First Camp Gunnarsö: Campa på en skärgårdsö

Att sitta på Gunnarsö Camping och se Gotlandsbåtarna komma och gå, kan vara en fin semesterupplevelse. Mer havsnära kan du inte bo.

First Camp Gunnarsö: Campa på en skärgårdsö

Publicerad

Här kan du sitta på klipporna och se färjorna glida iväg mot Öland eller Gotland. Vi har kollat in Camp Gunnarsö, en campingoas omsluten av vatten.

Läge: 9 poäng

Den här campingen ligger vid Kalmarsund, tre kilometer söder om Oskarshamns centrum. Du har sju mil till Vimmerby och ungefär lika långt till Kalmar eller Öland. Campingen är en alldeles egen ö och då förstår du hur vackert den ligger, omgiven av hav på alla sidor. Dessutom är själva campingen en ren naturcamping med lite blandskog.

Det är en kilometer till närmsta livsmedelsbutik och på högsommaren öppnar campingshopen.

Service: 8 poäng

Campingen öppnar till Valborg och har öppet tre veckor in i september, men det är på sommarlovet som det är fullservice med öppettider i receptionen klockan 8–21. Besökare får en bra campingbroschyr. Vänligt bemötande men knapphändig information. Det finns restaurang på området. Morgonbröd kan beställas i receptionen när inte butiken är öppen. Vid receptionen finns anvisningar om hur du själv kan checka in på tid då det inte är öppet.

Standard på gemensamma anläggningar: 8 poäng

Byggnaderna på Gunnarsö är grå med svarta knutar och de smälter fint in i miljön där klippor är ett vanligt inslag. Receptionshuset ljust och modernt. Huset med duschar och toaletter är också snyggt och verkar ganska nytt. Varmvatten i duscharna aktiveras med ett kort som talar om din förbrukning. Köket är rymligt och har spisar, mikro, diskmaskin och kylskåp. I anslutning till köket finns ett TV-rum med soffor och en matsal med robusta trämöbler.

Tvättstuga, barnrum och handikapptoalett är belägna vid servicehuset. Det finns tömningsplats för fasta tankar. Generellt känns campingen ganska nyrustad.

Blommor i krukor är välkomnande.

Skötsel: 6 poäng

Blommor i krukor och amplar ser välkomnande ut. Campingområdet ser välvårdat ut men inomhusstädningen lämnar en del övrigt att önska. När vi kommer en vecka före midsommar städas endast var tredje dag, som bäst. Man kan inte sätta sin signatur på städschemat, bara för att man tömt papperskorgen. Boulebanan är full av ogräs och lamporna på utsidan av servicehuset kan inte ha torkats av på väldigt länge. Äventyrsminigolfbanorna är fulla med barr och kottar.

Framkomlighet: 6 poäng

Att ta sig fram med rullstol eller rullator är nog ganska okej, vissa vägar har asfalt och resten är hårda naturstigar. Det är lätt att ta sig in i receptionen, butiken eller restaurangen. Handikapptoaletten har dusch och kallas familjerum. Runt servicehuset är det asfalt. Till köket och TV-rummet är det sämre med tillgängligheten.

Lekplats: 8 poäng

Lekplatsen på Gunnarsö har lite ovanlig karaktär. Här erbjuds barnen en hinderbana byggd i naturmaterial. Det finns också rutschkana, gungor och spiraldjur för de mindre barnen. Beachvolleynät på stranden. Schackspel roar alla åldrar. Bad finns det av alla slag, från hopptorn till sandstrand. Maskoten Blix roar barnen lite då och då och det gör även en aktivitetsledare.

Campingtomt: 6 poäng

Tomterna är väl markerade men sedan är det en annan fråga hur man skall stå. Här är det naturen som avgör och det är inte alldeles plant överallt. Du har tillgång till 10 ampère. Alla bor naturskönt och några med havsutsikt.

Receptionen hjälper dig med incheckning dygnet runt.

Säkerhet: 8 poäng

Det känns tryggt att bo här. En bom håller objudna bilgäster borta om natten. Området är fullt av brandposter, och campingfordonen ser inte ut att stå särskilt trångt. När receptionen är öppen finns det tillgång till hjärtstartare. 

Servicetelefon dygnet runt.

Miljö: 7 poäng

Enligt platschefen har man en miljöcertifiering – skyltningen till "sopstationen", med komplett källsortering, är tydlig. I övrigt finns det inte andra miljöarrangemang. Avgift i duschar reglerar varmvattensförbrukning och två lägen för toalettspolning spar vatten.

Helhetsintryck: 9 poäng

En vackrare plats att lägga en camping på får man leta efter. Men det ska nog vara sommar för att du ska kunna njuta av havet och naturen. Fantastiska badmöjligheter med både sandstrand, bryggor och hopptorn. Du kan hyra kanot och cykel. Läget för äventyrsminigolfen gör spelandet till en lisa för själen. Du har Oskarshamns centrum bara tre kilometer bort, och där kan du bland annat besöka Döderhultsmuseet eller titta på Långa Soffan, de mest kända platserna i staden.

Campingen är en enda stor naturtomt, där ekipagen står huller om buller, fast väldigt vackert.

First Camp Gunnarsö

Östersjövägen 101
572 40 Oskarshamn
Telefon: 0491-772 20
Hemsida
E-post

Öppet: 29/4–18/9
Prisbild: 330–360 kronor inklusive el (högsäsong 2016), dusch 5 kr för 4 min.

GPS: N 57° 15' 6.12''
E 16° 29' 31''

Köket är modernt och välutrustat.

