Campingkollen: Rullsands camping

Gemensamt för alla tomter på Rullsands Camping är närheten till naturen. Bild: Lars-Åke Höglund

Campingkollen: Rullsands camping

Publicerad

Rullsand är campingen som bjuder en ny besökare på överraskning. Tänk dig en camping mitt i skogen, där du bara några steg bakom en skogsridå möter havet och en strand som vore du på Rivieran.

Läge: 8

Ungefär tre mil sydost om Gävle och cirka en mil till Skutskär där finner du Rull-sands Camping. Platsen är
belägen vid havet och gränsar till Billuddens Naturreservat. Rikligt med möjligheter till bad, naturpromenader och inte minst bärplockning.

Service: 9

Trevligt bemötande och en tydlig broschyr med information om campingen, är vad du får vid ankomsten. Det finns restaurang, kiosker och liten butik på området. Väl tilltagna öppettider i både reception och restaurang.

Skötsel av gemensamma anläggningar: 7

Det är hög beläggning vid vårt besök och det kräver förstås extra städning. Och som helhet kan man säga att det verkar vara en ganska välskött anläggning.

Standard på gemensamma anläggningar: 7

Det första du möter är förstås receptionen, vilken är ganska enkel. Du står utomhus, fast man har byggt upp tak och väggar som skydd mot väder och vind. De två servicehusen är nog av olika årgång, men utrustade på klassisk vis med toaletter, duschar, kök och tvättstuga.
Latrintömningsplatserna är väl inte de fräschaste vi sett men fyller sin funktion. Restaurangen lockar med lappar om lyxmåltid, men miljön kan inte kallas lyxig utan påminner mer om en personalmatsal. Du sitter i sällskap med brickvagnar fulla med halvätna tallrikar.

Lekplats: 8

Det finns två mindre och en lite större lekplats. På den större hittar barnen bland annat en cykelkarusell, klätterställning och rutschkana. Alla tre lekplatserna är i huvudsak för mindre barn. För de större finns beachvolley och bordtennis. På sommaren är det dagligen någon aktivitet såsom skattjakt, minidisco eller pyssel. Campingens eget troll Rulle dyker upp då och då. Den största tillgången är ändå havet med en fantastisk sandstrand. Campingen har två olika badvikar, en långgrund och en där det blir djupt lite snabbare. Båda stränderna har härlig, mjuk sand.

Stranden är absolut den bästa lekplatsen här. Bild: Lars-Åke Höglund

 

Framkomlighet: 7

Det är handikapptoaletter med dusch i båda servicehusen och de är lätta att komma in i. Skötbord finns det ett i varje servicehus, placerat i ett av damernas duschrum. Så här får papporna byta på barnen i husvagnen eller husbilen. Vägarna i området är i huvudsak hårda grusvägar. Det är ramp till receptionen och köken.

Campingtomt: 8

Även om det är en camping vid havet, så ligger den mitt i skogen och större delen av tomterna kan man kalla naturtomter. Omringad av träd blir campingen både grön och naturskön. Tomterna är väl markerade med varierande storlek. Det finns 203 tomter med eluttag och tillgången på el är 16 ampère.

Säkerhet: 7

När det gäller inkräktare så känns denna camping mycket trygg. Det finns bara en väg in och ut som är skyddad med bom. Brandposter finns det gott om. I huvudsak står ekipagen med bra avstånd emellan sig, men några står för tätt.

Miljö: 7

På båda servicehusen blänker solfångare och här värms varmvatten med solens hjälp. Personalens tysta elbil är en bra sak för miljön. Någon källsortering av sopor är det dock inte, utan dessa delas upp i brännbart och glas.

Helhetsintryck: 8

Detta är en vackert belägen camping vid ett fantastiskt havsbad. Blir det vackert sommarväder, så blir det väldigt mycket folk. Då handlar det inte bara om campinggäster, utan folk från de fem stora parkeringsplatserna utanför anläggningen. Tycker du om skogspromenader har du kommit rätt, och vill du ha lite fakta om naturen, så titta in i naturrummet mitt emot receptionen. Vid vårt besök var tillgången på smultron och blåbär stor.
Du har nog inte mer än ett par mil till Furuviks Djur- och Nöjespark, och åker du in till Skutskär finns det mesta av vardagsservice.
En promenad ut till Billudden gör gott för själen.
Campingen ordnar program, inte bara för barnen utan för vuxna också. Det kan vara frågesporter eller trubaduraftnar exempelvis. En ny trevlig minigolfbana, där bland annat bron i Älvkarleby finns med i miniatyr.
Har du glömt myggmedel så finns det i campingbutiken!

