Toppbetyg för Klackskärs Camping: Perfekt läge vid havet

Toppbetyg för Klackskärs Camping: Perfekt läge vid havet

Publicerad

Bad och fiske på campingen och ett stort antal restauranger på behagligt gångavstånd. Så kan man snabbt beskriva Klackskärs Camping i Östhammar.

Läge: 10 poäng

I norra Uppland ligger Östhammar vid en fjärd som bildats av Bottenhavet. Platsen är väl skyddad av den halvö, på vilken du hittar Öregrund cirka en bil bort. Ofta talar man om de båda orterna vid havet som om de hörde ihop.

Klackskärs Camping ligger cirka 500 meter från småbåtshamnen och centrum. I hamnen finns flera näringsställen och går du gatan in till Rådhustorget så hittar du ännu flera. Längan med röda marknadsbodar är pittoresk och samlar mycket folk när solen skiner. I centrum finns också några butiker och en livsmedelshall. Och självklart hittade maken stadens anrika bageri, så att det slank med en liten påse till eftermiddagskaffet.

En badplats ligger inne på campingen och en större strax utanför.

Service: 8 poäng

Campingen öppnar till Valborg och har öppet till och med september och i receptionen finns betjäning mellan klockan 9 och 21 under högsäsong. Du kan beställa bröd till nästa dag och det finns kioskvaror och tidningar. Bra information om platsen när du checkar in och en tydlig karta får du att ta med. En enklare thairestaurang ligger i samma hus som receptionen.

Standard på gemensamma anläggningar: 7 poäng

Det finns två röda servicehus. Det ena verkar ganska nytt medan det andra är lite äldre. Båda är dock fräscha och innehåller toaletter, duschar, kök och tvättstuga. I det ena också ett tv-rum med spel och böcker för gästerna. Det finns förstås ställen att tömma latrin på och en separat "husbilsstation" med tömningsplats och färskvattenslang. Generellt kan man säga att campingen känns ändamålsenlig och väl planerad för camparnas bästa.

Skötsel av gemensamma anläggningar: 9 poäng

Campingen känns nästan parkliknande med sin vackra natur och det ser mycket välvårdat ut var man än går. Även inomhusstädningen ser ut att hålla god klass. Detta är ingen ny anläggning, men den känns välbevarad.

Framkomlighet: 9 poäng

Det finns handikappanpassad toalett med dusch i båda servicehusen. I det nyaste är det även automatisk dörröppning och det är det även till köket bredvid. En del vägar är asfalterade och i övrigt är det hårda grusvägar. Bra tänkt för rörelsehindrade. Skötbord på båda handikapptoaletterna.

Lekplats: 7 poäng

Det finns två små lekplatser med gungor, sandlåda och en liten klätteranordning för mindre barn. En stor grönyta med ett fotbollsmål är säkert uppskattat av många. Badet, både inne på campingen och utanför är barnvänligt med sandbotten. (Vid småbåtshamnen 500 meter bort har kommunen en riktigt stor lekplats.) Tv-rum med spel.

Vid Rådhustorget, 500 meter från campingen, finns en bra turistbyrå.

Campingtomt: 8 poäng

Det finns 195 tomter varav ett 30-tal är utan el. Alla tomterna är väl utmärkta. Tyvärr är det lite långt till elstolparna på vissa tomter. Det är sällan man ser en så naturskön plats där vatten, trädridåer och buskar utgör ett stort inslag. Här och var finns krukor med färgglada blommor. Tomterna verkar också rymliga och lättillgängliga. Man får absolut ingen känsla av att det skulle finnas 200 gästekipage, eftersom det är både kuperat och lummigt.

Miljö: 6 poäng

Det nyaste av servicehusen har försetts med solpaneler som hjälper till med varmvattenförsörjningen. I övrigt fann vi inte några direkta miljöarrangemang. Sopor läggs i en container, grillkol i tunna.

Säkerhet: 7 poäng

Ekipagen står inte för tätt men problemet med kablar som måste ligga dragna här och var drar ner betyget. Det är inte mindre än tio brandsläckare utplacerade på campingen. Telefonnumret på informationsbladet har någon som alltid svarar. Nattvakt förekommer då det är några särskilda evenemang i staden. Bom till området. Gästerna har alla bomkort.

Helhetsintryck: 9 poäng

Detta är en familjecamping med ett fantastiskt läge och sällsynt vacker natur. Det finns minigolf och bad och du kan hyra bastutunnan på stranden. Från campingen leder en stig rakt in till en hembygdsgård och här firas bland annat midsommar enligt konstens alla regler.

Trevliga utflyktsmål är grannorten Öregrund och Forsmark med bruksmiljö och Vattenfalls kärnkraftsanläggning.

Den nostalgiska skylten vittnar om att det har funnits camping länge på Klackskär, men idag är det en anläggning i tiden.

