Campingkollen: Rullsands camping

Gemensamt för alla tomter på Rullsands Camping är närheten till naturen. Bild: Lars-Åke Höglund

Campingkollen: Rullsands camping

Publicerad

Rullsand är campingen som bjuder en ny besökare på överraskning. Tänk dig en camping mitt i skogen, där du bara några steg bakom en skogsridå möter havet och en strand som vore du på Rivieran.

Läge: 8

Ungefär tre mil sydost om Gävle och cirka en mil till Skutskär där finner du Rull-sands Camping. Platsen är
belägen vid havet och gränsar till Billuddens Naturreservat. Rikligt med möjligheter till bad, naturpromenader och inte minst bärplockning.

Service: 9

Trevligt bemötande och en tydlig broschyr med information om campingen, är vad du får vid ankomsten. Det finns restaurang, kiosker och liten butik på området. Väl tilltagna öppettider i både reception och restaurang.

Skötsel av gemensamma anläggningar: 7

Det är hög beläggning vid vårt besök och det kräver förstås extra städning. Och som helhet kan man säga att det verkar vara en ganska välskött anläggning.

Standard på gemensamma anläggningar: 7

Det första du möter är förstås receptionen, vilken är ganska enkel. Du står utomhus, fast man har byggt upp tak och väggar som skydd mot väder och vind. De två servicehusen är nog av olika årgång, men utrustade på klassisk vis med toaletter, duschar, kök och tvättstuga.
Latrintömningsplatserna är väl inte de fräschaste vi sett men fyller sin funktion. Restaurangen lockar med lappar om lyxmåltid, men miljön kan inte kallas lyxig utan påminner mer om en personalmatsal. Du sitter i sällskap med brickvagnar fulla med halvätna tallrikar.

Lekplats: 8

Det finns två mindre och en lite större lekplats. På den större hittar barnen bland annat en cykelkarusell, klätterställning och rutschkana. Alla tre lekplatserna är i huvudsak för mindre barn. För de större finns beachvolley och bordtennis. På sommaren är det dagligen någon aktivitet såsom skattjakt, minidisco eller pyssel. Campingens eget troll Rulle dyker upp då och då. Den största tillgången är ändå havet med en fantastisk sandstrand. Campingen har två olika badvikar, en långgrund och en där det blir djupt lite snabbare. Båda stränderna har härlig, mjuk sand.

Stranden är absolut den bästa lekplatsen här. Bild: Lars-Åke Höglund

 

Framkomlighet: 7

Det är handikapptoaletter med dusch i båda servicehusen och de är lätta att komma in i. Skötbord finns det ett i varje servicehus, placerat i ett av damernas duschrum. Så här får papporna byta på barnen i husvagnen eller husbilen. Vägarna i området är i huvudsak hårda grusvägar. Det är ramp till receptionen och köken.

Campingtomt: 8

Även om det är en camping vid havet, så ligger den mitt i skogen och större delen av tomterna kan man kalla naturtomter. Omringad av träd blir campingen både grön och naturskön. Tomterna är väl markerade med varierande storlek. Det finns 203 tomter med eluttag och tillgången på el är 16 ampère.

Säkerhet: 7

När det gäller inkräktare så känns denna camping mycket trygg. Det finns bara en väg in och ut som är skyddad med bom. Brandposter finns det gott om. I huvudsak står ekipagen med bra avstånd emellan sig, men några står för tätt.

Miljö: 7

På båda servicehusen blänker solfångare och här värms varmvatten med solens hjälp. Personalens tysta elbil är en bra sak för miljön. Någon källsortering av sopor är det dock inte, utan dessa delas upp i brännbart och glas.

Helhetsintryck: 8

Detta är en vackert belägen camping vid ett fantastiskt havsbad. Blir det vackert sommarväder, så blir det väldigt mycket folk. Då handlar det inte bara om campinggäster, utan folk från de fem stora parkeringsplatserna utanför anläggningen. Tycker du om skogspromenader har du kommit rätt, och vill du ha lite fakta om naturen, så titta in i naturrummet mitt emot receptionen. Vid vårt besök var tillgången på smultron och blåbär stor.
Du har nog inte mer än ett par mil till Furuviks Djur- och Nöjespark, och åker du in till Skutskär finns det mesta av vardagsservice.
En promenad ut till Billudden gör gott för själen.
Campingen ordnar program, inte bara för barnen utan för vuxna också. Det kan vara frågesporter eller trubaduraftnar exempelvis. En ny trevlig minigolfbana, där bland annat bron i Älvkarleby finns med i miniatyr.
Har du glömt myggmedel så finns det i campingbutiken!

En halvtimmas promenad från campingen ligger Billudden. Bild: Lars-Åke Höglund

Rullsands Camping:

››› FC606 Rullsands Camping, Rullsandsvägen 1, 814 93 Skutskär

››› Tel: 026-862 20

››› E-post:info.rullsand@gmail.com

››› Hemsida: www.rullsand.se

››› Prisbild: 225-325:-

››› Öppet: Hela året

››› GPS: N 60° 38' 19'' , E 17° 28' 39''

Snabbguide testpoäng

(Skalan är 1–10 och 5 utgör godkänt men inte mer.) 

