Gräsöbadens familjecamping: Sällsynt vacker

Öregrund ligger på andra sidan fjärden och är en riktigt mysig turistort med massor av restauranger och små butiker. /// FOTO: Lars-Åke Höglund

Gräsöbadens familjecamping: Sällsynt vacker

Publicerad

Gräsöbadens Familjecamping i Öregrund är verkligen sinnebilden för hur en campingplats bör se ut. Här är tomterna rymliga, raderna inte alltid raka och naturen mycket vacker. Vi har kollat faciliteterna och annan service.

Läge – 4

Öregrund ligger mitt emellan Gävle och Norrtälje, och utanför Öregrund ligger ön Gräsö i Södra Kvarken. Från dess populära hamn går en landsvägsfärja ut till ön och sedan har du bara en dryg kilometer till campingen. Härliga badmöjligheter finns och likaså restaurang och en liten butik. Det är även nära till en livsmedelsaffär.

Badet ligger bekvämt inne på campingområdet och bjuder på utmaningar för både små barn och de simkunniga.

Service – 5

Detta är en ren sommaranläggning och under sommarlovet är receptionen öppen kl. 8–21 sju dagar i veckan. Mycket bra broschyr med all tänkbar information. Gästerna visas på plats av en campinglots. Vi noterar brevlåda, hjärtstartare och cykeluthyrning.

Minigolfanläggningen med 18 banor var helt ny och trevlig att spela på.

Standard – 4

Det finns fyra servicehus och alla är de olika. Ett är lite omodernt men de andra tre är fina och fräscha. Trevligt tv- och samlingsrum. Servicestation för husbilar. Komplett sortering vid prydligt dold avfallsstation. Rikligt med lekmöjligheter, allt från fotbollsmål till klättervägg.

Snyggt i restaurangen.

Ett av köken såg ut så här.

Tillgänglighet – 4

Campingområdet är mycket naturskönt med inslag av enar, björkar och små klipphällar. Platsen är belägen precis vid havet och många gäster har havsutsikt. Restaurangen ligger förstås på första parkett. Man bör anmäla om man vill stå nära en handikapptoalett, det finns två sådana med dusch. Körvägarna är grusade men hårda. Alla tomter är inte plana, men det finns det gott om lättillgängliga och plana platser.

Fina miljöer varhelst man står på denna natursköna
camping.

Allmänt – 5

Tre svenska flaggor vajar framför receptionen och havet glittrar i solskenet när vi besöker campingen på Gräsö. Bakom oss stävar den gula färjan tillbaka till hamnen för att eventuellt hämta nya gäster. Det känns verkligen som när den svenska sommaren är som allra bäst.

Här finns även en ny, fin minigolfanläggning, boulebanor, pingisbord och ett härligt bad. Det är snabbt gjort att ta sig in till hamnen i Öregrund där restaurangerna ligger på rad. Detta är ett trivsamt ställe.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1701 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 760 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2022-06

  • Husvagn & Camping 2022-05

  • Campingkatalogen 2022

  • Husvagn & Camping 2022-04

  • Husvagn & Camping 2022-03

  • Husvagn & Camping 2022-02

  • Husvagn & Camping 2022-01

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206