Nordic Camping: Nygammalt vid Sundsvallsbukten

En härlig badplats helt befriad från kommers. /// FOTO: Lars-Åke Höglund

Nordic Camping: Nygammalt vid Sundsvallsbukten

Publicerad

Många minns säkert Fläsians Camping vid havet i Sundsvall. Numera är namnet Nordic Camping Sundsvall. Vi har kollat anläggningen i den nya regin.

En terrasserad camping får kul effekter.

Läge – 4

Campingen ligger vid Sundsvallsbukten fem kilometer söder om Sundsvall och bara ett stenkast från E4:an. Bruset från trafiken är ständigt närvarande på campingen. På dagarna stannar stadsbussen utanför varje halvtimma och på kvällarna varje timme. Cykelbana direkt till centrum.

Jättefint havsbad men för övrigt ligger platsen lite isolerat. Receptionen har minibutik och inte minst glass på denna typiska sommaranläggning.

Campingen ligger sällsynt vackert på en sluttning mot havet.

Service – 3

Receptionsbyggnaden verkar ganska ny och den är modernt inredd med broschyrställ, butiksdel och kaffeservering. Personalen är vänlig och ger snabb service. 

Snyggt och prydligt på campingområdet och städningen upplevs helt ordinär i servicehuset. Receptionen är öppen kl. 9–22 fast detta gäller bara under sommarlovet.

Standard – 4

Att campingen är nygammal ser vi på stugorna, vilka till hälften ser ut att ha varit med länge medan det även finns en gata kantad med nybyggda. Vi hittar en servicebyggnad mitt på campingen och det är en välutrustad sådan. 

Gott om familjebadrum, men också separata toaletter och duschar. Stort kök med spisar, mikro, kaffebryggare etc. Och diska kan man göra både inne och ute, rikligt med diskbänkar. Det är också väl tilltaget med tvättmaskiner.

Tömningsplats för husbilar såväl som latrintömningsplatser. Sopcontainer och möjlighet att lägga flaskor i en tunna.

Tomterna är sällsynt fina med en fantastisk utsikt.

Tillgänglighet – 5

Hela området är terrasserat och tomterna är både rymliga och lätta att komma in på. Vi tror att precis alla har havsutsikt och även om det inte är VA-anslutning och annan lyx, får tomterna högsta poäng för sitt fantastiska läge. Det är dessutom fint grönt gräs överallt och så en och annan välmående tall med morotsfärgad stam.

Om du vill ha tillgång till handikapptoalett med dusch får du be om nyckel i receptionen. Ramp till receptionen.

Modern och välkomnande reception.

Allmänt – 3

Detta är en typisk sommarcamping med fantastiska badmöjligheter. Dessutom uppskattar vi lugnet och att stranden är helt fri från kommers. 

Ingen kiosk eller servering, inga vattenfarkoster att hyra, bara själva naturen att njuta av.

Täta bussförbindelser med Sundsvall är förstås bra, för det finns inte så mycket man kan göra utöver att bada och relaxa. Skulle oturen vara framme och vädret inte inbjuder till bad, kanske Himlabadet i centrum kan vara ett alternativ. Där är temperaturen alltid densamma.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1679 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 610 fristående campingplatser och 739 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 330 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2021-11

  • Husvagn & Camping 2021-10

  • Husvagn & Camping 2021-09

  • Husvagn & Camping 2021-08

  • Husvagn & Camping Nr 7 2021

  • Husvagn & Camping 2021-06

  • Husvagn & Camping 2021-05

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206