Campingkollen: Rullsands camping

Gemensamt för alla tomter på Rullsands Camping är närheten till naturen. Bild: Lars-Åke Höglund

Campingkollen: Rullsands camping

Publicerad

Rullsand är campingen som bjuder en ny besökare på överraskning. Tänk dig en camping mitt i skogen, där du bara några steg bakom en skogsridå möter havet och en strand som vore du på Rivieran.

Läge: 8

Ungefär tre mil sydost om Gävle och cirka en mil till Skutskär där finner du Rull-sands Camping. Platsen är
belägen vid havet och gränsar till Billuddens Naturreservat. Rikligt med möjligheter till bad, naturpromenader och inte minst bärplockning.

Service: 9

Trevligt bemötande och en tydlig broschyr med information om campingen, är vad du får vid ankomsten. Det finns restaurang, kiosker och liten butik på området. Väl tilltagna öppettider i både reception och restaurang.

Skötsel av gemensamma anläggningar: 7

Det är hög beläggning vid vårt besök och det kräver förstås extra städning. Och som helhet kan man säga att det verkar vara en ganska välskött anläggning.

Standard på gemensamma anläggningar: 7

Det första du möter är förstås receptionen, vilken är ganska enkel. Du står utomhus, fast man har byggt upp tak och väggar som skydd mot väder och vind. De två servicehusen är nog av olika årgång, men utrustade på klassisk vis med toaletter, duschar, kök och tvättstuga.
Latrintömningsplatserna är väl inte de fräschaste vi sett men fyller sin funktion. Restaurangen lockar med lappar om lyxmåltid, men miljön kan inte kallas lyxig utan påminner mer om en personalmatsal. Du sitter i sällskap med brickvagnar fulla med halvätna tallrikar.

Lekplats: 8

Det finns två mindre och en lite större lekplats. På den större hittar barnen bland annat en cykelkarusell, klätterställning och rutschkana. Alla tre lekplatserna är i huvudsak för mindre barn. För de större finns beachvolley och bordtennis. På sommaren är det dagligen någon aktivitet såsom skattjakt, minidisco eller pyssel. Campingens eget troll Rulle dyker upp då och då. Den största tillgången är ändå havet med en fantastisk sandstrand. Campingen har två olika badvikar, en långgrund och en där det blir djupt lite snabbare. Båda stränderna har härlig, mjuk sand.

Stranden är absolut den bästa lekplatsen här. Bild: Lars-Åke Höglund

 

Framkomlighet: 7

Det är handikapptoaletter med dusch i båda servicehusen och de är lätta att komma in i. Skötbord finns det ett i varje servicehus, placerat i ett av damernas duschrum. Så här får papporna byta på barnen i husvagnen eller husbilen. Vägarna i området är i huvudsak hårda grusvägar. Det är ramp till receptionen och köken.

Campingtomt: 8

Även om det är en camping vid havet, så ligger den mitt i skogen och större delen av tomterna kan man kalla naturtomter. Omringad av träd blir campingen både grön och naturskön. Tomterna är väl markerade med varierande storlek. Det finns 203 tomter med eluttag och tillgången på el är 16 ampère.

Säkerhet: 7

När det gäller inkräktare så känns denna camping mycket trygg. Det finns bara en väg in och ut som är skyddad med bom. Brandposter finns det gott om. I huvudsak står ekipagen med bra avstånd emellan sig, men några står för tätt.

Miljö: 7

På båda servicehusen blänker solfångare och här värms varmvatten med solens hjälp. Personalens tysta elbil är en bra sak för miljön. Någon källsortering av sopor är det dock inte, utan dessa delas upp i brännbart och glas.

Helhetsintryck: 8

Detta är en vackert belägen camping vid ett fantastiskt havsbad. Blir det vackert sommarväder, så blir det väldigt mycket folk. Då handlar det inte bara om campinggäster, utan folk från de fem stora parkeringsplatserna utanför anläggningen. Tycker du om skogspromenader har du kommit rätt, och vill du ha lite fakta om naturen, så titta in i naturrummet mitt emot receptionen. Vid vårt besök var tillgången på smultron och blåbär stor.
Du har nog inte mer än ett par mil till Furuviks Djur- och Nöjespark, och åker du in till Skutskär finns det mesta av vardagsservice.
En promenad ut till Billudden gör gott för själen.
Campingen ordnar program, inte bara för barnen utan för vuxna också. Det kan vara frågesporter eller trubaduraftnar exempelvis. En ny trevlig minigolfbana, där bland annat bron i Älvkarleby finns med i miniatyr.
Har du glömt myggmedel så finns det i campingbutiken!

En halvtimmas promenad från campingen ligger Billudden. Bild: Lars-Åke Höglund

Rullsands Camping:

››› FC606 Rullsands Camping, Rullsandsvägen 1, 814 93 Skutskär

››› Tel: 026-862 20

››› E-post:info.rullsand@gmail.com

››› Hemsida: www.rullsand.se

››› Prisbild: 225-325:-

››› Öppet: Hela året

››› GPS: N 60° 38' 19'' , E 17° 28' 39''

Snabbguide testpoäng

(Skalan är 1–10 och 5 utgör godkänt men inte mer.) 

