First Camp Åhus-Kristianstad: Trivsamt och rent

Sandstranden beröms av alla men sommarens vattentemperatur får inte alltid högsta betyg.

First Camp Åhus-Kristianstad: Trivsamt och rent

Publicerad

Efter att ha ägts av ett tyskt företag och skötts i disciplinerad preussisk anda, drivs anrika Åhus camping sedan ett par år tillbaka av kedjan First Camp. Vi har kollat om de lever de upp till sin fyrstjärniga status och om andan blivit mera tillåtande.

Den säregna naturen med gräsbevuxen tallskog gör Åhus Camping unik.

Läge – 4

Det lilla medeltida samhället Åhus ligger 14 kilometer söder om Kristianstad vid Hanöbukten. Drygt två kilometer utanför ortens centrum ligger Åhus Camping och så har det nästan alltid varit. För Åhus Camping har anor i semestersverige. Det är i princip bara en väg som skiljer campingen från havsbadet med kritvit sandstrand som om det vore på Rivieran.

Service – 4

Campingen är helårsöppen men servicegraden varierar förstås efter vilken tid det är på året. Vid vårt besök i slutet av april är butiken igång och vi noterar att städpatrullerna kontinuerligt har tillsyn av servicehusen.

Vänligt bemötande i receptionen, där jag vid incheckningen direkt fick frågan om jag har några särskilda önskemål. Det finns en liten butik vid receptionen, där man bland annat säljer tidningar och nybakat bröd på morgonen.

Glassköer är signifikativt för Åhus. Fast det bara är i april tycks kön vara konstant.

Standard – 4

Det är en stor anläggning med mer än 500 tomter, och därför finns det tre stora servicehus väl fördelade på området. Standarden är god med kakel och klinkers vid duschar och toaletter. Det är moderna diskrum med diskmaskiner.

Servicehusen är inte identiska och det var kanske därför jag fick frågan om särskilda önskemål. Det är bara i ett hus som man har möjlighet att sitta och äta inomhus samt har TV. Familjebadrum och barnrum höjer standarden. Tömnings- platser för kemtoaletter finns det gott om och det finns även anvisad plats för tömning av fasta tankar. I de prydligt inhägnade sopstationerna råder en viss källsortering.

Tillgänglighet – 4

Campingnaturen är unik, en jättestor gräsplan fullproppad med små tallar. Trots detta gytter av tallar så är faktiskt varje tomt lättillgänglig och de flesta väl tilltagna i storlek. Plant är det också. Vägarna inne på campingen är asfalterade. I två av servicehusen finns det handikapptoaletter med dusch. Det är också lätt att ta sig in i receptionen och butiken.

Moderna kök bidrar till campingens goda standard.

Allmänt – 4

Vi upplevde Åhus Camping i nuvarande regi som trivsam. Alla servicehus var öppna och inga extraavgifter för duschar. Vi uppskattade också den täta tillsynen av servicehusen. På sommaren är det förstås havet och sandstranden som lockar allra mest och så närheten till idylliska Åhus. 

Vid badstranden ligger en restaurang, glasskiosk och ett spa. Här finns också välskötta minigolfbanor och en äventyrslekplats. På sommarsäsongen arrangeras barnaktiviteter med campingens maskot Blix, en grön filur med snälla ögon. I mitten på juli anordnas varje år en beachhandbolls-festival, vilken brukar samla 12 000 spelare och 75 000 gäster. Kolla så att du inte tänker besöka campingen oanmäld just den veckan, för då lär du ingen plats få.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1582 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 581 fristående campingplatser och 644 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 357 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2020-07

  • Husvagn & Camping 2020-06

  • Husvagn & Camping 2020-05

  • Husvagn & Camping 2020-04

  • Husvagn & Camping 2020-03

  • Husvagn & Camping 2020-02

  • Husvagn & Camping 2020-01

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842