Ett campingparadis för hundägare

Ett campingparadis för hundägare

Publicerad

Hundbad både i sjön och på campingen, promenadstigar och lummig omgivning har gjort Bromölla Camping till hundägarnas favorit.

 Läge - 7 poäng
Bromölla Camping ligger en mil väster om Sölvesborg och en kilometer från det skånska samhället Bromöllas centrum. Du har nära till kända platser som Bäckaskog, Åhus och den vackra Ivön mitt i Ivösjön. Och det är just vid stranden till Ivösjön som du hittar campingen.

Utbudet på cykel- och vandringsleder är stort, och alla tar sin början precis utanför campingområdet.

Service - 9 poäng
Det är ännu långt till badsäsongen när vi kommer, men kön till incheckningen är lång. Damen som tar emot behandlar gästerna på ett sätt som man önskar att alla campingreceptionister skulle göra. Du får en bra campingbroschyr med viktig information. Vid receptionen finns broschyrställ för förströelse i omgivningarna, litet bibliotek och en minibutik.

Standard på gemensamma anläggningar - 7 poäng
Vi har sett det förr, kommuner som hyr ut sina campingplatser med korta arrendekontrakt och en likgiltighet eller okunskap inför vad en modern campare kan förvänta sig. Servicehuset kunde varit bättre underhållet, lekutrustningarna är snålt tilltagna och det bredvidliggande vandrarhemmet lyser inte heller av entusiasm. Duschar och toaletter omges dock av kakel och klinkers och köket har spisar och mikro.

En bra sak är familjebadrummet som har tre duschar. Du får låna nyckeln gratis i receptionen. Hundbadet är uppskattat och dessutom finns det anvisad plats för hundbad i sjön.

Du har tillgång till tvättstuga och bastu mot extra kostnad.

 Skötsel - 4 poäng
Campingen består av gröna gräsmattor som är välansade. Så mycket planteringar såg vi inte, men blandskogen runt omkring ger en fin inramning. Vi anlände mitt på dagen och då var duschar och toaletter rejält ostädade. Och det fanns mer att önska av det allmänna underhållet. Man borde inte behöva sätta sig på rostiga stolar i duschen. Till fem diskhoar fanns en diskpropp som läckte. En av tre brandsläckare saknades.

Framkomlighet/Handikappanpassning - 8 poäng
Campingen är uppdelad i två områden, men huvuddelen, där också servicehuset finns, har asfalterade plana vägar. Du får fråga i receptionen efter nyckeln till handikapptoaletten, som ser väl fungerande ut. Inga trösklar som stör tillgängligheten till reception/butik.

Lekplats - 5 poäng
Lekplatsen består av två gungor, en rutschkana för mindre barn och en sandlåda. Det finns även en studsmatta och ett pingisbord. Badet 200 meter bort är mycket bra för små barn, eftersom det är rejält långgrunt. Minigolfanläggningen såg välvårdad ut och kostar 30 kronor per spel.

De 118 campingtomterna är väl tilltagna på grönt gräs.

Campingtomter - 8 poäng
Campingtomterna är både rymlig och plana och är därmed lätta att komma in på. Eluttagen ger 10 ampère. Även om sjön är nära, så kan man inte förvänta sig någon direkt sjöutsikt, men omgivningarna är lummiga och du står på grönt gräs.

Säkerhet - 7 poäng
Båda campingområdena har bommar som vaktar om natten. Vaktar gör även campingvärdarna, som bor precis vid infarten till anläggningen.

Reglerna för säkerhetsavstånd såg ut att följas och varje ny gäst får instruktioner om placeringen på campingtomten. På campingens ena del fanns ingen brandsläckare men på den andra två stycken.

Miljö - 7 poäng
Solceller på servicehusets tak bisträcker med energi till varmvattnet. Soporna fördelas mellan två glasbehållare och övrigt. En tunna för återvinningsburkar/flaskor finns. På baksidan av servicehuset finns en tömningsstation av fasta tankar, där saknade vi någon form av avskärmning eftersom många gäster har sin utsikt mot platsen.

Helhet - 7 poäng
- Vi var här för ett par år sedan, och tyckte det var så trevligt, säger Christina Risberg från Eslöv. Tillsammans med maken och goda vänner firar de Kristi Himmelsfärdshelgen på Bromölla Camping.

Andra gäster som vi pratar med, framhåller värdet av alla vandringsleder och närheten till naturen. Vi har nog sällan sett så mycket hundar på en camping. (Bild 3495,3496 – Bengt och Gun Sandgren, Bengt Nilsson, Christina Risberg och Karin och Christer Faust från Eslövs kommun tycker alla att campingen är trivsam att vara på.)

Badplatsen ser genuint svensk ut och du får vara beredd på en rejäl promenad ut i vattnet om du är vuxen. Går du den så kallade smugglarleden in till centrum har nog cirka en kilometer att gå, och i centrum finns det mesta av service, såsom butiker, banker och restauranger.

Campingen hyr ut cyklar och kanoter samt säljer fiskekort.

