Toppbetyg för Klackskärs Camping: Perfekt läge vid havet

Toppbetyg för Klackskärs Camping: Perfekt läge vid havet

Publicerad

Bad och fiske på campingen och ett stort antal restauranger på behagligt gångavstånd. Så kan man snabbt beskriva Klackskärs Camping i Östhammar.

Läge: 10 poäng

I norra Uppland ligger Östhammar vid en fjärd som bildats av Bottenhavet. Platsen är väl skyddad av den halvö, på vilken du hittar Öregrund cirka en bil bort. Ofta talar man om de båda orterna vid havet som om de hörde ihop.

Klackskärs Camping ligger cirka 500 meter från småbåtshamnen och centrum. I hamnen finns flera näringsställen och går du gatan in till Rådhustorget så hittar du ännu flera. Längan med röda marknadsbodar är pittoresk och samlar mycket folk när solen skiner. I centrum finns också några butiker och en livsmedelshall. Och självklart hittade maken stadens anrika bageri, så att det slank med en liten påse till eftermiddagskaffet.

En badplats ligger inne på campingen och en större strax utanför.

Service: 8 poäng

Campingen öppnar till Valborg och har öppet till och med september och i receptionen finns betjäning mellan klockan 9 och 21 under högsäsong. Du kan beställa bröd till nästa dag och det finns kioskvaror och tidningar. Bra information om platsen när du checkar in och en tydlig karta får du att ta med. En enklare thairestaurang ligger i samma hus som receptionen.

Standard på gemensamma anläggningar: 7 poäng

Det finns två röda servicehus. Det ena verkar ganska nytt medan det andra är lite äldre. Båda är dock fräscha och innehåller toaletter, duschar, kök och tvättstuga. I det ena också ett tv-rum med spel och böcker för gästerna. Det finns förstås ställen att tömma latrin på och en separat "husbilsstation" med tömningsplats och färskvattenslang. Generellt kan man säga att campingen känns ändamålsenlig och väl planerad för camparnas bästa.

Skötsel av gemensamma anläggningar: 9 poäng

Campingen känns nästan parkliknande med sin vackra natur och det ser mycket välvårdat ut var man än går. Även inomhusstädningen ser ut att hålla god klass. Detta är ingen ny anläggning, men den känns välbevarad.

Framkomlighet: 9 poäng

Det finns handikappanpassad toalett med dusch i båda servicehusen. I det nyaste är det även automatisk dörröppning och det är det även till köket bredvid. En del vägar är asfalterade och i övrigt är det hårda grusvägar. Bra tänkt för rörelsehindrade. Skötbord på båda handikapptoaletterna.

Lekplats: 7 poäng

Det finns två små lekplatser med gungor, sandlåda och en liten klätteranordning för mindre barn. En stor grönyta med ett fotbollsmål är säkert uppskattat av många. Badet, både inne på campingen och utanför är barnvänligt med sandbotten. (Vid småbåtshamnen 500 meter bort har kommunen en riktigt stor lekplats.) Tv-rum med spel.

Vid Rådhustorget, 500 meter från campingen, finns en bra turistbyrå.

Campingtomt: 8 poäng

Det finns 195 tomter varav ett 30-tal är utan el. Alla tomterna är väl utmärkta. Tyvärr är det lite långt till elstolparna på vissa tomter. Det är sällan man ser en så naturskön plats där vatten, trädridåer och buskar utgör ett stort inslag. Här och var finns krukor med färgglada blommor. Tomterna verkar också rymliga och lättillgängliga. Man får absolut ingen känsla av att det skulle finnas 200 gästekipage, eftersom det är både kuperat och lummigt.

Miljö: 6 poäng

Det nyaste av servicehusen har försetts med solpaneler som hjälper till med varmvattenförsörjningen. I övrigt fann vi inte några direkta miljöarrangemang. Sopor läggs i en container, grillkol i tunna.

Säkerhet: 7 poäng

Ekipagen står inte för tätt men problemet med kablar som måste ligga dragna här och var drar ner betyget. Det är inte mindre än tio brandsläckare utplacerade på campingen. Telefonnumret på informationsbladet har någon som alltid svarar. Nattvakt förekommer då det är några särskilda evenemang i staden. Bom till området. Gästerna har alla bomkort.

Helhetsintryck: 9 poäng

Detta är en familjecamping med ett fantastiskt läge och sällsynt vacker natur. Det finns minigolf och bad och du kan hyra bastutunnan på stranden. Från campingen leder en stig rakt in till en hembygdsgård och här firas bland annat midsommar enligt konstens alla regler.

Trevliga utflyktsmål är grannorten Öregrund och Forsmark med bruksmiljö och Vattenfalls kärnkraftsanläggning.

Den nostalgiska skylten vittnar om att det har funnits camping länge på Klackskär, men idag är det en anläggning i tiden.

Klackskärs Camping

742 00 Östhammar
Telefon: 0173-213 64
www.klackskarscamping.se
info@klackskarscamping.se

Prisbild: 275 kronor, 50 kronor för el, 5 kronor för dusch
Öppet: 29/4–30/9
GPS: N 60° 15' 51''N, E 18° 22' 43''

Snabbguide testpoäng

(Skalan är 1–10 och 5 utgör godkänt men inte mer.) 

Läge: 10
Service: 8
Standard: 7
Skötsel: 9
Framkomlighet: 9
Lekplats: 7
Campingtomt: 8
Säkerhet: 7
Miljö: 6
Helhetsintryck: 9
Summa poäng: 80

En badplats finns på campingen och en större strax utanför.

