Husvagn: Polar Selection 620 TR TDS

TR TDS och står för vagnsbrett hygienutrymme i akterpartiet och en tvärställd queensbed i mitten av vagnen. Har tidigare funnits inom 680- och 650-serierna, men även den mindre och enkelaxlade 620:an.

Husvagn: Polar Selection 620 TR TDS

Publicerad

Polarvagnen, en svensk klassiker i ny tappning. I år i tre olika utföranden – Original, Selected och Customized. Vi har tittat närmare på mellansegmentet, och på en planlösning som är ny för den här vagnstorleken. Artikeln kommer från Husvagn & Camping nr 7-2017.

Polar har infört tre olika serier. Orginal är basvagnen, Selected är extrautrustad med en mängd lyxkomponenter medan Customized något oväntat har ett fast pris, sedan får kunden disponera fritt vad vagnen ska utrustas med. Inom byggnadstekniska gränser förstås.

Vi tillbringade två nätter i 620 TR TDS. Ofta är madrasserna i hårdaste laget. Den här sängen är rena rama drömmen. Tjock resår- och bäddmadrass och möjlighet att justera huvudändan via elektrisk hjälp – mycket bra! 

Men med ett enkelt knapptryck går det att justera sängen så att dess huvudända sakta glider upp mot väggen. Därmed frigörs tillräckligt med yta så att passagen vid sängens fotända inte blir ett irritationsmoment. Också det mycket bra.

På morgonkvisten ställer vi fram alla tänkbara frukostalternativ. Köksbänken tar emot allt. Då det regnar hela dagen avstår vi från grillning. Matlagningen flyttas istället in och de kryddstarka korvarna hamnar i stekpannan. En glipa vid fönstret i kombination med assistans från köksfläkten gör susen, inte tillstymmelse till matos. Köksavdelningen är för övrigt i hemmaklass. 190-liters kyl, ugn, mikro, fyra brännare och källsorteringskärl är ett axplock ur den tillgängliga utrustningen.

En köksmiljö som gör kocken salig. Fyra brännare, ugn, fläkt, 190-liters kyl och mikrovågsugn.

Hela husvagnen andas lyx och flärd utan att kännas prålig. Det är skillnad mellan elegans, komfort och funktionsduglighet och bling-bling. Polarvagnen står utan tvivel för det första alternativet och på flera ställen har konstruktörerna dessutom lyckats göra något riktigt bra ännu bättre.

Till exempel har golvvärmesystemet nu tre slingor mot tidigare två. Golvvärmesystemet har dessutom fått en egen cirkulationspump som snabbare och jämnare fördelar värmeflödet. Vid den praktiska instegsgarderoben har skoskåpet uppdaterats och där finns nu uppvärmd funktion med droppskål. Även soffan har genomgått en reformering. Tjockare stoppning, aningen mer lutning på ryggkuddarna samt nackkuddar gör platsen mycket bekväm. 

Ett annat plus i kanten är viktintyget. De senaste åren har åtskilliga husvagns- och husbilscampare varit bekymrade, då fordonens lastförmåga blivit minimal jämfört med vad som står i registreringsbeviset. Hos Polar följer numera med ett viktintyg som visar den exakta vikten i fabriksmonterat skick. 

Åter till husesynen. Hygienutrymmet är av förklarliga skäl inte det mysigaste stället att vistas på. Polar har dock gjort bästa möjliga av situationen. Stor, separat duschkabin. Rejält med benutrymme vid toalettsitsen. Eluppvärmd handdukstork samt både öppningsbart fönster och taklucka för optimal ventilation. Högt betyg. Samma betyg ger vi till förvaringen. Från en av två luckor på utsidan kan en mängd skrymmande persedlar ta plats under sängen. Den andra utvändiga luckan är givetvis den så kallade skidlådan. En robust skena som löper under den tvärställda soffdelen. 

God komfort i sittgruppen. Dynorna är tjockare och ryggdynorna har en mer ergonomisk lutning.

Vi vill även slå ett slag för en av marknadens bästa placeringar av stödbensskruvarna. Såväl fram som bak sitter de överraskande lättillgängligt. Husesynen fortsätter med förvaringen interiört. Det finns två rymliga garderober mitt emot varandra. Den ena är utrustad med trådkorgar och takventil, den andra blev utan. På var sida om sängen finns skåp och vid den ena finner vi även usb-uttag. Överskåp är givetvis utrustade med såväl distansskivor som väl tilltagna luftspalter. 

Hur sammanfattar vi då Selected 620 TR TDS? Det är en ytterst modern och generöst utrustad året-runt-vagn som har det där lilla extra som många kräsna husvagnscampare efterlyser. Den är ett superbt alternativ till fritidshuset.

Fakta: Polar Selection 620 TR TDS

Pris: Grundpris 559.000 kronor, testad husvagn 581.500 kronor.

Chassi: Enkelaxlad BPW med friktionskoppling WS3000. Kaross: Sandwichprincip

Tjocklek (vägg/golv/tak): 37/44/37. Utvändiga mått (längd/bredd/höjd): 824/254/265 centimeter. Invändiga mått: 615/236/195 centimeter

Totalvikt: 1.500/1.600/1.700. Tjänstevikt: 1.540 kg. Lastvikt: 350 kg

Hjul: 195/70R1 SC

Bäddmått: 205x140 (säng), 225x160/132 centimeter (sittgrupp)

Värme: Vattenburen Alde 3020 Compact

Färskvatten: 40 l. Spillvatten: 40 l

Kyl/frys: Dometic 190/35 lv

Såväl bädd- som resårmadrassen är väl tilltagna och ger horisontell komfort av hög kaliber.

Tv: Bra benutrymme vid toalettsitsen. Plus även för bra förvaringsutrymmen och eluppvärmd handdukstork.
Th: Gott om plats i den separata duschkabinen.

On
Off

0 kommentarer

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1492 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 549 fristående campingplatser och 537 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 406 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2018-11

  • Husvagn & Camping 2018-10

  • Husvagn & Camping 2018-09

  • Husvagn & Camping 2018-08

  • Husvagn & Camping 2018-07

  • Husvagn & Camping 2018-06

  • Husvagn & Camping 2018-05

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842