Ivö Camping, Kristianstad: Färjan till svensk sommaridyll

Står man på lekplatsen har man perfekt utsikt mot färjeläget och sjön. /// FOTO: Lars-Åke Höglund

Ivö Camping, Kristianstad: Färjan till svensk sommaridyll

Publicerad

Ivö Camping är öppen hela året, men det är på sommaren som platsen blommar upp och den svenska idyllen blir påtaglig. Vad sägs om bad, glass eller en cykeltur längs stengärdesgårdar och blommande ängar?

Läge – 3

Ivö Camping ligger på ön med samma namn, cirka två mil nordost om Kristianstad. Kommer du E22 tar du avfart 41 och fortsätter mot Fjälkinge och sedan vidare mot Barum, där landsvägsfärjan tar dig ut till Ivön. När du kör iland är du framme. Alla har nära till badet men sjöutsikten blir nog bara för de som står närmast vattnet.

En sista hand på båten sedan väntar en tur på Ivösjön.

Service – 3

Campingen tar emot gäster hela året och när vi anländer en helg i maj är receptionen öppen. Det är även restaurang, butik och glasskiosk, men de sistnämnda är i huvudsak tillgängliga under sommarperioden. Den vänliga personalen överräcker en bra broschyr över campingområdet.

Morgonbröd kan beställas på sommaren. När det gäller städning och campingens finish i allmänhet finns det dock mer att önska.

Lekplatsen innehåller rikligt med lekredskap.

Standard – 3

Det finns tre servicehus varav två är äldre och delvis slitna. Det tredje ligger mitt på campingen och är nytt och modernt. Här hittar man toaletter och duschar och ett jättestort välutrustat kök. I två av servicehusen finns tvättmaskiner, latrintömning likaså. Tömningsplatsen för fasta tankar består av en liten lucka i gräsmattan vid servicehuset närmast utfarten på campingen. Lekplatsen är välutrustad och badplatsen med bryggor och liten sandstrand är alldeles utmärkt.

Grönt gräs och lövträdsridåer präglar campingen.

Tillgänglighet – 3

Grönt gräs med massor av gula maskrosor, så ser campingområdet ut. Ivön är känd för sina stenmurar och även inne på campingen finns en sådan tvärs igenom platsen. Det är lätt kuperat men generellt kan man säga att tomterna är plana och lättillgängliga. Det finns två fina handikapptoaletter med dusch men att ta sig runt inne på campingens grusvägar och gräsmattor är kanske inte helt lätt. Det är dock enkelt att komma in i butik och restaurang men det är en liten backe mellan campingen och den byggnaden.

I campingens restaurang kan man njuta av utsikten över Ivösjön.

Allmänt – 3

Att ta sig med Sveriges gula landsvägsfärjor är charmigt och gratis, så också till Ivön. Det bästa med campingen är säkerligen badet när det är sommar och varmt. Du kan också hyra kanot eller cykel. Det finns dessutom en promenadslinga från stranden. Slutomdömet är: en typisk svensk sommarcamping vid en badplats.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1701 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 760 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2022-06

  • Husvagn & Camping 2022-05

  • Campingkatalogen 2022

  • Husvagn & Camping 2022-04

  • Husvagn & Camping 2022-03

  • Husvagn & Camping 2022-02

  • Husvagn & Camping 2022-01

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206