Furuviks havscamping: En camping för bad och nöjen

Furuviks havscamping: En camping för bad och nöjen

Publicerad

Ett nöjesfält, en djurpark, hotell och havsbad. Ja, allt ligger på samma ställe och har kompletterats med en välutrustad camping. Samlingsnamnet för härligheten är Furuvik.

Annorlunda, äventyrlig lekplats som ligger precis vid en annan lekplats, havsbadet.

Läge – 4

Furuvik ligger vid Gävlebukten cirka en mil söder om Gävle centrum. Campingen som är ganska ny har anlagts vid havet med en storslagen utsikt över bukten ut mot Bottenhavet. Närmaste granne är djur- och nöjesparken samt Havskrogen och Havsbadshotellet. Direkt nedanför campingen har du också ett fint havsbad och brygga för exempelvis turbåten till Limön och Gävle.

Service – 4

Från midsommar till 12 augusti är det öppet kl. 8.00–21.00. Det finns butik i anslutning till receptionen. Restaurang i Havsbadshotellet. Snyggt och prydligt på campingområdet och välstädade sanitära utrymmen.

Standard – 4

Det finns två ganska nya servicehus med duschar, toaletter och välutrustade kök. Fräscht och ändamålsenligt. Här har du förstås också latrintömning, tömningsplats för fasta tankar och avskild "sopstation". Butik och reception i anslutning till det ena servicehuset. Två lekplatser, en traditionell för mindre barn och en av lite äventyrskaraktär för de större. Minigolf.

Här har campinggästerna tillgång till ett modernt kök.

Tillgänglighet – 4

Campingen består av grus och gräs, grus där man kör och går och där fordonen ska parkeras och gräs där du kan ha dina campingmöbler. Platserna är föredömligt utmärkta och lättillgängliga eftersom det inte finns någon växtlighet inne på området. Fast du har skogen runt omkring. Hyfsat plant. I båda servicehusen finns fina handikapptoaletter med dusch och skötbord men du får be om nyckel.

Reception och butik ligger i ett av de två servicehusen.

Allmänt – 4

Det finns två prisgrupper och väljer du de dyraste platsen är utsikten oslagbar. När vi vaknade på morgonen glittrade havet som nyputsat silver och på kvällen färgades himlen röd när solen gick ner. 

Det är verkligen en camping mitt i naturen och när djur- och nöjesparken stängt klockan sju finns inget världsligt i närheten mer än Havskrogen och Havsbadshotellet.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1679 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 610 fristående campingplatser och 739 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 330 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2021-08

  • Husvagn & Camping Nr 7 2021

  • Husvagn & Camping 2021-06

  • Husvagn & Camping 2021-05

  • Campingkatalogen 2021

  • Husvagn & Camping 2021-04

  • Husvagn & Camping 2021-03

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206