Eriksöre Camping: Sommarparadis även för fyrbenta

– Det är riktigt välordnat för våra hundar, säger Kenneth Åkesson från Tving och klappar om sin trogne vän Tayson, 13 år.

Eriksöre Camping: Sommarparadis även för fyrbenta

Publicerad

Eriksöre tillhör en av Sveriges äldsta campingplatser. Numera har du som gäst utsikt mot Ölandsbron. Men så var det inte från början, för då fick man ta färjan från Kalmar. Arrangemangen för hundar och långgrunt bad är kanske det som lockar allra mest.

Läge – 4

Campingen ligger sex kilometer söder om Färjestaden. Det innebär att du har nära till Kalmar eftersom Färjestaden är det första du kommer till efter bron. Ölands Djur- och Nöjespark är inom cykelavstånd och cykelbanan passerar precis utanför campingen. Badplats ligger i direkt anslutning till anläggningen. Restaurang och butik finns också men med begränsade öppettider utanför sommarlovet.

Alla har nära till havet men riktig havsutsikt är det bara på ett fåtal platser.

Service – 2

Vid vårt besök, en av de sista dagarna i maj, finns ingen personal på plats. Istället får vi ta ett kuvert med nycklar och anvisning om att betala när receptionen är öppen nästa morgon. Butikshyllorna gapar tomma och ska fyllas på i mitten av juni.

Personalen menar att Coronapandemin är orsak till den neddragna servicen, men både handikapptoaletten och hundbadrummet är igenbommade och där är man knappast många åt gången. Ett familjebadrum med dörr utifrån är öppet men det mesta är stängt. Städning och underhåll verkar okej. Kommer du, som vi, utanför högsäsong och behöver använda handikapp-toaletten, får du ringa ett journummer så att någon kommer och öppnar.

Städpersonalen glider runt i tysta elbilar.

Standard – 4

Om standarden kan sägas att receptionen är ljus och rymlig och ligger i anslutning till butiken. En helt ny restaurang med utsikt över Kalmarsund togs i bruk förra sommaren. 

Nygjord dansbana. Service-husen innehåller de faciliteter man kan behöva och köken är trevliga. Det finns tömningsplats för fasta tankar och de för latrintömning är fräscha. 

"Avfallsstationen" utanför receptionshuset kan gärna få döljas lite bättre. För de yngre barnen finns en liten lekplats medan hoppkuddar och fotbollsplan kanske uppskattas mer av de äldre barnen.

Ett av köken är extra trevligt.

Tillgänglighet – 4

Det är en naturskön camping med rikliga inslag av lövskog längs ena sidan och häckridåer på en av planerna. Man har delat upp platserna i tre prisgrupper och även om badet ligger i anslutning är det inte många som har direkt havsutsikt. Generellt är det rymliga och lättillgängliga tomter och det finns några med VA-anslutning, dock gäller inte fri wifi. El-tillgång 10 ampere. Asfalterade körslingor och lätt att ta sig till reception/butik eller restaurangen.

Inte så lämpligt tvättrum i Coronatider, men utanför säsong är de flesta enskilda badrummen låsta.

Allmänt – 4

Detta är en ganska traditionell svensk sommarcamping som nog i första hand vänder sig till barnfamiljer. Närheten till långgrunt bad borde vara populärt. Den nya restaurangen ser trevlig ut. 

Vid den ligger också en äventyrsminigolf och det finns cyklar att hyra. Mest känt på senare år har nog Eriksöre blivit för sitt engagemang bland hundägare. Här hittar man agilitybana, träningsanläggning för hundar, hundrastgård, egen badstrand och ett fint kaklat inomhusbad med dusch för de fyrbenta. 

Till sist! Bland det bästa med ett boende vid Kalmarsund, är den fantastiska solnedgången.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1701 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 760 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2022-06

  • Husvagn & Camping 2022-05

  • Campingkatalogen 2022

  • Husvagn & Camping 2022-04

  • Husvagn & Camping 2022-03

  • Husvagn & Camping 2022-02

  • Husvagn & Camping 2022-01

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206