Första intrycket: Rimors modellserie – exklusivt för Sverige!

Första intrycket: Rimors modellserie – exklusivt för Sverige!

Publicerad

Vissa varumärken tar sig aldrig in på den svenska husbilsmarknaden. Rimor kör sitt eget race. De har en Sweden Editionserie som består av fyra modeller som bara lanserats i Sverige.

Det är lite mäktigt med en serie som bara finns på den svenska husbilsmarknaden. En konstellation husbilar där specifikationerna är noga utvalda för att passa oss nordliga husbilscampare och våra behov.

För tre år sedan var Rimor Sweden Edition först ut med planlösningen långbäddar med toa och dusch mellan sängarna och övrig bodel. Därefter kom Sweden Edition 2 med låga långbäddar med fordonsbrett hygienutrymme allra längst bak. I fjol kom den tredje versionen som har fransk bädd och nu 2018 är det således dags för Sweden Edition 4 med queensbed.

Enligt information från importören Lindströms Husvagnar & Husbilar i Bålsta är det just denna serie som är storsäljaren bland alla Rimors modeller, och med facit i hand inte så underligt. 549 000 kronor för en sprillans ny husbil av välkänt märke låter nästan för bra för att vara sant. 

Gott om utrymme för fyra eller fem runt pelarbordet vars bordsskiva kan vridas så att samtliga enkelt kan dinera.

Sittning i hytten ter sig en smula annorlunda, ty vi har med en Renault Master att göra och inte en Fiat Ducato som vi i 97 fall av 100 rattar. Säger inte att det är bättre och säger inte att det är sämre, bara annorlunda. Reglagen ser inte ut som de brukar och det känns som att pedalerna sitter lite mer tajt än hos Fiat. Detsamma gäller även för växlarna när vi petar växelspaken i dess olika riktningar. Vi behöver inte fundera på svaret, det är en vanesak.

Såväl antispinn- som antisladd-system, hill holder, dubbla krockkuddar, centrallås, elspeglar och farthållare är standard. Behöver heller inte sjunga själv då det finns radio med cd/mp3-spelare. Under huven finns en detalj som håller ned servicekostnaden – kamkedja. Husbilen rullar föredömligt tyst. Både förarmiljön och sittpositionen känns personbilslik med höj- och sänkbar förarstol och ratt. Hyttstolarna har emellertid bara armstöd på ena sidan.

I köket finns det mesta i lådor med soft close, rymliga skåp, köksfläkt och stor AES-kyl/frys på motsatta sidan av köket.

Duschkabinen har en närmast rektangulär form med ventil i taket.

Ovanför hytten har husbilen utrustats med goda packutrymmen i form av skåp och fack. Den nedsänkbara taksängen är nämligen placerad något längre bak, mitt ovanför sittgruppen. Snett ovanför passagerarstolen är tv-fästet applicerat.

Stannar till vid ett vattendrag bara någon kilometer från Lasse Åbergs smått magiska museum. Tar först varvet runt husbilen tillsammans med en mängd änder som närgånget gör oss sällskap. Markis, stödben och lastluckor på båda sidor. Markisen är tillval, övriga tillhör grundutrustningen. Tankarna för färsk- och spillvatten är isolerade. När det gäller värmen så levereras den av en effektiv dieselvärmare (Webasto Air Top Evo 55), vilket i sin tur leder till att gasolen bara används till kyl/frys och spis. Golvvärme finns naturligtvis och den går på el.

Köket är rakt fram från entrén sett. Litet men väldisponerat. Lådorna har soft close och skåpet under diskbänken är tillräckligt stort för att kunna vara både skafferi och förvaringsutrymme för kastruller eller annan skrymmande köksutrustning. Ovanför kylskåpet finns ytterligare ett stort skåp att tillgå. Räkna med effektiv ventilation då såväl köksfläkt som tak- och öppningsbart fönster finns. 

Sovrummet har bra ljus – stora fönster och takfönster.
Sängen är 140 centimeter bred.

