Campingkollen: Napp i Kroksjön

En campingplats som gör skäl för sitt namn. Hit kommer nämligen många för att fiska.

Campingkollen: Napp i Kroksjön

Publicerad

En nyfångad lax till middagen kan bli verklighet på Kroksjöns Fiskecamping i Västergötland. En anspråkslös men fridfull camping mitt i naturen.

Läge – 3

Om du kör väg 27 från Borås mot Värnamo kommer du snart till samhället Tranemo. Ett par kilometer söder om dess centrum ligger Kroksjön. Runt den går en promenadväg på drygt en kilometer. Omgivningen består av skog och en cykelbana in till Tranemo, där butiker och annan service finns.

Sarmon från Smålandsstenar visar stolt ett bevis på den fina tillgången av fisk i sjön. En lax på fyra kilo.

Service – 4

Det är enkelt att checka in. Du betalar i en automat och får ett kvitto att fästa på rutan. På sommaren finns ett café som serverar våfflor och smörgåsar. Fiskekort köps vid betalautomaten. 

Vi kom en tidig vårdag och kunde konstatera att servicehusen var städade och att det fanns papper och tvål. Det såg lika snyggt och prydligt ut ute på campingen.

Campingen ligger i en skogsglänta utmed väg 27.

Standard – 3

Campingen känns mer som en bättre ställplats, kanske för att den består av två stora grusplaner. Så mycket gröna ytor för egna campingmöbler är det inte, men vill du ta maten till sjön så finns där fikamöbler.

I två hus finns toaletter, duschar (tio kronor) och kök med diskplatser. Ingen lyx men helt okej. Tömningsplats för kemtoaletter såväl som för fasta husbilstankar finns, likaså sopcontainer och glasåtervinning.

På sommaren, samt vissa helger på för- och eftersäsong, är serveringen öppen.

Tillgänglighet – 4

De 43 elplatserna är mycket enkla att parkera på och de stora grusplanerna är hårda och det är ramp till dusch och toalett, så det är nog ganska bra om man vill ta sig fram med rollator eller rullstol. Dessutom är en av fiskebryggorna handikappanpassad. Huset med köket blir det svårare att komma in i.

Fräscht kök för campinggästerna.

Allmänt – 3

Kroksjöns Fiskecamping är i första hand en plats som lockar fritidsfiskare. Det är gott om bryggor runt sjön och flera platser där du kan rensa fisk. 

Men det är också en mycket bra övernattningsplats, där du lätt kan checka in dygnet runt och där du inte behöver bekymra dig om koder eller nycklar - det är öppet. Priset är dessutom mycket förmånligt. Ett dagkort för fiske i sjön kostade 230 kronor våren 2020. 

Vill du stanna en extra dag rekommenderas en utflykt till det närliggande brukssamhället Limmared med Glasets Hus, historisk gårdsbutik med mera.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1679 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 610 fristående campingplatser och 739 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 330 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2021-10

  • Husvagn & Camping 2021-09

  • Husvagn & Camping 2021-08

  • Husvagn & Camping Nr 7 2021

  • Husvagn & Camping 2021-06

  • Husvagn & Camping 2021-05

  • Campingkatalogen 2021

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206