorts. Ledlampor har fått ersätta gamla glödlampor, ljusrelä har installerats i servicehuset, så att besökarna själva aktiverar belysningen med sin närvaro. Att betala två kronor för en dusch reglerar onödigt slöseri med varmvattnet.

Vid avfallsstationen sorteras glas, metall, plast och övrigt.

Handkappanpassning/framkomlighet - 7 poäng
Det är lätt att komma in i receptionen, restaurangen eller servicehuset. En asfalterad slinga har gjorts till badet ända ner i vattnet. Man har inte valt att kalla någon toalett för handikapptoalett men det är rymligt och lättillgängligt även för rullstolar på de vanliga toaletterna och duscharna. Inne på campingen är en del vägar asfalterade och en del hårdgjorda grusvägar.

Säkerhet - 8 poäng
På receptionsdörren finns ett anslag om telefonnummer till personal dygnet runt. Bommar till campingen låses på kvällarna.

Säkerhetsavstånden är goda eftersom tomterna är stora. Gott om brandposter och vid badet finns livräddningsutrustning.

Helhet - 9 poäng
Detta är en trevlig camping, inte så stor och omgiven av vacker natur. Nära till Eksjö centrum. Förutom badet i sjön finns fina motionsslingor runt campingen. Det finns äventyrsminigolf, trampbåtar, kanoter, trampcyklar och vanliga cyklar i utbudet av hyrbar förströelse. Restaurangen med veranda ligger fint belägen vid sjön. . Det är populärt att ta minitåget till centrum och samtidigt få en guidning i den kända trästaden.

Anläggningen drivs av den ideella föreningen "Kom till Festen" som är kommen och olika kristna församlingar i Eksjöbygden. På sommaren är det gott om gudstjänster och underhållning med kristna förtecken.

Minitåget som går från campingen är inte bara kul för barnen utan erbjuder en guidning i Eksjö centrum.

Snabbguide testpoäng
(Skalan är 1 – 10 där 5 utgör godkänt men inte mer)
Läge                                    9
Service                                9
Standard                             8
Skötsel                                9
Campingtomt                     8
Lekplats                              8
Miljö                                   7
Framkomlighet                   7
Säkerhet                             8
Helhet                                 9
Summa poäng: 82

 FAKTA
F13 Eksjö Camping & Konferens
Prästängsvägen 5
575 36 Eksjö

Tel.: 0381-395 00
Hemsida: www.eksjocamping.se
E-post:
info@eksjocamping.seÖppet: Året runt

Pris: 210 – 270 inklusive el, 2 kronor per dusch(2 min)

GPS: 57o40'31''N   14o59'21''E

 • Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Direkt vid E4:an, inbäddad i grönska vid en badsjö. Det är säkert många som önskar sig detta när kvällen närmar sig under semesterresan. Norr om Örnsköldsvik finns precis en sådan plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-11-14 08:47

 • Fossen Camping: Vid hav och klippor

  Fossen Camping: Vid hav och klippor

  En enkel men rofylld Västkustcamping skulle kunna bli slutomdömet om Fossen Camping. Men det är också en plats fylld av glada barfotabarn som springer runt på härliga grönytor, och av människor som solar på klipporna vid Gullmarsfjorden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-10-13 07:46

 • Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Sverige har en skatt av små campingplatser belägna vid en insjö med både bad och härligt campingliv. En typisk sådan plats är Osby Camping.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-20 07:32

 • Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget är den mest närbelägna campingen för ett besök i Karlstad och därmed är det välkommet att anläggningen är öppen året om. Men som semestermål gör sig platsen allra bäst på sommaren när det är badväder.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-15 07:01

 • Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Behöver ni en övernattningsplats i Småland en sommarkväll ska ni lägga Östanå i Vetlanda på minnet. Här kan man ta ett dopp i sjön, gå en promenad längs rösad led eller kanske till och med spela golf på 18-hålsbanan som gränsar till campingen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-22 07:25

 • Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  En nästan ny camping vid Norrlandskusten med ett havsbad som för tankarna till Rivieran. Så kan Sörfjärdens Camping enkelt beskrivas. När sommaren slår till är detta en anläggning som du bör ha i minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-19 07:54

 • Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Laxtrappan vid Sikfors Camping är en del av naturupplevelsen som campingen erbjuder, och friden vid Piteälvens strand går nästan att ta på. Den här kollen handlar om en liten camping i en storslagen natur.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-27 07:08

 • Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Camping och nöje i Göteborg stavas Liseberg. De två mest centrala campingplatserna ingår i det välkända nöjesföretaget, Lisebergsbyn och Lisebergs Camping Askim Strand. Vi har kollat in den sistnämnda.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-25 07:48

 • Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village Camping & Bungalow Park är namnet på en utomordentligt bra anläggning att bo på vid ett besök i Rom. Receptionen är inte bara öppen hela dygnet utan ger all information du kan behöva för att du smidigt ska kunna ta dig till den sevärda staden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-07 06:36

 • Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  I Vimmerby påminns man överallt om Astrid Lindgrens böcker och dess karaktärer. Karaktärs-hotellet är ett bevis och vid detta hotell ligger också en camping som vi har kikat lite närmare på.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-06-20 08:25

 • Bästa campingarna sedan 2017

  Bästa campingarna sedan 2017

  Vilken är egentligen den bästa campinganläggningen? Beroende på vem eller vilka man frågar kommer också svaren att vara olika. Vår testpanel, de multirutinerade Catharina och Lars-Åke Höglund, har testat hundratals olika campingplatser med varierande betyg. I denna artikel har vi kikat på de som fick högst betyg vid deras besök. Kanske är det någon av dessa som lockar att möjligtvis prova något nytt 2022?

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-25 07:22

 • Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Man skulle kanske kunna säga Kalmars Riviera, för Vita Sands Camping söder om Kalmar är ett riktigt paradis för badtokiga.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-18 07:26

 • Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta Camping eller Österby Camping, välj det du vill för det handlar om samma plats. En liten sörmländsk pärla som erbjuder billig övernattning och kanske ett dopp i sjön.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-04-07 07:09

 • Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Om du har suttit en sommarkväll på kanalbanken vid Vassbacken, då vet du hur härligt det kan vara. Här på Göta kanals västgötasida fann vi en liten men välutrustad campingplats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-02-28 07:37

 • Norbergs camping: Liten välordnad klubbcamping

  Norbergs camping: Liten välordnad klubbcamping

  Caravan Club of Sweden är en av Sveriges största campingägare. I Norberg har klubben en plats där de också välkomnar andra campare än bara medlemmar. Klubbplatser präglas ofta av något speciellt, så också Norbergs.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-02-04 07:19

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2023-02

 • Husvagn & Camping 2022-12

 • Husvagn & Camping 2022-11

 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206