Läge: 8

Service:  9 

Standard: 7

Skötsel: 7

Framkomlighet: 7

Lekplats: 9

Campingtomt: 8

Säkerhet: 7

Miljö: 7

Helhetsintryck: 8

Summa poäng: 77  

On
Off

0 kommentarer

 • Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Vill du uppleva den välkända solnedgången över Kalmarsund, eller bo på en ort som dragit till sig gourmetkockar och konstnärer som en blomsteräng drar till sig bin? Då skall du ta dig till Kapelludden Camping & Stugor i Borgholm.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-10-19 15:18

 • Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Mitt emellan två av Sveriges största industriminnen, Lövstabruk och Forsmark, ligger en liten by som heter Berkinge. Och här mitt i skogen vid en sjö fann vi en camping, vars namn du skall lägga på minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-10 14:47

 • Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsviken är ett naturreservat och tillhör världsarvet Höga kusten som UNESCO valt att värna om. Norrfällsvikens Camping är en fin representant för denna värdefulla plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-07 12:29

 • Lägg Burträsk på minnet

  Lägg Burträsk på minnet

  Burträsk har gjort sig känt för den goda Västerbottensosten. Om vintern ligger samhället i dvala, men under den korta sommaren blommar orten upp i ordets rätta bemärkelse. Detta märks inte minst på den fina campingplatsen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-08-08 11:50

 • Hagöns camping – en camping i tiden

  Hagöns camping – en camping i tiden

  Ett hav av husvagnar, gammalt och slitet, så var min bild av Hagöns Camping. Men efter vårt besök blev bilden verkligen annorlunda. Trots sin höga ålder är Hagöns Camping mycket välbehållen, helt enkelt en camping i tiden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-08-07 13:53

 • Campingkollen: Aspen Camping – ett prisvärt alternativ

  Campingkollen: Aspen Camping – ett prisvärt alternativ

  Du har säkert sett campingen från E20 när du närmat dig Göteborg från norr. En perfekt övernattningsplats eller bas för Göteborgsbesöket, men knappast ett semestermål för längre vistelse.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-07-13 08:27

 • High Chaparral: Camping på västernvis

  High Chaparral: Camping på västernvis

  Aldrig har man väl sett så många cowboyhattar eller barn med leksakspistoler som på High Chaparrals Camping. Denna sommarcamping är starkt förknippad med temaparken med samma namn.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-07-05 08:55

 • Campingkollen: Turistvänligt i Salzburg

  Campingkollen: Turistvänligt i Salzburg

  Grüss Gott, säger en man vänligt när vi stiger in i receptionen på Salzburg-Nord-Sam Camping. Det visar sig att vi funnit en optimal bas för vårt besök i staden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-06-16 23:02

 • Mer bohuslänskt kan det inte bli

  Mer bohuslänskt kan det inte bli

  Vill du få ditt lystmäte av klippor och salta bad, ja helt enkelt av naturen i Bohuslän, då är First Camp Solvik-Kungshamn ett perfekt val. En mycket barnvänlig anläggning med cykelbana till Smögens brygga.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-03-20 11:37

 • Campingkollen: Camp Grinsby

  Campingkollen: Camp Grinsby

  Om du har suttit med ditt morgonkaffe och sett ut över Stora Bör eller sett lägereldarna om kvällen, då vet du att Camp Grinsby är en sällsynt vacker plats. Här kan ung som gammal njuta av ett rikt friluftsliv.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-02-20 08:38

 • Campingkollen: Doro camping Lappland

  Campingkollen: Doro camping Lappland

  Tyskar, holländare, norrmän och danskar, tillsammans vilar vi ut på en äng i Dorotea. Alla tycker säkert att de hittat en perfekt övernattningsplats på Doro Camping Lappland. Reportaget kommer från Husvagn & Camping nr 12-2017.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-01-29 15:46

 • Campingpark Kühlungsborn: Tysk toppencamping vid havet

  Campingpark Kühlungsborn: Tysk toppencamping vid havet

  Ett glittrande klart havsbad vid en mjuk vit sandstrand. Ja, det handlar inte om Karibien utan om Östersjökusten väster om Rostock. Här har vi funnit en campingplats av den bästa sorten, en plats att njuta på.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2017-05-25 10:10

 • Toppbetyg för Klackskärs Camping: Perfekt läge vid havet

  Toppbetyg för Klackskärs Camping: Perfekt läge vid havet

  Bad och fiske på campingen och ett stort antal restauranger på behagligt gångavstånd. Så kan man snabbt beskriva Klackskärs Camping i Östhammar.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2017-05-09 14:14

 • First Camp Gunnarsö: Campa på en skärgårdsö

  First Camp Gunnarsö: Campa på en skärgårdsö

  Här kan du sitta på klipporna och se färjorna glida iväg mot Öland eller Gotland. Vi har kollat in Camp Gunnarsö, en campingoas omsluten av vatten.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2017-03-30 10:43

 • Arkösunds Camping är lätt att älska

  Arkösunds Camping är lätt att älska

  I Vikbolandets vackra skärgårdslandskap ligger Arkösunds Camping. Havsbad, ett samhälle med hög sommarpuls eller total avkoppling.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2017-03-15 10:09

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1483 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 545 fristående campingplatser och 532 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 406 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2019-03

 • Husvagn & Camping 2018-12

 • Husvagn & Camping 2018-11

 • Husvagn & Camping 2018-10

 • Husvagn & Camping 2018-09

 • Husvagn & Camping 2018-08

 • Husvagn & Camping 2018-07

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842