Mer bohuslänskt kan det inte bli

Lugnt och skyddat mitt i den karga naturen står camparna på Solvik-Kungshamn.

Mer bohuslänskt kan det inte bli

Publicerad

Vill du få ditt lystmäte av klippor och salta bad, ja helt enkelt av naturen i Bohuslän, då är First Camp Solvik-Kungshamn ett perfekt val. En mycket barnvänlig anläggning med cykelbana till Smögens brygga.

Läge – 5

Smögen och Kungshamn är säkert de mest kända platserna i Bohuslän, kör du härifrån i riktning mot Hunnebostrand kommer du till Väjern och det är den andra campingen på vänstersidan som är Solvik. Det är cykelbana till Kungshamn, cirka fyra kilometer, men inte till Hunnebostrand. På eftermiddagarna/kvällarna går det flera bussturer till Smögen. Cirka 700 meter till bad och även liten sandstrand för barnen. Från campingen har du utsikt över en havsvik med Smögenbron i bakgrunden.

Service – 4

Detta är en sommarcamping och på högsäsong är receptionen öppen mellan 8.00 och 23.00. Städningen var vid vårt besök mycket god. Det finns välsorterad butik men ingen restaurang. Vänligt mottagande i receptionen.

Lekplatsen har något för barn i alla åldrar.

Det är roligt att fånga krabbor när man är vid havet.

Standard – 5

Modern reception och välordnad butik. Det finns två servicehus. Det ena är ett riktigt Villa Villekulla med trappor, vinklar och vrår, men som en dröm inuti. Lyxiga familjebadrum med skinande kakel och klinkers. Separat barnbadrum med handfat och duschar i olika höjder, helt fantastiskt. Ändamålsenligt kök med bland annat diskmaskin. Trevligt inglasade matplatser.

Detsamma gäller för kök och matsal i hus nummer två, men här är duschar och toaletter något äldre. Välutrustade tvättstugor. Tömningsplats för fasta tankar. Fräscha tömningsplatser för latrin.

Lekplatsen torde vara en dröm för barnfamiljer. Här finns stor hoppkudde, linbana, karusell, jätteklätterställning av rep, fotbollsplan och mycket annat.

Tillgänglighet – 4

Trots sitt läge bland klippor och berghällar är campingtomterna plana och lättillgängliga på gräsunderlag. Merparten av tomterna har vatten och avlopp. Husbilsplatserna på "berget" har konstgräs och är lite oregelbundet placerade, men i stort sett ganska plana.

Vägarna inne på campingen är asfalterade och det finns en perfekt handikapptoalett med dusch. Men vill du komma lätt in i reception eller butik så får du be personalen lägga ut rampen.

På de plana klipphällarna sågs folk rasta sina hundar och det finns hundbad såväl vid havet som vid servicehusen.

Badrummen (t.v.) i det ena servicehuset verkar helt nya. Färgen är inte modern men det är fräscht i det äldre servicehuset (t.h.).

Allmänt – 4

För den som tilltalas av den karga naturen och bergets ständiga närvaro är det en vacker plats. Du står skyddad från blåst, du har kommit ifrån landsvägen och trafiken och du har bara en kort promenad till, ett för Bohuslän, ovanligt bra bad. Här blir heller inte så mycket folk, eftersom badplatsen egentligen mest vänder sig till camparna.

Minigolfbanorna är inte bara roliga utan har ett häftigt läge. Särskilt arrangerade program för barnen på sommaren. Bibliotek och TV-rum med pingisbord.

Bastu och wifi kostar extra.

On
Off

1 kommentarer

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1548 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 575 fristående campingplatser och 616 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 357 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2020-04

  • Husvagn & Camping 2020-03

  • Husvagn & Camping 2020-02

  • Husvagn & Camping 2020-01

  • Husvagn & Camping 2019-12

  • Husvagn & Camping 2019-11

  • Husvagn & Camping 2019-10

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842