Skotteksgården, Ulricehamn: Vacker plats med fint bad

Tomterna på Skotteks Camping är riktigt fint gjorda med vatten och avlopp vid varje plats.

Skotteksgården, Ulricehamn: Vacker plats med fint bad

Publicerad

Broschyren säger fyrstjärnig och en så kallad resort. Det är upp till bevis för Skotteksgården Camping & Stugby i Ulricehamn.

Läge – 4

Skotteksgården ligger två kilometer söder om Ulricehamns centrum, som du lätt når via cykel- och gångbana längs sjön. Också denna plats ligger utmed Sjuhäradsleden. Badplats med sandstrand och brygga har man cirka 200 meter från campingen, men man måste dock passera en trafikerad väg.

Service – 3

Man öppnar runt 1 maj men sommarlovet är liktydigt med högsäsong. Kommer du när det är obemannat finns tydliga instruktioner om hur du får koden till servicehuset.

Städningen invändigt verkar okej men det är alldeles för många lappar på väggen med pekpinnar om skötsel. Mycket av det som utlovas i den fina campingbroschyren gäller bara under sommarveckorna. 

Det finns en hel del turistmaterial i receptionen. Fri wifi. Restaurangen bredvid slår upp dörrarna den 1 maj och är öppen alla dagar till klockan 22.00.

Servicehuset närmast campingen.

Standard – 3

Det officiella servicehuset har tre familjebadrum, två toaletter samt ett kök med spis, mikro och fyra diskplatser. Det finns hänvisning till duschar och toaletter i andra hus men dessa är inte öppna vid vårt
besök i maj. 

Även tvättstuga och skötrum är låsta. Familjebadrummen vi använder är av god standard, men köket ligger precis utanför badrummen, till vilka man uppmanas lämna dörrarna öppna. En utsliten soffa och ett för högt bord tjänar som matplats och bredvid står en rad med golvmoppar. Det finns latrintömning och husbilsservice. Lekplatsen byggdes om 2014 och den ser riktigt skojig ut.

Lekplatsen är inte bara rolig utan har en fin utsikt också.

Tillgänglighet – 2

Campingen rymmer ett femtiotal ekipage och platserna är plana och har vatten och avlopp, el 10 ampere. Vägen genom campingen är grusad.

Restaurangen ligger på en kulle men dit kan man gå på en asfalterad väg eller en liten stig. Det går nog att komma in i något av familjebadrummen med rullstol. Separat skötrum som dock är låst vi vårt besök.

I camparnas servicehus förväntas man laga mat med öppna dörrar till badrummen bredvid.

Allmänt – 2

Skotteksgården är en vacker plats och badet är fint. Du kan hyra bastu vid sjön för 300 kronor. Vi provar inte restaurangen men den ligger nära och bra. Två kilometer till centrum är väl okej. I sitt nuvarande skick är Skotteksgården inte någon gammal anläggning och det märks framför allt på uppställningsplatserna. 

Lite trist är det när man kommer i maj och det är lite "bråtigt" både inne i receptionen och utanför, känns inte så välkomnande. Elpriset 70 kronor per dygn på en sommarplats tycker vi är ocker.

I broschyrstället utanför kan vi ta en campingbroschyr som på första sidan berättar att campingen är fyrstjärnig och en så kallat resor. Vi är där vid 1 maj och då ska allt vara öppet, men det är inte mer service än på en vanlig ställplats.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1628 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 605 fristående campingplatser och 698 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 325 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2021-03

  • Husvagn & Camping 2021-02

  • Husvagn & Camping 2021-01

  • Husvagn & Camping Nr 12 2020

  • Husvagn & Camping 2020-11

  • Husvagn & Camping 2020-89

  • Husvagn & Camping 2020 -10

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206