Bomstadbadens Camping: Vackert beläget vid sjön

Publicerad

När dagarna är som mörkast går våra tankar till de ljusa sommarkvällarna vi tillbringade vid Vänern på Bomstadbadens Camping. Att utse landets vackrast belägna camping skulle vara omöjligt men här har vi säkert en kandidat.

Närheten till Vänern betyder mycket för platsen.

Läge: 8 poäng

När du kommer till Karlstad ska du köra E18 mot Oslo. Vid Bergviks köpcenter tar du av och sedan är det skyltat de sista fyra kilometrarna. I en talldunge på Vänerns nordligaste strand hittar du Bomstadbadens Camping. Sjöutsikt och skugga är det gott om på denna plats. Från mitten av juni till slutet av augusti går det buss varje timme till Karlstads centrum, nio kilometer bort. Ett annat köpcentrum är Bergvik och dit är det fyra kilometer. Bergvik är jättestort och här finns även Ikea. Detta är förstås en typisk sommarcamping, men du kan fara hit och njuta av stillheten hela året.

Service: 9 poäng

Mycket vänligt mottagande, och ingen sur min när jag utnyttjade min ACSI-rabatt. Bra informativ broschyr om platsen och generösa öppettider. Dessutom har alltid någon ur personalen jour och telefonnummer sitter på receptionsdörren. Butik med bra sortiment och restaurang (maj–augusti).

Standard på gemensamma anläggningar: 8 poäng

Det första du möter är en modern reception som delar lokal med butik och en liten kaffeservering. Campingen är långsmal och bland tallarna ligger mängder av små röda hus, de mindre är för övernattning och de större för service. Totalt är det fem servicehus varav fyra känns ganska nya. Du har tillgång till moderna välutrustade kök, i ett finns det diskmaskin. Det är en sådan där du ställer in disk utan diskmedel och plockar ut den ren efter en minut. I tre av servicehusen är det familjebadrum, totalt ganska många sådana. Det finns ett jättefint barnbadrum med handfat, toaletter och duschar anpassade för de minsta. Det finns även ett tjusigt relaxrum med bastu och bubbelpool, men det får gästerna betala extra för. Latrintömning på flera ställen och plats för tömning av fasta tankar. Även särskilt hundbad.

Skötsel på gemensamma anläggningar: 7 poäng

Den yttre vården syntes god, trädgårdsarbetet var i full gång när vi besökte platsen i början av juni. Blommor hade satts i krukor och rabatterna runt receptionen var snyggt rensade. Inomhusstädningen kunde nog ha varit bättre på vissa ställen.Mitt emot de mest frekventerade servicehusen låg en grushög, utnötta kabelvindor och en gammal traktorskopa med mera. Sådant förtar lite av trivseln.

Fina, moderna välutrustade kök.

Framkomlighet: 7 poäng

Att campa här är att campa i skogen, vilket innebär att den som har rullstol, rullator eller barnvagn bör be om en plats nära någon av de grusvägar som finns. Handikappanpassade toaletter finns det flera och de är både rymliga och fina. 

En bra sak är dörröppnare vid receptionen/affären. Det är inte lika lätt att ta sig in i servicehuset, då du först måste aktivera en dörröppnare som sitter bredvid på väggen och sedan få upp en tung dörr.

Lekplats: 8 poäng

Mitt på campingen finns en välutrustad lekplats med bland annat roliga klätteranordningar, men campingen är stor och några gungor i ytterkanterna hade nog varit uppskattat. På stranden finns en hoppmatta och ute i vattnet en lekborg med rutschkana. Sandstrand och barnvänligt långgrunt bad. Lekledare för barnen på sommarveckorna är gratis. En hinderbana var under upprustning och skall enligt campingen vara klar hösten 2016.

Campingtomt: 6 poäng

Bomstadbadens Camping har 300 tomter och de är som nämnts alla placerade i skogen. Detta gör att de flesta av gästerna står lite oregelbundet, något som många campare uppskattar. Det är ofrånkomligt att det är lite snett och vint på sina ställen och träd som lurar. Men generellt så kommer nog de flesta på plats utan större besvär. Många har sjöutsikt och alla kan njuta av skogens tystnad.

