Wiggersviks camping & stugor: Salta bad och krabbfiske

Husbilar med förstklassigt läge nära havet, fast någon gräsplätt för campingbordet eller solstolen är inte att tänka på.

Wiggersviks camping & stugor: Salta bad och krabbfiske

Publicerad

Barnen jublar på bryggan när en rejäl krabba slagit sina klor om betet och går att dra upp. Kan det bli mer Bohuslän än så? Scenen utspelar sig på Wiggersvik's Camping & Stugor, där man kan njuta av klippor och hav.

Läge – 4

Vid en havsvik mitt emellan Kungshamn och Hovenäset hittar man Wiggersvik's Camping & Stugor. Precis som grannen Johannesvik Camping & Stugby har man bara ett par kilometer till Kungshamns centrum och ytterligare två till Smögen. Följer man gångbanan in mot Kungshamn finner man ett stort COOP efter en kilometer. Utanför campingen stannar bussen som kan ta gästerna runt i närområdet eller kanske till Lysekil, alternativt Uddevalla. Rikligt med promenad- och cykelvägar i närheten.

– Det är framför allt den vackra utsikten som gjorde att vi ville stanna här, säger Ann-Louise Andersson från Skövde när hon går på en promenad vid klipporna tillsammans med maken Gunnar och hunden Zita.

Service – 3

Vid ankomsten får man en bra broschyr med viktig information som till exempel var det finns brandsläckare och hjärtstartare, samt telefonnummer som kan behövas om något oförutsett händer. Detta är en ren sommar-anläggning och restaurangen har inte ens öppet vid vårt besök under Kristi Himmelsfärdshelgen. Enklare butik med nybakat bröd är dock igång från klockan åtta på morgonen. 

I servicehusen är det välstädat och fräscht, men utomhus känns det som om naturen får sköta sig själv. Flera stora "blomlådor" står tomma, vilket inte känns så välkomnande.

En öppen avfallsanläggning i hjärtat av campingen är kanske praktiskt, men knappast upplyftande för ögat.

Standard – 4

Vi ser roliga bilder från campingens begynnelse 1947 och kan konstatera att servicehusen ändrat karaktär. Idag är det kakel och klinkers som gäller och man duschar varmt och utnyttjar diskmaskin. Det är god standard och fräscht i de tre servicebyggnaderna. Köket är riktigt fint där ledningarna är inbyggda på ett snyggt sätt. 

"Sopstationen" mitt på campingen kunde också ha byggts in eller placerats diskretare. Tömningsplatsen för husbilar fungerar på så sätt att ett uppsamlingskärl skjuts in under husbilen. Vi noterar en bra
lekplats för framför allt de yngre barnen. Lösningen att på sommaren sänka ner en stor pool utanför bryggan har varit uppskattat. Det betyder i klartext samma vattentemperatur men utan maneter och geggig botten.

Köket är lyxigt med diskmaskiner, mikro och spishällar.

Albert och Harry från Lidköping får hjälp av morfar att fiska krabba.

Tillgänglighet – 3

Här finns tomter av alla slag – från små platser inklämda bland stugor till större på gräs. 

Husbilar placeras i första hand på en asfalterad plan längs havet och därmed har de också en fantastisk utsikt. Fast tillgång till havsutsikt har nog så gott som alla. Trots att vi besöker anläggningen utanför högsäsong upplever vi att campingen känns lite trång. Eltillgång 10 ampere. Kommer man med rullstol eller rollator finns det en bra toalett med dusch. Det är asfalterad körväg.

Allmänt – 4

Det fina med den här campingen är utsikten över hav och klippor – vi pratar verkligen om ett stycke Bohuslän. 

Närheten till en mängd andra, kända platser som Smögen, Kungshamn, Malmön med flera är också ett plus. En gammaldags minigolfbana är ett trevligt inslag. Slutomdömet är en vacker plats men tyvärr lite dåligt med utrymme att vara på.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1679 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 610 fristående campingplatser och 739 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 330 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2021-11

  • Husvagn & Camping 2021-10

  • Husvagn & Camping 2021-09

  • Husvagn & Camping 2021-08

  • Husvagn & Camping Nr 7 2021

  • Husvagn & Camping 2021-06

  • Husvagn & Camping 2021-05

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206