Läge: 8

Service:  9 

Standard: 7

Skötsel: 7

Framkomlighet: 7

Lekplats: 9

Campingtomt: 8

Säkerhet: 7

Miljö: 7

Helhetsintryck: 8

Summa poäng: 77  

On
Off

0 kommentarer

 • Slite Strandby & Camping: Havsbad som vid Medelhavet

  Slite Strandby & Camping: Havsbad som vid Medelhavet

  Slite Strandby & Camping blickar framåt. I fjol tog en ny entreprenör över anläggningen och nu vill man satsa på den havsnära campingen ett stenkast från Slite centrum.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-08-19 08:03

 • Hörsjöns camping: Campa billigt vid Nissastigen

  Hörsjöns camping: Campa billigt vid Nissastigen

  I en skogsglänta med utsikt över en liten tjärn. Så idylliskt kan det vara att övernatta i Smålandsstenar. Men inte dyrare än många ställplatser.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-08-14 08:02

 • Kalvholmens Camping: Naturskön skärgårdscamping

  Kalvholmens Camping: Naturskön skärgårdscamping

  Sankta Anna var sjöfararnas helgon och namngivare till den skärgård där vi funnit Kalvholmens Camping. Kanske håller helgonet än idag ett vakande öga över besökarna till denna natursköna plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-07-11 08:35

 • Furuviks havscamping: En camping för bad och nöjen

  Furuviks havscamping: En camping för bad och nöjen

  Ett nöjesfält, en djurpark, hotell och havsbad. Ja, allt ligger på samma ställe och har kompletterats med en välutrustad camping. Samlingsnamnet för härligheten är Furuvik.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-07-10 07:20

 • De Papillon Camping: En plats för avkoppling och lek

  De Papillon Camping: En plats för avkoppling och lek

  Nederländerna är riktigt bra på camping. Här vill vi presentera en av landets många superanläggningar. En fantastisk barnvänlig plats att pusta ut på när man kanske suttit i bilen under en lång resa.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-06-18 09:26

 • First Camp Åhus-Kristianstad: Trivsamt och rent

  First Camp Åhus-Kristianstad: Trivsamt och rent

  Efter att ha ägts av ett tyskt företag och skötts i disciplinerad preussisk anda, drivs anrika Åhus camping sedan ett par år tillbaka av kedjan First Camp. Vi har kollat om de lever de upp till sin fyrstjärniga status och om andan blivit mera tillåtande.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-05-17 07:46

 • Campingkollen: Råbocka familjecamping – en doft av sommar

  Campingkollen: Råbocka familjecamping – en doft av sommar

  I Ängelholm i Skåne hittar du en genuint klassisk sommarcamping direkt vid havet. Men sviker solen och värmen har staden mer att erbjuda sina gäster än bara bad.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-04-09 09:10

 • Burgsviks camping: Gemyt på Gotland

  Burgsviks camping: Gemyt på Gotland

  I Burgsvik fann vi en mysig familjecamping med pool och restaurang. Och här befinner du dig nära raukarnas land med majestätiska Hoburgsgubben på cykelavstånd.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-03-23 14:14

 • Töcksfors Camping & Fritid: Campa på gränsen

  Töcksfors Camping & Fritid: Campa på gränsen

  Töcksfors är norrmännens shoppingmekka, Dalslands kanals sista slussområde och plats för en liten trevlig camping bara ett stenkast från E18.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-01-15 09:57

 • Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Nu har det hänt igen. Vi har lockats till en camping för att ordet resort ingått i namnet. Trott att vi skulle komma till något extra och blivit besvikna. Främby Udde Resort hade kunnat bättre. Men det fina läget vid sjön Runn ger poäng.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-12-01 08:52

 • Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  – Vi är positivt förvånade, säger Lars-Erik och Marie Malmström från Örebro. Och vid vårt besök framkom tydligt att Silverhöjdens Camping håller på att bli en riktigt fin plats tack vare ny regi sedan ett par år.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-11-18 10:20

 • Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Vill du uppleva den välkända solnedgången över Kalmarsund, eller bo på en ort som dragit till sig gourmetkockar och konstnärer som en blomsteräng drar till sig bin? Då skall du ta dig till Kapelludden Camping & Stugor i Borgholm.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-10-19 15:18

 • Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Mitt emellan två av Sveriges största industriminnen, Lövstabruk och Forsmark, ligger en liten by som heter Berkinge. Och här mitt i skogen vid en sjö fann vi en camping, vars namn du skall lägga på minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-10 14:47

 • Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsviken är ett naturreservat och tillhör världsarvet Höga kusten som UNESCO valt att värna om. Norrfällsvikens Camping är en fin representant för denna värdefulla plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-07 12:29

 • Lägg Burträsk på minnet

  Lägg Burträsk på minnet

  Burträsk har gjort sig känt för den goda Västerbottensosten. Om vintern ligger samhället i dvala, men under den korta sommaren blommar orten upp i ordets rätta bemärkelse. Detta märks inte minst på den fina campingplatsen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-08-08 11:50

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1560 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 566 fristående campingplatser och 617 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 377 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2019-09

 • Husvagn & Camping 2019-08

 • Husvagn & Camping 2019-07

 • Husvagn & Camping 2019-06

 • Husvagn & Camping 2019-05

 • Husvagn & Camping 2019-04

 • Husvagn & Camping 2019-03

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842