Slite Strandby & Camping: Havsbad som vid Medelhavet

Slite Strandby & Camping har ett förstklassigt läge vid havet. Det är gångavstånd till Slite samhälle där matbutiker finns.

Slite Strandby & Camping: Havsbad som vid Medelhavet

Publicerad

Slite Strandby & Camping blickar framåt. I fjol tog en ny entreprenör över anläggningen och nu vill man satsa på den havsnära campingen ett stenkast från Slite centrum.

Läge – 4

När du kommer till Visby far du i princip tvärs över ön till östra sidan. Det tar cirka en halvtimma till Slite och det är väl skyltat. Slite samhälle är inte stort men du har exempelvis både Coop och Ica på gångavstånd från campingen. Det havsnära läget är ju inte bara vackert utan också praktiskt, eftersom badandet och andra aktiviteter i havet är enda orsaken att vara här.

Havsbadet i Slite är ett av de bästa jag badat vid i Sverige.

Service – 3

Öppet kl. 8–20 alla dagar under högsäsong, och kommer man senare är det bara att ta plats och betala nästa dag. Du kan äta dagens lunch till rimligt pris i poolbaren och även strandkiosken har servering på dagen. Stort utbud av sportutrustningar att hyra, allt ifrån havskajaker och cyklar till rullskridskor. Trevligt bemötande i receptionen. Städningen saknade finess.

Många hade kul på Äventyrsminigolfen.

Att hyra havskajak är spännande, komplett utrustning finns på campingen.

Standard – 3

Det färgglada servicehuset i ändan av campingen innehåller rikligt med duschar och toaletter. Köket är inte så stort men har två spishällar och två diskplatser. Tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare. Latrintömning men ingen service för husbilar med fasta tankar. Husbilsservicen var dock på planeringsstadiet i fjol. Enklare lekplats för mindre barn. Ett så kallat utomhusgym för motionärer. Beachvolley. Receptionen delar plats med en klädbutik.

Tillgänglighet – 4

Det är rätt goda förutsättningar för rullstolsburna, inga backar och hård väg runt campingen. Bra handikapptoalett med dusch i servicehuset. Handikappramp vid havsbadet. Campingtomterna är lätta att komma in på, eftersom hela området är platt. Reception och servering i markplan.

Allmänt – 4

Vi kom till Slite Strandby en dag i juli 2018 när sommaren var som allra bäst och havet var varmt. Detta till trots var campingen inte ens halvbelagd. Vi har upplevt Hallands metropoler under samma förutsättningar och skillnaden är markant, så ett gott råd till den som söker hav och bad men ändå lugnet, far till Gotland. Vi tror att det rejält tilltagna färjepriset från fastlandet påverkar beläggningen negativt.

Det finns ett gott utbud av förströelser på campingen. Du kan hyra cyklar, havskajaker, surfbrädor med mera. Trevlig äventyrsminigolf. Pool finns men då får du betala extra, 60 kronor per person. Det är också priset om du vill bada bastu på bryggan. Frallor finns att köpa i strandkiosken från klockan 08.00 på morgonen.

Det bästa med den här campingen är absolut det fina havsbadet med fin "leksand". Slite är annars ingen ahaupplevelse.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1679 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 610 fristående campingplatser och 739 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 330 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2021-08

  • Husvagn & Camping Nr 7 2021

  • Husvagn & Camping 2021-06

  • Husvagn & Camping 2021-05

  • Campingkatalogen 2021

  • Husvagn & Camping 2021-04

  • Husvagn & Camping 2021-03

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206