Bomstadbadens Camping: Vackert beläget vid sjön

Publicerad

När dagarna är som mörkast går våra tankar till de ljusa sommarkvällarna vi tillbringade vid Vänern på Bomstadbadens Camping. Att utse landets vackrast belägna camping skulle vara omöjligt men här har vi säkert en kandidat.

Närheten till Vänern betyder mycket för platsen.

Läge: 8 poäng

När du kommer till Karlstad ska du köra E18 mot Oslo. Vid Bergviks köpcenter tar du av och sedan är det skyltat de sista fyra kilometrarna. I en talldunge på Vänerns nordligaste strand hittar du Bomstadbadens Camping. Sjöutsikt och skugga är det gott om på denna plats. Från mitten av juni till slutet av augusti går det buss varje timme till Karlstads centrum, nio kilometer bort. Ett annat köpcentrum är Bergvik och dit är det fyra kilometer. Bergvik är jättestort och här finns även Ikea. Detta är förstås en typisk sommarcamping, men du kan fara hit och njuta av stillheten hela året.

Service: 9 poäng

Mycket vänligt mottagande, och ingen sur min när jag utnyttjade min ACSI-rabatt. Bra informativ broschyr om platsen och generösa öppettider. Dessutom har alltid någon ur personalen jour och telefonnummer sitter på receptionsdörren. Butik med bra sortiment och restaurang (maj–augusti).

Standard på gemensamma anläggningar: 8 poäng

Det första du möter är en modern reception som delar lokal med butik och en liten kaffeservering. Campingen är långsmal och bland tallarna ligger mängder av små röda hus, de mindre är för övernattning och de större för service. Totalt är det fem servicehus varav fyra känns ganska nya. Du har tillgång till moderna välutrustade kök, i ett finns det diskmaskin. Det är en sådan där du ställer in disk utan diskmedel och plockar ut den ren efter en minut. I tre av servicehusen är det familjebadrum, totalt ganska många sådana. Det finns ett jättefint barnbadrum med handfat, toaletter och duschar anpassade för de minsta. Det finns även ett tjusigt relaxrum med bastu och bubbelpool, men det får gästerna betala extra för. Latrintömning på flera ställen och plats för tömning av fasta tankar. Även särskilt hundbad.

Skötsel på gemensamma anläggningar: 7 poäng

Den yttre vården syntes god, trädgårdsarbetet var i full gång när vi besökte platsen i början av juni. Blommor hade satts i krukor och rabatterna runt receptionen var snyggt rensade. Inomhusstädningen kunde nog ha varit bättre på vissa ställen.Mitt emot de mest frekventerade servicehusen låg en grushög, utnötta kabelvindor och en gammal traktorskopa med mera. Sådant förtar lite av trivseln.

Fina, moderna välutrustade kök.

Framkomlighet: 7 poäng

Att campa här är att campa i skogen, vilket innebär att den som har rullstol, rullator eller barnvagn bör be om en plats nära någon av de grusvägar som finns. Handikappanpassade toaletter finns det flera och de är både rymliga och fina. 

En bra sak är dörröppnare vid receptionen/affären. Det är inte lika lätt att ta sig in i servicehuset, då du först måste aktivera en dörröppnare som sitter bredvid på väggen och sedan få upp en tung dörr.

Lekplats: 8 poäng

Mitt på campingen finns en välutrustad lekplats med bland annat roliga klätteranordningar, men campingen är stor och några gungor i ytterkanterna hade nog varit uppskattat. På stranden finns en hoppmatta och ute i vattnet en lekborg med rutschkana. Sandstrand och barnvänligt långgrunt bad. Lekledare för barnen på sommarveckorna är gratis. En hinderbana var under upprustning och skall enligt campingen vara klar hösten 2016.

Campingtomt: 6 poäng

Bomstadbadens Camping har 300 tomter och de är som nämnts alla placerade i skogen. Detta gör att de flesta av gästerna står lite oregelbundet, något som många campare uppskattar. Det är ofrånkomligt att det är lite snett och vint på sina ställen och träd som lurar. Men generellt så kommer nog de flesta på plats utan större besvär. Många har sjöutsikt och alla kan njuta av skogens tystnad.

Eltillgången är 10 ampère.

Campingen har två minigolfanläggningar.

Säkerhet: 6 poäng

Trots att husvagnar och husbilar står lite här och var, så verkade säkerhetsavstånden vara mycket bra överallt, även bland säsongsgästerna. Det är gott om brandposter, och på stranden hänger flera livbojar.

Bommar till området gör det omöjligt för objudna gäster med bil. På sommaren bevakas området tre kvällar i veckan av ett vaktbolag.

Jourtelefonnummer finns anslaget och personal finns tillgänglig dygnet runt.

Miljö: 8 poäng

Luftvärmepumpar ser till att dra ner kostnaderna för uppvärmning i servicehusen. 

Du har möjlighet till komplett källsortering av dina sopor.

Helhetsintryck: 8 poäng

Sedan 1927 har campingen drivits av samma familj. Idag ingår de i campingkedjan SweCamp men är fortfarande en privatägd anläggning. Det vackra läget i Vänerns norra skärgård gör platsen trivsam och när kvällen kommer kan du uppleva den där ljuvliga tystnaden som det kan bli att bo i skogen. Sjön bjuder på gratis bad och fiske. Det finns en vanlig minigolfbana och en mer som en kopia av en golfbana. Trampbåtar och cyklar finns att hyra. Det finns en promenadslinga på 2,7 kilometer. Inte minst bra för hundägare som dessutom har anvisad plats för hundbad både inomhus och vid sjön. Sommarrestaurangen vid stranden har både lunch och kvällsservering. Karlstad nio kilometer bort är en fantastiskt trevlig svensk stad, missa inte Länsmuseet. Alster Herrgård söder om staden är ett utflyktsmål som du kan läsa mer om på nästa sida.