Funktionellt toalettutrymme med fönster som ventilation.

Slår oss ned i sittgruppen. Plats för fyra eller rent av fem är bra. Pelarbordets skiva kan vridas så att samtliga vid sittgruppen får sin önskade del av bordsytan. Bästa komforten är tveklöst i hyttstolarna. Den framåtvända soffan saknar svankstöd och är lite väl vinkelrät för att göra oss belåtna. Ljus och packningsutrymme finns via sex ljuspunkter i taksängens underrede, där även två överskåp är applicerade. Separata avdelningar för toalett och dusch gäller och de är placerade mellan sovrum och övrig bodel. I hygienavdelningen är duschkabinen mer i rektangulär form än vad vi är vana vid. Här noteras takventil medan toaavdelningen har öppningsbart fönster som ventilationsmöjlighet. Detaljer som toalettrulles- och handdukshållare finns, och dessvärre även golvnivåskillnad på cirka en decimeter.

I Sweden Edition 4 finns två fasta sängar. Ovanför sittgruppen en elektrisk, nedsänkbar taksäng och allra längst bak i fordonet en queensbed som mäter mäktiga 190x140 centimeter. Önskas ytterligare sovplats är sittgruppen bäddningsbar. Överskåp och två stora garderober omringar sängens huvudända. Under densamma finns det även bra med stuvutrymme då fotänden enkelt kan fällas upp. 

Summerar vid Sweden Edition 4 kommer vi fram till att det är en ytterst konkurrenskraftig husbil för bara 549 000 kronor i grundutförande. Här finns mycket av det goda som standardutrustning, där andra tar extra betalt. Tänker närmast på stödben och elektriskt manövrerad taksäng. Att Sweden Edition-serien blivit en succé är inte underligt – man får helt enkelt väldigt mycket husbil för pengarna.

On
Off

0 kommentarer

 • Weinsberg CaraOne 480 QDK: Prisvärd för barnfamiljen

  Weinsberg CaraOne 480 QDK: Prisvärd för barnfamiljen

  Få om ens någon husvagn var så välbesökt under Elmiamässan som Weinsbergs barnkammarmodell CaraOne 480 QDK. Troligtvis handlar det om att priset är skillnaden.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-01-27 08:55

 • Malibu I 460 LE: Smakfull instegsmodell

  Malibu I 460 LE: Smakfull instegsmodell

  Att kalla Malibu för ett instegsmärke är både rätt och fel. Det är inte en ordinär husbil som lockar förstagångsköparna med ett bra pris. Nej, här handlar det om fokus på kvalitet eftersom Malibu är Carthagos instegsmärke.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-01-23 08:41

 • Dethleffs Trend A 7877-2: Packåsna för motorsportare

  Dethleffs Trend A 7877-2: Packåsna för motorsportare

  Många framhäver att alkoverna är en utdöende art. Andra förståsigpåare hävdar motsatsen. Vi har satt tänderna i en baddare som är en favorit i motorsportdepåer – Dethleffs Trend A 7877-2.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-01-20 08:39

 • Adria Astella 754 DP: Crème de la crème

  Adria Astella 754 DP: Crème de la crème

  Nya trion Astella från Adria är inte som alla andra husvagnar. Här handlar det om en upplevelse och en känsla av wellness som är i det närmaste obeskrivlig för att vara i husvagnskretsar.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-01-15 15:44

 • Hobby De Luxe 460 SFf: Liten storsäljare

  Hobby De Luxe 460 SFf: Liten storsäljare

  Är ni ute efter en modern och behändig resevagn för två till ett rimligt pris? Hobby har ett dussin små husvagnar där De Luxe 460 SFf är ett av många spännande alternativ.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-12-11 09:51