Vi tyckte att det kändes som att campa i en park.

Köket i det nyaste av servicehusen är välutrustat och skinande rent.

Marianne Halvardsson hade ansvar för städningen sommaren 2016. Skinande rent säger vi som var gäster.

Både livräddningsbåt och "frälsarkrans" finns vid campingens badplats.

On
Off

0 kommentarer

 • Slite Strandby & Camping: Havsbad som vid Medelhavet

  Slite Strandby & Camping: Havsbad som vid Medelhavet

  Slite Strandby & Camping blickar framåt. I fjol tog en ny entreprenör över anläggningen och nu vill man satsa på den havsnära campingen ett stenkast från Slite centrum.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-08-19 08:03

 • Hörsjöns camping: Campa billigt vid Nissastigen

  Hörsjöns camping: Campa billigt vid Nissastigen

  I en skogsglänta med utsikt över en liten tjärn. Så idylliskt kan det vara att övernatta i Smålandsstenar. Men inte dyrare än många ställplatser.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-08-14 08:02

 • Kalvholmens Camping: Naturskön skärgårdscamping

  Kalvholmens Camping: Naturskön skärgårdscamping

  Sankta Anna var sjöfararnas helgon och namngivare till den skärgård där vi funnit Kalvholmens Camping. Kanske håller helgonet än idag ett vakande öga över besökarna till denna natursköna plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-07-11 08:35

 • Furuviks havscamping: En camping för bad och nöjen

  Furuviks havscamping: En camping för bad och nöjen

  Ett nöjesfält, en djurpark, hotell och havsbad. Ja, allt ligger på samma ställe och har kompletterats med en välutrustad camping. Samlingsnamnet för härligheten är Furuvik.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-07-10 07:20

 • De Papillon Camping: En plats för avkoppling och lek

  De Papillon Camping: En plats för avkoppling och lek

  Nederländerna är riktigt bra på camping. Här vill vi presentera en av landets många superanläggningar. En fantastisk barnvänlig plats att pusta ut på när man kanske suttit i bilen under en lång resa.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-06-18 09:26

 • First Camp Åhus-Kristianstad: Trivsamt och rent

  First Camp Åhus-Kristianstad: Trivsamt och rent

  Efter att ha ägts av ett tyskt företag och skötts i disciplinerad preussisk anda, drivs anrika Åhus camping sedan ett par år tillbaka av kedjan First Camp. Vi har kollat om de lever de upp till sin fyrstjärniga status och om andan blivit mera tillåtande.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-05-17 07:46

 • Campingkollen: Råbocka familjecamping – en doft av sommar

  Campingkollen: Råbocka familjecamping – en doft av sommar

  I Ängelholm i Skåne hittar du en genuint klassisk sommarcamping direkt vid havet. Men sviker solen och värmen har staden mer att erbjuda sina gäster än bara bad.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-04-09 09:10

 • Burgsviks camping: Gemyt på Gotland

  Burgsviks camping: Gemyt på Gotland

  I Burgsvik fann vi en mysig familjecamping med pool och restaurang. Och här befinner du dig nära raukarnas land med majestätiska Hoburgsgubben på cykelavstånd.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-03-23 14:14

 • Töcksfors Camping & Fritid: Campa på gränsen

  Töcksfors Camping & Fritid: Campa på gränsen

  Töcksfors är norrmännens shoppingmekka, Dalslands kanals sista slussområde och plats för en liten trevlig camping bara ett stenkast från E18.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-01-15 09:57

 • Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Nu har det hänt igen. Vi har lockats till en camping för att ordet resort ingått i namnet. Trott att vi skulle komma till något extra och blivit besvikna. Främby Udde Resort hade kunnat bättre. Men det fina läget vid sjön Runn ger poäng.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-12-01 08:52

 • Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  – Vi är positivt förvånade, säger Lars-Erik och Marie Malmström från Örebro. Och vid vårt besök framkom tydligt att Silverhöjdens Camping håller på att bli en riktigt fin plats tack vare ny regi sedan ett par år.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-11-18 10:20

 • Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Vill du uppleva den välkända solnedgången över Kalmarsund, eller bo på en ort som dragit till sig gourmetkockar och konstnärer som en blomsteräng drar till sig bin? Då skall du ta dig till Kapelludden Camping & Stugor i Borgholm.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-10-19 15:18

 • Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Mitt emellan två av Sveriges största industriminnen, Lövstabruk och Forsmark, ligger en liten by som heter Berkinge. Och här mitt i skogen vid en sjö fann vi en camping, vars namn du skall lägga på minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-10 14:47

 • Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsviken är ett naturreservat och tillhör världsarvet Höga kusten som UNESCO valt att värna om. Norrfällsvikens Camping är en fin representant för denna värdefulla plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-07 12:29

 • Lägg Burträsk på minnet

  Lägg Burträsk på minnet

  Burträsk har gjort sig känt för den goda Västerbottensosten. Om vintern ligger samhället i dvala, men under den korta sommaren blommar orten upp i ordets rätta bemärkelse. Detta märks inte minst på den fina campingplatsen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-08-08 11:50

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1560 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 566 fristående campingplatser och 617 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 377 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2019-08

 • Husvagn & Camping 2019-07

 • Husvagn & Camping 2019-06

 • Husvagn & Camping 2019-05

 • Husvagn & Camping 2019-04

 • Husvagn & Camping 2019-03

 • Husvagn & Camping 2019-02

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842