High Chaparral: Camping på västernvis

Mitt på campingen finns en liten badsjö med sandstrand och mitt i sjön en ”grillö” som du når via en liten gångbro.

High Chaparral: Camping på västernvis

Publicerad

Aldrig har man väl sett så många cowboyhattar eller barn med leksakspistoler som på High Chaparrals Camping. Denna sommarcamping är starkt förknippad med temaparken med samma namn.

Mitt ute i den småländska skogen ligger campingen, vid ett vattendrag och omgiven av grönska.

Läge – 3

Mitt i den småländska skogen, i Kulltorp ett par mil nordväst om Värnamo, hittar du High Chaparral. Det vilda västernklingande namnet är alltså detsamma för både temaparken och familjecampingen.

När du bor på campingen har du nära till nöjesparken och restauranger. Liten badsjö inne på campingen och pool och vattenrutschbana i parken.

Service – 2

Vid vårt besök mitt under högsäsong i juli, var upplevelsen att personalen var ung och oerfaren, men vänlig. Det finns en affär med dagligvaror, färskt bröd på morgonen och tidningar. Även en bar/servering  med enklare tilltugg. Utanför temaparken finns en restaurang och pizzeria. 

Städpersonal syntes hela tiden gå runt och det plockades papper och fylldes på papper.

Affären är öppen från 8.30 – 22.00.

Långa köer till toaletterna på morgonen.

Enkel reception där besökarna står utomhus.

Standard – 2

Den här anläggningen är en ren sommarcamping, som öppnar i slutet av maj och stänger i mitten av augusti. Så det är väl okej att det inte finns någon uppvärmning i servicehusen och att man får diska under tak utomhus. Det finns inga sittmöjligheter för tältare.

Underhållet på de båda servicehusen lämnade mycket övrigt att önska. Men man kan säga att här finns den basala service som campare kan vänta sig. I duscharna gäller duschpoletter som köps för fem kronor i affären och som räcker hela sex minuter. Tömningsplats för fasta tankar.

Tillgänglighet – 3

Hela campingen består av stora gräsytor och en massa asfalterade slingor att köra på. Det är inga svårigheter att ta sig in på platserna och det är heller inte svårt att ta sig fram med rullstolar eller barnvagnar. Naturen är nära för hundägare.

Det finns en bra handikapptoalett med dusch i det servicehus som ligger strax efter receptionen. Skötrummen är spartanska, en träbänk utgör skötbord.

Tipis och gungbrädor var enda lekredskapen. Till höger: Kök och disk i det fria vid det ena servicehuset.

Allmänt – 2

Det bästa med den här campingen är att den ligger granne med temaparken, och att det finns en badsjö med sandstrand mitt på anläggningen. En annan trevlig sak är underhållningen på terrassen utanför butiken/serveringen så gott som varje kväll.

Förutom badsjön, en tom tipi och tre gungbrädor, så finns ingenting för barnen, och de är många här på sommaren. Jag pratade med några barnfamiljer som alla tyckte det var besynnerligt med en camping utan lekplats.

Priset är rejält tilltaget i förhållande till den campingstandard man erbjuder, för man kan väl knappast räkna med att pubunderhållningen kommer alla barnfamiljer tillgodo.

HIGH CHAPARRAL CAMPING

F22 High Chaparral Camping
High Chaparral
330 31 Kulltorp

Tel: 0370-827 00
Hemsidawww.highchaparral.se
E-post: camping@bhc.nu

Öppet: 26/5 – 2/9
Pris: 350 kronor inklusive el (2017), 5 kronor för en dusch

GPS: 57˚ 15' 28.16'' N  
13˚ 49' 55.92'' E

(Skalan är 1-5 och 2 utgör godkänt men inte mer. Maxpoäng är 25.)

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1548 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 575 fristående campingplatser och 616 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 357 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2020-04

  • Husvagn & Camping 2020-03

  • Husvagn & Camping 2020-02

  • Husvagn & Camping 2020-01

  • Husvagn & Camping 2019-12

  • Husvagn & Camping 2019-11

  • Husvagn & Camping 2019-10

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842