Arkösunds Camping är lätt att älska

Grusad väg genom campingen och 80 stycken väl tilltagna platser.

Arkösunds Camping är lätt att älska

Publicerad

I Vikbolandets vackra skärgårdslandskap ligger Arkösunds Camping. Havsbad, ett samhälle med hög sommarpuls eller total avkoppling.

Läge: 8 poäng

Vikbolandet sträcker sig från Norrköping till Östersjön och det är när vägen tar slut som du kommit till det lilla samhället Arkösund och campingen med samma namn. Om det inte var för Arkön skulle det vara öppet hav utanför campingen, men nu har Arkösundet bildats mellan ön och fastlandet. I Arkösund, på tio minuters promenadavstånd, finns bland annat livsmedelsbutik och flera restauranger.

Service: 7 poäng

Arkösunds Camping är en sommarcamping och i den lilla receptionsstugan finns för det mesta någon som tar hand om kommande gäster, om inte annat så bor en av campingvärdarna bredvid och kommer ilande direkt. En trevlig broschyr har tagits fram om platsen. Fattas det mjölk eller blir du sugen på glass, då är det Arkösunds samhälle som gäller.

"Här har vi våra rötter, och vi återvänder till Vikbolandet så ofta vi kan", säger Anne och Lasse Karlsson, Fängebo, när vi träffar dem på Arkösunds Camping.

Standard på gemensamma anläggningar: 5 poäng

Det finns två servicehus av mycket enkel kvalitet. I det ena finns som exempel tvättränna istället för handfat. Knappast vad man förväntar sig år 2016. Men trots enkelheten kan man säga att den service som kan behövas finns. Tömningsstationen för husbilar är nog ganska nygjord. Det finns två tvättstugor med tvättmaskin och torktumlare. Diskplatserna finns i huvudsak utomhus, men det kan ju vara helt okej på en sommarcamping. Kommer det tältare får de se till att ha egen kokmöjlighet med sig.

Återigen har vi hamnat på en kommunal camping som arrenderas ut på korttidskontrakt. Kommunen, i det här fallet Norrköping, vill inte kosta på anläggningen något och arrendatorn vill inte riskera något då denne inte vet om kontraktet går ut om tre år.

Skötsel av gemensamma anläggningar: 6 poäng

Utomhus är campingen välvårdad och vi lägger märke till nyklippta gräsytor och fina planteringar i blomsterlådor här och var. Servicehusen är okej städade men underhållet lämnar mer att önska.

Lekplats: 6 poäng

Det finns rutschkana, gungor, sandlåda och en gungbräda för de mindre barnen. Ett pingisbord och en sorts bollfångare på stolpe kan aktivera lite större barn. Bästa sysselsättningen är förstås badet som finns inne på campingen. Det är riktigt barnvänligt med sandbotten och grunt i början. Det finns även en brygga så att de simkunniga kan simma iväg från stegen.

Framkomlighet: 4 poäng

Vägen rakt igenom campingen är grusad men fast. Det finns en bra handikapptoalett, men utan dusch. Receptionen är i marknivå och diskplatserna utomhus går nog att nå.

Campingtomt: 8 poäng

Här har nästan alla utsikt över vattnet, alla står på gräs utom på några husbilsplatser som grusats längs genomfartsvägen. De 80 tomterna ser väl tilltagna ut och alla har tillgång till 16 ampère el. Hela campingområdet är mycket naturskönt.

Miljö: 2 poäng

Detta är en gammal anläggning och några direkta miljöåtgärder har inte gjorts. Rörelsebaserat ljus i servicehusen är dock en bra sak. Soporna läggs i en container.

Säkerhet: 8 poäng

Det känns mycket tryggt på Arkösunds Camping. Inkräktare hålls på avstånd med bommar i varje ända på campingen och dessutom bor en av värdarna i husvagn och håller ett vakande öga. Tomterna är rymliga och vi ser att det är gott om plats mellan ekipagen. Gott om brandsläckare.

Helhetsintryck: 8 poäng

Det är lätt att bli förtjust i den här campingen med sitt trevliga läge vid havet och bara några steg till sommarsamhället Arkösund. Redan direkt utanför campingen ligger den första restaurangen och sedan finns det ytterligare tre inne i byn. Utanför Arkösunds glasskiosk är det ofta kö under sommaren och marknadsstånden samlar turister.

Inne på campingen råder lugn utan kommers. Är det varmt kan det dock bli fullt med folk vid badet. Det finns goda möjligheter till promenader. Kolmårdens djurpark eller en båttur till Harstena tillhör de populära utflyktsmålen.

Snabbguide testpoäng

(Skalan är 1–10 och 5 utgör godkänt men inte mer.) 

Läge: 8
Service: 8
Standard: 5
Skötsel: 6
Framkomlighet: 4
Lekplats: 6
Campingtomt: 8
Säkerhet: 8
Miljö: 2
Helhetsintryck: 8
Summa poäng: 63

Arkösunds Camping

Arkösund, 610 24 Vikbolandet
www.arkosundscamping.se
info@arkosundscamping.se
Öppet: april–september
Prisbild: 255 kronor inklusive el, 7 kr per dusch
GPS: N 58° 29' 27'', E 16° 55' 08''

Lekplatsen passar de mindre barnen bäst.

På miljöfronten intet nytt.

I den lilla receptionsstugan blir du väl omhändertagen.

Utomhus är det full fart på underhållsarbetet.

Foto: Lars-Åke Höglund

On
Off

0 kommentarer

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1679 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 610 fristående campingplatser och 739 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 330 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2021-10

  • Husvagn & Camping 2021-09

  • Husvagn & Camping 2021-08

  • Husvagn & Camping Nr 7 2021

  • Husvagn & Camping 2021-06

  • Husvagn & Camping 2021-05

  • Campingkatalogen 2021

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206