En halvtimmas promenad från campingen ligger Billudden. Bild: Lars-Åke Höglund

Rullsands Camping:

››› FC606 Rullsands Camping, Rullsandsvägen 1, 814 93 Skutskär

››› Tel: 026-862 20

››› E-post:info.rullsand@gmail.com

››› Hemsida: www.rullsand.se

››› Prisbild: 225-325:-

››› Öppet: Hela året

››› GPS: N 60° 38' 19'' , E 17° 28' 39''

Snabbguide testpoäng

(Skalan är 1–10 och 5 utgör godkänt men inte mer.) 

Läge: 8

Service:  9 

Standard: 7

Skötsel: 7

Framkomlighet: 7

Lekplats: 9

Campingtomt: 8

Säkerhet: 7

Miljö: 7

Helhetsintryck: 8

Summa poäng: 77  

On
Off

0 kommentarer

 • Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Direkt vid E4:an, inbäddad i grönska vid en badsjö. Det är säkert många som önskar sig detta när kvällen närmar sig under semesterresan. Norr om Örnsköldsvik finns precis en sådan plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-11-14 08:47

 • Fossen Camping: Vid hav och klippor

  Fossen Camping: Vid hav och klippor

  En enkel men rofylld Västkustcamping skulle kunna bli slutomdömet om Fossen Camping. Men det är också en plats fylld av glada barfotabarn som springer runt på härliga grönytor, och av människor som solar på klipporna vid Gullmarsfjorden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-10-13 07:46

 • Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Sverige har en skatt av små campingplatser belägna vid en insjö med både bad och härligt campingliv. En typisk sådan plats är Osby Camping.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-20 07:32

 • Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget är den mest närbelägna campingen för ett besök i Karlstad och därmed är det välkommet att anläggningen är öppen året om. Men som semestermål gör sig platsen allra bäst på sommaren när det är badväder.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-15 07:01

 • Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Behöver ni en övernattningsplats i Småland en sommarkväll ska ni lägga Östanå i Vetlanda på minnet. Här kan man ta ett dopp i sjön, gå en promenad längs rösad led eller kanske till och med spela golf på 18-hålsbanan som gränsar till campingen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-22 07:25

 • Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  En nästan ny camping vid Norrlandskusten med ett havsbad som för tankarna till Rivieran. Så kan Sörfjärdens Camping enkelt beskrivas. När sommaren slår till är detta en anläggning som du bör ha i minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-19 07:54

 • Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Laxtrappan vid Sikfors Camping är en del av naturupplevelsen som campingen erbjuder, och friden vid Piteälvens strand går nästan att ta på. Den här kollen handlar om en liten camping i en storslagen natur.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-27 07:08

 • Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Camping och nöje i Göteborg stavas Liseberg. De två mest centrala campingplatserna ingår i det välkända nöjesföretaget, Lisebergsbyn och Lisebergs Camping Askim Strand. Vi har kollat in den sistnämnda.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-25 07:48

 • Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village Camping & Bungalow Park är namnet på en utomordentligt bra anläggning att bo på vid ett besök i Rom. Receptionen är inte bara öppen hela dygnet utan ger all information du kan behöva för att du smidigt ska kunna ta dig till den sevärda staden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-07 06:36

 • Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  I Vimmerby påminns man överallt om Astrid Lindgrens böcker och dess karaktärer. Karaktärs-hotellet är ett bevis och vid detta hotell ligger också en camping som vi har kikat lite närmare på.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-06-20 08:25

 • Bästa campingarna sedan 2017

  Bästa campingarna sedan 2017

  Vilken är egentligen den bästa campinganläggningen? Beroende på vem eller vilka man frågar kommer också svaren att vara olika. Vår testpanel, de multirutinerade Catharina och Lars-Åke Höglund, har testat hundratals olika campingplatser med varierande betyg. I denna artikel har vi kikat på de som fick högst betyg vid deras besök. Kanske är det någon av dessa som lockar att möjligtvis prova något nytt 2022?

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-25 07:22

 • Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Man skulle kanske kunna säga Kalmars Riviera, för Vita Sands Camping söder om Kalmar är ett riktigt paradis för badtokiga.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-18 07:26

 • Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta Camping eller Österby Camping, välj det du vill för det handlar om samma plats. En liten sörmländsk pärla som erbjuder billig övernattning och kanske ett dopp i sjön.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-04-07 07:09

 • Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Om du har suttit en sommarkväll på kanalbanken vid Vassbacken, då vet du hur härligt det kan vara. Här på Göta kanals västgötasida fann vi en liten men välutrustad campingplats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-02-28 07:37

 • Norbergs camping: Liten välordnad klubbcamping

  Norbergs camping: Liten välordnad klubbcamping

  Caravan Club of Sweden är en av Sveriges största campingägare. I Norberg har klubben en plats där de också välkomnar andra campare än bara medlemmar. Klubbplatser präglas ofta av något speciellt, så också Norbergs.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-02-04 07:19

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2023-02

 • Husvagn & Camping 2022-12

 • Husvagn & Camping 2022-11

 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206