Husvagn: Adria Adora 613 HT

Husvagn: Adria Adora 613 HT

Publicerad

Långbäddar och tvättrum längst bak och en loungeliknande sittgrupp i fram. Den här husvagnen skiljer sig från de flesta och ger prov på nytänkande.

Den välkomnande känslan infinner sig direkt innanför entrédörren på Adora 613 HT. Det handlar i mångt och mycket om den luftiga och ljusa panoramavyn. Att köket finns i direkt anslutning till entrén är ingen ny planlösning. Nej, det som får oss att verkligen stanna till och lyfta ett ögonbryn är utformningen med den långa, vita köksskivan i kombination med trion enorma kökslådor, dubbla utdragbara trådkorgar samt pricken över i, panoramafönstret. Adrias designavdelning kanske inte tar köket i Adora 613 HT till en helt ny dimension, men det är inte långt ifrån.

Känslan av luftig, tidsenlig och modern interiör stannar inte bara kvar i köksavdelningen. I den loungeliknande sittgruppen är det trivsamt, modernt och stilrent. Om det här upplägget är användarvänligt, eller anses som snyggt eller inte, handlar naturligtvis om tycke och smak. Men ingen kan ta i från Adora 613 HT att komforten i de båda sofforna är mycket hög.

God komfort vid sittgruppen där bordet har utvikbar extraskiva.

Avdelningarna köket och sittgruppen är de mest iögonfallande. Med det inte sagt att nu är det slut på det roliga - långbäddar och forndonsbrett tvättrum allra längst bak gillas av många husvagnscampare. Och vilket tvättrum! Duschkabinen är lika stor som hemma och med komponenter som radiator, takfönster och galgstång/handdukshängare fungerar utrymmet minst lika bra som torkskåp. Tillhör ni de som är närmare två meter långa och inte vet var ni ska göra av benen när ni sitter på toan? Här elimineras detta bekymmer då det finns benutrymme så det räcker och blir över.

Toaavdelning är även försedd med handdukshängare, toalettrulleshållare samt takventil och öppningsbart frostat fönster för optimal ventilation. Om utanpåliggande handfat är användarvänligt eller inte låter vi vara osagt. Fast visst är det en smula elegantare än den konventionella metoden med nedsänkt handfat i bordsskivan? Här finns gott om plats för diverse hygienartiklar.

Slår vi samman avdelningarna kök, sittgrupp, sovrum, hygienutrymme och lägger till Aldes vattenburna värmesystem, elektrisk golvvärme samt Adria egna system Air Flow för optimal hantering av luft- och värmeflöden har vi i Adora 613 HT en husvagn som möjliggör bekvämt användande året runt.

Några detaljer som vi finner spännande är att överskåp saknas i köket. Förklaringen heter panoramafönster och som ersättning finns tre gigantiska lådor under köksbänken som lär svälja allt och lite till. Hög, smal och platsbesprande kyl/frys tycker vi också om och där räcker 140 liter gott. Instegsgarderoben gör att vi kan lämna ytterplagg vid entrén och är de våta rekommenderas, som vi tidigare påpekade, duschkabinen som torkrum.

 

Singelbäddarna har högteknologiska 7-zonersmadrasser.

Garderober finns det för övrigt två av vid fotändan på singelbäddarna. Exteriört finns det två lastluckor på husvagnens högra sida. En under sängen och en strax bakom gasolkofferten. Ska vi klaga på något så är det placeringen av stödbensskruvarna. Både fram och bak måste vi knäa ordentligt för att hitta rätt. Hur svårt kan det vara att placera dem mer användarvänligt?

Helt klart är detta en spännande husvagn, som interiört inte ser ut som alla andra. Med en loungeliknande sittgrupp samt kök med panoramafönster sticker den ut. Samtidigt är den försedd med den populära planlösningen långbäddar och fordonsbrett hygienutrymme allra längst bak. En fin kombination!

FAKTA
Adria Adora 613 HT
Pris: Grundpris 271 900 kronor, husvagnen på bild 281 200 kronor (tv-hållare, teleskopsbordsben, aluminiumfälgar, myggnätsdörr, Midi Heki taklucka)
Chassi: Alko med Deltaaxel, AKS-system
Kaross: Glasfiberarmerat GFK-tak, frontvägg och sidokjolar av ABS-plast, isolering 29/29/25 millimeter (väggar/golv/tak)
Utvändiga mått (L/B/H): 675/245/258 centimeter
Invändiga mått (L/B/H): 614/231/196 centimeter
Totalvikt: 1 800 kg
Lastvikt: 449 kg
Hjul: 195R 14C
Bäddar: 2+2 (singelbäddar och bäddbar sittgrupp)
Bäddmått: 200x81, 193x81 centimeter (singelbäddar), 203x116 centimeter (bäddbar sittgrupp)
Värme: Vattenburen Alde, elektrisk golvvärme
Färskvatten: 50 liter
Spillvatten: iu
Kyl/frys: Thetford 140 liter, AES-system

Missa inte att gilla Husvagn & Camping på Facebook!

