Husvagn: Adria Adora 613 HT

Husvagn: Adria Adora 613 HT

Publicerad

Långbäddar och tvättrum längst bak och en loungeliknande sittgrupp i fram. Den här husvagnen skiljer sig från de flesta och ger prov på nytänkande.

Den välkomnande känslan infinner sig direkt innanför entrédörren på Adora 613 HT. Det handlar i mångt och mycket om den luftiga och ljusa panoramavyn. Att köket finns i direkt anslutning till entrén är ingen ny planlösning. Nej, det som får oss att verkligen stanna till och lyfta ett ögonbryn är utformningen med den långa, vita köksskivan i kombination med trion enorma kökslådor, dubbla utdragbara trådkorgar samt pricken över i, panoramafönstret. Adrias designavdelning kanske inte tar köket i Adora 613 HT till en helt ny dimension, men det är inte långt ifrån.

Känslan av luftig, tidsenlig och modern interiör stannar inte bara kvar i köksavdelningen. I den loungeliknande sittgruppen är det trivsamt, modernt och stilrent. Om det här upplägget är användarvänligt, eller anses som snyggt eller inte, handlar naturligtvis om tycke och smak. Men ingen kan ta i från Adora 613 HT att komforten i de båda sofforna är mycket hög.

God komfort vid sittgruppen där bordet har utvikbar extraskiva.

Avdelningarna köket och sittgruppen är de mest iögonfallande. Med det inte sagt att nu är det slut på det roliga - långbäddar och forndonsbrett tvättrum allra längst bak gillas av många husvagnscampare. Och vilket tvättrum! Duschkabinen är lika stor som hemma och med komponenter som radiator, takfönster och galgstång/handdukshängare fungerar utrymmet minst lika bra som torkskåp. Tillhör ni de som är närmare två meter långa och inte vet var ni ska göra av benen när ni sitter på toan? Här elimineras detta bekymmer då det finns benutrymme så det räcker och blir över.

Toaavdelning är även försedd med handdukshängare, toalettrulleshållare samt takventil och öppningsbart frostat fönster för optimal ventilation. Om utanpåliggande handfat är användarvänligt eller inte låter vi vara osagt. Fast visst är det en smula elegantare än den konventionella metoden med nedsänkt handfat i bordsskivan? Här finns gott om plats för diverse hygienartiklar.

Slår vi samman avdelningarna kök, sittgrupp, sovrum, hygienutrymme och lägger till Aldes vattenburna värmesystem, elektrisk golvvärme samt Adria egna system Air Flow för optimal hantering av luft- och värmeflöden har vi i Adora 613 HT en husvagn som möjliggör bekvämt användande året runt.

Några detaljer som vi finner spännande är att överskåp saknas i köket. Förklaringen heter panoramafönster och som ersättning finns tre gigantiska lådor under köksbänken som lär svälja allt och lite till. Hög, smal och platsbesprande kyl/frys tycker vi också om och där räcker 140 liter gott. Instegsgarderoben gör att vi kan lämna ytterplagg vid entrén och är de våta rekommenderas, som vi tidigare påpekade, duschkabinen som torkrum.

 

Singelbäddarna har högteknologiska 7-zonersmadrasser.

Garderober finns det för övrigt två av vid fotändan på singelbäddarna. Exteriört finns det två lastluckor på husvagnens högra sida. En under sängen och en strax bakom gasolkofferten. Ska vi klaga på något så är det placeringen av stödbensskruvarna. Både fram och bak måste vi knäa ordentligt för att hitta rätt. Hur svårt kan det vara att placera dem mer användarvänligt?

Helt klart är detta en spännande husvagn, som interiört inte ser ut som alla andra. Med en loungeliknande sittgrupp samt kök med panoramafönster sticker den ut. Samtidigt är den försedd med den populära planlösningen långbäddar och fordonsbrett hygienutrymme allra längst bak. En fin kombination!

FAKTA
Adria Adora 613 HT
Pris: Grundpris 271 900 kronor, husvagnen på bild 281 200 kronor (tv-hållare, teleskopsbordsben, aluminiumfälgar, myggnätsdörr, Midi Heki taklucka)
Chassi: Alko med Deltaaxel, AKS-system
Kaross: Glasfiberarmerat GFK-tak, frontvägg och sidokjolar av ABS-plast, isolering 29/29/25 millimeter (väggar/golv/tak)
Utvändiga mått (L/B/H): 675/245/258 centimeter
Invändiga mått (L/B/H): 614/231/196 centimeter
Totalvikt: 1 800 kg
Lastvikt: 449 kg
Hjul: 195R 14C
Bäddar: 2+2 (singelbäddar och bäddbar sittgrupp)
Bäddmått: 200x81, 193x81 centimeter (singelbäddar), 203x116 centimeter (bäddbar sittgrupp)
Värme: Vattenburen Alde, elektrisk golvvärme
Färskvatten: 50 liter
Spillvatten: iu
Kyl/frys: Thetford 140 liter, AES-system

Missa inte att gilla Husvagn & Camping på Facebook!

