Arkösunds Camping är lätt att älska

Grusad väg genom campingen och 80 stycken väl tilltagna platser.

Arkösunds Camping är lätt att älska

Publicerad

I Vikbolandets vackra skärgårdslandskap ligger Arkösunds Camping. Havsbad, ett samhälle med hög sommarpuls eller total avkoppling.

Läge: 8 poäng

Vikbolandet sträcker sig från Norrköping till Östersjön och det är när vägen tar slut som du kommit till det lilla samhället Arkösund och campingen med samma namn. Om det inte var för Arkön skulle det vara öppet hav utanför campingen, men nu har Arkösundet bildats mellan ön och fastlandet. I Arkösund, på tio minuters promenadavstånd, finns bland annat livsmedelsbutik och flera restauranger.

Service: 7 poäng

Arkösunds Camping är en sommarcamping och i den lilla receptionsstugan finns för det mesta någon som tar hand om kommande gäster, om inte annat så bor en av campingvärdarna bredvid och kommer ilande direkt. En trevlig broschyr har tagits fram om platsen. Fattas det mjölk eller blir du sugen på glass, då är det Arkösunds samhälle som gäller.

"Här har vi våra rötter, och vi återvänder till Vikbolandet så ofta vi kan", säger Anne och Lasse Karlsson, Fängebo, när vi träffar dem på Arkösunds Camping.

Standard på gemensamma anläggningar: 5 poäng

Det finns två servicehus av mycket enkel kvalitet. I det ena finns som exempel tvättränna istället för handfat. Knappast vad man förväntar sig år 2016. Men trots enkelheten kan man säga att den service som kan behövas finns. Tömningsstationen för husbilar är nog ganska nygjord. Det finns två tvättstugor med tvättmaskin och torktumlare. Diskplatserna finns i huvudsak utomhus, men det kan ju vara helt okej på en sommarcamping. Kommer det tältare får de se till att ha egen kokmöjlighet med sig.

Återigen har vi hamnat på en kommunal camping som arrenderas ut på korttidskontrakt. Kommunen, i det här fallet Norrköping, vill inte kosta på anläggningen något och arrendatorn vill inte riskera något då denne inte vet om kontraktet går ut om tre år.

Skötsel av gemensamma anläggningar: 6 poäng

Utomhus är campingen välvårdad och vi lägger märke till nyklippta gräsytor och fina planteringar i blomsterlådor här och var. Servicehusen är okej städade men underhållet lämnar mer att önska.

Lekplats: 6 poäng

Det finns rutschkana, gungor, sandlåda och en gungbräda för de mindre barnen. Ett pingisbord och en sorts bollfångare på stolpe kan aktivera lite större barn. Bästa sysselsättningen är förstås badet som finns inne på campingen. Det är riktigt barnvänligt med sandbotten och grunt i början. Det finns även en brygga så att de simkunniga kan simma iväg från stegen.

Framkomlighet: 4 poäng

Vägen rakt igenom campingen är grusad men fast. Det finns en bra handikapptoalett, men utan dusch. Receptionen är i marknivå och diskplatserna utomhus går nog att nå.

Campingtomt: 8 poäng

Här har nästan alla utsikt över vattnet, alla står på gräs utom på några husbilsplatser som grusats längs genomfartsvägen. De 80 tomterna ser väl tilltagna ut och alla har tillgång till 16 ampère el. Hela campingområdet är mycket naturskönt.

Miljö: 2 poäng

Detta är en gammal anläggning och några direkta miljöåtgärder har inte gjorts. Rörelsebaserat ljus i servicehusen är dock en bra sak. Soporna läggs i en container.

Säkerhet: 8 poäng

Det känns mycket tryggt på Arkösunds Camping. Inkräktare hålls på avstånd med bommar i varje ända på campingen och dessutom bor en av värdarna i husvagn och håller ett vakande öga. Tomterna är rymliga och vi ser att det är gott om plats mellan ekipagen. Gott om brandsläckare.

Helhetsintryck: 8 poäng

Det är lätt att bli förtjust i den här campingen med sitt trevliga läge vid havet och bara några steg till sommarsamhället Arkösund. Redan direkt utanför campingen ligger den första restaurangen och sedan finns det ytterligare tre inne i byn. Utanför Arkösunds glasskiosk är det ofta kö under sommaren och marknadsstånden samlar turister.

Inne på campingen råder lugn utan kommers. Är det varmt kan det dock bli fullt med folk vid badet. Det finns goda möjligheter till promenader. Kolmårdens djurpark eller en båttur till Harstena tillhör de populära utflyktsmålen.

Snabbguide testpoäng

(Skalan är 1–10 och 5 utgör godkänt men inte mer.) 

Läge: 8
Service: 8
Standard: 5
Skötsel: 6
Framkomlighet: 4
Lekplats: 6
Campingtomt: 8
Säkerhet: 8
Miljö: 2
Helhetsintryck: 8
Summa poäng: 63

Arkösunds Camping

Arkösund, 610 24 Vikbolandet
www.arkosundscamping.se
info@arkosundscamping.se
Öppet: april–september
Prisbild: 255 kronor inklusive el, 7 kr per dusch
GPS: N 58° 29' 27'', E 16° 55' 08''

Lekplatsen passar de mindre barnen bäst.

På miljöfronten intet nytt.