Eltillgången är 10 ampère.

Campingen har två minigolfanläggningar.

Säkerhet: 6 poäng

Trots att husvagnar och husbilar står lite här och var, så verkade säkerhetsavstånden vara mycket bra överallt, även bland säsongsgästerna. Det är gott om brandposter, och på stranden hänger flera livbojar.

Bommar till området gör det omöjligt för objudna gäster med bil. På sommaren bevakas området tre kvällar i veckan av ett vaktbolag.

Jourtelefonnummer finns anslaget och personal finns tillgänglig dygnet runt.

Miljö: 8 poäng

Luftvärmepumpar ser till att dra ner kostnaderna för uppvärmning i servicehusen. 

Du har möjlighet till komplett källsortering av dina sopor.

Helhetsintryck: 8 poäng

Sedan 1927 har campingen drivits av samma familj. Idag ingår de i campingkedjan SweCamp men är fortfarande en privatägd anläggning. Det vackra läget i Vänerns norra skärgård gör platsen trivsam och när kvällen kommer kan du uppleva den där ljuvliga tystnaden som det kan bli att bo i skogen. Sjön bjuder på gratis bad och fiske. Det finns en vanlig minigolfbana och en mer som en kopia av en golfbana. Trampbåtar och cyklar finns att hyra. Det finns en promenadslinga på 2,7 kilometer. Inte minst bra för hundägare som dessutom har anvisad plats för hundbad både inomhus och vid sjön. Sommarrestaurangen vid stranden har både lunch och kvällsservering. Karlstad nio kilometer bort är en fantastiskt trevlig svensk stad, missa inte Länsmuseet. Alster Herrgård söder om staden är ett utflyktsmål som du kan läsa mer om på nästa sida.

Fakta: Bomstadbaden

S9 Karlstad SweCamp Bomstadbaden
Bomstadsvägen 640
53 46 Karlstad
Telefon: 054-53 50 68
Hemsida: www.bomstadbaden.se
E-post: info@bomstadbaden.se
Öppet: Året runt
Prisbild: 230–340 kronor, dusch 5 kronor för tre minuter
GPS: N 59° 21' 44'', E 13° 21' 32''

Oregelbundna platser ger ofta liv åt en camping, men kan vara lite ojämna och svåråtkomliga.

Snabbguide testpoäng

Skalan är 1–10 och 5 utgör godkänt men inte mer. 

Läge: 8
Service: 9
Standard: 8
Skötsel: 7
Framkomlighet: 7
Lekplats: 8
Campingtomt: 6
Säkerhet: 8
Miljö: 8
Helhetsintryck: 8
Summa poäng: 77

On
Off

0 kommentarer

 • Slite Strandby & Camping: Havsbad som vid Medelhavet

  Slite Strandby & Camping: Havsbad som vid Medelhavet

  Slite Strandby & Camping blickar framåt. I fjol tog en ny entreprenör över anläggningen och nu vill man satsa på den havsnära campingen ett stenkast från Slite centrum.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-08-19 08:03

 • Hörsjöns camping: Campa billigt vid Nissastigen

  Hörsjöns camping: Campa billigt vid Nissastigen

  I en skogsglänta med utsikt över en liten tjärn. Så idylliskt kan det vara att övernatta i Smålandsstenar. Men inte dyrare än många ställplatser.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-08-14 08:02

 • Kalvholmens Camping: Naturskön skärgårdscamping

  Kalvholmens Camping: Naturskön skärgårdscamping

  Sankta Anna var sjöfararnas helgon och namngivare till den skärgård där vi funnit Kalvholmens Camping. Kanske håller helgonet än idag ett vakande öga över besökarna till denna natursköna plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-07-11 08:35

