Campingkollen: Aspen Camping – ett prisvärt alternativ

Precis bredvid E20 och Västra stambanan ligger campingen på en sluttning mot sjön Aspen.

Campingkollen: Aspen Camping – ett prisvärt alternativ

Publicerad

Du har säkert sett campingen från E20 när du närmat dig Göteborg från norr. En perfekt övernattningsplats eller bas för Göteborgsbesöket, men knappast ett semestermål för längre vistelse.

Läge - 3

Aspen Camping ligger i Lerum ett par mil öster om Göteborg. Det är som om det blivit en markremsa över mellan sjön Aspen och Västra stambanan/E20. Och på denna plats har man alltså lagt en camping.

Läget vid sjön och bara 500 meter till stationen, där lokaltåget går två gånger i timman till Göteborg, är det positiva. Men nackdelen är, att här är aldrig riktigt tyst. Tågen och trafiken glider ständigt förbi och ger ett sorts jämnt sorl i bakgrunden. Vid järnvägsstationen har du också nära till Aludden med restaurang, härlig badplats och stor lekpark. 

Även Lidl ligger strax intill. Inom en kilometer har du tillgång till all service som en tätort erbjuder.

Vi fick ett bra bemötande i receptionskiosken vid vår ankomst.

Service – 4

Bemötandet vid vår ankomst var mycket sympatiskt, och den vänlige mannen bakom luckan i receptionskiosken följde oss till och med ut och visade oss vår plats. En bra campingbroschyr, som också informerade om hur man tar sig till Göteborg med tåget.

Receptionen är öppen 9-22 och är det ingen där så finns ett telefonnummer att ringa.

Utediskplatsen vittnar om en ren sommarcamping.

Standard – 3

Detta är en ren sommarcamping som öppnar första maj och stänger sista augusti. Receptionen består av en lucka i en vägg och du står alltså utomhus och checkar ut och in.

Servicehuset är enkelt men har rikligt med toaletter och duschar, kök och tvättstuga. Strax intill finns ett minihus med plats för latrintömning och utanför en tömningsplats för fasta tankar. Lekplatsen är välutrustad och fräsch och den ligger bredvid minigolfbanorna, som ser helt nya ut.

Tillgänglighet – 3

Hela campingen sluttar svagt ner mot sjön, så nivåklossar eller små brädor kan komma till pass. Platsen är öppen och det är lätt att komma in på campingtomterna. Det är grusvägar inne på campingen.

Det finns en handikapptoalett i servicehuset och det är ramp upp till denna. Du säger till i receptionen så aktiveras ditt bomkort, så att du kommer in på handikapptoaletten, där det också finns dusch.

Skall jag våga tänker Elsa, 5 år, innan hon susar ner i den spiralformade rutschkanan på lekplatsen.

Allmänt – 3

Ett prisvärt övernattningsalternativ om man far längs E20. En prisvärd camping för ett Göteborgsbesök. Onödigt många lappar i servicehuset, med pekpinnar om självklara saker.

Närheten till den vackra Aludden, vid sjön lite närmare Lerum, är inte att förglömma. Där finns restaurang med café och delikatessbutik, mycket populärt. Här serveras också "dagens" på vardagar och på torsdagar och fredagar är det kvällsöppet.

Utanför restaurangen har du näst intill parkliknande miljöer, stor badplats och en lekplats av det större slaget. På andra sidan järnvägen finns bland annat Lidl och en skoaffär som gjort sig berömd för sitt stora sortiment.

ASPEN CAMPING

O35 Aspen Camping
Seglarvägen 25
443 30 Lerum

Tel: 0302-711 66
webb: www.aspencamping.se
E-post: info@aspencamping.se

Öppet: 1/5 – 31/8

Pris: 200 kronor inklusive el, 6 kronor för 4 minuters dusch

gps: N 57° 45' 29.20"
E 12° 15' 8.34"

(Skalan är 1-5 och 2 utgör godkänt men inte mer. Maxpoäng är 25.)

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1548 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 575 fristående campingplatser och 616 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 357 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2020-04

  • Husvagn & Camping 2020-03

  • Husvagn & Camping 2020-02

  • Husvagn & Camping 2020-01

  • Husvagn & Camping 2019-12

  • Husvagn & Camping 2019-11

  • Husvagn & Camping 2019-10

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842