Campingkollen: Turistvänligt i Salzburg

Mycket trevliga campingtomter omgivna av häckar på tre sidor. Men tomterna är ganska små.

Campingkollen: Turistvänligt i Salzburg

Publicerad

Grüss Gott, säger en man vänligt när vi stiger in i receptionen på Salzburg-Nord-Sam Camping. Det visar sig att vi funnit en optimal bas för vårt besök i staden.

Läge – 4

Om man kommer på A1/E56 Salzburg-Wien så tar man av på avfart Salzburg nord och sedan i riktning mot centrum, men platsen är ganska väl skyltad från flera håll.

Stadsbuss nummer 23 går fyra gånger i timmen, hundra meter från campingen. Och vill du cykla så har du en utmärkt cykelbana längs floden Salzach rakt in till Gamla stan, fem kilometer. 

Bussbiljett köper du i receptionen.

Max en kilometer till livsmedelsbutik och 200 meter till en pizzeria.

Service – 4

Det är väldigt fint och rent både ute och inne. Varje morgon går en man och sopar vägarna inne på området. När campingvärden hörde att vi var svenskar fick vi ett papper med viktig information på svenska. Här stod allt om de olika sätten att ta sig in till staden, det stod också att man bara kunde betala med kontanter eller Maestrokort.

Du kan beställa morgonbröd eller komplett frukost, ta en öl eller ett glas vin på terrassen eller handla livsmedel och kioskvaror.

 

Camping Nord-Sam är trivsam med närhet till Salzburg.

Vår vänlige campingvärd Michael Lex.

Standard – 4

När du svänger in på campingen far du förbi ett vitrappat hus i tre våningar med härliga träbalkonger där begoniorna väller ut över räckena. Vi känner verkligen Österrikeatmosfären. I detta hus finns receptionen, serveringen och i bottenplanet camparnas service i form av toaletter, duschar, diskbänkar och tvättavdelning. 

Att låna tvättmaskinen kostar fyra euro och detsamma för torktumlaren. Det är kakel och klinkers runt duschar och toaletter.

Här finns tömningsplats för toaletter och för fasta tankar. Snygg "sopavdelning" med viss källsortering. Lekplats med klätterhus och rutschkana för de mindre barnen samt en härlig pool att svalka sig i.

 

Tillgänglighet – 3

Varje campingtomt är omgiven av häckar på tre sidor och på gräs. Det handlar dock om ganska små tomter. Körvägarna är asfalterade. Det finns inga särskilda arrangemang för exempelvis rullstolsburna och receptionen kommer man bara till via en trappa. Men servicehuset är i markplan och verkar rymligt nog även för rullstolar.

Ljusa och fräscha lokaler för den sanitära servicen.

Allmänt – 5

En familjär och trivsam camping och mycket enkelt att ta sig in till Salzburg. Salzburg är dessutom en fantastisk stad att resa till. Och om du inte visste att Mozart var född och levde här, så lär du inte undgå att märka det när du är i staden. Den vackra domen får du inte missa, för att inte tala om omgivningarna runt Salzburg. Det är som att stiga rakt in i Sound of Music.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1548 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 575 fristående campingplatser och 616 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 357 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2020-04

  • Husvagn & Camping 2020-03

  • Husvagn & Camping 2020-02

  • Husvagn & Camping 2020-01

  • Husvagn & Camping 2019-12

  • Husvagn & Camping 2019-11

  • Husvagn & Camping 2019-10

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842