Hörsjöns camping: Campa billigt vid Nissastigen

Hörsjöns Camping i Smålandsstenar vid Nissastigen erbjuder rymliga platser mitt i naturen.

Hörsjöns camping: Campa billigt vid Nissastigen

Publicerad

I en skogsglänta med utsikt över en liten tjärn. Så idylliskt kan det vara att övernatta i Smålandsstenar. Men inte dyrare än många ställplatser.

Läge – 3

Smålandsstenar ligger mitt emellan Halmstad och Jönköping utmed väg 26 som också brukar kallas Nissastigen. Det är förstås Nissan som gett vägen namnet och Hörsjöns Camping ligger strax intill
vattendraget. Du går på fem minuter till centrum.

Hörsjöns Camping ligger bara 200 meter från Nissastigen.

Service – 4

Under sommaren  bor värdparet i husvagn och kan därmed alltid finnas till hands för ankommande gäster. Övrig tid finns hänvisning till ett telefonnummer. I receptionen finns en hel del broschyrer och lite souvenirer, glass med mera. Du kan hyra tennisbanor, köpa fiskekort och hyra kanot.

Vid receptionen finns gammaldags minigolfbanor.

Standard – 3

Hörsjöns Camping ligger i anslutning till kommunens friluftsbad med pooler och hopptorn. När badet är öppet får campinggästerna tillträde för 20 kronor per person. När badet är stängt får omklädningslokaler och duschar användas av campinggästerna.

Området närmast den lilla Hörsjön har eget servicehus med toaletter, duschar och kök. Här är det kakel och klinkers vid duscharna och i övrigt är standarden enkel, men fungerar. Latrintömning.

Utanför campingen finns en riktigt spännande lekplats och strax intill även ett motionsgym.

Tillgänglighet – 2

Det finns 52 platser med el uppdelade på två områden, ett på varje sida om poolområdet. Tomterna är markerade och plana och det finns gott om plats. Det är asfalterade vägar, men i övrigt finns ingen direkt anpassning för rullstolsburna.

Ett härligt friluftsbad mitt på campingen kan passa bra en vacker sommardag.

Allmänt – 4

Vi var på väg hem från en stor livlig camping på Västkusten, och att då komma till en plats som Hörsjön är fantastiskt. Visst hörde vi glada rop från badet men atmosfären är helt annorlunda med grönskan, sjön och bara ett tiotal ekipage.

Men Hörsjön har mycket att erbjuda sina gäster. Du kan hyra kanot och ta en paddeltur på Nissan som ligger alldeles intill. Eller köpa ett fiskekort och pröva lyckan i Hörsjön. Du kan även boka tid för en tennisbana (inne och ute). Stor lekplats precis utanför campingen. Minigolf finns också. För att använda ett slitet uttryck, en pärla att hitta längs vägen.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1679 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 610 fristående campingplatser och 739 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 330 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2021-08

  • Husvagn & Camping Nr 7 2021

  • Husvagn & Camping 2021-06

  • Husvagn & Camping 2021-05

  • Campingkatalogen 2021

  • Husvagn & Camping 2021-04

  • Husvagn & Camping 2021-03

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206