Husbil: Hobby Optima De Luxe T65 HFL

Husbil: Hobby Optima De Luxe T65 HFL

Publicerad

Hobby har byggt campingfordon i 50 år och en sak är säker, de kan sin sak. Att Hobby dessutom har döpt en av sina serier till Optima De Luxe är inte så underligt. De är lyxiga redan i sitt grundutförande.

Det finns ett antal punkter som framhäver styrkorna hos den storsäljande modellen Optima De Luxe T65 HFL: Taksängen, som tillsammans med den franska sängen gör det möjligt för fyra resenärer att sova bekvämt. Sittgruppen, som har samma komfort och storlek som på husbilar av betydligt större modell. Till sist är det en fullutrustad husbil med ett modest pris.

Vid entrén välkomnas vi av såväl krokar som skolåda. Något vi uppskattar en årstid som denna då våra ytterplagg är en smula fuktiga. Vid entrén är även tv:n monterad.

Vi tar plats i långsoffan bakom passagerarstolen. Jo, det är en långsoffa och inte bara ett säte. Vrids hyttstolarna får vi en förträfflig samvaroavdelning för en husbil i mellanstorlek. Här finns både gott om plats och god sittkomfort. Extra plus för det utvikbara soffbordet och panoramafönstret i hytten som ger bra ljus. Mer ljus, fast i belysningsform, finns i underredet på den nedfällbara taksängen. I samma modul finns även en kvartett högblanka överskåp samt högtalare.

Långsoffan (till vänster i bild) förstärker intrycket av ett stort fordon.

Om det nu är väldigt bra utrymme vid sittgruppen, har då köket fått stryka på foten? Nix! Vi känner oss allt annat än inträngda i ett hörn – snarare tvärtom. Här finns gott om spelrum och det kan vi tacka de smarta konstruktörerna för. Tre brännare på rad är utrymmesbesparande vid själva köksbänken, och mitt emot finns kyl/frys i slim-tower-utförande som sväljer 148 liter men tar obetydligt med plats. Bra förvaringslådor, självklart med soft-close-funktion, och en elegent kryddhylla.

Allra längst bak finner vi förklaringen till att Optima De Luxe T65 HFL upplevs som närapå större på in- än utsidan. Hygienavdelningen är nämligen placerad bredvid den franska sängen, längst bak. Ingen ny planlösning i sig, men oj vad den öppnar ytor för både kök och sittgrupp. Toasektionen är ljus och fräsch, och den separata duschkabinen är belägen bakom toalettstolen. Detaljer som 230-uttag, taklucka för ventilation, toalettrulleshållare och tandborstmuggar finns redan på plats. 

Utrymmesbesparande fransk säng.

Ytterligare några fina detaljer – frostskyddade isoleringar i dubbelgolvet, ventilation i förvaringsskåpen, XPS-isolering, dubbla krockkuddar, ESP, ASR, Traction plus, Hill Holder, markis, stabila surrningsskenor, navigator, backkamera, 12V och 230-uttag i garaget, isolerad grå- och färskvattentank, cykelhållare, krocksensor, CI-BUS-styrning med TFT-panel och den smarta, utdragbara underdelen för gasolflaskorna. Den sistnämnda är ryggens bästa vän när en flaska ska bytas.

Fakta: Hobby Optima De Luxe T65 HFL

Pris: 729.000 kronor (grundpris), visad husbil 756.000 kronor, extrautrustad med 148 hästkrafters motor, cykelställ, tv, dvd, digitalbox med mera.

Motor: Fiat Ducato 2,3-liters, 148 hästkrafter, manuell sexväxlad

Skatt: 6.160 kronor

Utvändig (L/B/H): 698/233/284 centimeter, Invändig (L/B/H): 558/214/205 centimeter

Tjänstevikt: 3 140 kg, Totalvikt: 3 500 kg, Lastvikt: 360 kg

Garantier: Två års fabriksgaranti, fem års täthetsgaranti

Antal bäddar: 2+2 (fransk säng 200x140/110 cm, nedfällbar taksäng 200x132/119 cm)

Färskvatten: 110 liter, Spillvatten: 96 liter

Värme: Truma Combi 6E 

Kyl/frys: Dometic 148 liter

Köket är ljust, fräscht och mycket funktionellt.

Till vänster om toaletten finns duschkabinen.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1679 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 610 fristående campingplatser och 739 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 330 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2021-11

  • Husvagn & Camping 2021-10

  • Husvagn & Camping 2021-09

  • Husvagn & Camping 2021-08

  • Husvagn & Camping Nr 7 2021

  • Husvagn & Camping 2021-06

  • Husvagn & Camping 2021-05

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206