Husvagn: Cabby 620 F2C Family

Husvagn: Cabby 620 F2C Family

Publicerad

Det här är en barnkammarvagn som passar både den lilla och den stora familjen. Vi finner kloka lösningar och en diger standardutrustningslista.

Att man kan ställa en bil på Cabbys starka och vridstyva tak är ingen nyhet längre, men väl värt att nämna.  Detsamma gäller för deras isolering och klimatanläggning som ger behaglig temperatur inomhus vare sig det är vargavinter eller en brittsommar. Att de har marknadens högsta invändiga takhöjd (198 centimeter) får heller inte glömmas bort.

När vi kikar närmare på barnkammarvagnen Cabby 620 F2C Family känner vi samma trivsel som hemma. Till i år har entrén på den här modellen korrigerats. Instegsgarderoben har flyttats en meter in i vagnen och därmed har planlösningen blivit betydligt luftigare utan att man gett avkall på effektiviteten. Krokarna finns nämligen kvar vid ytterdörren och likaså skofacket med tillhörande värmeslinga.

På tal om värme kan den här barnkammarvagnen briljera med vattenburen golvvärme, vattenburet radiatorsystem, invändig och uppvärmd avloppstank (25 liter), välisolerad ytterdörr och en panna vid namn Alde Compact 3/5 kW (el/gas). När det gäller säkerhetstänkandet finns i och för sig högt placerade bromsljus, gasolläcktestare, fjällkoppling och jordfelsbrytare. Men tyvärr inga spår av brand- och gasvarnare eller brandsläckare.

Fler detaljer kopplade till säkerhet finner vi utvändigt och då tänker vi närmast på ATC (antiwobbelsystem) och AKS (säkerhetsdrag) som ger en spårstabil husvagn. Annat av intresse på utsidan är lättillgängliga skruvar till stödbenen, utvändigt gasoluttag, aluminiumfälgar, en-nyckel-system, LED-belysning i gasolkofferten, utvändig lastlucka (under dubbelsängen) samt "skidlådan" som sträcker sig in under sittgruppen.

Husvagn: Cabby 620 F2C Family

Sittgruppen är rymlig och har riktigt bra komfort.

Sittgruppen är av U-modell och sittkomforten är högkvalitativ var du än slår dig ned. Ljus och ventilation går inte heller att klaga på. Här finns spotlights, taklampa samt lampor i överskåpens konsol. Lägg till tre öppningsbara fönster och närhet till en Mini-Heki-taklucka (50 x 70 centimeter) som har belysning, myggnät och mörkläggningsfunktion. Avlastningsytor i form av ett antal hyllplan/fack finns också, liksom dubbla 230-uttag.

Självklart går även sittgruppen att förvandla till en säng (227 x 150 centimeter). De fasta sängarna finns i den bakre delen av vagnen där dubbelsängen (193 x 127 centimeter) och barnens våningssängar (2 x 193 x 70 centimeter) faktiskt är grannar med varandra. Dubbelsängen är utrustad med justerbar/delad huvudände och mysbelysning (sänggaveln), och i dess närhet finns hylla för mobiltelefon, spotlights (dock inte med LED-belysning som i övrigt finns nästan överallt), högtalare, fönster och dubbla 230-uttag. Barnen har också var sitt fönster/spotlight. En nyhet som bör tilltala både barn och vuxna är nattbelysningen. En diskret ljusramp ovanför köksluckorna som lugnar de mörkrädda barnen samtidigt som de fungerar som ledljus nattetid.

Vid fotändan av dubbelsängen finns ett väl tilltaget linneskåp och under detta ett något undangömt förrådsutrymme (se foto). F2C Family är för övrigt utrustad med två smala garderober, 106 x 25/60 respektive 122 x 19/49 centimeter (höjd/bredd/djup), med tillhörande hatthyllor. Instegsgarderoben har vi redan berättat om. Den andra är belägen mellan dubbelsängen och våningssängarna. I övrigt gällande förvaring finns det elva överskåp med distansskivor och luftspalter. Under dubbelsängen är det som gjort för skrymmande persedlar, då här är helt tomt. Här inunder finns det luftstyrningsspalter för maximal cirkulation av varmluft.

