Lygnareds camping: För familjen vid Alingsås riviera

Sjön Färgen bjuder på en mycket barnvänlig strand. Alingsåsarna själva kallar detta för sin riviera.

Lygnareds camping: För familjen vid Alingsås riviera

Publicerad

Badplatsen torde vara en dröm för en barnfamilj, långgrunt med massor av sand och lätt att överblicka. Men det finns badutmaningar även för vuxna. Prisvärda Lygnareds Camping ligger i direkt anslutning.

Läge – 4

Vid sjön Färgen 7 kilometer söder om Alingsås och 2 kilometer från Alingsås GK:s 18-hålsbana. Campingen ligger på en sluttning och de allra flesta har utsikt över sjön eller den lummiga skogen bredvid. Det är en sällsynt vacker plats.

Service – 4

Campingen öppnar 1 maj och från 15 juni till 15 augusti finns brödförsäljning på morgonen och då är även restaurangen igång. Anläggningen slår igen 30 september. Du kan hyra kanot, trampbåt, TeQball och Stand up paddle. Om du kommer när receptionen är stängd finns hänvisning till ett telefonnummer. Bra informativ campingbroschyr.

Häckar på campingen och grönska runt omkring gör platsen naturskön.

Standard – 4

Servicehuset ligger mitt i "byn". Här har du toaletter och duschar, som du aktiverar med nyckelkortet. Köket är mycket välutrustat med allt från diskmaskin till kyl och frys. Matplats för tältare. Det finns också ett nytt familjebadrum. Tvättstuga, tömningsplats för latrin såväl som fasta tankar och komplett källsortering av sopor. Bra placering av avfallstunnorna.

Reception, butik och restaurang ryms i samma byggnad. Juni 2018 invigdes en 100 kvadratmeter stor serveringslokal med panoramafönster mot sjön.

Förra året invigdes en ny restaurangdel där gästerna har fin utsikt över sjön.

Tillgänglighet – 3

Det finns 150 campingtomter och de flesta ligger på sluttningen ovanför receptionshuset, men det finns även ganska många platser vid sjön. De sistnämnda är både planare och större än de övriga på området. Men häckar och skogen och sjön som inramning gör miljön fin.

Utanför receptionen finns en hissanordning så att man kan komma in i huset. Vid servicehuset är det asfalterat och här hittar vi en helt nyinredd handikapptoalett med dusch. För övrigt är det grusvägar och kuperat.

Det nya familjebadrummet lär nog vara flitigt använt.

Ilir och hustrun Murielle lämnade Frankrike för att bli campingägare.

Allmänt – 4

Detta är en klassisk svensk sommarcamping, inte så stor och vackert belägen vid en sjö. Men har du tur med vädret kan du verkligen njuta på Lygnareds Camping.

Och det finns massor att göra, inte minst för barn och ungdom. Du kan köpa fiskekort och hyra en båt och spela minigolf, pingis eller badminton. Det finns studsmatta, basketplatta, fotbollsmål och vid vårt besök höll man på att bygga en ny lekplats. Vid servicehuset har de gjort en ny bastuavdelning som går att hyra för 40 kronor i timmen per person.

Alingsåsarna kallar badet för sin riviera, och en solig sommardag får campinggästerna dela utrymmet med massor att dagbesökare. Restaurangen serverar, korv, pizza och grillat och har fullständiga rättigheter.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1627 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 591 fristående campingplatser och 696 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 340 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2021-02

  • Husvagn & Camping 2021-01

  • Husvagn & Camping Nr 12 2020

  • Husvagn & Camping 2020-11

  • Husvagn & Camping 2020-89

  • Husvagn & Camping 2020 -10

  • Husvagn & Camping 2020 Special

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206