Rigeleje Strand Camping: Trivseln är poängen

Publicerad

"Kolla små platser" är kommentarer vi fått från våra läsare. Och det var just vad vi gjorde, när vi besökte Rigeleje Strand Camping på vackra Österlen.

Ett stenkast från denna fantastiska strand gör Rigeleje Strand Camping mycket populär.

Sigge är campingens egen hustomte som tar väl vara på nya gäster.

Läge: 8 poäng

Från Åhus till Stenshuvud har du en 32 kilometer lång strandremsa längs Hanöbukten. Sanden är vit som mjöl och för tankarna till Karibiens stränder. Här, inte så långt från Degerberga, hittar vi campingen i en talldunge. Många av gästerna kan se det blå havet glittra mellan trädstammarna och alla har bara några steg ner till stranden. På sommarsäsongen finns ett café och kiosk och ibland kommer fiskaren och säljer fisk i den typiska ålaboden vid stranden. Du befinner dig på Österlen mitt emellan Åhus och Simrishamn.

Standard: 5 poäng

Detta är en mycket enkel anläggning, men det finns duschar, toaletter och kök med ugn/mikro och diskplats. Den bästa duschen har faktiskt kakel på väggarna men sammantaget är standarden inte särskilt hög. Det finns latrintömningsplats men ingen möjlighet att tömma fasta tankar.

Service: 8 poäng

Campingen är öppen hela året, men har bemanning i receptionen/caféet endast på sommaren. Vi kom en dag i maj och hittade då en gul lapp på ett fönster. En lapp som ledde oss till Sigge, en av gästerna. Vi blev mycket väl mottagna och fick förstklassig information.

Servicehuset på campingen är enkelt men trivsamt.

Skötsel: 6 poäng

Viljan att bygga ut och förbättra har länge funnits hos ägaren, men ständiga överklaganden från grannar har satt stopp. Campingområdet, som är en ren naturplats, är krattad och fri från skräp. Det finns tre olika röda hus där man hittar duschar, toaletter och så vidare. I det minsta huset inne på campingen är det rent och prydligt men i övrigt enkelt. I och runt husen vid stranden är städningen och skötseln okej.

Framkomlighet: 3 poäng

Detta är inte den bästa platsen att fara till om man är beroende av rullstol eller rullator. Det finns en toalett och dusch i marknivå som går att använda. Området som består av tallmo och sand är det förstås svårt att ta sig fram i.

Lekplats: 6 poäng

Lekplatsen ser trevlig ut med en klätterställning med rutschkana och gungor. Strax intill väntar sandstranden med oändligt med sand att bygga med. Havet är lite vanskligt med underströmmar, så vuxna måste vara med när barnen badar.

Campingtomt: 6 poäng

Att komma till Rigeleje Strand är inte att komma till 60 inrutade och markerade tomter, utan här möts du av en enda skogstomt som 60 ekipage får dela på. Fyrametersregeln är ett måste. Det är relativt plant men gott om träd. Alla har tillgång till 16 ampère el. Att bo så här är förstås väldigt naturskönt och dessutom har du gott om skugga under heta sommardagar.

Barnen såg ut att ha riktigt kul på lekplatsen.

Säkerhet: 6 poäng

Här finns inga bommar, inhägnader eller vakter. Men vi gissar att den sociala kontrollen är god, då det finns gott om säsongsboende gäster. Säkerhetsavstånden fanns det inget att anmärka på och vi såg flera brandsläckare utplacerade. På stranden finns livräddningsutrustning och larmnummer uppsatta.

Miljö: 5 poäng

Några speciella arrangemang för miljön fanns inte, men vid sopstationen fanns behållare för metall, glas, engångsgrillar och brännbart.

Helhetsintryck: 8 poäng

När vi kom till Rigeleje fick vi nästan känslan av att vara på en klubbcamping, alla hälsade och många kom och pratade med oss. Trots den enkla standarden kändes denna plats mycket trivsam. Havet och stranden är förstås förströelse nummer ett här, men närheten till det stora utbud av turistmål som Österlen står för är värdefullt om vädret sviker.

Det finns en 18-håls minigolfbana som är öppen under sommaren. Gott om promenadmöjligheter i sommarstugeområdet intill och cykelväg ända till Åhus (20 km). Det finns säsongsgäster som återkommit hit i 40 år, ett gott betyg för platsen.

En spång till havet underlättar framkomligheten.

Campingkollens poäng
(Där skalan är 1–10 och 5 utgör godkänt men inte mer)

Läge: 8
Service: 8
Standard: 5
Skötsel: 6
Framkomlighet: 3
Lekplats: 6
Campingtomt: 6
Säkerhet: 6
Miljö: 5
Helhetsintryck: 8

Totalt: 61

Rigeleje Strand Camping

FC 176 Rigeleje Strand Camping
Rigelejevägen 4
297 95 Degerberga

Telefon: 044-35 12 79, 070-524 73 70

Hemsida: www.rigelejestrand.se

Prisbild: 230 kronor inklusive el (maj 2016), 10 kronor i dusch

Öppet: Hela året

GPS: N 55° 46' 51'', E 14° 11' 52''

Skogen blir till en enda tomt som alla varligt får dela på.

Husvagn & Camping har testat och betygsatt svenska campingplatser sedan 2006. Läs om fler betygsatta campingplatser här!