Hygienutrymmet och köksavdelningen finns i mitten av vagnen. Köket har mjuka former och känns riktigt gediget. Här noteras fyrlågig spis, soft-close, dubbla 230-uttag, fläkt med dubbla hastigheter, källsorteringskärl, överskåp med hyllplan, kryddhylla och mycket bra förvaringsutrymmen i form av lådor/skåp i diverse storlekar. Till och med avställningsytan (88 x 40 centimeter) är bra och kan till och med göras ännu bättre via ett utdragbart skåp (se foto) och en skärbräda (36 x 46 centimeter). Till och med arbetshöjden upp till köksbänken prickar det funktionsnormerade måttet  (90 centimeter). Bakom ryggen finns dessutom en väl tilltagen kyl/frys (189 liter) med AES-funktion (Automatic Energy Selector) och mikrovågsugn. Det bör dock poängteras att dessa produkter kommer från tillvalslistan.

Hygienutrymmet är ganska litet om än inte speciellt trångt. Här finns golvvärme, LED-belysning och keramisk engreppsblandare. Över- och underskåp är till belåtenhet liksom tillgång till krokar, vinkelspeglar och radiatorsystemet. Belysningsknappen sitter bra till på barnvänlig höjd.

Vad är det nu man brukar säga? Jo, husvagnsliv handlar i mångt och mycket om glädje, avkoppling och upplevelser. Kan modellen Cabby 620 F2C Family rent av bli barnens favorit i sommar?
Foto Anders Wallsten, Öivind Lund

 

FAKTA
Cabby 620 F2C Family
Pris:
Från 357 000:- (denna vagn 388 802:- med extrautrustning; nackstöd till soffgrupp, grått kakel bakom pentry, tv-antenn, mediacenter, högtalare bak, utvändigt gasoluttag, draperi och nedfallsskydd till etagesäng, 189 liters kyl/frys samt mikrovågsugn).
Chassi:
Alko enkelaxlat.
Utvändig längd/bredd/höjd:
771/252/268 cm
Invändig längd/bredd/höjd
: 555/234/198 cm
Totalvikt:
1 490 - 1 800 kilo
Tjänstevikt:
1 463 kilo
Antal bäddar
: 6

On
Off

2 kommentarer

 • Sun Living V 60 SP: Familjealternativ

  Sun Living V 60 SP: Familjealternativ

  Sun Living är ett instegsmärke som stadigt klättrar på försäljningslistorna. Från att ha varit förenklade modeller från moderskeppet Adria är de sedan några år tillbaka mer fristående med egen utvecklingsavdelning. Vi har kikat på årets nyhet bland deras plåtisar – V 60 SP.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2023-01-05 07:10

 • Roadcar R540: För en rimlig peng

  Roadcar R540: För en rimlig peng

  Det blir allt svårare att finna fritidsfordon som inte gör stora hål i plånboken. Vi tar oss till Tumbo Husvagnar & Husbilar, strax väster om Eskilstuna, för att sätta klorna i marknadens kanske mest prispressade plåtis – en Roadcar R540. Med facit i handen blev vi glatt överraskade.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2023-01-04 07:25

 • Knaus Azur 500 FU: Spännande comeback

  Knaus Azur 500 FU: Spännande comeback

  Många saker kommer och går. De allra bästa består – eller gör comeback. Som Knaus Azur. En husvagn utöver det vanliga som vi lärde känna under 1980- och 1990-talet. Deras återkomst kommer definitivt inte lämna någon sann husvagnsentusiast oberörd.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-12-30 07:07

 • Hobby Maxia 585 UL: Alla goda ting är tre

  Hobby Maxia 585 UL: Alla goda ting är tre

  Två har blivit tre. I fjol lanserade Hobby en ny serie med husvagnar, deras lyxigaste versioner någonsin. Nu har dock storken sett till att utökning sker då duon Maxia vuxit till en trio via 585 UL.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-12-28 07:28

 • McLouis MC4 281: Nu på Ford

  McLouis MC4 281: Nu på Ford

  Ska husbilar alltid vara byggda på chassin från Fiat? Glöm det. Det råder andra tider nu och det är dags att slopa tunnelseendet och tänka nytt. Som exempelvis McLouis på Ford Transit.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-12-14 06:47

 • Eura Mobil V 635 EB: Premiumplåtis!