 • Furuviks havscamping: En camping för bad och nöjen

  Furuviks havscamping: En camping för bad och nöjen

  Ett nöjesfält, en djurpark, hotell och havsbad. Ja, allt ligger på samma ställe och har kompletterats med en välutrustad camping. Samlingsnamnet för härligheten är Furuvik.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-07-10 07:20

 • De Papillon Camping: En plats för avkoppling och lek

  De Papillon Camping: En plats för avkoppling och lek

  Nederländerna är riktigt bra på camping. Här vill vi presentera en av landets många superanläggningar. En fantastisk barnvänlig plats att pusta ut på när man kanske suttit i bilen under en lång resa.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-06-18 09:26

 • First Camp Åhus-Kristianstad: Trivsamt och rent

  First Camp Åhus-Kristianstad: Trivsamt och rent

  Efter att ha ägts av ett tyskt företag och skötts i disciplinerad preussisk anda, drivs anrika Åhus camping sedan ett par år tillbaka av kedjan First Camp. Vi har kollat om de lever de upp till sin fyrstjärniga status och om andan blivit mera tillåtande.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-05-17 07:46

 • Campingkollen: Råbocka familjecamping – en doft av sommar

  Campingkollen: Råbocka familjecamping – en doft av sommar

  I Ängelholm i Skåne hittar du en genuint klassisk sommarcamping direkt vid havet. Men sviker solen och värmen har staden mer att erbjuda sina gäster än bara bad.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-04-09 09:10

 • Burgsviks camping: Gemyt på Gotland

  Burgsviks camping: Gemyt på Gotland

  I Burgsvik fann vi en mysig familjecamping med pool och restaurang. Och här befinner du dig nära raukarnas land med majestätiska Hoburgsgubben på cykelavstånd.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-03-23 14:14

 • Töcksfors Camping & Fritid: Campa på gränsen

  Töcksfors Camping & Fritid: Campa på gränsen

  Töcksfors är norrmännens shoppingmekka, Dalslands kanals sista slussområde och plats för en liten trevlig camping bara ett stenkast från E18.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-01-15 09:57

 • Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Nu har det hänt igen. Vi har lockats till en camping för att ordet resort ingått i namnet. Trott att vi skulle komma till något extra och blivit besvikna. Främby Udde Resort hade kunnat bättre. Men det fina läget vid sjön Runn ger poäng.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-12-01 08:52

 • Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  – Vi är positivt förvånade, säger Lars-Erik och Marie Malmström från Örebro. Och vid vårt besök framkom tydligt att Silverhöjdens Camping håller på att bli en riktigt fin plats tack vare ny regi sedan ett par år.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-11-18 10:20

 • Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Vill du uppleva den välkända solnedgången över Kalmarsund, eller bo på en ort som dragit till sig gourmetkockar och konstnärer som en blomsteräng drar till sig bin? Då skall du ta dig till Kapelludden Camping & Stugor i Borgholm.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-10-19 15:18

 • Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Mitt emellan två av Sveriges största industriminnen, Lövstabruk och Forsmark, ligger en liten by som heter Berkinge. Och här mitt i skogen vid en sjö fann vi en camping, vars namn du skall lägga på minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-10 14:47

 • Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsviken är ett naturreservat och tillhör världsarvet Höga kusten som UNESCO valt att värna om. Norrfällsvikens Camping är en fin representant för denna värdefulla plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-07 12:29

 • Lägg Burträsk på minnet

  Lägg Burträsk på minnet

  Burträsk har gjort sig känt för den goda Västerbottensosten. Om vintern ligger samhället i dvala, men under den korta sommaren blommar orten upp i ordets rätta bemärkelse. Detta märks inte minst på den fina campingplatsen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-08-08 11:50

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1560 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 566 fristående campingplatser och 617 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 377 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2019-08

 • Husvagn & Camping 2019-07

 • Husvagn & Camping 2019-06

 • Husvagn & Camping 2019-05

 • Husvagn & Camping 2019-04

 • Husvagn & Camping 2019-03

 • Husvagn & Camping 2019-02

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842