Ett campingparadis för hundägare

Ett campingparadis för hundägare

Publicerad

Hundbad både i sjön och på campingen, promenadstigar och lummig omgivning har gjort Bromölla Camping till hundägarnas favorit.

 Läge - 7 poäng
Bromölla Camping ligger en mil väster om Sölvesborg och en kilometer från det skånska samhället Bromöllas centrum. Du har nära till kända platser som Bäckaskog, Åhus och den vackra Ivön mitt i Ivösjön. Och det är just vid stranden till Ivösjön som du hittar campingen.

Utbudet på cykel- och vandringsleder är stort, och alla tar sin början precis utanför campingområdet.

Service - 9 poäng
Det är ännu långt till badsäsongen när vi kommer, men kön till incheckningen är lång. Damen som tar emot behandlar gästerna på ett sätt som man önskar att alla campingreceptionister skulle göra. Du får en bra campingbroschyr med viktig information. Vid receptionen finns broschyrställ för förströelse i omgivningarna, litet bibliotek och en minibutik.

Standard på gemensamma anläggningar - 7 poäng
Vi har sett det förr, kommuner som hyr ut sina campingplatser med korta arrendekontrakt och en likgiltighet eller okunskap inför vad en modern campare kan förvänta sig. Servicehuset kunde varit bättre underhållet, lekutrustningarna är snålt tilltagna och det bredvidliggande vandrarhemmet lyser inte heller av entusiasm. Duschar och toaletter omges dock av kakel och klinkers och köket har spisar och mikro.

En bra sak är familjebadrummet som har tre duschar. Du får låna nyckeln gratis i receptionen. Hundbadet är uppskattat och dessutom finns det anvisad plats för hundbad i sjön.

Du har tillgång till tvättstuga och bastu mot extra kostnad.

 Skötsel - 4 poäng
Campingen består av gröna gräsmattor som är välansade. Så mycket planteringar såg vi inte, men blandskogen runt omkring ger en fin inramning. Vi anlände mitt på dagen och då var duschar och toaletter rejält ostädade. Och det fanns mer att önska av det allmänna underhållet. Man borde inte behöva sätta sig på rostiga stolar i duschen. Till fem diskhoar fanns en diskpropp som läckte. En av tre brandsläckare saknades.

Framkomlighet/Handikappanpassning - 8 poäng
Campingen är uppdelad i två områden, men huvuddelen, där också servicehuset finns, har asfalterade plana vägar. Du får fråga i receptionen efter nyckeln till handikapptoaletten, som ser väl fungerande ut. Inga trösklar som stör tillgängligheten till reception/butik.

Lekplats - 5 poäng
Lekplatsen består av två gungor, en rutschkana för mindre barn och en sandlåda. Det finns även en studsmatta och ett pingisbord. Badet 200 meter bort är mycket bra för små barn, eftersom det är rejält långgrunt. Minigolfanläggningen såg välvårdad ut och kostar 30 kronor per spel.

De 118 campingtomterna är väl tilltagna på grönt gräs.

Campingtomter - 8 poäng
Campingtomterna är både rymlig och plana och är därmed lätta att komma in på. Eluttagen ger 10 ampère. Även om sjön är nära, så kan man inte förvänta sig någon direkt sjöutsikt, men omgivningarna är lummiga och du står på grönt gräs.

Säkerhet - 7 poäng
Båda campingområdena har bommar som vaktar om natten. Vaktar gör även campingvärdarna, som bor precis vid infarten till anläggningen.

Reglerna för säkerhetsavstånd såg ut att följas och varje ny gäst får instruktioner om placeringen på campingtomten. På campingens ena del fanns ingen brandsläckare men på den andra två stycken.

Miljö - 7 poäng
Solceller på servicehusets tak bisträcker med energi till varmvattnet. Soporna fördelas mellan två glasbehållare och övrigt. En tunna för återvinningsburkar/flaskor finns. På baksidan av servicehuset finns en tömningsstation av fasta tankar, där saknade vi någon form av avskärmning eftersom många gäster har sin utsikt mot platsen.

Helhet - 7 poäng
- Vi var här för ett par år sedan, och tyckte det var så trevligt, säger Christina Risberg från Eslöv. Tillsammans med maken och goda vänner firar de Kristi Himmelsfärdshelgen på Bromölla Camping.

Andra gäster som vi pratar med, framhåller värdet av alla vandringsleder och närheten till naturen. Vi har nog sällan sett så mycket hundar på en camping. (Bild 3495,3496 – Bengt och Gun Sandgren, Bengt Nilsson, Christina Risberg och Karin och Christer Faust från Eslövs kommun tycker alla att campingen är trivsam att vara på.)

Badplatsen ser genuint svensk ut och du får vara beredd på en rejäl promenad ut i vattnet om du är vuxen. Går du den så kallade smugglarleden in till centrum har nog cirka en kilometer att gå, och i centrum finns det mesta av service, såsom butiker, banker och restauranger.

Campingen hyr ut cyklar och kanoter samt säljer fiskekort.

Campingkollens poäng
(Där skalan är 1-10 och 5 utgöt godkänt men inte mer)

Läge                                                          7
Service                                                      9
Standard på gemensamma-
anläggningar                                           7
Skötsel                                                   4
Framkomlighet/Handikappanp.              8
Lekplats                                                 5
Campingtomt                                           8
Säkerhet                                                   7
Miljö                                                         7
Helhet                                                       7
Summa poäng: 69

FAKTA
Bromölla Camping & Vandrarhem
Scoutvägen 6
295 38 Bromölla

Tel.: 0456-255 93
Hemsida: www.bromollacamping.se
E-post: bromollacamping@telia.com

Husvagn & Camping har testat och betygsatt svenska campingplatser sedan 2006:
Läs om fler betygsatta campingplatser här

 Missa inte att gilla Campingkatalogen på Facebook!

 • Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Nu har det hänt igen. Vi har lockats till en camping för att ordet resort ingått i namnet. Trott att vi skulle komma till något extra och blivit besvikna. Främby Udde Resort hade kunnat bättre. Men det fina läget vid sjön Runn ger poäng.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-12-01 08:52

 • Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  – Vi är positivt förvånade, säger Lars-Erik och Marie Malmström från Örebro. Och vid vårt besök framkom tydligt att Silverhöjdens Camping håller på att bli en riktigt fin plats tack vare ny regi sedan ett par år.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-11-18 10:20

 • Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Vill du uppleva den välkända solnedgången över Kalmarsund, eller bo på en ort som dragit till sig gourmetkockar och konstnärer som en blomsteräng drar till sig bin? Då skall du ta dig till Kapelludden Camping & Stugor i Borgholm.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-10-19 15:18

 • Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Mitt emellan två av Sveriges största industriminnen, Lövstabruk och Forsmark, ligger en liten by som heter Berkinge. Och här mitt i skogen vid en sjö fann vi en camping, vars namn du skall lägga på minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-10 14:47

 • Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsviken är ett naturreservat och tillhör världsarvet Höga kusten som UNESCO valt att värna om. Norrfällsvikens Camping är en fin representant för denna värdefulla plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-07 12:29

 • Lägg Burträsk på minnet

  Lägg Burträsk på minnet

  Burträsk har gjort sig känt för den goda Västerbottensosten. Om vintern ligger samhället i dvala, men under den korta sommaren blommar orten upp i ordets rätta bemärkelse. Detta märks inte minst på den fina campingplatsen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-08-08 11:50

 • Hagöns camping – en camping i tiden

  Hagöns camping – en camping i tiden

  Ett hav av husvagnar, gammalt och slitet, så var min bild av Hagöns Camping. Men efter vårt besök blev bilden verkligen annorlunda. Trots sin höga ålder är Hagöns Camping mycket välbehållen, helt enkelt en camping i tiden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-08-07 13:53

 • Campingkollen: Aspen Camping – ett prisvärt alternativ

  Campingkollen: Aspen Camping – ett prisvärt alternativ

  Du har säkert sett campingen från E20 när du närmat dig Göteborg från norr. En perfekt övernattningsplats eller bas för Göteborgsbesöket, men knappast ett semestermål för längre vistelse.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-07-13 08:27

 • High Chaparral: Camping på västernvis

  High Chaparral: Camping på västernvis

  Aldrig har man väl sett så många cowboyhattar eller barn med leksakspistoler som på High Chaparrals Camping. Denna sommarcamping är starkt förknippad med temaparken med samma namn.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-07-05 08:55

 • Campingkollen: Turistvänligt i Salzburg

  Campingkollen: Turistvänligt i Salzburg

  Grüss Gott, säger en man vänligt när vi stiger in i receptionen på Salzburg-Nord-Sam Camping. Det visar sig att vi funnit en optimal bas för vårt besök i staden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-06-16 23:02

 • Mer bohuslänskt kan det inte bli

  Mer bohuslänskt kan det inte bli

  Vill du få ditt lystmäte av klippor och salta bad, ja helt enkelt av naturen i Bohuslän, då är First Camp Solvik-Kungshamn ett perfekt val. En mycket barnvänlig anläggning med cykelbana till Smögens brygga.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-03-20 11:37

 • Campingkollen: Camp Grinsby

  Campingkollen: Camp Grinsby

  Om du har suttit med ditt morgonkaffe och sett ut över Stora Bör eller sett lägereldarna om kvällen, då vet du att Camp Grinsby är en sällsynt vacker plats. Här kan ung som gammal njuta av ett rikt friluftsliv.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-02-20 08:38

 • Campingkollen: Doro camping Lappland

  Campingkollen: Doro camping Lappland

  Tyskar, holländare, norrmän och danskar, tillsammans vilar vi ut på en äng i Dorotea. Alla tycker säkert att de hittat en perfekt övernattningsplats på Doro Camping Lappland. Reportaget kommer från Husvagn & Camping nr 12-2017.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-01-29 15:46

 • Campingkollen: Rullsands camping

  Campingkollen: Rullsands camping

  Rullsand är campingen som bjuder en ny besökare på överraskning. Tänk dig en camping mitt i skogen, där du bara några steg bakom en skogsridå möter havet och en strand som vore du på Rivieran.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2017-09-04 14:56

 • Campingpark Kühlungsborn: Tysk toppencamping vid havet

  Campingpark Kühlungsborn: Tysk toppencamping vid havet

  Ett glittrande klart havsbad vid en mjuk vit sandstrand. Ja, det handlar inte om Karibien utan om Östersjökusten väster om Rostock. Här har vi funnit en campingplats av den bästa sorten, en plats att njuta på.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2017-05-25 10:10

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1501 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 539 fristående campingplatser och 557 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 405 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2019-03

 • Husvagn & Camping 2019-01

 • Husvagn & Camping 2018-12

 • Husvagn & Camping 2018-11

 • Husvagn & Camping 2018-10

 • Husvagn & Camping 2018-09

 • Husvagn & Camping 2018-08

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842