 • Kabe Royal 630 GLE KS B16: Flexibel för finsmakare

  Kabe Royal 630 GLE KS B16: Flexibel för finsmakare

  Vi har denna gång valt att titta på ett flexibelt system där du i mångt och mycket kan skapa din egen drömvagn efter just dina specifika önskemål. Flexline är en mångsidig lösning som kommer från småländska Kabe.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-12-09 07:12

 • Carthago Chic E-Line I 5.0 LE: Chic och extravagant

  Carthago Chic E-Line I 5.0 LE: Chic och extravagant

  E-Line är en guldkantad serie som har mer komfort och fler innovativa tekniska lösningar än många av syskonmodellerna. Kort sagt handlar det om Carthagos DNA – i premiumtappning.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-12-06 07:24

 • Bürstner Lyseo M660 Harmony L: Harmoni på fyra hjul

  Bürstner Lyseo M660 Harmony L: Harmoni på fyra hjul

  Husbilar byggda på chassi från Mercedes-Benz Sprinter har den senaste tiden blivit mer regel än ett undantag. Av alla dessa finns det emellertid en och annan modell som sticker ut. En sådan är Bürstner Lyseo M 660 Harmony Line.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-12-02 07:54

 • Knaus Van TI Plus: Stor körglädje!

  Knaus Van TI Plus: Stor körglädje!

  Varumärket MAN förknippas ofta med stora lastbilar och bussar. Men MAN finns även i liten tappning och då som TGE – här sammankopplad i en fantastisk fusion med Knaus Van TI Plus.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-11-21 07:01

 • Första intrycket: Eriba Living 525

  Första intrycket: Eriba Living 525

  För väldig många människor är varumärket Eriba de charmiga små retrohusvagnarna med efternamnet Touring. Men Eriba är mycket mer än så. De byggs av Hymer och finns i inte mindre än åtta serier.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-11-18 07:03

 • Adria Compact DL Supreme: Den smala lyckan

  Adria Compact DL Supreme: Den smala lyckan

  Kompakta mått, oändliga möjligheter. Så enkelt skulle vi kunna beskriva den nya given inom husbilsindustrin. Det handlar kort och gott om ett fullvuxet fordon, fast i en något slimmad skepnad.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-11-13 09:40

 • Polar 560 CTV Customized: Spegelvänd storsäljare

  Polar 560 CTV Customized: Spegelvänd storsäljare

  Sängen längst bak till höger och toalettutrymmet bredvid är en planlösningsfavorit hos flertalet Polaranhängare. Till årets nyheter tillkom en spegelvänd version där den franska sängen och hygienutrymmet har bytt plats med varandra. CTH blev med andra ord CTV.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-10-28 08:32

 • Rapido I165 Distinction: Listklättraren

  Rapido I165 Distinction: Listklättraren

  De senaste åren har franska Rapido sakta men säkert flyttat fram sina positioner på den svenska husbilsmarknaden. I nuläget ligger de på fjärde plats i HRF:s registreringsstatistik.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-10-25 09:54

 • Laika Kreos 7009: Modeskapande och funktionell

  Laika Kreos 7009: Modeskapande och funktionell

  De senaste åren har Laika tagit ett stort kliv framåt på den svenska marknaden. Via en kombination av modern design och en mängd funktionella finesser har det italienska husbilsmärket tagit oss med storm. Blir Kreos 7009 nästa milstolpe?

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-10-24 08:33

 • Knaus Travelino 400 QL: Byggd för framtiden

  Knaus Travelino 400 QL: Byggd för framtiden

  Knaus har länge arbetat med uppdraget att bygga en husvagnskonstruktion som kan komma att revolutionera branschen. Modellen heter Travelino och den är ett resultat av kombinationen hållbarhet och flexibilitet med minimal vikt.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-10-18 09:50

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1544 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 579 fristående campingplatser och 614 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 351 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2020-02

 • Husvagn & Camping 2020-01

 • Husvagn & Camping 2019-12

 • Husvagn & Camping 2019-11

 • Husvagn & Camping 2019-10

 • Husvagn & Camping 2019-09

 • Husvagn & Camping 2019-08

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842