 

On
Off

3 kommentarer

 • Dethleffs Pulse T7051 EB: Många plus för Pulse

  Dethleffs Pulse T7051 EB: Många plus för Pulse

  Sugen på en fräck och modernt designad husbil som även är utrustad för en vargavinter? Om så är fallet, kolla då in lite småkaxiga Dethleffs Pulse T7051 EB.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-07-09 07:01

 • Adria Altea 542 PK: Främjar förstagångsköparna

  Adria Altea 542 PK: Främjar förstagångsköparna

  Tillhör ni skaran som har fastnat för husvagnslivet, har fler än ett barn i låg ålder och är ute efter en ny barnkammarvagn som inte gör stora hål i plånboken? Då är Adria Altea 542 PK ytterst praktisk som en premiärvagn.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-07-06 08:16

 • Sunlight T67: Redo för solsemestern

  Sunlight T67: Redo för solsemestern

  Sunlight har sedan begynnelsen varit under Dethleffs vingar och som bekant ingår de i sin tur i den mäktiga koncernen Erwin Hymer Group. Med andra ord – ett varumärke att lita på till en billig penning.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-06-15 07:46

 • Rapido V62: Inte som alla andra

  Rapido V62: Inte som alla andra

  Det har länge pratats om plåtisarnas popularitet på den syd- och mellaneuropeiska marknaden. I Sverige har intresset ökat de senaste åren, även om den riktiga boomen har uteblivit. Det kan Rapido V62 kanske ändra på?

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-06-11 07:45

 • Hobby De Luxe Edition 545 KMF: Estetiskt elegant edition

  Hobby De Luxe Edition 545 KMF: Estetiskt elegant edition

  Hobby har en diger husvagnsflotta som består av sex serier och 58 olika modeller. De Luxe Edition finns i sex olika tappningar där fyra av dem är barnkammarvagnar. Vi har tittat närmare på 545 KMF.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-06-04 07:32

 • Dethleffs Gen Scandinavia 595 RK: Utrustad från topp till tå

  Dethleffs Gen Scandinavia 595 RK: Utrustad från topp till tå

  Nämn ordet vintervagn och de allra flesta tänker Kabe och Polar. Det finns emellertid flera varumärken som har utrustat sina husvagnar för alla de fyra årstiderna. Ett av dessa är tyska Dethleffs och deras modellserie Generation Scandinavia.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-06-03 07:36

 • Rapido M96: M som i Mercedes

  Rapido M96: M som i Mercedes

  Sprillans nya Rapido M96 har hamnat under vår lupp. M står för Mercedes och det gör att husbilarna tar ett stort kliv in i den miljö som premiumpersonbilarna figurerar i.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-15 08:07

 • Adria Alpina 583 LP: En doft av premium

  Adria Alpina 583 LP: En doft av premium

  Alpina är en året runt-vagn som har allt det där som krävs för att vara attraktiv på marknaden – tilltalande formgivning, rymlig interiör, hög utrustningsnivå och minst sagt goda vinteregenskaper. Den är också Adrias mest exklusiva modellserie vid sidan av den nytillkomna trion Astella.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-13 07:51

 • Kabe Imperial Hacienda 880: Rena julafton på hjul

  Kabe Imperial Hacienda 880: Rena julafton på hjul

  Vi börjar med att googla synonymer för Hacienda. Precis som vi misstänkte dyker alternativen storgods, lantegendom, plantage och ranch upp. Med andra ord är Kabes husvagnsserie exakt vad den heter.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-08 07:38

 • Dreamer Family Van: Den aktiva familjens dröm

  Dreamer Family Van: Den aktiva familjens dröm

  Rapido känner de flesta till, men Dreamer? Den sistnämnda byggs av den förstnämnda och sedan något år tillbaka är det Dreamer som är volymsäljaren inom plåtisar på den svenska marknaden.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-07 07:20

 • Weinsberg Caraone 540 EUH: Liten men fullvuxen

  Weinsberg Caraone 540 EUH: Liten men fullvuxen

  Går det att förvandla boendeytan i en mellanstor husvagn så att den blir lika rymlig som i en fullvuxen modell? Svaret är ja. Med en taksäng är det upplagt för sex stycken sovplatser och massvis med utrymme – som i Weinsbergs nya och högintressanta CaraOne 540 EUH.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-04-15 08:03

 • Polar 650 TR TDS VK Customized: Välutrustad vintervagn

  Polar 650 TR TDS VK Customized: Välutrustad vintervagn

  Inför modellåret 2020 presenterade husvagnstillverkaren Polar elva nya modeller. Vi har kikat närmare på en av dem – 650 TR TDS VK – här i dess svartvita utförande som Customized.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-04-10 08:16

 • Frankia Yukon 7.0: Ett förförande fordon

  Frankia Yukon 7.0: Ett förförande fordon

  Premiumvarumärket Frankia har lanserat sin första plåtis – och de har inte gjort som många andra. Yucon är inget vanligt fordon. Det är en kompakthusbil som är minimalistisk och futuristisk i en och samma förpackning.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-04-06 07:48

 • Kabe Travel Master Crown I810LT: Svårslagen helhetsupplevelse

  Kabe Travel Master Crown I810LT: Svårslagen helhetsupplevelse

  Under fjolåret tog Kabe stora steg i sitt husbilsutvecklande. Tenhults stolthet presenterade sin första plåtis och de lanserade samtidigt sin första serie husbilar som är byggd med drivlina från Mercedes. Vi har kikat på den sistnämnda som fick det kungliga namnet Crown.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-03-31 08:05

 • Weinsberg Caracore 650 MF: Förädlad instegsbil

  Weinsberg Caracore 650 MF: Förädlad instegsbil

  Weinsberg firar 50 år med en spännande husbilsnyhet. Det bör nämligen understrykas att CaraCore är deras första helintegrerade modell någonsin.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-03-16 07:48

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1582 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 581 fristående campingplatser och 644 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 357 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2020-07

 • Husvagn & Camping 2020-06

 • Husvagn & Camping 2020-05

 • Husvagn & Camping 2020-04

 • Husvagn & Camping 2020-03

 • Husvagn & Camping 2020-02

 • Husvagn & Camping 2020-01

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842