Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

När fullmånen lyste över campingen i sommarnatten var stämningen nästan magisk. Paret Lars-Erik och Marie Malmström från Örebro har varit på Silverhöjdens Camping många gånger. Nu gläds de åt att anläggningen håller på att förbättras.

Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

Publicerad

– Vi är positivt förvånade, säger Lars-Erik och Marie Malmström från Örebro. Och vid vårt besök framkom tydligt att Silverhöjdens Camping håller på att bli en riktigt fin plats tack vare ny regi sedan ett par år.

Läge – 3

Silverhöjden ligger utmed väg 50 vid sjön Södra Hörken cirka en halv mil söder om Grängesberg. Du befinner dig mitt i Bergslagen och närmsta stad är Ludvika som ligger två mil bort.

Campingen ligger på en plats som en gång varit ett sågverk. Platsen är vacker men byn har inget särskilt att erbjuda mer än campingens egen lilla butik och servering.

Service – 4

Campingen är helårsöppen och är inte receptionen öppen så hittar du anvisningar om hur du tar plats. Trevlig personal, vilket även några säsongsgäster som vi talade med, vittnade om. Liten servicebutik och café med enklare smårätter.

Välstädade servicehus. Det ena servicehuset har vatten från egen brunn och det bruna vattnet i toalettstolarna berodde inte på något annat än höga järnhalter i vattnet. Servicehuset närmast receptionen har kommunalt vatten.

Silverhöjdens Camping välkomnar sina gäster med "musik".

Standard – 3

Hösten 2017 övertog Hans och Katarina Järvinen denna anläggning som var i förfall. Två av tre servicehus var uppfräschade vid vårt besök och arbete pågick i det tredje.

– Vi kommer även att bygga ett fjärde vinterbonat servicehus på mark som nyss köpts till, berättar Katarina. Och den slitna lekplatsen kommer att helt bytas ut.

Det finns tömningsplats och vattenservice för husbilar. "Sopstationen" var väldigt modern och uppmanade till källsortering.

Tillgänglighet – 3

Det finns 80 väl markerade och rymliga elplatser, de flesta utmed sjön. Plant och lätt att ta sig fram. Det är det nog även på den enda vägen som är fast grusväg. Handikapptoalett med dusch. Reception och
butik nås via altanen för hjulburna.

Om receptionen inte är öppen så finns det anvisningar om hur du tar plats. Det finns en liten servicebutik och café som serverar smårätter.

Allmänt – 4

Ingen hade tidigare tänkt på att man faktiskt kunde bada i Hörken. Men de nya ägarna tog vattenprover som visade på ett alldeles utmärkt badvatten, så redan i fjol planerades en kommande brygga och upprensning av stranden. Minigolfbanan med snidade figurer är välvårdad och kul. Du kan hyra trampbåtar. Bra promenadstigar i skogen bredvid.

Annars finns det inte så mycket att göra mer än att njuta av friden vid sjön. Vid vårt besök var sommarkvällen ljum och en stor fullmåne sken över grantopparna. Det var nästan magiskt. Hur som helst är detta en prisvärd övernattningsplats att komma ihåg.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1548 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 575 fristående campingplatser och 616 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 357 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2020-04

  • Husvagn & Camping 2020-03

  • Husvagn & Camping 2020-02

  • Husvagn & Camping 2020-01

  • Husvagn & Camping 2019-12

  • Husvagn & Camping 2019-11

  • Husvagn & Camping 2019-10

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842