Snabbguide testpoäng

(Skalan är 1–10 och 5 utgör godkänt men inte mer.)

Läge: 9
Service: 8
Standard: 8
Skötsel: 6
Framkomlighet: 6
Lekplats: 8
Campingtomt: 6
Säkerhet: 8
Miljö: 7
Helhetsintryck: 9
Summa poäng: 75

Maskoten Blix dyker upp på den trevliga äventyrsminigolfen.

Campingen bjuder på sandstrand, bryggor och ett spännande hopptorn.

Foto: Lars-Åke Höglund

On
Off

1 kommentarer

 • Slite Strandby & Camping: Havsbad som vid Medelhavet

  Slite Strandby & Camping: Havsbad som vid Medelhavet

  Slite Strandby & Camping blickar framåt. I fjol tog en ny entreprenör över anläggningen och nu vill man satsa på den havsnära campingen ett stenkast från Slite centrum.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-08-19 08:03

 • Hörsjöns camping: Campa billigt vid Nissastigen

  Hörsjöns camping: Campa billigt vid Nissastigen

  I en skogsglänta med utsikt över en liten tjärn. Så idylliskt kan det vara att övernatta i Smålandsstenar. Men inte dyrare än många ställplatser.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-08-14 08:02

 • Kalvholmens Camping: Naturskön skärgårdscamping

  Kalvholmens Camping: Naturskön skärgårdscamping

  Sankta Anna var sjöfararnas helgon och namngivare till den skärgård där vi funnit Kalvholmens Camping. Kanske håller helgonet än idag ett vakande öga över besökarna till denna natursköna plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-07-11 08:35

 • Furuviks havscamping: En camping för bad och nöjen

  Furuviks havscamping: En camping för bad och nöjen

  Ett nöjesfält, en djurpark, hotell och havsbad. Ja, allt ligger på samma ställe och har kompletterats med en välutrustad camping. Samlingsnamnet för härligheten är Furuvik.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-07-10 07:20

 • De Papillon Camping: En plats för avkoppling och lek

  De Papillon Camping: En plats för avkoppling och lek

  Nederländerna är riktigt bra på camping. Här vill vi presentera en av landets många superanläggningar. En fantastisk barnvänlig plats att pusta ut på när man kanske suttit i bilen under en lång resa.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-06-18 09:26

 • First Camp Åhus-Kristianstad: Trivsamt och rent

  First Camp Åhus-Kristianstad: Trivsamt och rent

  Efter att ha ägts av ett tyskt företag och skötts i disciplinerad preussisk anda, drivs anrika Åhus camping sedan ett par år tillbaka av kedjan First Camp. Vi har kollat om de lever de upp till sin fyrstjärniga status och om andan blivit mera tillåtande.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-05-17 07:46

 • Campingkollen: Råbocka familjecamping – en doft av sommar

  Campingkollen: Råbocka familjecamping – en doft av sommar

  I Ängelholm i Skåne hittar du en genuint klassisk sommarcamping direkt vid havet. Men sviker solen och värmen har staden mer att erbjuda sina gäster än bara bad.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-04-09 09:10

 • Burgsviks camping: Gemyt på Gotland

  Burgsviks camping: Gemyt på Gotland

  I Burgsvik fann vi en mysig familjecamping med pool och restaurang. Och här befinner du dig nära raukarnas land med majestätiska Hoburgsgubben på cykelavstånd.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-03-23 14:14

 • Töcksfors Camping & Fritid: Campa på gränsen

  Töcksfors Camping & Fritid: Campa på gränsen

  Töcksfors är norrmännens shoppingmekka, Dalslands kanals sista slussområde och plats för en liten trevlig camping bara ett stenkast från E18.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-01-15 09:57

 • Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Nu har det hänt igen. Vi har lockats till en camping för att ordet resort ingått i namnet. Trott att vi skulle komma till något extra och blivit besvikna. Främby Udde Resort hade kunnat bättre. Men det fina läget vid sjön Runn ger poäng.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-12-01 08:52

 • Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  – Vi är positivt förvånade, säger Lars-Erik och Marie Malmström från Örebro. Och vid vårt besök framkom tydligt att Silverhöjdens Camping håller på att bli en riktigt fin plats tack vare ny regi sedan ett par år.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-11-18 10:20

 • Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Vill du uppleva den välkända solnedgången över Kalmarsund, eller bo på en ort som dragit till sig gourmetkockar och konstnärer som en blomsteräng drar till sig bin? Då skall du ta dig till Kapelludden Camping & Stugor i Borgholm.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-10-19 15:18

 • Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Mitt emellan två av Sveriges största industriminnen, Lövstabruk och Forsmark, ligger en liten by som heter Berkinge. Och här mitt i skogen vid en sjö fann vi en camping, vars namn du skall lägga på minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-10 14:47

 • Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsviken är ett naturreservat och tillhör världsarvet Höga kusten som UNESCO valt att värna om. Norrfällsvikens Camping är en fin representant för denna värdefulla plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-07 12:29

 • Lägg Burträsk på minnet

  Lägg Burträsk på minnet

  Burträsk har gjort sig känt för den goda Västerbottensosten. Om vintern ligger samhället i dvala, men under den korta sommaren blommar orten upp i ordets rätta bemärkelse. Detta märks inte minst på den fina campingplatsen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-08-08 11:50

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1560 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 566 fristående campingplatser och 617 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 377 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2019-08

 • Husvagn & Camping 2019-07

 • Husvagn & Camping 2019-06

 • Husvagn & Camping 2019-05

 • Husvagn & Camping 2019-04

 • Husvagn & Camping 2019-03

 • Husvagn & Camping 2019-02

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842