Rigeleje Strand Camping: Trivseln är poängen

Publicerad

"Kolla små platser" är kommentarer vi fått från våra läsare. Och det var just vad vi gjorde, när vi besökte Rigeleje Strand Camping på vackra Österlen.

Ett stenkast från denna fantastiska strand gör Rigeleje Strand Camping mycket populär.

Sigge är campingens egen hustomte som tar väl vara på nya gäster.

Läge: 8 poäng

Från Åhus till Stenshuvud har du en 32 kilometer lång strandremsa längs Hanöbukten. Sanden är vit som mjöl och för tankarna till Karibiens stränder. Här, inte så långt från Degerberga, hittar vi campingen i en talldunge. Många av gästerna kan se det blå havet glittra mellan trädstammarna och alla har bara några steg ner till stranden. På sommarsäsongen finns ett café och kiosk och ibland kommer fiskaren och säljer fisk i den typiska ålaboden vid stranden. Du befinner dig på Österlen mitt emellan Åhus och Simrishamn.

Standard: 5 poäng

Detta är en mycket enkel anläggning, men det finns duschar, toaletter och kök med ugn/mikro och diskplats. Den bästa duschen har faktiskt kakel på väggarna men sammantaget är standarden inte särskilt hög. Det finns latrintömningsplats men ingen möjlighet att tömma fasta tankar.

Service: 8 poäng

Campingen är öppen hela året, men har bemanning i receptionen/caféet endast på sommaren. Vi kom en dag i maj och hittade då en gul lapp på ett fönster. En lapp som ledde oss till Sigge, en av gästerna. Vi blev mycket väl mottagna och fick förstklassig information.

Servicehuset på campingen är enkelt men trivsamt.

Skötsel: 6 poäng

Viljan att bygga ut och förbättra har länge funnits hos ägaren, men ständiga överklaganden från grannar har satt stopp. Campingområdet, som är en ren naturplats, är krattad och fri från skräp. Det finns tre olika röda hus där man hittar duschar, toaletter och så vidare. I det minsta huset inne på campingen är det rent och prydligt men i övrigt enkelt. I och runt husen vid stranden är städningen och skötseln okej.

Framkomlighet: 3 poäng

Detta är inte den bästa platsen att fara till om man är beroende av rullstol eller rullator. Det finns en toalett och dusch i marknivå som går att använda. Området som består av tallmo och sand är det förstås svårt att ta sig fram i.

Lekplats: 6 poäng

Lekplatsen ser trevlig ut med en klätterställning med rutschkana och gungor. Strax intill väntar sandstranden med oändligt med sand att bygga med. Havet är lite vanskligt med underströmmar, så vuxna måste vara med när barnen badar.

Campingtomt: 6 poäng

Att komma till Rigeleje Strand är inte att komma till 60 inrutade och markerade tomter, utan här möts du av en enda skogstomt som 60 ekipage får dela på. Fyrametersregeln är ett måste. Det är relativt plant men gott om träd. Alla har tillgång till 16 ampère el. Att bo så här är förstås väldigt naturskönt och dessutom har du gott om skugga under heta sommardagar.

Barnen såg ut att ha riktigt kul på lekplatsen.

Säkerhet: 6 poäng

Här finns inga bommar, inhägnader eller vakter. Men vi gissar att den sociala kontrollen är god, då det finns gott om säsongsboende gäster. Säkerhetsavstånden fanns det inget att anmärka på och vi såg flera brandsläckare utplacerade. På stranden finns livräddningsutrustning och larmnummer uppsatta.

Miljö: 5 poäng

Några speciella arrangemang för miljön fanns inte, men vid sopstationen fanns behållare för metall, glas, engångsgrillar och brännbart.

Helhetsintryck: 8 poäng

När vi kom till Rigeleje fick vi nästan känslan av att vara på en klubbcamping, alla hälsade och många kom och pratade med oss. Trots den enkla standarden kändes denna plats mycket trivsam. Havet och stranden är förstås förströelse nummer ett här, men närheten till det stora utbud av turistmål som Österlen står för är värdefullt om vädret sviker.

Det finns en 18-håls minigolfbana som är öppen under sommaren. Gott om promenadmöjligheter i sommarstugeområdet intill och cykelväg ända till Åhus (20 km). Det finns säsongsgäster som återkommit hit i 40 år, ett gott betyg för platsen.

En spång till havet underlättar framkomligheten.

Campingkollens poäng
(Där skalan är 1–10 och 5 utgör godkänt men inte mer)

Läge: 8
Service: 8
Standard: 5
Skötsel: 6
Framkomlighet: 3
Lekplats: 6
Campingtomt: 6
Säkerhet: 6
Miljö: 5
Helhetsintryck: 8

Totalt: 61

Rigeleje Strand Camping

FC 176 Rigeleje Strand Camping
Rigelejevägen 4
297 95 Degerberga

Telefon: 044-35 12 79, 070-524 73 70

Hemsida: www.rigelejestrand.se

Prisbild: 230 kronor inklusive el (maj 2016), 10 kronor i dusch

Öppet: Hela året

GPS: N 55° 46' 51'', E 14° 11' 52''

Skogen blir till en enda tomt som alla varligt får dela på.

Husvagn & Camping har testat och betygsatt svenska campingplatser sedan 2006. Läs om fler betygsatta campingplatser här!