  Eura Mobil V 635 EB: Premiumplåtis!

  Plåtisar med det där lilla extra. Låter det intressant? Spana då in Eura Mobils nykläckta trio där Husvagn & Camping har provat långbäddsmodellen V 635 EB.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-12-09 07:09

 • Polar 620 BSA Selected: Varm och ombonad

  Polar 620 BSA Selected: Varm och ombonad

  Inför 2022 utförde Polar en remarkabel ansiktslyftning gällande det exteriöra i sin husvagnsflotta. Till 2023 har de lagt ordentligt krut på det interiöra – en satsning som lyfter både design och funktion till en ny nivå.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-12-07 07:13

 • Adria Action Sport 391 LH: Charmtroll med mer attityd

  Adria Action Sport 391 LH: Charmtroll med mer attityd

  Via coolare hjul, högre markfrigång och riktigt häftig utstrålning har Adria lyckats med konststycket att förvandla redan balla Action 391 LH till en ännu mer spännande husvagn med lite offroadkaraktär. Välkomna att inspektera den ikoniska vagnen som i viss mån fått ny skrud.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-12-03 07:10

 • Pilote G781 FGJ: Sofistikerad!

  Pilote G781 FGJ: Sofistikerad!

  Dags att sätta tänderna i ännu en fransos. Denna gång en helintegrerad Pilote G781 FGJ. Ett varumärke som har börjat prenumerera på en framskjuten placering i registreringsstatistiken.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-11-21 07:01

 • Kabe Estate 470 GLE: Liten vagn för stora behov

  Kabe Estate 470 GLE: Liten vagn för stora behov

  Ute efter en liten vagn för två med singelbäddar som dessutom är vinterutrustad? Det är ingen enkel ekvation att få till. Men Kabe har lyckats och Estate 470 GLE har alla förutsättningar att både bli en favorit och en volymsäljare av stora mått.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-11-18 07:29

 • Hobby De Luxe 400 SFe: Liten som är stor favorit

  Hobby De Luxe 400 SFe: Liten som är stor favorit

  Små, lättdragna vagnar har blivit alltmer populära de senaste två åren. En av storsäljarna på den svenska marknaden är Hobby De Luxe 400 SFe med sänglösningen fransk bädd.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-11-15 07:41

 • Etrusco T 7400 SBC: Trevlig nykomling

  Etrusco T 7400 SBC: Trevlig nykomling

  Vad får man om man kombinerar tysk ingenjörskonst med italiensk känsla för design. Rätt svar är Etrusco. Det är ingen ny sheriff som har kommit till staden, men väl en trevlig nykomling på husbilsmarknaden.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-11-11 07:07

 • Knaus Sport 450 FU E.Power – utan gasol

  Knaus Sport 450 FU E.Power – utan gasol

  Utvecklingen sker i rasande takt. Så även inom fordonsindustrin. Av den anledningen har vi valt att kika på en gasolfri husvagn denna gång. Något som var snudd på otänkbart för tio år sedan. Mina damer och herrar – välkomna till Knaus Sport E.POWER Selection.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-10-25 06:54

 • Karmann Davis 620 Lifestyle: En färgstark klassiker

  Karmann Davis 620 Lifestyle: En färgstark klassiker

  Alla goda ting är tre. Elegans. Komfort. Smarta lösningar. Allt detta står klassiska Karmann Mobil för. Vi har tagit en provtur i deras Davis 620 Lifestyle.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-10-19 07:30

 • Eura Mobil Profila T 696 EB: Premiumprofilering

  Eura Mobil Profila T 696 EB: Premiumprofilering

  Samma höga kvalitetsstämpel som tidigare – fast ännu ett snäpp bättre. Nu finns nämligen två modeller av halvintegrerade Eura Mobil Profila med Mercedeschassi.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-10-17 06:42

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2023-02

 • Husvagn & Camping 2023-01

 • Husvagn & Camping 2022-12

 • Husvagn & Camping 2022-11

 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206