Polar 730 TR LB Customized: Långliggarnas favorit

17,37 kvadratmeter innebär bland annat en sittgrupp där hela kompisgänget får plats.

Polar 730 TR LB Customized: Långliggarnas favorit

Publicerad

Hos Polar kan kunderna välja mellan åtta olika storlekar och 46 planlösningar. Vi har valt att kika på den för året nya Customized – den svartvita Polarvagnen.

Polar har varit med länge, här finns såväl kunskap som erfarenhet och en vilja att leda utvecklingen. Såväl små detaljer som helheten andas omsorg. Allt är inte handgjort, men mycket är det. 

"Exakt så som du vill ha den" är Polars budskap till kunderna som har riktat in sig på modellserien Customized. I grundutförandet har denna vagnserie samma specialutrustning som serien Selected men sedan kan kunden påverka en hel del på egen hand, och ta fram en helt egen planlösning tillsammans med Polars konstruktörer. Bland annat får kunden välja köksvägg, golvmatta och textil. Som pricken över i får Customizedvagnen svartvit exteriör – om så önskas.

Köket är precis lika bra som hemma och här finns precis allt man kan önska sig.

Småkaxig bakgavel med Customizeds svartvita färger.

Av bara siffrorna 730 att döma får vi känslan att vi har med en riktig baddare att göra, vilket visar sig vara helt korrekt. Det är boggivagn där bo-ytan är 17,37 kvadratmeter, och vi upplever nästan mer hus än vagn. Att det är en favorit bland långliggarna råder inga tvivel om. Polar har sedan starten konstruerat utpräglade året-runt-vagnar och med den egenutvecklade isoleringstekniken håller sig Polarvagnen varm på vintern och sval på sommaren. 

I byggtekniken finns det en hel del som är svårt att se eller svårt att ta på. Exempelvis 37 millimeters EPS-isolering i väggarna och 44 millimeters isolering i golvet. Manuell shunt för att kunna styra elementet bak i sovrummet. Ytterdörr som med inbyggt luftskikt i karmen motverkar kallras och frostbildning. Egenutvecklad teknik där karosselement lappas över för optimal täthet. Elsystem med möjlighet att styra vissa funktioner via mobiltelefonen. Fönsterkarmar av polyuretan som tätar mot dubbelglas.

Självklart sticker även en del detaljer ut. Vi tänker närmast på belastningsvakt, gaslarm, vinterkopplingsfunktion, läckindikator och vattenburen värme/golvvärme. Notera att detta bara är några av lösningarna som finns i Customizedvagnen.

Låga singelbäddar och ett vagnsbrett hygienutrymme allra längst bak är ett vinnande koncept.

Planlösningen TR LB innebär kortfattat från akter till front: hygienutrymme, långbäddar, garderob/linneskåp, kök, entré och stor u-soffa. I bodelen finner vi många bra saker. Vi börjar allra längst bak i hygienutrymmet, som är stort, i detta fall vagnsbrett. Att kalla det för spa är att ta i, men det är i alla fall gott om svängrum. Det stora duschutrymmet har takventil, medan toaavdelningen har taklucka. Handdukstork är avdelningen toppdetalj. 

Därefter kommer vi in på singelbäddarna som är utrustade med tre centimeters bäddmadrass och en riktigt tjock resårmadrass. Sänggavlarna är klädda och det finns såväl högtalare med subwoofersystem, nattbelysning som strömbrytare vid sängarna.

Vid fotändan finns vädringslucka och vid ena sängen även tv-arm. Öppningsbara fönster, taklucka och dubbla takventiler ger god ventilering. Mellan sängar och kök finns garderob med trådkorgar, rymligt linneskåp samt ett vagnshögt skåp med sex stora trådkorgar. När det gäller packning som resenärerna når i ett nafs har denna husvagn även överskåp runt hela sängavdelningen respektive sittgruppen. Självklart är de utrustade med distansskivor och breda luftspalter.

Gott om utrymme i toalettavdelningen...

...vid handfatet och i duschkabinen.

Köket gör vilken husmor eller husfar som helst nöjd och belåten. Här finns nämligen induktionshäll med två kokplattor och två som går på gas. Gasolugn, mikrovågsugn, stor kyl/frys (190/35 liter), kryddställ, fläkt, källsorteringskärl, soft close, extra skärbräda och ac ger bra betyg. Dessutom är det gott om svängrum. 

Till sist då entrén och sittgruppen. Instegsgarderob gillar vi skarpt. Här finns krokar, takventil samt skoupphängning med droppfat där en extra radiator ser till att våta skor/stövlar torkar effektivt. Sittgruppen då? Till i år har Polar utökat sittlängden och använt ryggdynor som lutar bakåt. Dessa två förändringar bidrar till mycket god komfort. Härifrån har vi dessutom bara en armlängds avstånd till cent-raldammsugaren, cd/dvd-spelaren och usb-uttag (det finns totalt två i vagnen).

Finns det då något att racka ned på? Ja, det finns två aber. Det är en stor och tung vagn som kräver en mäktig dragbil och mer än B-körkort. Sedan har vi det där med prislappen. Nästan 800 000 kronor för en husvagn är mycket pengar. Men Polar 730 TR LB Customized är en förstaklassig husvagn.

Lättåtkomligt och användarvänligt.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1560 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 566 fristående campingplatser och 617 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 377 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2019-08

  • Husvagn & Camping 2019-07

  • Husvagn & Camping 2019-06

  • Husvagn & Camping 2019-05

  • Husvagn & Camping 2019-04

  • Husvagn & Camping 2019-03

  • Husvagn & Camping 2019-02

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842