Främby Udde Resort: Naturen är poängen

Det gula huset som idag erbjuder restaurang, café och konferenslokal har säkert varit fint i sin glans dagar.

Främby Udde Resort: Naturen är poängen

Publicerad

Nu har det hänt igen. Vi har lockats till en camping för att ordet resort ingått i namnet. Trott att vi skulle komma till något extra och blivit besvikna. Främby Udde Resort hade kunnat bättre. Men det fina läget vid sjön Runn ger poäng.

Läge – 4

På en udde i sjön Runn fyra kilometer söder om Faluns centrum hittar du Främby Udde Resort. Här finns, förutom campingen, två stugbyar. Stranden domineras av ett stort gult hus med bruna detaljer och torn, en bedagad skönhet som tjänar som restaurang och café.

Utsikten mot öar och orörda skogar är magnifik. Gång- och cykelväg in till centrum, som har mycket att erbjuda en turist.

Båtlivet på Runn är en stor del av livet på Främby Udde.

Service – 2

Campingen är öppen hela året men har bara receptionen bemannad på sommarlovet. Det finns ett telefonnummer att ringa, så du blir aldrig utan plats.

I service ingår även städning och underhåll, för gästernas trivsel. Här fanns mer att önska. Det var helt enkelt dåligt städat. I köket var en ugnslucka trasig, diskmaskinen igentejpad, och för övrigt var två toaletter och en dusch avstängd vid vårt besök. Dessutom satt det lappar på handtorkarna att de var ur funktion. Skräpigt vid sopstationen och fullt av bråte utanför restaurangen.

Det finns glass, chips och lite godis att köpa i receptionen.

Standard – 2

Vid infarten ligger ett rött hus och här finner man, förutom receptionen, kök, duschar och toaletter samt tvättstuga. Enkelt, men de toaletter och duschar som var öppna fungerade.

Närmare sjön ligger ett gult hus med latrintömning, vilken var gjord efter konstens regler.

Vattenpost och tömningsplats för fasta tankar.

Lekplats med rutschkana, gungställning och två gunghästar varav en var trasig.

Flera lyktstolpar stod och "svajade" på campingen. Det kändes helt uppgivet när det gällde underhåll.

Campingtomterna har anlags på en grusplan i en skogsglänta.

Tillgänglighet – 3

Campingen är egentligen en grusplan i skogen, men på några platser kan man nog hitta lite gräs att ställa sina möbler på. För övrigt är det plant och lättillgängligt. 

Det finns handikappramp till receptionen och även handikapptoalett med dusch i den byggnaden. Restaurangen ligger på en kulle men det är bilväg dit.

Klassiskt insjöbad i sjön Runn ligger bara några steg från campingen.

Allmänt – 2

Främby Udde är en sällsynt vacker plats och om du gillar att vara på sjön kan du hyra kajak, trampbåt, kanadensare eller segelbåt. Blir du sugen på ett bastubad vid den vedeldade bastun i sjön så kostar det minst 480 kronor extra. Och vill du hoppa i en av badtunnorna är priset minst 880 kronor.

Men en simtur eller den vackra utsikten är gratis. För att gå en runda på minigolfbanan var priset bara 25 kronor.

Varför man valt att kalla anläggningen resort är oförklarligt, det gick inte ens att äta frukost eller köpa något morgonbröd på stället.

Det var ostädat i servicehuset när vi kom vid lunchtid den ena dagen och det var fortfarande lika ostädat när vi lämnade platsen nästa dag på förmiddagen. Och detta på högsäsong.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1548 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 575 fristående campingplatser och 616 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 357 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2020-04

  • Husvagn & Camping 2020-03

  • Husvagn & Camping 2020-02

  • Husvagn & Camping 2020-01

  • Husvagn & Camping 2019-12

  • Husvagn & Camping 2019-11

  • Husvagn & Camping 2019-10

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842