Järvsö camping: Camping som förr

Läget vid väg 83 lockar säkert många turister att stanna upp just i Järvsö i hjärtat av Hälsingland.

Järvsö camping: Camping som förr

Publicerad

Det är som att ta ett steg bakåt i tiden när man checkar in på Järvsö Camping. Fast inte på ett negativt sätt, utan för att man får uppleva ett stycke Sverige från förr.

Läge – 3

Väg 83 norrut från Bollnäs följer älven Ljusnan och resan de cirka fyra milen till Järvsö bjuder på obetalbara scenerier. Vi befinner oss i hjärtat av Hälsingland. Campingen ligger alldeles vid landsvägen men har inte utsikt mot Ljusnan.

Det är promenadavstånd till Järvsö centrum.

Vackra miljöer omger de gästande fritidsfordonen på Järvsö Camping.

Service – 4

På sommaren är receptionen öppen kl. 9–20 och kommer du på andra tider finns ett journummer att ringa. Här behövs inga koder eller bomkort. Mycket vänligt bemötande.

Trots den enkla standarden i servicehuset var det städat både ute och inne. Kaffeservering vid receptionen.

Lekplatsen för yngre barn ligger mitt på campingen alldeles utanför det röda servicehuset.

Standard – 3

Servicehuset har nog varit med ganska länge och standarden är enkel. Men det finns duschar, toaletter, en tvättmaskin och diskplatser. Dessutom finns det en särskild stuga med ett stort allrum/kök, men den är nog mest tänkt för tältare och stugboende.

Du har tömningsplats för fasta tankar såväl som rum för latrintömning. Vatten och miljöstation. Att få en varmvattendusch borde ingått i den väl tilltagna campingavgiften. Miljön torde inte vara skälet för nu var man tvungen att vänta tills vattnet stängdes av även om man duschat färdigt. Det var femkronor som gällde. Bra var att det var duschslang.

Tillgänglighet – 2

Detta är nog en populär övernattningscamping med sitt läge alldeles utmed vägen i dalgången längs Ljusnan. Du parkerar på fina klippta gräsytor och det känns inte trångt. Det är dock lite kuperat på sina ställen, så man får plocka fram klossar och brädbitar. Det är grusvägar på området. Några arrangemang för rullstolsburna gäster finns inte. En ramp till finns vid servicehuset men trösklar och smala dörrar försvårar.

Servicen är enkel men funktionell.

Allmänt – 3

Även om servicehuset är enkelt, har den här campingen charm. Tänk att stå på grönt gräs bland vita björkstammar, röda små knuttimrade stugor och en gärdesgård som ramar in idyllen. Det är verkligen en genuint gammaldags svensk camping. Det finns bastu att hyra. Minigolfbanorna har sett sina bästa dagar. Det är cirka 400 meter till en stor ICA-butik och där börjar också Järvsö centrum, som inte är så stort men långdraget. 

Trevligt utflyktsmål är Stenegård två kilometer från campingen.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1672 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 609 fristående campingplatser och 733 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 330 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2021-07

  • Husvagn & Camping 2021-06

  • Husvagn & Camping 2021-05

  • Campingkatalogen 2021

  • Husvagn & Camping 2021-04

  • Husvagn & Camping 2021-03

  • Husvagn & Camping 2021-02

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206