First Camp Gunnarsö: Campa på en skärgårdsö

Att sitta på Gunnarsö Camping och se Gotlandsbåtarna komma och gå, kan vara en fin semesterupplevelse. Mer havsnära kan du inte bo.

First Camp Gunnarsö: Campa på en skärgårdsö

Publicerad

Här kan du sitta på klipporna och se färjorna glida iväg mot Öland eller Gotland. Vi har kollat in Camp Gunnarsö, en campingoas omsluten av vatten.

Läge: 9 poäng

Den här campingen ligger vid Kalmarsund, tre kilometer söder om Oskarshamns centrum. Du har sju mil till Vimmerby och ungefär lika långt till Kalmar eller Öland. Campingen är en alldeles egen ö och då förstår du hur vackert den ligger, omgiven av hav på alla sidor. Dessutom är själva campingen en ren naturcamping med lite blandskog.

Det är en kilometer till närmsta livsmedelsbutik och på högsommaren öppnar campingshopen.

Service: 8 poäng

Campingen öppnar till Valborg och har öppet tre veckor in i september, men det är på sommarlovet som det är fullservice med öppettider i receptionen klockan 8–21. Besökare får en bra campingbroschyr. Vänligt bemötande men knapphändig information. Det finns restaurang på området. Morgonbröd kan beställas i receptionen när inte butiken är öppen. Vid receptionen finns anvisningar om hur du själv kan checka in på tid då det inte är öppet.

Standard på gemensamma anläggningar: 8 poäng

Byggnaderna på Gunnarsö är grå med svarta knutar och de smälter fint in i miljön där klippor är ett vanligt inslag. Receptionshuset ljust och modernt. Huset med duschar och toaletter är också snyggt och verkar ganska nytt. Varmvatten i duscharna aktiveras med ett kort som talar om din förbrukning. Köket är rymligt och har spisar, mikro, diskmaskin och kylskåp. I anslutning till köket finns ett TV-rum med soffor och en matsal med robusta trämöbler.

Tvättstuga, barnrum och handikapptoalett är belägna vid servicehuset. Det finns tömningsplats för fasta tankar. Generellt känns campingen ganska nyrustad.

Blommor i krukor är välkomnande.

Skötsel: 6 poäng

Blommor i krukor och amplar ser välkomnande ut. Campingområdet ser välvårdat ut men inomhusstädningen lämnar en del övrigt att önska. När vi kommer en vecka före midsommar städas endast var tredje dag, som bäst. Man kan inte sätta sin signatur på städschemat, bara för att man tömt papperskorgen. Boulebanan är full av ogräs och lamporna på utsidan av servicehuset kan inte ha torkats av på väldigt länge. Äventyrsminigolfbanorna är fulla med barr och kottar.

Framkomlighet: 6 poäng

Att ta sig fram med rullstol eller rullator är nog ganska okej, vissa vägar har asfalt och resten är hårda naturstigar. Det är lätt att ta sig in i receptionen, butiken eller restaurangen. Handikapptoaletten har dusch och kallas familjerum. Runt servicehuset är det asfalt. Till köket och TV-rummet är det sämre med tillgängligheten.

Lekplats: 8 poäng

Lekplatsen på Gunnarsö har lite ovanlig karaktär. Här erbjuds barnen en hinderbana byggd i naturmaterial. Det finns också rutschkana, gungor och spiraldjur för de mindre barnen. Beachvolleynät på stranden. Schackspel roar alla åldrar. Bad finns det av alla slag, från hopptorn till sandstrand. Maskoten Blix roar barnen lite då och då och det gör även en aktivitetsledare.

Campingtomt: 6 poäng

Tomterna är väl markerade men sedan är det en annan fråga hur man skall stå. Här är det naturen som avgör och det är inte alldeles plant överallt. Du har tillgång till 10 ampère. Alla bor naturskönt och några med havsutsikt.

Receptionen hjälper dig med incheckning dygnet runt.

Säkerhet: 8 poäng

Det känns tryggt att bo här. En bom håller objudna bilgäster borta om natten. Området är fullt av brandposter, och campingfordonen ser inte ut att stå särskilt trångt. När receptionen är öppen finns det tillgång till hjärtstartare. 

Servicetelefon dygnet runt.

Miljö: 7 poäng

Enligt platschefen har man en miljöcertifiering – skyltningen till "sopstationen", med komplett källsortering, är tydlig. I övrigt finns det inte andra miljöarrangemang. Avgift i duschar reglerar varmvattensförbrukning och två lägen för toalettspolning spar vatten.

Helhetsintryck: 9 poäng

En vackrare plats att lägga en camping på får man leta efter. Men det ska nog vara sommar för att du ska kunna njuta av havet och naturen. Fantastiska badmöjligheter med både sandstrand, bryggor och hopptorn. Du kan hyra kanot och cykel. Läget för äventyrsminigolfen gör spelandet till en lisa för själen. Du har Oskarshamns centrum bara tre kilometer bort, och där kan du bland annat besöka Döderhultsmuseet eller titta på Långa Soffan, de mest kända platserna i staden.

Campingen är en enda stor naturtomt, där ekipagen står huller om buller, fast väldigt vackert.

First Camp Gunnarsö

Östersjövägen 101
572 40 Oskarshamn
Telefon: 0491-772 20
Hemsida
E-post

Öppet: 29/4–18/9
Prisbild: 330–360 kronor inklusive el (högsäsong 2016), dusch 5 kr för 4 min.

GPS: N 57° 15' 6.12''
E 16° 29' 31''

Köket är modernt och välutrustat.

Snabbguide testpoäng

(Skalan är 1–10 och 5 utgör godkänt men inte mer.)

