Campingkollen: Välordnat i Storuman

En vackert anlagd camping med rikligt med buskar och träd. /// FOTO: Lars-Åke Höglund

Campingkollen: Välordnat i Storuman

Publicerad

Björn Ferry talar varmt om Storuman i allmänhet. Vi gör detsamma om Storumans Camping. En mysig anläggning med närhet till både Blå Vägen och Inlandsvägen.

Läge – 4

Precis som vi nämnde i ingressen möts två stora turistleder här, Blå Vägen som går längs Umeälven och Inlandsvägen. Campingen ligger på stranden vid en liten badsjö som bildats av sjön Storuman. Man har fem minuters promenad till centrum där framför allt matbutiker men också några andra affärer och enklare restauranger finns.

Reception och turistbyrå i samma lokal måste väl vara en optimal lösning.

Service – 3

Under högsommaren har receptionen öppet klockan 10–21. I samma lokal finner man också Storumans Turistbyrå. Mycket engagerad och hjälpsam personal. Fint städat i servicehuset och prydligt på campingområdet. Kommer man utanför öppettiden till denna årsöppna plats, finns det anvisningar på dörren.

Ursula Lige-Berglund och Esbjörn Berglund har rest från Hässleholm och är på väg norrut. Välordnat och trivsamt är bådas omdöme om platsen. Hundarna Gulli och Lillan verkar instämma.

Standard – 4

Servicehuset har duschar, toaletter och fri bastu. Ett stort kök med fin sjöutsikt vid matplatsen. I köket finns spisar, mikro, kyl/frys och diskplatser. Tvättstuga och välordnad latrintömning. På stranden ligger en lekplats för de mindre barnen, här finns också pingisbord och du får låna racketar och bollar gratis. Dessutom beachvolleyboll och bra grönytor. Badplats med hopptorn vid sjön.

Tömningsplats för fasta tankar.

Lek och bad erbjuds på stranden.

Tillgänglighet – 3

Campingtomterna är fint belägna på sjöstranden med rikligt av trädridåer. Asfalterade körbanor. Samtliga 75 platser är plana och har el. Det finns en separat handikapptoalett men utan dusch. Campingvärden säger att de allmänna duscharna håller föreskriven bredd. Receptionen är i markplan liksom kök och tvättstuga.

Ordning och reda i köket.

Allmänt – 4

Björn Ferry får ursäkta men Storuman är inte en ort som lockar till längre vistelse. En sak kan vi dock rekommendera, far upp Björn Ferrys väg vid Kommunhuset och ni kommer till en magnifik utsiktsplats. Här kan ni fika och se ut över landskapet och Storuman som är en av Sveriges djupaste sjöar (148 meter, Hornavan i grannkommunen Arjeplog är djupast med 221 meter).

Campingen är å sin sida en positiv upplevelse som erbjuder både fin utsikt och bra service. Det finns minigolf och promenadslingor i anslutning till platsen. Man kan även hyra tennisbana, trampbåt, kajak och fiskeutrustning.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1701 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 760 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2022-06

  • Husvagn & Camping 2022-05

  • Campingkatalogen 2022

  • Husvagn & Camping 2022-04

  • Husvagn & Camping 2022-03

  • Husvagn & Camping 2022-02

  • Husvagn & Camping 2022-01

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206