Rigeleje Strand Camping: Trivseln är poängen

Publicerad

"Kolla små platser" är kommentarer vi fått från våra läsare. Och det var just vad vi gjorde, när vi besökte Rigeleje Strand Camping på vackra Österlen.

Ett stenkast från denna fantastiska strand gör Rigeleje Strand Camping mycket populär.

Sigge är campingens egen hustomte som tar väl vara på nya gäster.

Läge: 8 poäng

Från Åhus till Stenshuvud har du en 32 kilometer lång strandremsa längs Hanöbukten. Sanden är vit som mjöl och för tankarna till Karibiens stränder. Här, inte så långt från Degerberga, hittar vi campingen i en talldunge. Många av gästerna kan se det blå havet glittra mellan trädstammarna och alla har bara några steg ner till stranden. På sommarsäsongen finns ett café och kiosk och ibland kommer fiskaren och säljer fisk i den typiska ålaboden vid stranden. Du befinner dig på Österlen mitt emellan Åhus och Simrishamn.

Standard: 5 poäng

Detta är en mycket enkel anläggning, men det finns duschar, toaletter och kök med ugn/mikro och diskplats. Den bästa duschen har faktiskt kakel på väggarna men sammantaget är standarden inte särskilt hög. Det finns latrintömningsplats men ingen möjlighet att tömma fasta tankar.

Service: 8 poäng

Campingen är öppen hela året, men har bemanning i receptionen/caféet endast på sommaren. Vi kom en dag i maj och hittade då en gul lapp på ett fönster. En lapp som ledde oss till Sigge, en av gästerna. Vi blev mycket väl mottagna och fick förstklassig information.

Servicehuset på campingen är enkelt men trivsamt.

Skötsel: 6 poäng

Viljan att bygga ut och förbättra har länge funnits hos ägaren, men ständiga överklaganden från grannar har satt stopp. Campingområdet, som är en ren naturplats, är krattad och fri från skräp. Det finns tre olika röda hus där man hittar duschar, toaletter och så vidare. I det minsta huset inne på campingen är det rent och prydligt men i övrigt enkelt. I och runt husen vid stranden är städningen och skötseln okej.

Framkomlighet: 3 poäng

Detta är inte den bästa platsen att fara till om man är beroende av rullstol eller rullator. Det finns en toalett och dusch i marknivå som går att använda. Området som består av tallmo och sand är det förstås svårt att ta sig fram i.

Lekplats: 6 poäng

Lekplatsen ser trevlig ut med en klätterställning med rutschkana och gungor. Strax intill väntar sandstranden med oändligt med sand att bygga med. Havet är lite vanskligt med underströmmar, så vuxna måste vara med när barnen badar.

Campingtomt: 6 poäng

Att komma till Rigeleje Strand är inte att komma till 60 inrutade och markerade tomter, utan här möts du av en enda skogstomt som 60 ekipage får dela på. Fyrametersregeln är ett måste. Det är relativt plant men gott om träd. Alla har tillgång till 16 ampère el. Att bo så här är förstås väldigt naturskönt och dessutom har du gott om skugga under heta sommardagar.

Barnen såg ut att ha riktigt kul på lekplatsen.

Säkerhet: 6 poäng

Här finns inga bommar, inhägnader eller vakter. Men vi gissar att den sociala kontrollen är god, då det finns gott om säsongsboende gäster. Säkerhetsavstånden fanns det inget att anmärka på och vi såg flera brandsläckare utplacerade. På stranden finns livräddningsutrustning och larmnummer uppsatta.

Miljö: 5 poäng

Några speciella arrangemang för miljön fanns inte, men vid sopstationen fanns behållare för metall, glas, engångsgrillar och brännbart.

Helhetsintryck: 8 poäng

När vi kom till Rigeleje fick vi nästan känslan av att vara på en klubbcamping, alla hälsade och många kom och pratade med oss. Trots den enkla standarden kändes denna plats mycket trivsam. Havet och stranden är förstås förströelse nummer ett här, men närheten till det stora utbud av turistmål som Österlen står för är värdefullt om vädret sviker.

Det finns en 18-håls minigolfbana som är öppen under sommaren. Gott om promenadmöjligheter i sommarstugeområdet intill och cykelväg ända till Åhus (20 km). Det finns säsongsgäster som återkommit hit i 40 år, ett gott betyg för platsen.

En spång till havet underlättar framkomligheten.

Campingkollens poäng
(Där skalan är 1–10 och 5 utgör godkänt men inte mer)

Läge: 8
Service: 8
Standard: 5
Skötsel: 6
Framkomlighet: 3
Lekplats: 6
Campingtomt: 6
Säkerhet: 6
Miljö: 5
Helhetsintryck: 8

Totalt: 61

Rigeleje Strand Camping

FC 176 Rigeleje Strand Camping
Rigelejevägen 4
297 95 Degerberga

Telefon: 044-35 12 79, 070-524 73 70

Hemsida: www.rigelejestrand.se

Prisbild: 230 kronor inklusive el (maj 2016), 10 kronor i dusch

Öppet: Hela året

GPS: N 55° 46' 51'', E 14° 11' 52''

Skogen blir till en enda tomt som alla varligt får dela på.