Fakta: Bomstadbaden

S9 Karlstad SweCamp Bomstadbaden
Bomstadsvägen 640
53 46 Karlstad
Telefon: 054-53 50 68
Hemsida: www.bomstadbaden.se
E-post: info@bomstadbaden.se
Öppet: Året runt
Prisbild: 230–340 kronor, dusch 5 kronor för tre minuter
GPS: N 59° 21' 44'', E 13° 21' 32''

Oregelbundna platser ger ofta liv åt en camping, men kan vara lite ojämna och svåråtkomliga.

Snabbguide testpoäng

Skalan är 1–10 och 5 utgör godkänt men inte mer. 

Läge: 8
Service: 9
Standard: 8
Skötsel: 7
Framkomlighet: 7
Lekplats: 8
Campingtomt: 6
Säkerhet: 8
Miljö: 8
Helhetsintryck: 8
Summa poäng: 77

On
Off

0 kommentarer

 • Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Direkt vid E4:an, inbäddad i grönska vid en badsjö. Det är säkert många som önskar sig detta när kvällen närmar sig under semesterresan. Norr om Örnsköldsvik finns precis en sådan plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-11-14 08:47

 • Fossen Camping: Vid hav och klippor

  Fossen Camping: Vid hav och klippor

  En enkel men rofylld Västkustcamping skulle kunna bli slutomdömet om Fossen Camping. Men det är också en plats fylld av glada barfotabarn som springer runt på härliga grönytor, och av människor som solar på klipporna vid Gullmarsfjorden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-10-13 07:46

 • Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Sverige har en skatt av små campingplatser belägna vid en insjö med både bad och härligt campingliv. En typisk sådan plats är Osby Camping.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-20 07:32

 • Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget är den mest närbelägna campingen för ett besök i Karlstad och därmed är det välkommet att anläggningen är öppen året om. Men som semestermål gör sig platsen allra bäst på sommaren när det är badväder.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-15 07:01

 • Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Behöver ni en övernattningsplats i Småland en sommarkväll ska ni lägga Östanå i Vetlanda på minnet. Här kan man ta ett dopp i sjön, gå en promenad längs rösad led eller kanske till och med spela golf på 18-hålsbanan som gränsar till campingen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-22 07:25

 • Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  En nästan ny camping vid Norrlandskusten med ett havsbad som för tankarna till Rivieran. Så kan Sörfjärdens Camping enkelt beskrivas. När sommaren slår till är detta en anläggning som du bör ha i minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-19 07:54

 • Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Laxtrappan vid Sikfors Camping är en del av naturupplevelsen som campingen erbjuder, och friden vid Piteälvens strand går nästan att ta på. Den här kollen handlar om en liten camping i en storslagen natur.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-27 07:08

 • Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Camping och nöje i Göteborg stavas Liseberg. De två mest centrala campingplatserna ingår i det välkända nöjesföretaget, Lisebergsbyn och Lisebergs Camping Askim Strand. Vi har kollat in den sistnämnda.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-25 07:48

 • Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village Camping & Bungalow Park är namnet på en utomordentligt bra anläggning att bo på vid ett besök i Rom. Receptionen är inte bara öppen hela dygnet utan ger all information du kan behöva för att du smidigt ska kunna ta dig till den sevärda staden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-07 06:36

 • Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  I Vimmerby påminns man överallt om Astrid Lindgrens böcker och dess karaktärer. Karaktärs-hotellet är ett bevis och vid detta hotell ligger också en camping som vi har kikat lite närmare på.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-06-20 08:25

 • Bästa campingarna sedan 2017

  Bästa campingarna sedan 2017

  Vilken är egentligen den bästa campinganläggningen? Beroende på vem eller vilka man frågar kommer också svaren att vara olika. Vår testpanel, de multirutinerade Catharina och Lars-Åke Höglund, har testat hundratals olika campingplatser med varierande betyg. I denna artikel har vi kikat på de som fick högst betyg vid deras besök. Kanske är det någon av dessa som lockar att möjligtvis prova något nytt 2022?

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-25 07:22

 • Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Man skulle kanske kunna säga Kalmars Riviera, för Vita Sands Camping söder om Kalmar är ett riktigt paradis för badtokiga.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-18 07:26

 • Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta Camping eller Österby Camping, välj det du vill för det handlar om samma plats. En liten sörmländsk pärla som erbjuder billig övernattning och kanske ett dopp i sjön.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-04-07 07:09

 • Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Om du har suttit en sommarkväll på kanalbanken vid Vassbacken, då vet du hur härligt det kan vara. Här på Göta kanals västgötasida fann vi en liten men välutrustad campingplats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-02-28 07:37

 • Norbergs camping: Liten välordnad klubbcamping

  Norbergs camping: Liten välordnad klubbcamping

  Caravan Club of Sweden är en av Sveriges största campingägare. I Norberg har klubben en plats där de också välkomnar andra campare än bara medlemmar. Klubbplatser präglas ofta av något speciellt, så också Norbergs.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-02-04 07:19

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2023-02

 • Husvagn & Camping 2022-12

 • Husvagn & Camping 2022-11

 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206