 

On
Off

3 kommentarer

 • Knaus Travelino 400 QL: Byggd för framtiden

  Knaus Travelino 400 QL: Byggd för framtiden

  Knaus har länge arbetat med uppdraget att bygga en husvagnskonstruktion som kan komma att revolutionera branschen. Modellen heter Travelino och den är ett resultat av kombinationen hållbarhet och flexibilitet med minimal vikt.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-10-18 09:50

 • Eura Mobil Profila T 730 EB: Fjällstuga på hjul

  Eura Mobil Profila T 730 EB: Fjällstuga på hjul

  Med sin ljusa interiör påminner Eura Mobil Profila T 730 EB en hel del om en fjällstuga, fast på hjul. Det enda som egentligen saknas är den öppna spisen och en jakttrofé uppspikad på väggen.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-10-16 08:22

 • Adria Altea 472 KP: Trendig och nyskapande

  Adria Altea 472 KP: Trendig och nyskapande

  Adria är storsäljare på den svenska husvagnsmarknaden. Om nya Altea 472 KP blir en succé återstår att se. Hur som helst är den både modern och spännande, samtidigt som den flirtar med en ny generation husvagnsanvändare.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-10-15 07:23

 • Sunlight Cliff 540: Liten i storstadsdjungeln

  Sunlight Cliff 540: Liten i storstadsdjungeln

  I campingtidernas begynnelse var resan själva äventyret. Att vistas ute i skog och mark var behövligt både för kropp och själ. Då var campingfordonen små och behändiga – precis som vårt testobjekt Sunlight Cliff 540.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-10-11 07:54

 • Weinsberg Caratwo 450 FU: Caratwo för två

  Weinsberg Caratwo 450 FU: Caratwo för två

  Är ni ute efter en liten och behändig resevagn till förnämligt pris? Då är det hög tid att inspektera Weinsberg CaraTwo 450 FU.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-09-26 07:39

 • Laika Kosmos F510: Fest för hela familjen

  Laika Kosmos F510: Fest för hela familjen

  De länge ratade alkovhusbilarna verkar gå en ljus framtid till mötes. Den nya, unga generationen husbilscampare tar dem till sig och här tittar vi närmare på en modell som tilltalar både barnen och deras föräldrar – Laika Kosmo F510.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-09-24 08:48

 • T@b 320 Metropolis: Kultvagn i droppformat

  T@b 320 Metropolis: Kultvagn i droppformat

  De är betydligt mindre än konkurrenterna och har en droppformad design som inte liknar något annat inom husvagnsindustrin. Men kultvagnen T@B:s lockar ändå en mängd husvagnsentusiaster till sig.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-09-18 08:30

 • Pössl Summit 600 Plus: Praktisk plåtis

  Pössl Summit 600 Plus: Praktisk plåtis

  Robust känsla och ett flertal innovativa lösningar som gör campinglivet enklare i allmänhet, och i synnerhet i en liten plåtis. Pössl har samlat på sig mångårig erfarenhet som mynnat ut i en fordonspark som är väl värd att kika närmare på.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-09-17 08:25

 • Sunlight V66: Smärt och smidig bil

  Sunlight V66: Smärt och smidig bil

  Ett smalt och smidigt campingfordon som närmast kan beskrivas som en fusion av husbil och plåtis. Vid provkörningen visar det sig även att Sunlight V66 bjuder på en del positiva överraskningar.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-09-12 08:28

 • Klaus Südwind 500 PF: Innevagn för utebruk

  Klaus Südwind 500 PF: Innevagn för utebruk

  Årets snackis i husvagnsbranschen är utan tvekan frontkök. Dessvärre är det ont om den kökslösningen i mellanstora husvagnar, med något enstaka exemplar som undantag. Av den anledningen är Südwind 500 PF – med frontkök – varmt välkomnad.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-09-11 07:43

 • Hymer B-Class Masterline 790: Stora A för B-Class

  Hymer B-Class Masterline 790: Stora A för B-Class

  Vi har nämnt det förut, men det tål att upprepas. Hymer har gjort det igen. De har skapat en husbil vars känsla bakom ratten är så nära en premiumpersonbil man kan komma.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-09-10 07:21

 • Adria Alpina 753 HK: Frontkök för familjen

  Adria Alpina 753 HK: Frontkök för familjen

  Alpina är Adrias exklusivaste husvagnsserie. Kombinationen av tilltalande design, gedigen utrustning och användarvänlighet har gjort deras åretruntvagnar till storsäljare.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-08-29 08:47

 • Globe-Traveller Pathfinder Z: För globalt resande

  Globe-Traveller Pathfinder Z: För globalt resande

  Globe-Traveller Pathfinder Z Bike är inte som alla andra plåtisar. Den är en hybrid som närmast kan beskrivas som en korsning av plåtis och "riktig" husbil.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-08-20 08:25

 • Bürstner Ixeo I 746 Limited: Lyxig husbil med lounge

  Bürstner Ixeo I 746 Limited: Lyxig husbil med lounge

  Är ni ute efter en husbil som inte alla andra har? Då kan Bürstner Ixeo I 746 Limited varmt rekommenderas. Den är nämligen vad den heter. Endast 60 exemplar har tillverkats och fem av dem finns på den svenska marknaden.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-07-24 08:19

 • Dethleffs Trend T7017 EB: En trendig tysk

  Dethleffs Trend T7017 EB: En trendig tysk

  Sportig, attraktiv och prisvänlig. Tre ledord som alla passar in på Dethleffs instegsserie Trend. Ett varumärke och en modellserie som även har ett utmärkt andrahandsvärde.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-07-23 08:47

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1559 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 566 fristående campingplatser och 616 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 377 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2019-11

 • Husvagn & Camping 2019-10

 • Husvagn & Camping 2019-09

 • Husvagn & Camping 2019-08

 • Husvagn & Camping 2019-07

 • Husvagn & Camping 2019-06

 • Husvagn & Camping 2019-05

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842