Husvagn & Camping har testat och betygsatt svenska campingplatser sedan 2006. Läs om fler betygsatta campingplatser här!

 

 

Katten Herman tyckte precis som Helen och Tony Andersen från Trelleborg att livet på Rigeleje Strand var trivsamt.

On
Off

2 kommentarer

 • Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Direkt vid E4:an, inbäddad i grönska vid en badsjö. Det är säkert många som önskar sig detta när kvällen närmar sig under semesterresan. Norr om Örnsköldsvik finns precis en sådan plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-11-14 08:47

 • Fossen Camping: Vid hav och klippor

  Fossen Camping: Vid hav och klippor

  En enkel men rofylld Västkustcamping skulle kunna bli slutomdömet om Fossen Camping. Men det är också en plats fylld av glada barfotabarn som springer runt på härliga grönytor, och av människor som solar på klipporna vid Gullmarsfjorden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-10-13 07:46

 • Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Sverige har en skatt av små campingplatser belägna vid en insjö med både bad och härligt campingliv. En typisk sådan plats är Osby Camping.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-20 07:32

 • Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget är den mest närbelägna campingen för ett besök i Karlstad och därmed är det välkommet att anläggningen är öppen året om. Men som semestermål gör sig platsen allra bäst på sommaren när det är badväder.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-15 07:01

 • Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Behöver ni en övernattningsplats i Småland en sommarkväll ska ni lägga Östanå i Vetlanda på minnet. Här kan man ta ett dopp i sjön, gå en promenad längs rösad led eller kanske till och med spela golf på 18-hålsbanan som gränsar till campingen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-22 07:25

 • Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  En nästan ny camping vid Norrlandskusten med ett havsbad som för tankarna till Rivieran. Så kan Sörfjärdens Camping enkelt beskrivas. När sommaren slår till är detta en anläggning som du bör ha i minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-19 07:54

 • Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Laxtrappan vid Sikfors Camping är en del av naturupplevelsen som campingen erbjuder, och friden vid Piteälvens strand går nästan att ta på. Den här kollen handlar om en liten camping i en storslagen natur.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-27 07:08

 • Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Camping och nöje i Göteborg stavas Liseberg. De två mest centrala campingplatserna ingår i det välkända nöjesföretaget, Lisebergsbyn och Lisebergs Camping Askim Strand. Vi har kollat in den sistnämnda.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-25 07:48

 • Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village Camping & Bungalow Park är namnet på en utomordentligt bra anläggning att bo på vid ett besök i Rom. Receptionen är inte bara öppen hela dygnet utan ger all information du kan behöva för att du smidigt ska kunna ta dig till den sevärda staden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-07 06:36

 • Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  I Vimmerby påminns man överallt om Astrid Lindgrens böcker och dess karaktärer. Karaktärs-hotellet är ett bevis och vid detta hotell ligger också en camping som vi har kikat lite närmare på.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-06-20 08:25

 • Bästa campingarna sedan 2017

  Bästa campingarna sedan 2017

  Vilken är egentligen den bästa campinganläggningen? Beroende på vem eller vilka man frågar kommer också svaren att vara olika. Vår testpanel, de multirutinerade Catharina och Lars-Åke Höglund, har testat hundratals olika campingplatser med varierande betyg. I denna artikel har vi kikat på de som fick högst betyg vid deras besök. Kanske är det någon av dessa som lockar att möjligtvis prova något nytt 2022?

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-25 07:22

 • Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Man skulle kanske kunna säga Kalmars Riviera, för Vita Sands Camping söder om Kalmar är ett riktigt paradis för badtokiga.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-18 07:26

 • Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta Camping eller Österby Camping, välj det du vill för det handlar om samma plats. En liten sörmländsk pärla som erbjuder billig övernattning och kanske ett dopp i sjön.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-04-07 07:09

 • Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Om du har suttit en sommarkväll på kanalbanken vid Vassbacken, då vet du hur härligt det kan vara. Här på Göta kanals västgötasida fann vi en liten men välutrustad campingplats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-02-28 07:37

 • Norbergs camping: Liten välordnad klubbcamping

  Norbergs camping: Liten välordnad klubbcamping

  Caravan Club of Sweden är en av Sveriges största campingägare. I Norberg har klubben en plats där de också välkomnar andra campare än bara medlemmar. Klubbplatser präglas ofta av något speciellt, så också Norbergs.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-02-04 07:19

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2023-02

 • Husvagn & Camping 2022-12

 • Husvagn & Camping 2022-11

 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206