Läge: 9
Service: 8
Standard: 8
Skötsel: 6
Framkomlighet: 6
Lekplats: 8
Campingtomt: 6
Säkerhet: 8
Miljö: 7
Helhetsintryck: 9
Summa poäng: 75

Maskoten Blix dyker upp på den trevliga äventyrsminigolfen.

Campingen bjuder på sandstrand, bryggor och ett spännande hopptorn.

Foto: Lars-Åke Höglund

On
Off

1 kommentarer

 • Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Nu har det hänt igen. Vi har lockats till en camping för att ordet resort ingått i namnet. Trott att vi skulle komma till något extra och blivit besvikna. Främby Udde Resort hade kunnat bättre. Men det fina läget vid sjön Runn ger poäng.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-12-01 08:52

 • Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  – Vi är positivt förvånade, säger Lars-Erik och Marie Malmström från Örebro. Och vid vårt besök framkom tydligt att Silverhöjdens Camping håller på att bli en riktigt fin plats tack vare ny regi sedan ett par år.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-11-18 10:20

 • Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Vill du uppleva den välkända solnedgången över Kalmarsund, eller bo på en ort som dragit till sig gourmetkockar och konstnärer som en blomsteräng drar till sig bin? Då skall du ta dig till Kapelludden Camping & Stugor i Borgholm.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-10-19 15:18

 • Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Mitt emellan två av Sveriges största industriminnen, Lövstabruk och Forsmark, ligger en liten by som heter Berkinge. Och här mitt i skogen vid en sjö fann vi en camping, vars namn du skall lägga på minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-10 14:47

 • Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsviken är ett naturreservat och tillhör världsarvet Höga kusten som UNESCO valt att värna om. Norrfällsvikens Camping är en fin representant för denna värdefulla plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-07 12:29

 • Lägg Burträsk på minnet

  Lägg Burträsk på minnet

  Burträsk har gjort sig känt för den goda Västerbottensosten. Om vintern ligger samhället i dvala, men under den korta sommaren blommar orten upp i ordets rätta bemärkelse. Detta märks inte minst på den fina campingplatsen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-08-08 11:50

 • Hagöns camping – en camping i tiden

  Hagöns camping – en camping i tiden

  Ett hav av husvagnar, gammalt och slitet, så var min bild av Hagöns Camping. Men efter vårt besök blev bilden verkligen annorlunda. Trots sin höga ålder är Hagöns Camping mycket välbehållen, helt enkelt en camping i tiden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-08-07 13:53

 • Campingkollen: Aspen Camping – ett prisvärt alternativ

  Campingkollen: Aspen Camping – ett prisvärt alternativ

  Du har säkert sett campingen från E20 när du närmat dig Göteborg från norr. En perfekt övernattningsplats eller bas för Göteborgsbesöket, men knappast ett semestermål för längre vistelse.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-07-13 08:27

 • High Chaparral: Camping på västernvis

  High Chaparral: Camping på västernvis

  Aldrig har man väl sett så många cowboyhattar eller barn med leksakspistoler som på High Chaparrals Camping. Denna sommarcamping är starkt förknippad med temaparken med samma namn.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-07-05 08:55

 • Campingkollen: Turistvänligt i Salzburg

  Campingkollen: Turistvänligt i Salzburg

  Grüss Gott, säger en man vänligt när vi stiger in i receptionen på Salzburg-Nord-Sam Camping. Det visar sig att vi funnit en optimal bas för vårt besök i staden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-06-16 23:02

 • Mer bohuslänskt kan det inte bli

  Mer bohuslänskt kan det inte bli

  Vill du få ditt lystmäte av klippor och salta bad, ja helt enkelt av naturen i Bohuslän, då är First Camp Solvik-Kungshamn ett perfekt val. En mycket barnvänlig anläggning med cykelbana till Smögens brygga.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-03-20 11:37

 • Campingkollen: Camp Grinsby

  Campingkollen: Camp Grinsby

  Om du har suttit med ditt morgonkaffe och sett ut över Stora Bör eller sett lägereldarna om kvällen, då vet du att Camp Grinsby är en sällsynt vacker plats. Här kan ung som gammal njuta av ett rikt friluftsliv.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-02-20 08:38

 • Campingkollen: Doro camping Lappland

  Campingkollen: Doro camping Lappland

  Tyskar, holländare, norrmän och danskar, tillsammans vilar vi ut på en äng i Dorotea. Alla tycker säkert att de hittat en perfekt övernattningsplats på Doro Camping Lappland. Reportaget kommer från Husvagn & Camping nr 12-2017.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-01-29 15:46

 • Campingkollen: Rullsands camping

  Campingkollen: Rullsands camping

  Rullsand är campingen som bjuder en ny besökare på överraskning. Tänk dig en camping mitt i skogen, där du bara några steg bakom en skogsridå möter havet och en strand som vore du på Rivieran.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2017-09-04 14:56

 • Campingpark Kühlungsborn: Tysk toppencamping vid havet

  Campingpark Kühlungsborn: Tysk toppencamping vid havet

  Ett glittrande klart havsbad vid en mjuk vit sandstrand. Ja, det handlar inte om Karibien utan om Östersjökusten väster om Rostock. Här har vi funnit en campingplats av den bästa sorten, en plats att njuta på.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2017-05-25 10:10

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1501 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 539 fristående campingplatser och 557 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 405 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2019-03

 • Husvagn & Camping 2019-01

 • Husvagn & Camping 2018-12

 • Husvagn & Camping 2018-11

 • Husvagn & Camping 2018-10

 • Husvagn & Camping 2018-09

 • Husvagn & Camping 2018-08

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842