Klackskärs Camping

742 00 Östhammar
Telefon: 0173-213 64
www.klackskarscamping.se
info@klackskarscamping.se

Prisbild: 275 kronor, 50 kronor för el, 5 kronor för dusch
Öppet: 29/4–30/9
GPS: N 60° 15' 51''N, E 18° 22' 43''

Snabbguide testpoäng

(Skalan är 1–10 och 5 utgör godkänt men inte mer.) 

Läge: 10
Service: 8
Standard: 7
Skötsel: 9
Framkomlighet: 9
Lekplats: 7
Campingtomt: 8
Säkerhet: 7
Miljö: 6
Helhetsintryck: 9
Summa poäng: 80

En badplats finns på campingen och en större strax utanför.

Vi tyckte att det kändes som att campa i en park.

Köket i det nyaste av servicehusen är välutrustat och skinande rent.

Marianne Halvardsson hade ansvar för städningen sommaren 2016. Skinande rent säger vi som var gäster.

Både livräddningsbåt och "frälsarkrans" finns vid campingens badplats.

On
Off

0 kommentarer

 • Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Direkt vid E4:an, inbäddad i grönska vid en badsjö. Det är säkert många som önskar sig detta när kvällen närmar sig under semesterresan. Norr om Örnsköldsvik finns precis en sådan plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-11-14 08:47

 • Fossen Camping: Vid hav och klippor

  Fossen Camping: Vid hav och klippor

  En enkel men rofylld Västkustcamping skulle kunna bli slutomdömet om Fossen Camping. Men det är också en plats fylld av glada barfotabarn som springer runt på härliga grönytor, och av människor som solar på klipporna vid Gullmarsfjorden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-10-13 07:46

 • Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Sverige har en skatt av små campingplatser belägna vid en insjö med både bad och härligt campingliv. En typisk sådan plats är Osby Camping.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-20 07:32

 • Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget är den mest närbelägna campingen för ett besök i Karlstad och därmed är det välkommet att anläggningen är öppen året om. Men som semestermål gör sig platsen allra bäst på sommaren när det är badväder.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-15 07:01

 • Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Behöver ni en övernattningsplats i Småland en sommarkväll ska ni lägga Östanå i Vetlanda på minnet. Här kan man ta ett dopp i sjön, gå en promenad längs rösad led eller kanske till och med spela golf på 18-hålsbanan som gränsar till campingen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-22 07:25

 • Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  En nästan ny camping vid Norrlandskusten med ett havsbad som för tankarna till Rivieran. Så kan Sörfjärdens Camping enkelt beskrivas. När sommaren slår till är detta en anläggning som du bör ha i minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-19 07:54

 • Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Laxtrappan vid Sikfors Camping är en del av naturupplevelsen som campingen erbjuder, och friden vid Piteälvens strand går nästan att ta på. Den här kollen handlar om en liten camping i en storslagen natur.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-27 07:08

 • Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Camping och nöje i Göteborg stavas Liseberg. De två mest centrala campingplatserna ingår i det välkända nöjesföretaget, Lisebergsbyn och Lisebergs Camping Askim Strand. Vi har kollat in den sistnämnda.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-25 07:48

 • Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village Camping & Bungalow Park är namnet på en utomordentligt bra anläggning att bo på vid ett besök i Rom. Receptionen är inte bara öppen hela dygnet utan ger all information du kan behöva för att du smidigt ska kunna ta dig till den sevärda staden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-07 06:36

 • Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  I Vimmerby påminns man överallt om Astrid Lindgrens böcker och dess karaktärer. Karaktärs-hotellet är ett bevis och vid detta hotell ligger också en camping som vi har kikat lite närmare på.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-06-20 08:25

 • Bästa campingarna sedan 2017

  Bästa campingarna sedan 2017

  Vilken är egentligen den bästa campinganläggningen? Beroende på vem eller vilka man frågar kommer också svaren att vara olika. Vår testpanel, de multirutinerade Catharina och Lars-Åke Höglund, har testat hundratals olika campingplatser med varierande betyg. I denna artikel har vi kikat på de som fick högst betyg vid deras besök. Kanske är det någon av dessa som lockar att möjligtvis prova något nytt 2022?

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-25 07:22

 • Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Man skulle kanske kunna säga Kalmars Riviera, för Vita Sands Camping söder om Kalmar är ett riktigt paradis för badtokiga.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-18 07:26

 • Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta Camping eller Österby Camping, välj det du vill för det handlar om samma plats. En liten sörmländsk pärla som erbjuder billig övernattning och kanske ett dopp i sjön.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-04-07 07:09

 • Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Om du har suttit en sommarkväll på kanalbanken vid Vassbacken, då vet du hur härligt det kan vara. Här på Göta kanals västgötasida fann vi en liten men välutrustad campingplats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-02-28 07:37

 • Norbergs camping: Liten välordnad klubbcamping

  Norbergs camping: Liten välordnad klubbcamping

  Caravan Club of Sweden är en av Sveriges största campingägare. I Norberg har klubben en plats där de också välkomnar andra campare än bara medlemmar. Klubbplatser präglas ofta av något speciellt, så också Norbergs.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-02-04 07:19

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2023-02

 • Husvagn & Camping 2022-12

 • Husvagn & Camping 2022-11

 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206