Campingkollens poäng
(Där skalan är 1-10 och 5 utgöt godkänt men inte mer)

Läge                                                          7
Service                                                      9
Standard på gemensamma-
anläggningar                                           7
Skötsel                                                   4
Framkomlighet/Handikappanp.              8
Lekplats                                                 5
Campingtomt                                           8
Säkerhet                                                   7
Miljö                                                         7
Helhet                                                       7
Summa poäng: 69

FAKTA
Bromölla Camping & Vandrarhem
Scoutvägen 6
295 38 Bromölla

Tel.: 0456-255 93
Hemsida: www.bromollacamping.se
E-post: bromollacamping@telia.com

Husvagn & Camping har testat och betygsatt svenska campingplatser sedan 2006:
Läs om fler betygsatta campingplatser här

 Missa inte att gilla Campingkatalogen på Facebook!

 • Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Direkt vid E4:an, inbäddad i grönska vid en badsjö. Det är säkert många som önskar sig detta när kvällen närmar sig under semesterresan. Norr om Örnsköldsvik finns precis en sådan plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-11-14 08:47

 • Fossen Camping: Vid hav och klippor

  Fossen Camping: Vid hav och klippor

  En enkel men rofylld Västkustcamping skulle kunna bli slutomdömet om Fossen Camping. Men det är också en plats fylld av glada barfotabarn som springer runt på härliga grönytor, och av människor som solar på klipporna vid Gullmarsfjorden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-10-13 07:46

 • Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Sverige har en skatt av små campingplatser belägna vid en insjö med både bad och härligt campingliv. En typisk sådan plats är Osby Camping.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-20 07:32

 • Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget är den mest närbelägna campingen för ett besök i Karlstad och därmed är det välkommet att anläggningen är öppen året om. Men som semestermål gör sig platsen allra bäst på sommaren när det är badväder.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-15 07:01

 • Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Behöver ni en övernattningsplats i Småland en sommarkväll ska ni lägga Östanå i Vetlanda på minnet. Här kan man ta ett dopp i sjön, gå en promenad längs rösad led eller kanske till och med spela golf på 18-hålsbanan som gränsar till campingen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-22 07:25

 • Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  En nästan ny camping vid Norrlandskusten med ett havsbad som för tankarna till Rivieran. Så kan Sörfjärdens Camping enkelt beskrivas. När sommaren slår till är detta en anläggning som du bör ha i minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-19 07:54

 • Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Laxtrappan vid Sikfors Camping är en del av naturupplevelsen som campingen erbjuder, och friden vid Piteälvens strand går nästan att ta på. Den här kollen handlar om en liten camping i en storslagen natur.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-27 07:08

 • Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Camping och nöje i Göteborg stavas Liseberg. De två mest centrala campingplatserna ingår i det välkända nöjesföretaget, Lisebergsbyn och Lisebergs Camping Askim Strand. Vi har kollat in den sistnämnda.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-25 07:48

 • Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village Camping & Bungalow Park är namnet på en utomordentligt bra anläggning att bo på vid ett besök i Rom. Receptionen är inte bara öppen hela dygnet utan ger all information du kan behöva för att du smidigt ska kunna ta dig till den sevärda staden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-07 06:36

 • Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  I Vimmerby påminns man överallt om Astrid Lindgrens böcker och dess karaktärer. Karaktärs-hotellet är ett bevis och vid detta hotell ligger också en camping som vi har kikat lite närmare på.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-06-20 08:25

 • Bästa campingarna sedan 2017

  Bästa campingarna sedan 2017

  Vilken är egentligen den bästa campinganläggningen? Beroende på vem eller vilka man frågar kommer också svaren att vara olika. Vår testpanel, de multirutinerade Catharina och Lars-Åke Höglund, har testat hundratals olika campingplatser med varierande betyg. I denna artikel har vi kikat på de som fick högst betyg vid deras besök. Kanske är det någon av dessa som lockar att möjligtvis prova något nytt 2022?

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-25 07:22

 • Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Man skulle kanske kunna säga Kalmars Riviera, för Vita Sands Camping söder om Kalmar är ett riktigt paradis för badtokiga.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-18 07:26

 • Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta Camping eller Österby Camping, välj det du vill för det handlar om samma plats. En liten sörmländsk pärla som erbjuder billig övernattning och kanske ett dopp i sjön.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-04-07 07:09

 • Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Om du har suttit en sommarkväll på kanalbanken vid Vassbacken, då vet du hur härligt det kan vara. Här på Göta kanals västgötasida fann vi en liten men välutrustad campingplats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-02-28 07:37

 • Norbergs camping: Liten välordnad klubbcamping

  Norbergs camping: Liten välordnad klubbcamping

  Caravan Club of Sweden är en av Sveriges största campingägare. I Norberg har klubben en plats där de också välkomnar andra campare än bara medlemmar. Klubbplatser präglas ofta av något speciellt, så också Norbergs.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-02-04 07:19

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2023-02

 • Husvagn & Camping 2022-12

 • Husvagn & Camping 2022-11

 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206