 

 

Katten Herman tyckte precis som Helen och Tony Andersen från Trelleborg att livet på Rigeleje Strand var trivsamt.

On
Off

2 kommentarer

 • Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Nu har det hänt igen. Vi har lockats till en camping för att ordet resort ingått i namnet. Trott att vi skulle komma till något extra och blivit besvikna. Främby Udde Resort hade kunnat bättre. Men det fina läget vid sjön Runn ger poäng.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-12-01 08:52

 • Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  – Vi är positivt förvånade, säger Lars-Erik och Marie Malmström från Örebro. Och vid vårt besök framkom tydligt att Silverhöjdens Camping håller på att bli en riktigt fin plats tack vare ny regi sedan ett par år.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-11-18 10:20

 • Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Vill du uppleva den välkända solnedgången över Kalmarsund, eller bo på en ort som dragit till sig gourmetkockar och konstnärer som en blomsteräng drar till sig bin? Då skall du ta dig till Kapelludden Camping & Stugor i Borgholm.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-10-19 15:18

 • Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Mitt emellan två av Sveriges största industriminnen, Lövstabruk och Forsmark, ligger en liten by som heter Berkinge. Och här mitt i skogen vid en sjö fann vi en camping, vars namn du skall lägga på minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-10 14:47

 • Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsviken är ett naturreservat och tillhör världsarvet Höga kusten som UNESCO valt att värna om. Norrfällsvikens Camping är en fin representant för denna värdefulla plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-07 12:29

 • Lägg Burträsk på minnet

  Lägg Burträsk på minnet

  Burträsk har gjort sig känt för den goda Västerbottensosten. Om vintern ligger samhället i dvala, men under den korta sommaren blommar orten upp i ordets rätta bemärkelse. Detta märks inte minst på den fina campingplatsen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-08-08 11:50

 • Hagöns camping – en camping i tiden

  Hagöns camping – en camping i tiden

  Ett hav av husvagnar, gammalt och slitet, så var min bild av Hagöns Camping. Men efter vårt besök blev bilden verkligen annorlunda. Trots sin höga ålder är Hagöns Camping mycket välbehållen, helt enkelt en camping i tiden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-08-07 13:53

 • Campingkollen: Aspen Camping – ett prisvärt alternativ

  Campingkollen: Aspen Camping – ett prisvärt alternativ

  Du har säkert sett campingen från E20 när du närmat dig Göteborg från norr. En perfekt övernattningsplats eller bas för Göteborgsbesöket, men knappast ett semestermål för längre vistelse.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-07-13 08:27

 • High Chaparral: Camping på västernvis

  High Chaparral: Camping på västernvis

  Aldrig har man väl sett så många cowboyhattar eller barn med leksakspistoler som på High Chaparrals Camping. Denna sommarcamping är starkt förknippad med temaparken med samma namn.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-07-05 08:55

 • Campingkollen: Turistvänligt i Salzburg

  Campingkollen: Turistvänligt i Salzburg

  Grüss Gott, säger en man vänligt när vi stiger in i receptionen på Salzburg-Nord-Sam Camping. Det visar sig att vi funnit en optimal bas för vårt besök i staden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-06-16 23:02

 • Mer bohuslänskt kan det inte bli

  Mer bohuslänskt kan det inte bli

  Vill du få ditt lystmäte av klippor och salta bad, ja helt enkelt av naturen i Bohuslän, då är First Camp Solvik-Kungshamn ett perfekt val. En mycket barnvänlig anläggning med cykelbana till Smögens brygga.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-03-20 11:37

 • Campingkollen: Camp Grinsby

  Campingkollen: Camp Grinsby

  Om du har suttit med ditt morgonkaffe och sett ut över Stora Bör eller sett lägereldarna om kvällen, då vet du att Camp Grinsby är en sällsynt vacker plats. Här kan ung som gammal njuta av ett rikt friluftsliv.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-02-20 08:38

 • Campingkollen: Doro camping Lappland

  Campingkollen: Doro camping Lappland

  Tyskar, holländare, norrmän och danskar, tillsammans vilar vi ut på en äng i Dorotea. Alla tycker säkert att de hittat en perfekt övernattningsplats på Doro Camping Lappland. Reportaget kommer från Husvagn & Camping nr 12-2017.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-01-29 15:46

 • Campingkollen: Rullsands camping

  Campingkollen: Rullsands camping

  Rullsand är campingen som bjuder en ny besökare på överraskning. Tänk dig en camping mitt i skogen, där du bara några steg bakom en skogsridå möter havet och en strand som vore du på Rivieran.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2017-09-04 14:56

 • Campingpark Kühlungsborn: Tysk toppencamping vid havet

  Campingpark Kühlungsborn: Tysk toppencamping vid havet

  Ett glittrande klart havsbad vid en mjuk vit sandstrand. Ja, det handlar inte om Karibien utan om Östersjökusten väster om Rostock. Här har vi funnit en campingplats av den bästa sorten, en plats att njuta på.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2017-05-25 10:10

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1501 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 539 fristående campingplatser och 557 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 405 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2019-03

 • Husvagn & Camping 2019-01

 • Husvagn & Camping 2018-12

 • Husvagn & Camping 2018-11

 • Husvagn & Camping 2018-10

 • Husvagn & Camping 2018-09

 • Husvagn & Camping 2018-08

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842