Tomterna på Skotteks Camping är riktigt fint gjorda med vatten och avlopp vid varje plats.
Broschyren säger fyrstjärnig och en så kallad resort. Det är upp till bevis för Skotteksgården Camping & Stugby i Ulricehamn.
Skotteksgården ligger två kilometer söder om Ulricehamns centrum, som du lätt når via cykel- och gångbana längs sjön. Också denna plats ligger utmed Sjuhäradsleden. Badplats med sandstrand och brygga har man cirka 200 meter från campingen, men man måste dock passera en trafikerad väg.
Man öppnar runt 1 maj men sommarlovet är liktydigt med högsäsong. Kommer du när det är obemannat finns tydliga instruktioner om hur du får koden till servicehuset.
Städningen invändigt verkar okej men det är alldeles för många lappar på väggen med pekpinnar om skötsel. Mycket av det som utlovas i den fina campingbroschyren gäller bara under sommarveckorna.
Det finns en hel del turistmaterial i receptionen. Fri wifi. Restaurangen bredvid slår upp dörrarna den 1 maj och är öppen alla dagar till klockan 22.00.
Det officiella servicehuset har tre familjebadrum, två toaletter samt ett kök med spis, mikro och fyra diskplatser. Det finns hänvisning till duschar och toaletter i andra hus men dessa är inte öppna vid vårt
besök i maj.
Även tvättstuga och skötrum är låsta. Familjebadrummen vi använder är av god standard, men köket ligger precis utanför badrummen, till vilka man uppmanas lämna dörrarna öppna. En utsliten soffa och ett för högt bord tjänar som matplats och bredvid står en rad med golvmoppar. Det finns latrintömning och husbilsservice. Lekplatsen byggdes om 2014 och den ser riktigt skojig ut.
Campingen rymmer ett femtiotal ekipage och platserna är plana och har vatten och avlopp, el 10 ampere. Vägen genom campingen är grusad.
Restaurangen ligger på en kulle men dit kan man gå på en asfalterad väg eller en liten stig. Det går nog att komma in i något av familjebadrummen med rullstol. Separat skötrum som dock är låst vi vårt besök.
Skotteksgården är en vacker plats och badet är fint. Du kan hyra bastu vid sjön för 300 kronor. Vi provar inte restaurangen men den ligger nära och bra. Två kilometer till centrum är väl okej. I sitt nuvarande skick är Skotteksgården inte någon gammal anläggning och det märks framför allt på uppställningsplatserna.
Lite trist är det när man kommer i maj och det är lite "bråtigt" både inne i receptionen och utanför, känns inte så välkomnande. Elpriset 70 kronor per dygn på en sommarplats tycker vi är ocker.
I broschyrstället utanför kan vi ta en campingbroschyr som på första sidan berättar att campingen är fyrstjärnig och en så kallat resor. Vi är där vid 1 maj och då ska allt vara öppet, men det är inte mer service än på en vanlig ställplats.
Eriksöre tillhör en av Sveriges äldsta campingplatser. Numera har du som gäst utsikt mot Ölandsbron. Men så var det inte från början, för då fick man ta färjan från Kalmar. Arrangemangen för hundar och långgrunt bad är kanske det som lockar allra mest.
Läckö Slott Camping, bara namnet klingar något extra och det visar sig vara en liten oas vid Vänern. En naturskön plats alldeles bredvid det anrika Läckö slott.
En nyfångad lax till middagen kan bli verklighet på Kroksjöns Fiskecamping i Västergötland. En anspråkslös men fridfull camping mitt i naturen.
Malingsbo Camping ligger mitt i naturen. Här kan du finna ro för både kropp och själ och ta för dig av naturens skafferi.
Många minns säkert Fläsians Camping vid havet i Sundsvall. Numera är namnet Nordic Camping Sundsvall. Vi har kollat anläggningen i den nya regin.
Ulricehamn är en vintersportort och på sommaren evigt känd som Knallebygdens centrum för inköp av kläder och textilier. Detta har genererat flera campingplatser. Mest centralt ligger Prångens Camping.
På halvön Stenö har Söderhamnsborna badat i alla tider och på sommaren är campingen vid havsbadet fullbelagd när kvällen kommer.
Vid Vänerns strand i en herrgårdsträdgård. Ja, så kan du campa om du far till Kristinehamn. Vi tar oss dit för att göra en "koll" av denna nygamla anläggning.
Trots sitt läge i en av de bohusländska turistmetropolerna har Seläters Camping bevarat sin image som den lugna tysta familjecampingen.
En utmärkt övernattningscamping längs Inlandsvägen. Men Norrlands största kanotcenter kan också vara en anledning till besöket på Lits Camping & Kanot.
En läsare tyckte att ska skriva om små campingar, och visst, det gör vi gärna. Här kommer ett utlåtande om en mindre anläggning, som ligger utanför Hässleholm.
Ja, den lilla staden Torshälla är kanske inte vår största turistmetropol, men få är de platser som inte har något spännande för sina besökare. Mälarbadens Camping fick bli vår bas när vi utforskade staden och det blev förstås en "campingkoll".
Så nära hav och strand och många lekplatser bör betyda en optimal sommarplats för barnfamiljer. När vi besöker Hansagårds Camping en solig vårdag kan vi ana den puls som råder här sommartid.
Synden i Mölle. Det var så den skånska badorten blev känd för mer än ett sekel sedan. Vi for till Mölle-Höganäs Camping för att kolla platsen och ta reda på det där om synden.
Kalmar Camping Rafshagsudden är namnet på en camping väl värd att lägga på minnet. Utsikt över Kalmarsund och nära till mycket.
Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!
Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.
6 nr för endast 349kr - klicka här
Här hittar du 605 fristående campingplatser och 698 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 325 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.
Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!
Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.