I den lilla receptionsstugan blir du väl omhändertagen.

Utomhus är det full fart på underhållsarbetet.

Foto: Lars-Åke Höglund

On
Off

0 kommentarer

 • Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Nu har det hänt igen. Vi har lockats till en camping för att ordet resort ingått i namnet. Trott att vi skulle komma till något extra och blivit besvikna. Främby Udde Resort hade kunnat bättre. Men det fina läget vid sjön Runn ger poäng.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-12-01 08:52

 • Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  – Vi är positivt förvånade, säger Lars-Erik och Marie Malmström från Örebro. Och vid vårt besök framkom tydligt att Silverhöjdens Camping håller på att bli en riktigt fin plats tack vare ny regi sedan ett par år.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-11-18 10:20

 • Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Vill du uppleva den välkända solnedgången över Kalmarsund, eller bo på en ort som dragit till sig gourmetkockar och konstnärer som en blomsteräng drar till sig bin? Då skall du ta dig till Kapelludden Camping & Stugor i Borgholm.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-10-19 15:18

 • Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Mitt emellan två av Sveriges största industriminnen, Lövstabruk och Forsmark, ligger en liten by som heter Berkinge. Och här mitt i skogen vid en sjö fann vi en camping, vars namn du skall lägga på minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-10 14:47

 • Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsviken är ett naturreservat och tillhör världsarvet Höga kusten som UNESCO valt att värna om. Norrfällsvikens Camping är en fin representant för denna värdefulla plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-07 12:29

 • Lägg Burträsk på minnet

  Lägg Burträsk på minnet

  Burträsk har gjort sig känt för den goda Västerbottensosten. Om vintern ligger samhället i dvala, men under den korta sommaren blommar orten upp i ordets rätta bemärkelse. Detta märks inte minst på den fina campingplatsen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-08-08 11:50

 • Hagöns camping – en camping i tiden

  Hagöns camping – en camping i tiden

  Ett hav av husvagnar, gammalt och slitet, så var min bild av Hagöns Camping. Men efter vårt besök blev bilden verkligen annorlunda. Trots sin höga ålder är Hagöns Camping mycket välbehållen, helt enkelt en camping i tiden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-08-07 13:53

 • Campingkollen: Aspen Camping – ett prisvärt alternativ

  Campingkollen: Aspen Camping – ett prisvärt alternativ

  Du har säkert sett campingen från E20 när du närmat dig Göteborg från norr. En perfekt övernattningsplats eller bas för Göteborgsbesöket, men knappast ett semestermål för längre vistelse.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-07-13 08:27

 • High Chaparral: Camping på västernvis

  High Chaparral: Camping på västernvis

  Aldrig har man väl sett så många cowboyhattar eller barn med leksakspistoler som på High Chaparrals Camping. Denna sommarcamping är starkt förknippad med temaparken med samma namn.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-07-05 08:55

 • Campingkollen: Turistvänligt i Salzburg

  Campingkollen: Turistvänligt i Salzburg

  Grüss Gott, säger en man vänligt när vi stiger in i receptionen på Salzburg-Nord-Sam Camping. Det visar sig att vi funnit en optimal bas för vårt besök i staden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-06-16 23:02

 • Mer bohuslänskt kan det inte bli

  Mer bohuslänskt kan det inte bli

  Vill du få ditt lystmäte av klippor och salta bad, ja helt enkelt av naturen i Bohuslän, då är First Camp Solvik-Kungshamn ett perfekt val. En mycket barnvänlig anläggning med cykelbana till Smögens brygga.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-03-20 11:37

 • Campingkollen: Camp Grinsby

  Campingkollen: Camp Grinsby

  Om du har suttit med ditt morgonkaffe och sett ut över Stora Bör eller sett lägereldarna om kvällen, då vet du att Camp Grinsby är en sällsynt vacker plats. Här kan ung som gammal njuta av ett rikt friluftsliv.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-02-20 08:38

 • Campingkollen: Doro camping Lappland

  Campingkollen: Doro camping Lappland

  Tyskar, holländare, norrmän och danskar, tillsammans vilar vi ut på en äng i Dorotea. Alla tycker säkert att de hittat en perfekt övernattningsplats på Doro Camping Lappland. Reportaget kommer från Husvagn & Camping nr 12-2017.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-01-29 15:46

 • Campingkollen: Rullsands camping

  Campingkollen: Rullsands camping

  Rullsand är campingen som bjuder en ny besökare på överraskning. Tänk dig en camping mitt i skogen, där du bara några steg bakom en skogsridå möter havet och en strand som vore du på Rivieran.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2017-09-04 14:56

 • Campingpark Kühlungsborn: Tysk toppencamping vid havet

  Campingpark Kühlungsborn: Tysk toppencamping vid havet

  Ett glittrande klart havsbad vid en mjuk vit sandstrand. Ja, det handlar inte om Karibien utan om Östersjökusten väster om Rostock. Här har vi funnit en campingplats av den bästa sorten, en plats att njuta på.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2017-05-25 10:10

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1501 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 539 fristående campingplatser och 557 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 405 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2019-03

 • Husvagn & Camping 2019-01

 • Husvagn & Camping 2018-12

 • Husvagn & Camping 2018-11

 • Husvagn & Camping 2018-10

 • Husvagn & Camping 2018-09

 • Husvagn & Camping 2018-08

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842