 

 

Katten Herman tyckte precis som Helen och Tony Andersen från Trelleborg att livet på Rigeleje Strand var trivsamt.

On
Off

2 kommentarer

 • Slite Strandby & Camping: Havsbad som vid Medelhavet

  Slite Strandby & Camping: Havsbad som vid Medelhavet

  Slite Strandby & Camping blickar framåt. I fjol tog en ny entreprenör över anläggningen och nu vill man satsa på den havsnära campingen ett stenkast från Slite centrum.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-08-19 08:03

 • Hörsjöns camping: Campa billigt vid Nissastigen

  Hörsjöns camping: Campa billigt vid Nissastigen

  I en skogsglänta med utsikt över en liten tjärn. Så idylliskt kan det vara att övernatta i Smålandsstenar. Men inte dyrare än många ställplatser.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-08-14 08:02

 • Kalvholmens Camping: Naturskön skärgårdscamping

  Kalvholmens Camping: Naturskön skärgårdscamping

  Sankta Anna var sjöfararnas helgon och namngivare till den skärgård där vi funnit Kalvholmens Camping. Kanske håller helgonet än idag ett vakande öga över besökarna till denna natursköna plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-07-11 08:35

 • Furuviks havscamping: En camping för bad och nöjen

  Furuviks havscamping: En camping för bad och nöjen

  Ett nöjesfält, en djurpark, hotell och havsbad. Ja, allt ligger på samma ställe och har kompletterats med en välutrustad camping. Samlingsnamnet för härligheten är Furuvik.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-07-10 07:20

 • De Papillon Camping: En plats för avkoppling och lek

  De Papillon Camping: En plats för avkoppling och lek

  Nederländerna är riktigt bra på camping. Här vill vi presentera en av landets många superanläggningar. En fantastisk barnvänlig plats att pusta ut på när man kanske suttit i bilen under en lång resa.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-06-18 09:26

 • First Camp Åhus-Kristianstad: Trivsamt och rent

  First Camp Åhus-Kristianstad: Trivsamt och rent

  Efter att ha ägts av ett tyskt företag och skötts i disciplinerad preussisk anda, drivs anrika Åhus camping sedan ett par år tillbaka av kedjan First Camp. Vi har kollat om de lever de upp till sin fyrstjärniga status och om andan blivit mera tillåtande.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-05-17 07:46

 • Campingkollen: Råbocka familjecamping – en doft av sommar

  Campingkollen: Råbocka familjecamping – en doft av sommar

  I Ängelholm i Skåne hittar du en genuint klassisk sommarcamping direkt vid havet. Men sviker solen och värmen har staden mer att erbjuda sina gäster än bara bad.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-04-09 09:10

 • Burgsviks camping: Gemyt på Gotland

  Burgsviks camping: Gemyt på Gotland

  I Burgsvik fann vi en mysig familjecamping med pool och restaurang. Och här befinner du dig nära raukarnas land med majestätiska Hoburgsgubben på cykelavstånd.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-03-23 14:14

 • Töcksfors Camping & Fritid: Campa på gränsen

  Töcksfors Camping & Fritid: Campa på gränsen

  Töcksfors är norrmännens shoppingmekka, Dalslands kanals sista slussområde och plats för en liten trevlig camping bara ett stenkast från E18.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-01-15 09:57

 • Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Nu har det hänt igen. Vi har lockats till en camping för att ordet resort ingått i namnet. Trott att vi skulle komma till något extra och blivit besvikna. Främby Udde Resort hade kunnat bättre. Men det fina läget vid sjön Runn ger poäng.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-12-01 08:52

 • Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  – Vi är positivt förvånade, säger Lars-Erik och Marie Malmström från Örebro. Och vid vårt besök framkom tydligt att Silverhöjdens Camping håller på att bli en riktigt fin plats tack vare ny regi sedan ett par år.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-11-18 10:20

 • Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Vill du uppleva den välkända solnedgången över Kalmarsund, eller bo på en ort som dragit till sig gourmetkockar och konstnärer som en blomsteräng drar till sig bin? Då skall du ta dig till Kapelludden Camping & Stugor i Borgholm.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-10-19 15:18

 • Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Mitt emellan två av Sveriges största industriminnen, Lövstabruk och Forsmark, ligger en liten by som heter Berkinge. Och här mitt i skogen vid en sjö fann vi en camping, vars namn du skall lägga på minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-10 14:47

 • Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsviken är ett naturreservat och tillhör världsarvet Höga kusten som UNESCO valt att värna om. Norrfällsvikens Camping är en fin representant för denna värdefulla plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-07 12:29

 • Lägg Burträsk på minnet

  Lägg Burträsk på minnet

  Burträsk har gjort sig känt för den goda Västerbottensosten. Om vintern ligger samhället i dvala, men under den korta sommaren blommar orten upp i ordets rätta bemärkelse. Detta märks inte minst på den fina campingplatsen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-08-08 11:50

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1560 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 566 fristående campingplatser och 617 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 377 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2019-08

 • Husvagn & Camping 2019-07

 • Husvagn & Camping 2019-06

 • Husvagn & Camping 2019-05

 • Husvagn & Camping 2019-04

 • Husvagn & Camping 2019-03

 • Husvagn & Camping 2019-02

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842